Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Господа значи в момента бюджета ми е 1200лв, обаче трябва да го вземам на лизинг.

Възможно ли е да се купят части за компютър на лизинг, защото знам, че на части е по-добре понеже се избира по желание кои компоненти да съдържа новата конфигурацията или на лизинг може само готова конфигурация от големите вериги магазини? Според вас в големите магазини ли е по-добре да си купя нов компютър или има по-добри фирми които предлагат по-добри компютри?

• Отговори 89
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Скай и Никем предлагат да се закупи на лизинг,няма нужда от готови конфигурации,за какво ще се ползва компютъра,монитор имате ли и с каква резолюция е ?

От големите магазини НЯМА да купувате.

Ползвайте услугите на някой интернет магазин-стоките са с отделна гаранция,малко по-евтини и знаете какво точно купувате.Единствената неприятност е,ако дефектира някоя част,тогава ако решите да ползвате гаранцията,имате транспортни разходи.

Повечето интернет магазини предлагат стоки на изплащане.

А вие все пак споделете,за какво ще се ползва компютъра? Могат ли да се ползват стари части,от предишен компютър-например хард-диск,кутия.Периферия-мишка,клавиатура,монитор имате ли? 

• Автор

Скай и Никем предлагат да се закупи на лизинг,няма нужда от готови конфигурации,за какво ще се ползва компютъра,монитор имате ли и с каква резолюция е ?

Имам монитор Samsung използвам резолюция 1024x768. Искам на новият компютър игри като gta 4 и други подобни да вървят нормално.Компютъра ще го използвам предимно за програми като adobe after и др., музика, видео, интернет. Иначе аз разполагам със нов хард диск 500gb wd caviar blue в момента го използвам на моя компютър.

От големите магазини НЯМА да купувате.

Ползвайте услугите на някой интернет магазин-стоките са с отделна гаранция,малко по-евтини и знаете какво точно купувате.Единствената неприятност е,ако дефектира някоя част,тогава ако решите да ползвате гаранцията,имате транспортни разходи.

Повечето интернет магазини предлагат стоки на изплащане.

А вие все пак споделете,за какво ще се ползва компютъра? Могат ли да се ползват стари части,от предишен компютър-например хард-диск,кутия.Периферия-мишка,клавиатура,монитор имате ли? 

Имам монитор, клавиатура, мишка, чист нов хард диск на 3 месеца, относно кутия ще си купя нова.

Ето го моето предложение:

Обща стойност - 1 199.86 лв. с ДДС

Процесора се клоква с No-k технологията и може би ще достигнеш до 4-4,2 GHz,8 ГБ рам,хладна видеокарта,на която може би ще подкараш всичко на макс,понеже резолюцията на монитора ти е ниска,качествено захранване и хубава кутия!

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

Добър вечер.Ето ви една интелска конфигурация.Ако вземете нов монитор с по-голяма резолюция пак ще играете без проблеми с високи кадри.Конфигурацията е подходяща и за всякакви тежки програми и т.н.Предложих ви и кутия с него която си идва с 3 перки вътре и е с много добър въздушен поток.Няма да имате проблем в тези жеги.
Отностно предложението на колега над мен.И той е избрал добри компоненти,но може да замените кутията с тази FD която съм ви предложил.Малко по-добре ще е особенно за лятото.Ако няма да клоквате и процесора ще си седи на заводските честоти може да минете и с по-евтино дъно B75 чипсет.Geil dragon и adata са добри марки и няма да сбъркате която и от двете да вземете : )
Публикувано изображение

Редактирано от pepelnik (преглед на промените)

Обща стойност - 1 199.83 лв. с ДДС

След време се взима още една 4-ка рам и евентуално SSD  :P  и всичко заспива.

Редактирано от Тодор. (преглед на промените)

Моето предложение малко орязано от ram паметта, за сметка на по-добрата видеокарта. Ето го и него:

Обща стойност - 1 208.34 лв. с ДДС - Количка - сложил съм дънна платка със Z77 заради No-k технологията със която честотите на процесора се вдигат на 4,2Ghz само със един клик в биос. Видеокартата е със тайти ядро, което ядро е при HD7950 в някой от картите, така, че се предполага тази карта да е на нивото на една HD7950. Захранващия блок е доста качествен за такава конфигурация, също и кутията е прилична. Ram памет може да се добави по-всяко време, ето със тази: 4GB DDR3 1600 A-DATA цената пада на :  1 202.98 лв. с ДДС

Поздрави и успех в избора! 

