Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как мога да разбера дали телефона ми се подслушва

Featured Replies

Здравейте,

Искам да попитам дали има начин да се разбере ,ако телефона ти се подслушва.До колкото гледах някакви неща в интернет и не съм сигурен дали не са поредните глупости да си запълват информацията в страницата.Попаднах на доста заинтригуващи теми от сорта на :

Единственото, което трябва да направите е наберете комбинацията *#06#.

Моментално на дисплея на телефона ви ще се появи серийният номер на апарата или т.нар. Imei. Цифрите, който ще се появят на дисплея трябва да са точно 15. Ако са с една повече това означава, че към телефона ви е прикрепено записващо устройство.

Като попаднах и на ред глупости!Пускам темата просто от интерес какво е вашето мнение и дали е възможно.Колкото до Imei дето трябва да е 15 цифри явно е глупост, защото пробвах на моя телефон и бяха 17...това ме докара до смях,защото едва ли някой би тръгнал да подслушва телефона на някой неизвестен...без никакви правомощия или парично задоволен.Просто няма смисъл във всичко това...Нека чуя вашите обективни мнения :D

Поздрави,

П.С - Ако темата не е за тук се извинявам!Просто реших да я пусна тук,защото телефона ми е LG и така де...просто,ако трябва да се премести :)

Здравейте,

Искам да попитам дали има начин да се разбере ,ако телефона ти се подслушва.До колкото гледах някакви неща в интернет и не съм сигурен дали не са поредните глупости да си запълват информацията в страницата.Попаднах на доста заинтригуващи теми от сорта на :

Като попаднах и на ред глупости!Пускам темата просто от интерес какво е вашето мнение и дали е възможно.Колкото до Imei дето трябва да е 15 цифри явно е глупост, защото пробвах на моя телефон и бяха 17...това ме докара до смях,защото едва ли някой би тръгнал да подслушва телефона на някой неизвестен...без никакви правомощия или парично задоволен.Просто няма смисъл във всичко това...Нека чуя вашите обективни мнения :D

Поздрави,

П.С - Ако темата не е за тук се извинявам!Просто реших да я пусна тук,защото телефона ми е LG и така де...просто,ако трябва да се премести :)

ТОва, което цитирате са пълни глупости. Прочетете тук какви са тези цифри: http://www.3gpp.org/ftp/Specs/html-info/0302.htm

А подслушването се осъществява чрез директна връзка с MSC, което отново няма директна връзка с IMSI  (тези числа, които виждате)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

А за какво ще им е да Ви подслушват не ми е ясно. Поредната безсмислена тема. :)

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

• Автор

А за какво ще им е да Ви подслушват не ми е ясно. Поредната безсмислена тема. :)

Не говоря за мен,че ме подслушват просто давам мнение и ми е интересно по темата искам да науча повече .... :) Читателско любопитство....и защо да са глупости ? възможно е ....защо да е проблем да науча повече по въпроса ?

Не говоря за мен,че ме подслушват просто давам мнение и ми е интересно по темата искам да науча повече .... :) Читателско любопитство....и защо да са глупости ? възможно е ....защо да е проблем да науча повече по въпроса ?

Сигналите в GSM мрежата се предават в цифров вид и ако са копирани и попаднат при подслушващия как мислите че ще разберете че данните са копирани?

Все едно да копирате един файл на две СД-та и то първото от тях да разберете че има и второ копие

Подслушван си! Теглиш торенти и сега Цветан Цветанов ти слуша телефона и интернета и чака търпеливо да се издадеш с още нещо, за да нахълтат нинджите от ГДБОП, а ако не си късметлия - направо да се целят с РПГ в жилището ти и после да те събират с лопатка!

п.п Не ми вярваш? Този Чиляк теглеше торенти!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако има подслушване,то се осъществява чрез мобилния оператор.Но от там няма как да го разбереш.Имай на предвид че абсолютно всички разговори се записват при тях и се пазят с години.Само при необходимост могат да се прослушат,но не от всеки!

