Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Няма значение дали от никем или скай.Коректни са.Относно другият,който иска нова машинка - пусни си нова тема,че да не наспамим темата на автора.

Е то моето предложение http://nikem-bg.net/cart/46540p1r43857p1r48173p1r47889p1r47838p1r48267p1rf.html  според вас ще стане ли?

Да,ще стане,но не ти трябва толкова скъпо дъно ако не искаш да клокваш или да ползваш НО-К опцията.Кутията е без вентилатор и ти трябва някоя по-хубава,лятото идва все пак и ако не искаш компонентите да са с високи температури,вземи някоя друга.

Само да вметна отново - ако няма да си купиш нов монитор,няма смисъл от такава силна видео карта и процесор,един ФХ и по-слабо видео ще ти свърши работа.

• Отговори 89
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нима? Значи всичко, което ти говоря е така. В мен имаше малко съмнения относно еднаквостта на различните, CRT-та, но...

http://www.kaldata.com/forums/topic/11421-покажете-как-изглежда-вашият-десктоп/?p=2223239

• Автор

Няма значение дали от никем или скай.Коректни са.Относно другият,който иска нова машинка - пусни си нова тема,че да не наспамим темата на автора.

Да,ще стане,но не ти трябва толкова скъпо дъно ако не искаш да клокваш или да ползваш НО-К опцията.Кутията е без вентилатор и ти трябва някоя по-хубава,лятото идва все пак и ако не искаш компонентите да са с високи температури,вземи някоя друга.

Само да вметна отново - ако няма да си купиш нов монитор,няма смисъл от такава силна видео карта и процесор,един ФХ и по-слабо видео ще ти свърши работа.

Предложи ми кутия с хубаво охлаждане!

Все пак картата не е върха на сладоледа. Само за пример ще кажа, че с по-слаба карта като HD7790 бая зор ще види дори на 1280х1024 с игри като Метро2033, Crysis3, FC3 и доста други, искащи поне 65 fps за да вървят добре с включена вертикална синхронизация. Имам предвид DIRT3, NFSShift 2  и така нататък. Не случайно казвам това, защото близо 10 години бях с монитор като неговия и напоследък с конфигурация като тая, която се готви да купи. там трябват ппоне 60 минимални fps  за 1280х1024,  a тая работа не е лесна за неклокната HD7770  и дори за HD7790.Все пак ако иска да се измъчва на 1024x768  има шанс, но не и за 85 хераца честота на опресняване. Пак трябва да мине със 75 поне. 

Все пак картата не е върха на сладоледа. Само за пример ще кажа, че с по-слаба карта като HD7790 бая зор ще види дори на 1280х1024 с игри като Метро2033, Crysis3, FC3 и доста други, искащи поне 65 fps за да вървят добре с включена вертикална синхронизация. Имам предвид DIRT3, NFSShift 2  и така нататък. Не случайно казвам това, защото близо 10 години бях с монитор като неговия и напоследък с конфигурация като тая, която се готви да купи. там трябват ппоне 60 минимални fps  за 1280х1024,  a тая работа не е лесна за неклокната HD7770  и дори за HD7790.Все пак ако иска да се измъчва на 1024x768  има шанс, но не и за 85 хераца честота на опресняване. Пак трябва да мине със 75 поне. 

Не е нужно да включиш вертиканла синхронизация,даже повечето я изключват(става въпрос за V-Synch,нали?) Не е нужно да ги подкара на макс...и той не е споменал дори тези игри...За Крайсис 3 пък изобщо да не говорим,че тази игра едвам се играе на макс...относно фреймрейта...и аз съм с 1024х1024 и да ти кажа,при FPS игрите ти трябват поне 30-35 фпс,за да ти върви добре,поне моите очи са свикнали така,че преди карах на доста скапана видео карта и играех игрите на нисък фрейм рейт и дори 30-35 фпс са ми достатъчни на 75 херца.

Предложи ми кутия с хубаво охлаждане!

Например това FD CORE 3000 USB3

Редактирано от not (преглед на промените)

Не е нужно да включиш вертиканла синхронизация,даже повечето я изключват(става въпрос за V-Synch,нали?) Не е нужно да ги подкара на макс...и той не е споменал дори тези игри...За Крайсис 3 пък изобщо да не говорим,че тази игра едвам се играе на макс...относно фреймрейта...и аз съм с 1024х1024 и да ти кажа,при фпс игрите ти трябват поне 30-35 фпс,за да ти върви добре,поне моите очи са свикнали така,че преди карах на доста скапана видео карта и играех игрите на нисък фрейм рейт и дори 30-35 фпс са ми достатъчни на 75 херца.

Например това FD CORE 3000 USB3

Не знам откъде ти хрумнаха тия неща, но вертикалната синхронизация е нужна и при CRT  и при LCD  мониторите. При първите картината е насечена естествено, дори кадрите да са много повече. Реално тя е гладка или почти гладка, при кадри, равни на честотата на опресняване или два пъти по-малко . Тоест, 30-35 изглеждат добре, ако монитора се синхронизира на 60-75Hz. При LCD-то съм се видял в чудо с тоя тиъринг. Доста по-гадно от малкото CRT. Само вертикалната синхронизация заглажда нещата.  Който веднъж е играл рейсър с вертикална синхронизация, не иска никога да се откаже. Изобщо пред мен не стои дилемата - по-малко кадри с по-висока резолюция и детайли или вертикална синхронизация при по-ниска резолюция и дори детайли. Винаги предпочитам второто. 

