Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Виждат се.

Виждате ли ми последните два поста :( аз не мога а като влезна да редактирам ги виждам - с два браузъра и все тая

• Отговори 67
  • Прегледи 10,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

jonov, проблемът май е при теб.

Един съвет от мен - на флашката не мятай само HD филми, а си дръпни и някой двучасов филм с размер на 1,37 GB (DVDRip), което в немалка степен е близо до SD каналите, които ти предстои да гледаш.

Дори на 90% от програмите от Близу през модул , един БРР ил DVDRip 1,37 GB  е очевадно по добро качеството :D пускам ги на външен плеар .

jonov, проблемът май е при теб.

Ето сега няма проблем а ония не ми дава да ги редактирам :(

• Автор

Ами имаш голям ТМ под носа си, мятай една флашка с някой и друг файл в джоба и поемай по "Липник" за проби. Ние тук си пишем, ама изборът ще е твой. Не бързай да купуваш, поогледай се в повече от един модел, драсни си някои преки впечатления на едно листче, поразходи се, после пак иди и виж, никой няма да те изгони, купувач си. Един съвет от мен - на флашката не мятай само HD филми, а си дръпни и някой двучасов филм с размер на 1,37 GB (DVDRip), което в немалка степен е близо до SD каналите, които ти предстои да гледаш.

Мда, аз живея близко до ТМ и това е една от причините да искам от там да си закупя телевизор. А иначе като свържа флашката ти каза да си водя записки, но аз не съм много наясно за какво да следя...малко технологиченинвалид си падам. Дали засича, за звук и картина, сравнени с други модели. Това ми идва главно на ум. За субтитрите - едва ли ще има проблем с тях.

...А иначе като свържа флашката ти каза да си водя записки, но аз не съм много наясно за какво да следя...малко технологиченинвалид си падам. Дали засича, за звук и картина, сравнени с други модели. Това ми идва главно на ум. За субтитрите - едва ли ще има проблем с тях.

От коментара ти излиза, че си наясно какво да гледаш, макар че има един-два момента:

- по-голямата част от изброените по-горе модели ще имат проблеми с четенето на български субтитри от флашка

- други не се справят с DTS, т.е. ще имаш проблеми със звука при висококачествено видео.

Специално тия 2 проблема се решават мигновено с помощта на HDMI кабел (няма да ти струва повече от 20-тина лв) между компютъра и телевизора или пък при използването на външен плеър (блурей или мултимедиен, а също и система за домашно кино).

Сам разбираш, че за тия пари не могат да се очакват чудеса.

Ако си фен на спорта, свали си качествено видео с футбол или тенис, за да можеш на пробите да проследиш движението на топката. Дано не остават следи, все едно от комета по терена/корта, но вероятността за това не е особено голяма при 50 Хц панел. Надеждата е в малкия размер, който "притъпява" в някаква степен подобни кусури, стига да ги забележиш, разбира се. А ще ги видиш, ако изрично ги търсиш.

Не знам какво ти е разстоянието, но 32" е за гледане от разстояние под 2 м.

• Автор

Разстоянието, от което ще се гледа, е ~2-3м, няма проблем. Иначе аз си имам HDMI кабел:-). Ще си кача на флашката един филм DVDRip (субтитрите не са ми проблем, схващам английския ) и някое полувреме от футболен мач със 720p качество.

И с 1080р да е, още по-добре, но това надали ще има особено значение. Важно е как се справя с калпав SD сигнал, обикновено в ТМ е на Булсатком (не се сещам за този в Русе, макар че съм ходил там поне 15 пъти), а той е точно такъв. С HD каналите повечето телевизори се справят без проблеми.

Какво направи бе човек :) , жена ли ще купуваш :) отивай и вземай един от рафта и това е .

Аз отскочих след обяд и взимах този и вече го тествам .