.....Имай на предвид че абсолютно всички разговори се записват при тях и се пазят с години.Само при необходимост могат да се прослушат,но не от всеки!

Имате ли идея какво пишете? Защо не мислите малко, говорим за 30 до 50 милиона разговора на месец, всеки по средно 30 секунди, всяка секунда е около 16 килобита (зависи, може да е и повече). Сметнете си сам за какво говорим и какви са предизвиктелствата по индексирането на тези данни.

Пазят се CDR-ите (ако знаете какво е това)

Имате ли идея какво пишете? Защо не мислите малко, говорим за 30 до 50 милиона разговора на месец, всеки по средно 30 секунди, всяка секунда е около 16 килобита (зависи, може да е и повече). Сметнете си сам за какво говорим и какви са предизвиктелствата по индексирането на тези данни.

Пазят се CDR-ите (ако знаете какво е това)

Не съм сигурен в твърдението си!Обаче съм гледал документален филм,в който се казва,че за да получи разрешение(лиценз), един мобилен оператор,трябва да има апаратура точно за тази цел.Както да може да съхранява всичко до една година.

Не съм сигурен в твърдението си!Обаче съм гледал документален филм,в който се казва,че за да получи разрешение(лиценз), един мобилен оператор,трябва да има апаратура точно за тази цел.Както да може да съхранява всичко до една година.

Да, това (доколкото ми е известно) е вярно, само че апаратурата е много по-различна от това, което си представяте. Това е просто интерфейс, свързан към телефонната централа (MSC), чрез който подслушващия може да следи разговор на произволен абонат и то без никой в мобилния оператор да може да разбере дали се подслушва и кой точно се подслушва.

А това, което се пази е информация от рода на: кой с кого е говори, колко време, кога е започнал разговора и т.н. Това се нарича Call Detail Record (CDR)

Операторът няма капацитет да записва всички разговори, дори и да иска - това са големи обеми от информация. Чисто практически не е възможно. Определени номера обаче могат да се държат под око чрез т.нар "интерфейс"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нямам претенции че разбирам от GSM техника, но валидни ли са съветите https://bivol.bg/3g-only.html  ?

Прочети какво написах по-горе. АКо подслушването е от фалшива клетка - да, това е вярно. Само че това е рядко прилагана техника

Операторът няма капацитет да записва всички разговори, дори и да иска - това са големи обеми от информация. Чисто практически не е възможно. Определени номера обаче могат да се държат под око чрез т.нар "интерфейс"

Надяваме се да няма необходимия капацитет,за всички разговори.Но кой ли може да твърди със сигурност,за тези неща.Просто човек трябва да има едно на ум.

Надяваме се да няма необходимия капацитет,за всички разговори.Но кой ли може да твърди със сигурност,за тези неща.Просто човек трябва да има едно на ум.

Въпросът не е толкова до суровия капацитет, колкото до разходите по записване, обработка и търсене в тази база данни. Ако приемем 400 милиона разговора за база (годишна) и 100 хиляди подслушвани разговора (пак за година), то се оказва че коефициента на полезност е 1/4000 което е прекалено малко за да е ефективно.

И вероятно числата, които написах по-горе (за броя разговори) са много силно занижени, защото си спомням че 2005-а година БТК имаха 25 милиона CDR-a за 24 часа (за цялата страна)

Въпросът не е толкова до суровия капацитет, колкото до разходите по записване, обработка и търсене в тази база данни. Ако приемем 400 милиона разговора за база (годишна) и 100 хиляди подслушвани разговора (пак за година), то се оказва че коефициента на полезност е 1/4000 което е прекалено малко за да е ефективно.

И вероятно числата, които написах по-горе (за броя разговори) са много силно занижени, защото си спомням че 2005-а година БТК имаха 25 милиона CDR-a за 24 часа (за цялата страна)

В една бананова република като Република Доминикана преди около 8 години един най обикновен сръбски работник бачкатор заведе дело срещу работодателката си най обикновена канадка. Работеше и нещо по къщата. Та оная го беше заплашила и обидила нещо. Ами изкараха им телефонния разговор който беше записан много преди да е пусната жалбата и я осъдиха на разни глоби в полза на жалбоподателя.