А тия заключения за 30-35 fps  съм ги правил и аз при конфигурации с много по-добър процесор от видеокартата. Обратното изобщо, ама изобщо не е вярно! Пример за добра игра със слаба конфигурация е примерно една, която ми бе дадена за ремонт - с E2180  и GF8400GS. Малко кадри, ниска резолюция и почти без детайли, но хване ли 35 fps  при ресърите и 40 при шутърите, върви, та се къса. Друг пример за нерщо добро бе едно лаптопче с i3 и GT620M. Процесорчерто е ОК за тая видеокарта, а тя пък даваше при новите игри high и дори Ultra High  с малко АА. Обаче заговорим ли за някакви идиотщини от рода на i3 с HD7950/70,  не става. Не става и с доста по-бавни видеокарти. Или става за хората, които никога не са се докосвали до добрата игра. Ако е така, изобщо няма да споря кое добро и кое не. Нека взема Пентиум с HD7970  и да им се любува. 

Не знам откъде ти хрумнаха тия неща, но вертикалната синхронизация е нужна и при CRT  и при LCD  мониторите. При първите картината е насечена естествено, дори кадрите да са много повече. Реално тя е гладка или почти гладка, при кадри, равни на честотата на опресняване или два пъти по-малко . Тоест, 30-35 изглеждат добре, ако монитора се синхронизира на 60-75Hz. При LCD-то съм се видял в чудо с тоя тиъринг. Доста по-гадно от малкото CRT. Само вертикалната синхронизация заглажда нещата.  Който веднъж е играл рейсър с вертикална синхронизация, не иска никога да се откаже. Изобщо пред мен не стои дилемата - по-малко кадри с по-висока резолюция и детайли или вертикална синхронизация при по-ниска резолюция и дори детайли. Винаги предпочитам второто. 

А тия заключения за 30-35 fps  съм ги правил и аз при конфигурации с много по-добър процесор от видеокартата. Обратното изобщо, ама изобщо не е вярно! Пример за добра игра със слаба конфигурация е примерно една, която ми бе дадена за ремонт - с E2180  и GF8400GS. Малко кадри, ниска резолюция и почти без детайли, но хване ли 35 fps  при ресърите и 40 при шутърите, върви, та се къса. Друг пример за нерщо добро бе едно лаптопче с i3 и GT620M. Процесорчерто е ОК за тая видеокарта, а тя пък даваше при новите игри high и дори Ultra High  с малко АА. Обаче заговорим ли за някакви идиотщини от рода на i3 с HD7950/70,  не става. Не става и с доста по-бавни видеокарти. Или става за хората, които никога не са се докосвали до добрата игра. Ако е така, изобщо няма да споря кое добро и кое не. Нека взема Пентиум с HD7970  и да им се любува. 

Бе,не съм играл рейсинг игри и при всички игри изключвам V-Synch-а и си върви добре,никаква разлика не усещам.Играл съм на сегашния монитор,който е с 1280х1024 резолюция (LCD) на 75 херца,дори 30 fps бяха достатъчни за мен,за да играя една игра нормално.Говоря за преди доста време...понеже очите ми бяха свикнали със слабо фпс (около 20 някъде ако помня правилно) и когато фпс-то беше на 30,имах,чувството,че играта лети :D .За CRT мониторите нищо не мога да кажа,понеже не съм имал такъв. П.С - Не ти говоря за игри на МАКС настройки заедно с АА.Бяха на средни детайли без АА и V-Synch.Нямаше нищо на картината,или прекъсване,беше си гладко и детайлите се виждаха.

Редактирано от not (преглед на промените)

• Автор

Идеята ми е следната. Да си взема конфигурация до 1000лв и монитор 200-250 лв. за тоя бюджет искам да взема две неща. Предпочитам конфигурация на intel, тоест процесор intel core i5 серията за видео картата, вие кажете някоя силна та игри като GTA IV, както споменах по-рано да вървят без проблеми може би и по-тежките игри да ми вървят на средни настройки, игри от рода на Assassin's Creed да ми вървят и др. известни.
Компютъра ще се използва и за програми, както казах вече. Също така като гледам видео клипове със bluray качество да нямам проблеми, общо взето това е. Аз съм просто нормален човек които ще се занимава със разни нормални работи в компютърът музика, видео, игри, програми и т.н. Какво ще кажете ?

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

• Автор

Значи целта ми е за 1200 лв да си закупя и конфигурация и нов монитор. Желанието ми е видео картата да бъде стабилна и способна. Кажете ми само защо има различни модели на 

GTX650Ti Boost, кое ги различава? щото намерих една снимка на която е изобразено различните видео карти от по-известните и има GTX650Ti, която е по-слаба от GTX650Ti Boost.