Важно е как се справя с калпав SD сигнал, обикновено в ТМ е на Булсатком (не се сещам за този в Русе, макар че съм ходил там поне 15 пъти), а той е точно такъв. С HD каналите повечето телевизори се справят без проблеми.

Вече поне в Монтана го тестват на ефирната цифрова , а по мои предишни сравнения  ТВ 7  е много по добре от цифровата на виваком през HDMI  - направо се учудих :( но все пак още са малко програми  / по 4  на честота / , като ги накачулят ще стане боза като виваком и булсат :)

ПП. Забравих да кажа за блаупункта :) беше подхвърлен настрани от телевизорите но все пак го видях и повиках момчето дали може да го пусне - той веднага ми каза че не ми го препоръчва :no-no: казах му - просто исках да видя как предава но се отказах .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Честито! Тествай и споделяй впечатления.

Какво направи бе човек :) , жена ли ще купуваш :) отивай и вземай един от рафта и това е .

Аз отскочих след обяд и взимах този и вече го тествам .

Жена се избира много по-лесно, на мен ми трябваха буквално 2 дни. А телевизорът си е друго нещо ;)

Жената е по важна от телевизора , понеже ако я изгониш , може да ти вземе телевизора колкото и хубав да е :)

за 32" full HD не ти трябва... за по голям размер има смисъл... виж и самсунг, картината на тошиба, лг и филипс остава много назад...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Това за конкретните модели, или е генерално заключение?

за 32" full HD не ти трябва... за по голям размер има смисъл... виж и самсунг, картината на тошиба, лг и филипс остава много назад...

Това за конкретните модели, или е генерално заключение?

генерално... и трите марки ползват матрици на lg или на хитачи s-ips, докато самсунг ползва MVA/PVA разликата се вижда като се поглетне матрицата от долу нагоре (както обикновено се гледа телевизор закачен на стената на високо)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Aбе исках да не се вкючвам в тази тема ,ма понеже виждам ,че все нови и нови постове се пускат (гледам от началната страница) ,та реших да погледна какво си пишете от любопитство :) та реших и аз да напиша нещо.Сега незнам дали ще ме нападнат разбиращите тук,но например The profesor е написал нещо,което по принцип съм го чел и на друго място,но това ,че няма значение дали е FULL HD при 32 инча съвсем не е вярно.Има си значение ;) Иначе едно от мненията ви които най ми хареса в случая е на jonov ,а то малко и перефразирано е ,че че за този ценови клас и изисквания няма какво толкова да му мислиш (към автора) И пак казвам---гледай да е поне FULL HD ,както вече писах-ако не вярваш,загледай се малко по задълбочено в Teхното и сам се убеди-има си разлика определено ;)

... виж и самсунг, картината на тошиба, лг и филипс остава много назад...

Ти пък направо изби рибата :D

Аз питах, дали си вадиш генерално заключение, към споменатите марки като цяло, а не моделите от поста... MVA/PVA матрици са по-зле от IPS...

генерално... и трите марки ползват матрици на lg или на хитачи s-ips, докато самсунг ползва MVA/PVA разликата се вижда като се поглетне матрицата от долу нагоре (както обикновено се гледа телевизор закачен на стената на високо)

The profesor е написал нещо,което по принцип съм го чел и на друго място,но това ,че няма значение дали е FULL HD при 32 инча съвсем не е вярно.Има си значение ;)

Аз отдавна съм го чел това , дори се спореше че картината е по добра при лош сигнал който нашите оператори ни доставят , друг е въпроса ако същия ТВ се използва за игри :D Аз както казах по горе ще го ползвам за монитор на Виваком САТ - те не могат да доставят ФулХД :)

...разликата се вижда като се поглетне матрицата от долу нагоре (както обикновено се гледа телевизор закачен на стената на високо)

Професоре, два въпроса, ако не възразяваш:

1. Какво точно се очаква да видя гледайки матрицата по описания от теб начин? Почти 2 минути старателно зяпах по инструкциите матрицата (IPS LG) на Филипс 7008 и не намерих нищо, което да ме обезпокои - картината е перфектна, но няма как и да очаквам друго. Поясни, ако обичаш, какво пропускам. 

