Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за пералня NEO свързан с програмите и?

Featured Replies

Майка ми си купи в края на миналата година пералня NEO WM-ES800 и от тогава нещо не може да се ориентира, коя програма е най-кратката!? Пробвахме Quick програмата (номер 7 в списъка), но и там пере два часа.
Сега пробва да пере на 17-та програма без нагряване, но до колкото виждам това е за деликатно пране и не би трябвало да е кратка програма, пък и вече два часа и половина пере и още не е приключила. Списъка с програмите е за памук, синтетика, деликатно пране и вълна, като на 5-та програма пише EKO, но не знам дали ще е кратко това пране или пак ще пере два часа!? Ето снимки, които направих на модела и списъка с програми (малко са калпави, но се вижда:
Публикувано изображение       Публикувано изображение

Би трябвало да имаш упътване с програмите на тази пералня, когато си я купил. Там трябва да е описано всичко.

Майка ми си купи в края на миналата година пералня NEO WM-ES800 и от тогава нещо не може да се ориентира, коя програма е най-кратката!? Пробвахме Quick програмата (номер 7 в списъка), но и там пере два часа.

Сега пробва да пере на 17-та програма без нагряване, но до колкото виждам това е за деликатно пране и не би трябвало да е кратка програма, пък и вече два часа и половина пере и още не е приключила. Списъка с програмите е за памук, синтетика, деликатно пране и вълна, като на 5-та програма пише EKO, но не знам дали ще е кратко това пране или пак ще пере два часа!? Ето снимки, които направих на модела и списъка с програми (малко са калпави, но се вижда:

Публикувано изображение       Публикувано изображение

"Майка ми си купи в края на миналата година пералня NEO WM-ES800"

Към пералнята има техническо ръководство за нейното ползване.Написано е коя програма за какво е и колко време работи. Четете!

• Автор

Хм, интересно! Много лесно го казахте все едно не съм го чел, но там няма нищо свързано с програмите. Има описано как да се монтира след покупката, от какво да се пази, и как да бъде първоначално стартирана без дрехи в барабана, защото при тестовете, които и били правени можело да има остатъчна вода. Да, списъка с програмите ги има и там точно както са показани на снимката (без превод)!? Ако наистина го имаше описано това щях ли да си правя труда да пускам темата?

Хм, интересно! Много лесно го казахте все едно не съм го чел, но там няма нищо свързано с програмите. Има описано как да се монтира след покупката, от какво да се пази, и как да бъде първоначално стартирана без дрехи в барабана, защото при тестовете, които и били правени можело да има остатъчна вода. Да, списъка с програмите ги има и там точно както са показани на снимката (без превод)!? Ако наистина го имаше описано това щях ли да си правя труда да пускам темата?

А защо не си направите ТРУДА да си преведете написаното, което е важно за работа? Или мислите, че някой ще ви го преведе?

• Автор

Явно говорим на различни езици, че нещо не се разбираме!? 
Ето ги (но време за работа няма никъде описано):
Памук

1.Памук на 90°

2.Памук 60° (предпране)

3.Памук 60°

4.Памук 40°

5.Еко пране 40°

6.Памук 30°

7.Бързо (кратко - не точно, защото е както всички тествани до сега = два часа)

8.Студено (без нагряване)

9.Микс (цветно и бяло) 40°

Синтетика

10.Синтетика 60°

11.Бебешко пране 50°

12.Синтетика 40°

13.Спнортно облекло 40°

14.Студено (без нагряване)

Деликатно пране

15.Пране на завеси

16.Деликатно 30°

17.Студено (без нагряване)

Вълна

18.Измиване на ръце (странен превод, но и логото е такова) 35°

19.Вълна 30°

20.Студено (без нагряване)

Е, сега пак ми разправяте, че ми трябва превод! За кое? За времената на програмите никъде не виждам как да си го преведа!!!

Всичко останало в книжката си е на български, но никъде няма описани времената за работа на програмите! Точно за това пуснах темата, но явно не ме разбрахте!?

Редактирано от SonyCombo (преглед на промените)

Явно говорим на различни езици, че нещо не се разбираме!? 

Ето ги (но време за работа няма никъде описано):

Памук

1.Памук на 90°

2.Памук 60° (предпране)

3.Памук 60°

4.Памук 40°

5.Еко пране 40°

6.Памук 30°

7.Бързо (кратко - не точно, защото е както всички тествани до сега = два часа)

8.Студено (без нагряване)

9.Микс (цветно и бяло) 40°

Синтетика

10.Синтетика 60°

11.Бебешко пране 50°

12.Синтетика 40°

13.Спнортно облекло 40°

14.Студено (без нагряване)

Деликатно пране

15.Пране на завеси

16.Деликатно 30°

17.Студено (без нагряване)

Вълна

18.Измиване на ръце (странен превод, но и логото е такова) 35°

19.Вълна 30°

20.Студено (без нагряване)

Е, сега пак ми разправяте, че ми трябва превод! За кое? За времената на програмите никъде не виждам как да си го преведа!!!

