Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Каква резолюция поддържа монитора? Големината на иконите и буквите се нагласят. Аз като бях със 17 инчовия монитор, спокойно си карах на 1280х960 с малко по-големи икони и букви. ИНаче, игрите спокойно може да си ги пускаш и на 1600х1200, ако тая резолюция се поддържа от монитора.

Аз мога да сложа и рез. 1600х1200 обаче не е хубаво за окото защото буквите и др. неща стават твърде дребни и затова използвам нормалната рез.

• Отговори 89
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Карта 

Световрачене е село но тенденцията е София да се разширява та може и квартал да са го направили.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Аз мога да сложа и рез. 1600х1200 обаче не е хубаво за окото защото буквите и др. неща стават твърде дребни и затова използвам нормалната рез.

Говоря за игри. А относно резолюцията не е точно така. Окото по-малко се товари при по-висока резолюция, макар честотата на опресняване да е по-ниска. Една игра се играе много по-приятно и ненатоварващо на резолюция 1600х1200 и 65 херца, отколкото на 1024х768 и 85 херца. 

Не защо? Баба ми например лека и пръст си караше със черно-бял лампов телевизор и казваше "Не ми требва цвет да им гледам музните мутри на политиците".  :D

Та ако ти е привикнал мозъка със стария... на мен ми трябваше към месец да свикна с 32 инчов телевизор вместо монитор и сега като седна на монитор ми е много зле.

Значи ще се наложи да закупя и нов монитор със по-високи параметри? 

Най-добре. Един Dell U2312HM.  Може и друг, но това се препоръчва навсякъде. Аз понеже в препоръки не се вслушвам много много, съм с подобен Филипс. 

Така се почва. После ще ти кажат да вземеш по-добро видео за новия монитор. После жена ти ще иска мерцедес щото ладата не вози толкова добре и ще свършиш в дългове...

След като нямаш парите не се изхвърляй че утре ако останеш без работа първото нещо което ще продадеш на безценица е компа за да си платиш задълженията.

Между другото ето адреса и на Скай щом ще идваш в София.

Еми аз разбрах, че трябва да си купя монитор FULL HD или нещо подобно за да може да върви новата конфигурация нормално ?

Това може да го направиш след време - едно че за програмите е добре да е фулл хд и игрите няма да ги виждаш на квадрати!

Реших да променя предното ми предложение и ще предложа с по-евтина кутия и захранване , за сметка на процесора(който в програмите се представя на нивото на и7)

Добрата карта остава , стабилен процесор и 8гб рам - след време може да добавиш още 8(има доста програми които доста бързо заемат наличната памет)

ASUS P8B75-M LX /B75 /LGA1155

XEON E3-1230V2/QUAD/3.3/8MB

DDR3 8GB Exceleram E30143A 1600Mhz 1.5V

SAPPHIRE HD 7870 2GB GDDR5 XT WITH BOOST BULK

PSU CM GX LITE 500W

CM ELITE 372 BLACK NO PSU

Общо 1209лв.

Според мен няма смисъл да вземе тези конфигурации,ако в бъдеще няма да си купи full hd монитор.На неговата резолюция дори i3 + hd 7770 ще се справи чудесно с игрите като GTA IV,но щом е и за програми може да се вземе i5 или някой FX заедно с 7790 или 650Ti /650 Ti Boost.Хем ще си спести пари.Но ако смяташ да вземеш full hd след време,се спираш на някой от тези конфигурации - всички са чудесни.

Редактирано от not (преглед на промените)

Количка

Ето и нещо под 1 000 лв. ако решиш да караш пестеливо. Напълно достатъчно за ниски резолюции. Не че и на високи няма да върви всичко.  

Това си е среден клас машина. not е прав че и 7790 е повече от достатъчна а е значително по-евтина но ако смениш монитора по-добре да си подготвен. 

Например за оставащите 250 лв. може да се вземе някъв евтин FullHD монитор.

• Автор

Значи ако си купя нов компютър може да се работи нормално и със стария монитор. Нали ? а след около година например да си купя и нов монитор, които спокойно да използвам на новия компютър.

