Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 3

Featured Replies

Честита Нова Година  :cheers: :

Публикувано изображение

• Отговори 2k
  • Прегледи 158,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Малко витамини посред зима  :clown:

Публикувано изображение

https://picasaweb.google.com/lh/photo/h4U1mvMJjZiy77P9qN21G9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

Редактирано от tyrmyk (преглед на промените)

Малко витамини посред зима  :clown:

Публикувано изображение

Композицията има нужда от малка промяна. Губи се фокуса, ако е полегналото дърво правото не е на място, ако е правото е добре да изпълва кадъра.

И е добре да снимаш така че да не се вижда сянката ти. Както и да внимаваш къде са ти пръстите (горе в дясно) :)

Композицията има нужда от малка промяна. Губи се фокуса, ако е полегналото дърво правото не е на място, ако е правото е добре да изпълва кадъра.

И е добре да снимаш така че да не се вижда сянката ти. Както и да внимаваш къде са ти пръстите (горе в дясно) :)

Сянката по ъглите не е от пръстите ми, а от адаптер, нахлузен на обектива, за да може да се използват и филтри със сапунерката. Трябвало е още малко да "зуумна" :(. Композиционно съм повече от бос, така че приемам всякаква критика. Основната ми идея беше да хвана боровинките (плодовете), снега и прекрасното синьо небе, без да прогизна и измръзна, а това си е трудничко, когато няма екран, който може да се извърта във всички посоки.

Сянката по ъглите не е от пръстите ми, а от адаптер, нахлузен на обектива, за да може да се използват и филтри със сапунерката. Трябвало е още малко да "зуумна" :(. Композиционно съм повече от бос, така че приемам всякаква критика. Основната ми идея беше да хвана боровинките (плодовете), снега и прекрасното синьо небе, без да прогизна и измръзна, а това си е трудничко, когато няма екран, който може да се извърта във всички посоки.

В такъв случай е било добре да се приближиш и да минеш леко отляво и да снимаш от там. Така нямаше да се виждат двете дървета :)

Капитанът е написал най-важното, аз да допълня ... Не е сложно да публикуваш снимката просто така:

Публикувано изображение

Въпрос на уважение към съфорумниците. Веднага се вижда за какво става въпрос. А в поста ти е - някаква пощенска марка, цъкам на нея, излиза ми същия размер, отдолу някакъв линк, който почва да ми отваря някаква страница ... Бъркотия.

ПП.. А аз така и си бях подготвил снимка за темата :) :

Публикувано изображение

• Автор

За много години!!!

Да сте живи и здрави, много щастливи и усмихнати, желая ви много късмет и всичко най!!!

Ето 3 снимки от новата ми година, не са кой знае какво, но и имайте милост :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Поздрави на всички и много, много яка, весела и успешна нова 2014-та година!!!

Малко стари снимки, както бях обещал. Новите са по-интересни, но още не съм ги свалил на лаптопа. Но и тези може да ви харесат, макар и не като качество, а като екзотика.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Това е типична голяма улица в Делхи. Жълто-зеленият бръмбар на преден план се нарича тук-тук. Това е триколесно МПС, което успешно замества такситата (има и таксита, разбира се). Има апарат за отчитане на разстоянието и сумата, която се плаща, но на практика никой не го използва. Разумно е цената да се уговори предварително, както и да си носите адреса написан на листче. Проблемът е, че водачите знаят няколко английски думи. Yes, No, Stop, както и цифрите до 100. Не винаги, обаче. Веднъж един ми искаше 3 рупии, вместо 30, колкото беше нормално за маршрута. Опитах се да му обясня, че искам да го наема за 30, но той реши, че искам да му дам 3 и ми отказа. Другият проблем е, че градът е огромен и ако не го познавате или нямате някакъв известен ориентир, по който водачът да се води, има опасност да ви стовари на съвсем друго място от мястото, където искате да отидете... Излишно е да казам, че екстри като JPS не се ползват.

