Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

В общия случай не би и трябвало да е нужен статив.

Ако ти треперят ръцете като моите, когато снимам ще си трябва статив :D

И за да не е офтопик (тези ги снимах с моя и не са изрязвани - направо от картата памет ги качвам):

Публикувано изображение

Публикувано изображение
  • Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

Бях доста неадекватен след като слязох от това нещо, наречено "центрофуга"-едва ли ще се кача пак :D добре, че не бях ял реди това :D

Като се има предвид какви качествени фотографии има публикувани тук, направо ме е срам да пускам моите, но понеже бях обещал ще се престраша да пусна още няколко. Приемам критика относно композицията. Инак, са снимани с обикновено апаратче и между другото.

–––––––––––––––––––––––––

Следващата снимка е на някакъв индуистки храмов комплекс, който открихме като скитахме из един парк. Комплексът беше ограден, но открихме една дупка в оградата и влязохме. След това ни забелязаха някакви пичове, които приличаха на охранители, насочиха се към нас и ние се оттеглихме.

Публикувано изображение

Това е пак оттам. Явно са някакви гробници.

Публикувано изображение

Това е "Врата на Индия" в центъра на Делхи... Малко прилича на Триумфалната арка, нали?

Публикувано изображение

Следва нещо, което наистина си заслужава да се види. Това е древен архитектурен комплекс наречен Кутаб Минар, който е пример за чудесата на индо-ислямскаат архитектура и е под защитата на Юнеско. Архитектурата е наистина много впечатляваща.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Всъщност, комплекса е наречен така по името на минарето, което се вижда на задаен план. То е най-високото в света кирпичено минаре (72,6 м като е 14,75 м в основата и 3,05 м на върха) и е строено от трима владетели на Делхийския султанат в течение на 175 г (1193-1368 г). За съжаление не знам как да намаля или завъртя изображението, тъй че завъртете си екраните, ако е възможно. ;)

Публикувано изображение

Последната снимка е на Алаи Минар, който е трябвало да е копие на Кутаб Минар, но не е завършен, т.е. построени са само 24,5 м от него.

Публикувано изображение

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

За съжаление не знам как да намаля или завъртя изображението, тъй че завъртете си екраните, ако е възможно.  ;)

Възможно е, но не ми харесва повече :cool:

Публикувано изображение

Ама да не задълбаваме в подробности - завъртяна, незавъртяна ... Все пак не сме професионалисти, можем да си пускаме тук каквото ни падне  :P

Възможно е, но не ми харесва повече :cool:

Приемам критиката, колега. Другият път ще се постарая повече, но този път освен да щракам трябваше да наглеждам леля ми, която е много общителна и постоянно попада в приключения. Тъй че вниманието ми беше раздвоено. Инак, апаратчето беше една сапунерка, а и светлината никаква я нямаше. Не се оправдавам, де...

Поздрав!

От тази сутрин, докато чаках автобуса на спирката:

Публикувано изображение

Снимано е с Canon EOS 1100D, с ръчнофокусен обектив Pentacon Auto 50/1.8 MC, на макс. отворена бленда. Снимката е директен JPEG, не е обработвана, само ресайзната за показване в темата.

@Scepsis - препоръчвам ти програмата FastStone Image Viewer . С нея можеш да правиш някои основни обработки на една снимка, включително завъртане, изрязване и смаляване.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

@Scepsis - препоръчвам ти програмата FastStone Image Viewer . С нея можеш да правиш някои основни обработки на една снимка, включително завъртане, изрязване и смаляване.

Мерси много!

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Автор

Мерси много!

И още една забележка колега,В един пост качваме максимално 3 броя снимки. И на мен ми дърпаха ушите, като първоначално почнах да поствам тук :)

И още една забележка колега,В един пост качваме максимално 3 броя снимки. И на мен ми дърпаха ушите, като първоначално почнах да поствам тук :)

Не знаех. Сори. То уши вече не ми останаха за дърпане. :ohmy:

Ще го имам предвид за в бъдеще, колега quickJO.

Аз по-горе качих 3в1, да не ми дърпате и на мен ушите!   ;)

Редактирано от Van Doich (преглед на промените)

Аз по-горе качих 3в1, да не ми дърпате и на мен ушите!   ;)

Дай още(ако имаш) от тези, снимани от един ракурс през сезоните. Приятно е и е интересно.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Дай още(ако имаш) от тези, снимани от един ракурс през сезоните. Приятно е и е интересно.

Това дърво съм го снимал почти всяка година, като се опитвам всеки път да застана на същото място, където съм го заснел и предната година.

Малко е неудобно, защото е пущинак и единствения ми ориентир е самото дърво и пътчето в ляво.

Много ми се иска ако можеше и със сняг да го заснема, за жалост оба4е където е снимано, сняг мога да кажа няма.   :no-no:

Редактирано от Van Doich (преглед на промените)

Ето и от мен три кадъра от днес (не са обработвани - директно от картата памет ги качих в Flickr и публикувам тук):
Първата е снимка на котарака - доста се озорих до като го снимам (неще да застане на едно място :D ):

Публикувано изображение

Тази я правих във фирмата в която работя (срещу изгряващото слънце зад облаците със светкавица - добър ефект се получи):

Публикувано изображение

А тази е малко по-интересна, защото има стара коприва и нова (странно е за през януари), но пък приложих до сега не използван от мен метод за фокусиране! Първо фокусирах върху старата коприва и без да пускам спусъка завъртях наляво и чак тогава снимах :D Де да беше и моята сапунерка с опция като на колегата да може да се настройва фокуса в различни области от дисплея, за да не правя тази гимнастика, но се получи все пак:

Публикувано изображение

Малко автотема от Музеят на BMW в Мюнхен. Едно найстина специално място.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Малко автотема от Музеят на BMW в Мюнхен. Едно найстина специално място.

Нали се разбрахме до 3 снимки в един пост? Вярно, повтарях Математика 1-ви курс в Университета, ама пак мисля, че са повечко от 3...

Днес с едни приятели излезнахме да покараме колела в Борисовата градина, просто този сняг нямаше как да бъде пропуснат!!! Фотоапарата не си го взех, да не ми пречи докато карам, за това снимах с телефончето, а то нещо вече му става на камерата...

Нищо, едно снежно човече, което намерихме на масичка в Борисовата:

Публикувано изображение

Поздрави и лека вечер!

Нали се разбрахме до 3 снимки в един пост? Вярно, повтарях Математика 1-ви курс в Университета, ама пак мисля, че са повечко от 3...

Извинявам се. Това съм го пропуснал. :(  Следващите ми постове ще са с максимум 3 снимки!

И аз да покажа малко не професионални снимки да се посмеете и да има какво да критикувате :) Едната е от изглед от перперикон, а другата е на водопадите в смолян :) Правени са с Nikon D3000 :)

post-259537-0-44158400-1390856615_thumb.

post-259537-0-77713100-1390856635_thumb.

• Автор

И аз да покажа малко не професионални снимки да се посмеете и да има какво да критикувате :) Едната е от изглед от перперикон, а другата е на водопадите в смолян :) Правени са с Nikon D3000 :)

Че защо да ти се смеем? Снимките са хубави :)Тази на водопадите със статив ли си ги правила или от ръка?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.