Тая без Boost в името е по-слаба от 7790 та не и обръщай внимание. Иначе варианта на GB е за предпочитане пред Палитката.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Тая без Boost в името е по-слаба от 7790 та не и обръщай внимание. Иначе варианта на GB е за предпочитане пред Палитката.

Тази видео карта http://nikem-bg.net/computer-components/GB-GV-N65TBOC-2GD е GTX650Ti Boost? тоест тя е по-силна дори от HD7850 2GB, така ли ? Ако е така защо посочената видео изглежда по-различна от тази http://pcworld.bg/20874_nvidia_otvrashta_na_udara_s_geforce_gtx_650_ti_boost

едни и същи ли са или различават се?

Значи целта ми е за 1200 лв да си закупя и конфигурация и нов монитор. Желанието ми е видео картата да бъде стабилна и способна. Кажете ми само защо има различни модели на 

GTX650Ti Boost, кое ги различава? щото намерих една снимка на която е изобразено различните видео карти от по-известните и има GTX650Ti, която е по-слаба от GTX650Ti Boost.

Ето едно предложение от мен за 1290лв. с безплатна доставка , все пак конфигурация от друг магазин, доставката ще е минимум 40лв.

MSI 970A-G43, socket AM3+ 

AMD FX X6 6350, 3900MHz, 14MB, socket AM3+, Box 

Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM HyperX Blu

Hitachi Deskstar 7K1000.C 500GB, 7200rpm, 16MB, SATA2

Sapphire AMD Radeon HD7870, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E

Cooler Master GX Lite Black, 500W

FLOSTON EXCORDO

LED IPS Philips 21.5", Wide, DVI, Slim, Черен Cherry, 227E4QSD

Нещо си се объркал.  650Ti -> 7790 -> 650Ti Boost -> 7850. Иначе да оная от линка е 650Ti Boost на GB.

• Автор

Предпочитам нещо на intel, защото съм останал със впечатлението, че intel са по-развити и не искам хард-диск, защото аз имам. Относно монитора, които препоръча ми харесва как изглежда и дори параметрите са добри. Така, че това е добър монитор и засега може и тоя да ми стане фаворит. Кутията, която ми показа нещо не ми харесва и си мисля, че нещо към 100 лв. ще е по-добре. Друго нещо RAM паметта си мисля, че е добър модел така, че ако е възможно препоръчвай някоя само, чe за intel и ако има някоя дънна платка, която да ми позволи за в бъдеще да си сложа и някои по-мощен процесор или др.

Новите процесори ще са на друг сокет та ако искаш нещо на Интел за ъпгрейд изчакай до другия месец за Haswell. 

Обаче имаш твърде високи изисквания за толкова малък бюджет (900 лв.) предвид че трябва и монитор да се включи. 

Това са новите процесори на Интел (напиши го в google) а каза че искаш нещо с възможност за ъпгрейд и за това ти го предлагам. 

Ако вземеш сега нещо на с.1155 не виждам какво ще му ъпгрейдваш освен към двойно по-скъпия i7 което не е много смислено. 

След като няма да се клоква по-добре изчакай и вземи нещо по-производително пък било и с малко. Не виждам смисъл да се бърза.

Изчакай с месец да се изясни ситуацията с кое колко ще струва. Имам предвид че и нови дънни платки ще има освен процесори. 

• Автор

Това са новите процесори на Интел а каза че искаш нещо с възможност за ъпгрейд и за това ти го предлагам. 

По-нови, по-добри. Тогава от следващия месец действам. Само да попитам за магазина EMAG. Понеже съм от Лом та от EMAG ще ми изпратят ли доставката напълно безплатно ако случайно поръчвам от тях? и ако е така защо повечето ми препоръчахте части от никем ?

Навик понеже със Скай са най-евтините наши фирми. Емаг са някви румънци и до скоро никой не ги знаеше но пускат разни промоции и доставката е безплатна. 

Явно рекламната им стратегия дава ефект.

• Автор

Прочетох някъде в сайта "безплатна доставка за всяка поръчка през месец Май", какво ще рече това ? че промоцията е валидна само за този месец ли?

Прочетох някъде в сайта "безплатна доставка за всяка поръчка през месец Май", какво ще рече това ? че промоцията е валидна само за този месец ли?

Тя беше валидна и през март,и през април.Понякога пък пускат много силни цялостни намаления.Въобще,трябва да се следи пазара.изчакайте още време,посъберете още някой лев.Като излезе новата платформа на Интел,тогава съберете мнения и коментари за цялостното и представяне и тогава дано ви се избистри някакво мнение по въпроса.

Тя беше валидна и през март,и през април.Понякога пък пускат много силни цялостни намаления.Въобще,трябва да се следи пазара.изчакайте още време,посъберете още някой лев.Като излезе новата платформа на Интел,тогава съберете мнения и коментари за цялостното и представяне и тогава дано ви се избистри някакво мнение по въпроса.

Още ли я тъпкате тази тема... :D аз до сега бях купил въпросната машина :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.