Публикувано изображение

Типичен пазар за плодове и зеленчуци. На подобни сергии, стоката е второ и дори трето качество. Поне там, където аз съм бил. Качествените плодове и зеленчуци са в по-скъпите магазини тип супермаркети или в МОЛ-овете.

Публикувано изображение

... Излишно е да казам, че екстри като JPS не се ползват.

JPS ? John Player Special, или?...  :)  :P

Аз бих кропнал малко снимката, да изрежа пешеходеца на тротоара, който не ми се връзва с идеята.

И на свой ред да покажа ... Например един пейзаж от центъра на В. Търново:

Публикувано изображение

Аз бих кропнал малко снимката, да изрежа пешеходеца на тротоара, който не ми се връзва с идеята.

И на свой ред да покажа ... Например един пейзаж от центъра на В. Търново:

Моля, човек, не съм професионален фотограф. Нямам никакви претенции. Съквартирантът ми е един пич от Калифорния, който е професионалист, тъй че знам какво значи качествени снимки... Тези ги пускам, щото ми се виждат забавни.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Свещенна крава... Да не решите сега, че в Делхи е пълно с такива крави по улиците. Има тук-таме, но не е масово явление.

Публикувано изображение

Индийската полиция ни пази. Тези момчета вляво са полицай. Какво точно вършат седейки, така и не можах да разбера. Някаква форма на превенция, предполагам.

Публикувано изображение

Слон... Също не е нещо често срещано. Отглеждането на слонове е доста скъпо занимание и уменията се предават в специална общност/каста. Държавата налага строги ограничения, тъй че тази професия е почти на изчезване. Освен за туристическа атракция, слоновете се ползват при сватби и някои други тържества.

Публикувано изображение

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Що не снима Шахрукх Кхан бре :P

:offtopic_s:

него не, но братята му. Ей, сега ще ти ги постна...

Значи, повечето индийци са сърдечни хора, значително по-релаксирани от българите. Тези напр. хранят бездомни кученца и не възразяват да ги снимат.

Публикувано изображение

Това тревопасно се разхожда в парк, който е в центъра на града. Там има и пауни, но те бягат и е трудно да ги снемеш. От този парк имам лош спомен, защото там си навехнах глезена. Паркът е доста див и има разни екзотични растения, т.е. напомня резерват. Животните никой не закача, но вечер не е разумно човек да обикаля сам. Може да пострада, защото паркът е обитаем от скитници и други такива...

Публикувано изображение

Те това е човешка,непринудена снимка-дан ти пука за качеството-важно е да ти идва отвътре

Мерси... Не ми пука, изобщо, защото нямам никакви претенции да съм фотограф. Имам няколко приятели, които са професионални фотографи и оператори. Между тях има даже такива, които са спелеолози и водолази и правят подводни снимки и филми. Моите снимки са просто нащракани между другото... Последна пускам за сега. Единственото забележително нещо на нея е Фокси. Това е най-интелигентното куче, което познавам, сигурно щото живее в института. Има навик да се вмъква в стаите да се разполага на някое легло. Много е внимателна в това и обикновено човек се събужда сутрин и открива, че тя се е изтегнала до него.

Публикувано изображение

Инак, новите снимки са по-интересни. Примерно има един много впечатляващ археологически комплекс, както и други неща. Като мога ще ги пусна.

Е днес Бербатов ми беше на гости и го изпратих да си ходи с един мотор

Публикувано изображение

Бербатов ?! хаххаахх :lol6:

Ей, чак на другия край на света те преследват нашенци :D

:offtopic_s: Е нали си търси отбор ... дали мога да му ударя едно рамо да рита в доУната маАла !

Викам няма бате, е на вчера да беше дошъл имаше едно място ама го заеха.

Ако излезе нещо ще му се обадя.

Съжалявам.

Е как никой, не си показа елхата...

Публикувано изображение

... Голям рев беше деинсталацията на въпросната...

Една снимка на луната правена с фотоапарата на колегата:

Публикувано изображение

Пробвах всички настройки, но това е най-доброто което постигнах без статив (мисля, че беше в режим "Р")!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.