Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

.. Най-добрия (фото)апарат, е този, който ти е в джоба!!! ...

Всичко извън центъра е абсолютно размазано, ама това няма да коментирам...

Това за най-добрия фотоапарат е безкрайно вярно и именно то трябва да накара хората да носят камерите със себе си :)

Но второто е точно обратното. На тази снимка фокуса на фона трябва да е още извън фокус, съвсем да е размазан. Това се прави при обектна фотография, снимки от близо, портрети за да се концентрира вниманието на наблюдателя върху обекта на снимката, а не да се разсейва по фона. Докато при пейзажи, архитектурни снимки, улични, микрофотография стремежа е да имаме колкото се може повече на фокус защото там обекта е целия пейзаж, картина. Ето за такова управление и фин контрол телефоните не става

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това за най-добрия фотоапарат е безкрайно вярно и именно то трябва да накара хората да носят камерите със себе си :)

Откакто имам фотоапарат, все е на рамото ми :P Тая шипка горе, я снимах тая зима, докато отивах към метрото за работа :)

Самолетчета. Боинг 747-400 и зад него Еърбус 380-800 на международното летище във Франкфурт, терминал Z.

Публикувано изображение

Снимката е страхотна. Колко съм ги дебнал тия пущини и все не успявам да ги щракна толкова добре, а уж използвам "турбо сапунерка" Nikon P100...

....Снимката като композиция, не е кой знае какво... Има малко шум, но не е чак толкова....

Харесва ми как съм хванал тоя бръмбар във въздуха, замръзнал, само крилете са леко размазани от твърде бързото им трептене....

Редактирано от tyrmyk (преглед на промените)

Баси кви размазани снимки качвате.

Да зема и аз да кача една 

Публикувано изображение

Баси кви размазани снимки качвате.

Да зема и аз да кача една 

Баси, аз се мъча толкова да докарам тая замазаност.... :)

Баси, аз се мъча толкова да докарам тая замазаност.... :)

Препоръчвам Паркинсон!

В 6 сутринта трябва да си забраня да влизам във форуми...  :bubblegum: Друго имах предвид, не че сега мога да кажа какво... Извинявам се... Малко ми е била неясна мисълта... Снимката на quickJO си е супер. Май това съм искал да кажа, че е размазана... capnemo, благодаря ти за обяснението! И все пак, дори с телефон могат да станат страхотни снимки, както макро, така и пейзажни. Но като виждам какви страхотни снимки качвате, за сега ще се въздържа да кача мои снимки правени с телефон.

Препоръчвам Паркинсон!

Ммм, не става, той ще замаже цялата снимка, а не да направи извън фокус фона (което и целта) :) Да не говорим че бокето, което ще направи ще е много линийно, а тук се търси, кръго, евентуално като поничка :P

В 6 сутринта трябва да си забраня да влизам във форуми...  :bubblegum: Друго имах предвид, не че сега мога да кажа какво... Извинявам се... Малко ми е била неясна мисълта... Снимката на quickJO си е супер. Май това съм искал да кажа, че е размазана... capnemo, благодаря ти за обяснението! И все пак, дори с телефон могат да станат страхотни снимки, както макро, така и пейзажни. Но като виждам какви страхотни снимки качвате, за сега ще се въздържа да кача мои снимки правени с телефон.

Недей се въздържа, всеки публикува снимки с каквато техника разполага. Не всички можем да си разрешим 1Дх или в краен случай 5Дм3 :)

И има много хубави снимки от телефони...

• Автор

Абе като ще качваме мацаници, припомних си една от първите снимки с новия апарат:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тая събота и неделя се надявам да имам време, а не да опъвам ограда пак, че да се разходя на това слънчице, да поснимам :)

Публикувано изображение

Снимки от засада:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Снимки от засада:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Другия път да ги снимаш отгоре!

Другия път да ги снимаш отгоре!

Никакъв проблем. Само че ми трябва доброволец пилот с хеликоптер. Или спонсор да си платя за такъв. :P

И да има кураж да стои неподвижно в забранената зона над гражданско летище в град, където през 10 мин минават по 2 F18ки.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Никакъв проблем. Само че ми трябва доброволец пилот с хеликоптер. Или спонсор да си платя за такъв. :PИ да има кураж да стои неподвижно в забранената зона над гражданско летище в град, където през 10 мин минават по 2 F18ки.

Няма да се плашиш, ние само до F12 познаваме, хахах!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.