В една бананова република като Република Доминикана преди около 8 години един най обикновен сръбски работник бачкатор заведе дело срещу работодателката си най обикновена канадка. Работеше и нещо по къщата. Та оная го беше заплашила и обидила нещо. Ами изкараха им телефонния разговор който беше записан много преди да е пусната жалбата и я осъдиха на разни глоби в полза на жалбоподателя.

Зависи от законодателството. В европейското такова никога не е имало практика без изрично разрешение да се записват разговори, камо ли след това да се приемат като доказателства в съда

Зависи от законодателството. В европейското такова никога не е имало практика без изрично разрешение да се записват разговори, камо ли след това да се приемат като доказателства в съда

Съгласно Закона за електронните съобщения (чл. 250а-д), трафичните данни от разговорите, както и регистрите за изготвяне на справки и достъпа до тях се пазят 12 месеца, освен ако не са нужни на правоохранителните органи. След това мобилните оператори са длъжни да ги унищожат.

Трафичните данни не са самите разговори.Самите записи на разговорите се унищожават 10 дни след като са направени, ако като не са послужили като веществено доказателствено средство за разследването, по което са наредени 

Тоест - 10 дни след направения разговор -всичко се пази на сървърите на мобилните оператори.

Ако през това време пристигне искане от МВР - операторите предоставят целите разговри.

Ако не пристигне искане от МВР -записът се унищожава, но остава информацията за това кой кого е търсил, с каква продължителност е бил разговорът, локализацията на респондентите и т.н. - пази се до 1 година.

• 4 години по-късно...

Имам въпрос. Защо чувам от PC колонките този специфичен звук без да има телефон в мен / наблизо? :)

Като е тук телефона става дискотека иначе де. При това на много чести интервали.

преди 3 часа, Mapuku написа:

Имам въпрос. Защо чувам от PC колонките този специфичен звук без да има телефон в мен / наблизо? :)

Като е тук телефона става дискотека иначе де. При това на много чести интервали.

Защото не само твоя телефон се намира около колонките.Аз също имам една активна 2.1 аудио система за компютър,която улавя телефонни сигнали,когато звъни някой наоколо.Но това е само ако е усилено максимално.Дори съм забелязал,че още преди да ми звънне телефона,предварително колонките  предизвестяват звъненето.

аз казвам че никакъв телефон не се намира около колонките. беше странно и травмиращо :)

в 90% от случаите иначе не означава никакво звънене. бръмчи на периоди здравата. това, когато е наблизо телефона.

• 1 година по-късно...

днес освен краткото все едно започва да записва касета от едно време, направо като глас чух при набиране.

Всеки един от вас, когато отидете в магазина да си купите нови компютърни колони трябва да направи нещо много просто, а не да чете колко китайски вата са и какъв бас имат!

Включвате последните  в мрежата и заставате много близко пред тях за да чуете колко е силен брумът от тях. В много модели, последният се чува от разтояние 3-4 метра, които съответно струват по 30-40 лева. Да не говорим за тези дето са по 20. Никой няма да седне и да направи захранването им така, че последните да имат потискане сигнал -шум 70-80 dB. А който иска добри компютърни колони си купува такива от известни фирми, но там цените им са от 300 лева нагоре.В случаи като вашите, най малкото е да отидете в магазина за електронни елементи, да купите 2 електролитни кондензатора с капацитет минимум 6800 микрофарада и да подмените тези, които са на захранването - с новите.Не забравяйте че компютърни колони несвързани с кабела към компютъра по който получават сигнал стоят с "отворен" вход и затова много често се получават такива проблеми.Хората, които се "подслушват" явно не сте вие, а такива с много високо положение в иерархията на управлението на държавата. Ако има такива от нас, те ще са известни като контингент на полицията във всеки областен град. Но това може да се прави по определен начин със съдействието на държавните органи а не както всеки един от Вас си го представя!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.