Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Впечатлението ми от Linux

Featured Replies

Така,Arch се отхвърля като вариант за ОС на лаптопа.Вече си инсталирах Линукс Минт 13 xfce,нещо вече изпробвано и работещо без забележки.Но сега въпроса ми е,как да го оптимизирам?Какви пакети да му изтегля и инсталирам за да го направя перфектно.Да му инсталирам ли пакети и от mate или други?

Давайте предложения!

Не пипай нищо, което ти върши работа и не инсталирай нищо, което не ти е нужно.

• Отговори 462
  • Прегледи 29,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ами,от всичко по малко.Искам да мога,първо да имам опции да го настройвам на външен вид според вкуса ми,второ да работи бързо и ако може с по малко разход на енергия.Голям проблем е греенето на лаптопа,но това е тема за друг раздел,а и вече сме говорили за това.

Най вече искам опции да настройвам външния вид на прозорци и папки.

Не пипай нищо, което ти върши работа и не инсталирай нищо, което не ти е нужно.

Това се подразбира от самосебе си.

Сложил съм като донлауд менажер - flareGet и Deluge.

Хехе, значи новият PCLinuxOS LXDE са го докарали тамън като Свин с Glass ефекти на прозорците. Позорно е за MS, че тази дистрибуцийка подкара всичките шарении на 32MB ATi Mobility 9000. И по-скоро жалко, че в Свин-а не се може това с такова мизерно видеойце...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

ОК,поне ми кажете кои пакети трябва да инсталирам,за да имам като втора сесия mate?

Ами,от всичко по малко.Искам да мога,първо да имам опции да го настройвам на външен вид според вкуса ми,второ да работи бързо и ако може с по малко разход на енергия.Голям проблем е греенето на лаптопа,но това е тема за друг раздел,а и вече сме говорили за това.

Най вече искам опции да настройвам външния вид на прозорци и папки.

Това се подразбира от самосебе си.

Сложил съм като донлауд менажер - flareGet и Deluge.

Този лаптоп почиства ли се редовно ?

Външният вид настройваш от Външен вид, като преди това си инсталираш необходимите GTK+ и иконни теми.

Колкото до Deluge - Ползвах го преди години, но се отказах от него. Много беше ресурсоемък и тромав. Обърни внимание на qbittorrent и flush, които са доста атрактивни download - мениджъри.

• Автор

Лаптопа е почистен преди месец,но въпреки това си грее.Кажи направо кои пакети GTK+,и други за настройките да изтегля.Аз нямам идея.

Сваляш си която искаш gtk+ тема. Разархивираш и поставяш в скрита папка .themes, която създаваш в домашната директория. Разархивираните теми за иконите по същият начин ги поставяш в папка icons. Темата за рамката на прозорците се поставя в .themes, а тази за курсора на мишката в папка .icons.

Ако не са инсталирани, не забравяй да инсталираш gtk2-engine-murrine и gtk3-engine-unico.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Автор

А кои пакети са нужни за да имам като втора сесия Mate?

• Автор

:wors:

Свалих доста теми за иконите.Сега имам по голям избор и разнообразие.

Само дето не разбрирам това GTK+ каква роля играе в целия процес.

Темата за иконите обхваща иконите. Цялостният изглед на средата се определя от GTK+ /2,3/ темата.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

• Автор

Kак да разбера на мен точно кой пакет GTK+ ми е нужен?

Всички тези странни названия на пакетите от Synaptic,са ми толкова неясни,меко казано,че направо се чудя как се ориентирате в цялата тази какафония.Как сте ги научили кой пакет за какво се ползва,си остава загадка за мен.

Да се има предвид,че английският ми е на нивото на Слави Трифонов,тоест неопределено,разговорно.Ако се налага да чета английски - 0.

Редактирано от nordland22 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.