И на Наруто е хубаво предложението , все пак картата и процесора , не могат да се сравнят с 7870ХТ и ксеона , но пък са достатъчно добри за твоите цели. Както каза остават и пари за монитор - в е емаг за 240лв. има 22" филипс с ипс панел , който може да зевърши в идеален вид конфигурацията на колегата! Аз само не разбрах монитора ти с каква резолюция е диния път говориш , че на 1600Х1200ти били малки буквите , пък го ползваш на 1028Х.... все още 1600х1200 е добра резолюция,че да минаваш на фулХД!

• Автор

И на Наруто е хубаво предложението , все пак картата и процесора , не могат да се сравнят с 7870ХТ и ксеона , но пък са достатъчно добри за твоите цели. Както каза остават и пари за монитор - в е емаг за 240лв. има 22" филипс с ипс панел , който може да зевърши в идеален вид конфигурацията на колегата!

Аз само не разбрах монитора ти с каква резолюция е диния път говориш , че на 1600Х1200ти били малки буквите , пък го ползваш на 1028Х.... все още 1600х1200 е добра резолюция,че да минаваш на фулХД!

Ето този монитор използвам http://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/samsung/syncmaster-795df-p3943361/mnenija.html#reviews

Ох...тези CRT за нищо не стават вече...ама очите свикват по-лесно с големия монитор.Та както и да е.Ако ще си ползваш този монитор,както ти казах може спокойно да минеш с някой FX и 7790.Те дори на full hd ще ти вършат работа,но на средни/високи детайли.Някои дори на макс.Например това : Количка  - Сложих ти това захранване,защото ако в бъдеще решиш да ъпрейднеш нещо да нямаш проблеми.FX е за предпочитание заради AM3+ сокета,понеже и AMD ще пуснат нови процесори и сокета ще е "актуален" и ще може да си купиш по-силен процесор в бъдеще.Видео картата ще ти отговаря за нуждите и с този монитор всички игри на макс.Бе дори и 7770 да вземеш,която струва 200лева пак ще си добре.Тази конфигурация отговаря напълно на нуждите ти ,дори на full hd ще си работиш без проблеми,ако не смяташ да играеш игрите на макс...

А тия процесори intel xeon  по-мощни ли са от intel core?

За сървари - Да , за игри - НЕ

• Автор

Никем или Скаи ? Гледам, че Никем имат само един офис в София, та според вас по-добре ли е да пазарувам в Скаи магазините или Никем предлагат по-добро качество и обслужване ? дайте съвети, че малко ми е трудно в избора.

След около 20 дена ще ми копуват нов компютър и поразгледах сайтовете и попаднах на този: http://www.speedcomputers.biz/product/gejmrski-speed-game-ii-7870-6-core/ мисля, че става вие как мислите?? Този ли да бъде или не ?!?!

След около 20 дена ще ми копуват нов компютър и поразгледах сайтовете и попаднах на този: http://www.speedcomputers.biz/product/gejmrski-speed-game-ii-7870-6-core/ мисля, че става вие как мислите?? Този ли да бъде или не ?!?!

Направи си нова тема!

Никога ма никога не купувай зглобен комп излиза по скъпо и по тъпо 

Ето пак едно с AMD като компа който си предложил ма мн по хубав

BB код:
CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V не е 16GB ама за сметка на тва имаш по хубав процесор и по хубаво видео пък и кво ще правиш с 16GB
Обща стойност - 1 299.20 лв. с ДДС
Линк:

Но както каза колегата направи си нова тема.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Никем или Скаи ? Гледам, че Никем имат само един офис в София, та според вас по-добре ли е да пазарувам в Скаи магазините или Никем предлагат по-добро качество и обслужване ? дайте съвети, че малко ми е трудно в избора.

Аз предпочитам Никем,от Скай се опитах да направя поръчка,но нямаха наличност нещата,които търсех та ми предлагаха други.Ако ще идваш до София може би по-добре ще е Скай,тъй като на Никем офиса е доста забутан!

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.