BB код:

Обща стойност - 1 203.28 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/cart/46122p1r46540p1r45925p1r48173p1r1010p1r47838p1rf.html Тук имаш по-добра кутия като съм орязал много-малко от захранване :) 

Хубави конфигурации, но защо не му сложихте поне един FX8320  с GTX650Ti Boost? Все пак конфигурацията ще се ползва главно за работа, доколкото разбирам. HD7950 за 1024х768 е вече прекалено :)

Хубави конфигурации, но защо не му сложихте поне един FX8320  с GTX650Ti Boost? Все пак конфигурацията ще се ползва главно за работа, доколкото разбирам. HD7950 за 1024х768 е вече прекалено :)

Не видях, че мониторът е с толкова ниска резолюция, но все пак ако реши да го сменя по-нататък с някой FullHD е по-добре да вземе по-мощно видео. Ако пък игрите не са приоритет взима това: ASROCK Z77 PRO3 /Z77/LGA1155

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155

SAPPHIRE HD 7870 2GB GDDR5 XT WITH BOOST BULK

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE

CM ELITE 431 SIDE WINDOW

4GB DDR3 1600 GEIL EVO LEGGERA

Обща стойност - 1 199.66 лв. с ДДС

• Автор

Интересно! Аз искам процесора и видео картата да бъдат възможно най-добрите съобразно бюджета. Този процесор и видео картата на какви цени са и във никем може ли да се намерят ?

Интересно! Аз искам процесора и видео картата да бъдат възможно най-добрите съобразно бюджета. Този процесор и видео картата на какви цени са и във никем може ли да се намерят ?

Всичко предложено по-горе е добро за парите си. Е, има нюанси, но за тая резолюция видеокартите са ... овъркил. Ако все пак в скоро време ще сменяш монитора, то добра идея е да се вземе по-бърза видеокарта, но нека не е за сметка на други неща. Защото аз примерно се канех 10 години почти да купя нов монитор и го направих едва миналия месец :) Ако преди толкова години си бях взел видеокарта за тая резолюция, познай колко пари ще съм хвърлил на вятъра досега, при положение, че съм сменил десетина видеокарти. 

• Автор

Всичко предложено по-горе е добро за парите си. Е, има нюанси, но за тая резолюция видеокартите са ... овъркил. Ако все пак в скоро време ще сменяш монитора, то добра идея е да се вземе по-бърза видеокарта, но нека не е за сметка на други неща. Защото аз примерно се канех 10 години почти да купя нов монитор и го направих едва миналия месец :) Ако преди толкова години си бях взел видеокарта за тая резолюция, познай колко пари ще съм хвърлил на вятъра досега, при положение, че съм сменил десетина видеокарти. 

Не ги разбирам много резолюциите, но моят монитор не е ли със нормална резолюция? Ако сменя по-голяма рез. от 1024х768 буквите, иконите стават дребни изобщо всичко става много дразнещо за окото, та ако например когато си купя нова видео карта и използвам пак същия монитор със същата рез. ли ще трябва да работя или може би ако сменя по-голяма резолюция няма да дразни окото както е в момента 

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

Ако искаш 1 200 лв. да излезе крайната цена то като махнем лихвите и доставката компа трябва да е около 1 000 лв.

Нормалните монитори в днешно време са FullHD или 1920x1080. Твоя няма как да го пуснеш на такава.  

А се имаше предвид че по-високата резолюция товари повече. На по-ниска и по-слабо видео се справя.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ако искаш 1 200 лв. да излезе крайната цена то като махнем лихвите и доставката компа трябва да е около 1 000 лв.

Нормалните монитори в днешно време са FullHD или 1920x1080. Твоя няма как да го пуснеш на такава.  

А се имаше предвид че по-високата резолюция товари повече. На по-ниска и по-слабо видео се справя.

Лихви ? Ако отида направо в офис на никем и купя избраните от мен части наведнъж няма ли да ми излезне пак чисто 1200лв, отколкото ако получа тези неща по куриер няма ли да е по-скъпо ? Аз случайно минавам през столицата и от там мога да отида направо в офис на никем.

Не ги разбирам много резолюциите, но моят монитор не е ли със нормална резолюция? Ако сменя по-голяма рез. от 1024х768 буквите, иконите стават дребни изобщо всичко става много дразнещо за окото, та ако например когато си купя нова видео карта и използвам пак същия монитор със същата рез. ли ще трябва да работя или може би ако сменя по-голяма резолюция няма да дразни окото както е в момента 

Каква резолюция поддържа монитора? Големината на иконите и буквите се нагласят. Аз като бях със 17 инчовия монитор, спокойно си карах на 1280х960 с малко по-големи икони и букви. ИНаче, игрите спокойно може да си ги пускаш и на 1600х1200, ако тая резолюция се поддържа от монитора.

Самата доставка може и да си я спестиш ако отидеш на място но не и останалото. Никой не дава на изплащане и не отпуска заеми без да ти тресне такса.

Лихви ? Ако отида направо в офис на никем и купя избраните от мен части наведнъж няма ли да ми излезне пак чисто 1200лв, отколкото ако получа тези неща по куриер няма ли да е по-скъпо ? Аз случайно минавам през столицата и от там мога да отида направо в офис на никем.

Точно през София няма да е. Трябва да се забиеш в Световрачане, което честно да ти кажа не знам къде е  ;)

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.