Всичко останало в книжката си е на български, но никъде няма описани времената за работа на програмите! Точно за това пуснах темата, но явно не ме разбрахте!?

Не намерих упътване за тази пералня. Има вероятност просто да няма по кратка програма от 2 часа. За всеки случай може да отидеш в магазина откъдето е купена и да поискаш повече информация.

Абе хора , на мен защо ми се струва че вече всички нови модели си перат 2+ часа :)  че тя пералната врътне един оборот и 5 минути почива :D аз си признавам старата перла 05 :) яка машина , за час и беше готова . Сега не знам ЕКО/МЕКО - абе ставам за бръснене докато изпере .Нямам нова перална , купувам само 2 ръка , но аз взех на тъщата преди 2 години едно нео  и тя така се оплакваше , но аз я успокоявах че това е икономично и харчи по малко ток ;)

пералнята да няма бутон за предпране и допълнителна центрофуга, затова да върти доста повече от нужното?

Като гледам програмите, само 2-рата има предпране! Моята е Аристон и има дисплей с настройка за времето, като минималното за изпиране (програма 5 за леко замърсено) е за 15 минути, но е два пъти по-скъпа от това Нео! @SonyCombo нищо не пречи да пробвате Еко програмата (като гледам и тя е 5-та програма) може да е както при мен за по-кратко пране?! Странното е, че бързото пране казваш, че е пак за същото време като с другите програми, които сте пробвали, но няма какво да се чудиш - ако трябва ги пробвай всичките и зи запиши времената (щом ги няма в книжката) и ще разбереш! ;)

Абе хора , на мен защо ми се струва че вече всички нови модели си перат 2+ часа :)  че тя пералната врътне един оборот и 5 минути почива :D аз си признавам старата перла 05 :) яка машина , за час и беше готова . Сега не знам ЕКО/МЕКО - абе ставам за бръснене докато изпере .Нямам нова перална , купувам само 2 ръка , но аз взех на тъщата преди 2 години едно нео  и тя така се оплакваше , но аз я успокоявах че това е икономично и харчи по малко ток ;)

Прането има някои особености.По-дълго време - по-дълго въздействие на химикaлите.Но си с малко  погрешно впечатление.

Има къси програми при всяка пералня.Принципа е следния.Започва се с 1 или с буква А, първата програма  е с предпране, а може и втората да е такава, но с нарастване на номера или пък следваща буква се намалява  времето и температурата  до достигане на 35-40 градусова програма.Това е първата група програми.При тях изпирането е по-интензивно.

Втората група програми  обикновено започва със синтетика 60* с предпране, като отново по същия начин със следващия номер или буква се намалява времето и температурата.

Програмата вълна мисля е ясна, а "измиване на ръце" всъщност означава деликатно, щадящо дрехите пране имитиращо пране на ръка.

• 3 години по-късно...
  • 2 години по-късно...

Здравейте и от мен,аз имам пералня Neo Es 600 и досега не съм имала проблеми с нея, 2-3 години си върви,но от скоро чувам някакъв шум в барабана.Може ли да е влязло нещо,защото чувам все едно се въртят малки камъчета или пясък.На вас случвало ли Ви се е?Благодаря,за отделеното време!

Изрови стара тема.

Вероятно има предмети, изпаднали от прането. От джобове, копчета, закопчалки, части от ципове. Ако не са в барабана са между него и казана. Ако не може да се справите сами - има и сервизи. Дано да не е заминал лагер, че тогава става според зависи.

• 1 година по-късно...

Имам пераля НЕО от 3-4 месецалДо вчера работеше идеално но днес не тръгва.Вратичката се затваря и катинарчето се включва и след малко всичко се изключва.Възможна повреда и начин за отстраняване !

• 11 месеца по-късно...
на 6.09.2019 г. в 12:50, Мая Бонджукова написа:

Здравейте и от мен,аз имам пералня Neo Es 600 и досега не съм имала проблеми с нея, 2-3 години си върви,но от скоро чувам някакъв шум в барабана.Може ли да е влязло нещо,защото чувам все едно се въртят малки камъчета или пясък.На вас случвало ли Ви се е?Благодаря,за отделеното време!

Здравейте, бихте ли ми казали като номер коя програма на 30 или 40 градуса пере около час - час и нещо , както и същите градуси но бърза до 30мин. Благодаря

• 2 години по-късно...

И аз съм NEO WM-ES600пералня да попитам на коя програма ще се включи центруфугата защото излизат много мокри дрехите благодаря предварително.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.