2. Колко човека познаваш, които поставят телевизора си високо на стената и колко го гласят на стойка така, че да е поне приблизително на нивото на погледа?

П.П. Тошиба ползва пасивни матрици само във високите класове, бюджетните и по-ниските са с SPVA (Самсунг) -http://forum.setcombg.com/телевизори-и-проектори/38851-toshiba-lcd-tv-faq-на-първа-страница-обсъждане-мнения-част-3-a.html

Тук точно професорът сбърка, но той искаше да го напише това за някоя enVidia карта, а не тук. Приятел, твойте методи за гледане никой не ги ползва.От долу нагоре и от ляво на дясно, на технически грамотен човек говорят едно НИЩО!А и имайки такива модели във много хора като техни, и отказали се от пристрастията че "моят е най хубав" няма да седнат и да пишат празни приказки. Твоите не са празни, но не са точни.И правилно. Качеството на всеки телевизор се вижда от неговата...ЦЕНА! Някои питащи това въобще не го забелязват. Казват така: "за 500 лева но да е със максимално всички екстри"Е! И малко разбиране трябва да има освем желание за много екстри. С многото екстри бъркаш в джоба, вадиш 8000--10000 лева и си сядаш на г*за!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Професоре, два въпроса, ако не възразяваш:

1. Какво точно се очаква да видя гледайки матрицата по описания от теб начин? Почти 2 минути старателно зяпах по инструкциите матрицата (IPS LG) на Филипс 7008 и не намерих нищо, което да ме обезпокои - картината е перфектна, но няма как и да очаквам друго. Поясни, ако обичаш, какво пропускам. 

2. Колко човека познаваш, които поставят телевизора си високо на стената и колко го гласят на стойка така, че да е поне приблизително на нивото на погледа?

П.П. Тошиба ползва пасивни матрици само във високите класове, бюджетните и по-ниските са с SPVA (Самсунг) -http://forum.setcombg.com/телевизори-и-проектори/38851-toshiba-lcd-tv-faq-на-първа-страница-обсъждане-мнения-част-3-a.html

На черен фон IPS-а, когато се гледа косо по диагонал, било отдолу или отгоре, се получава отенък най- често лилавее. Но това се отнася само за черен фон и гледане по диагонал. Това е един от най-лесните начини да познаеш  вида на матрицата.

На черен фон IPS-а, когато се гледа косо по диагонал, било отдолу или отгоре, се получава отенък най- често лилавее. Но това се отнася само за черен фон и гледане по диагонал. Това е един от най-лесните начини да познаеш  вида на матрицата.

Напълно вярно spielberg :go ahead: И само да допълня,че не се съгласих с мнението на the profesor защото се е изказал много общо и може би пристрастно относно това,че LG и Philips изоставали от картината на Samsung -ако сравнява 8-9 серия на Samsung с 2-3 на LG,или 3-4 на Philips може да прави сравнения,но това е съвсем друг въпрос ,инече е крайно несериозно (тук вече е въпрос за ,,клас,,на телевизора),Иначе за матрицата е така,но вече съм се съгласил с мнението на spielber относно този въпрос ,но едва ли някой гледа телевизора си от такъв ъгъл то толкова близко  :) -иначе за проверка си е точно така.И.....все пак относно ъгъла на виждане IPS са с най-голям такъв ;)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

• Автор

Имах да оправям едни документи тия дни та утре се очертава денят, в който ще мога да се пусна да разгледам на място. Планирам да посетя Технополис и може би Зора (в допълнение към Техномаркет). Имам един въпрос обаче. Четох наскоро, че бъдещите канали ще бъдат с резолюция 1080i ли 1080p (не знам има ли разлика). Доколкото знам бТВ и в момента са full hd, та въпросът ми е ако закупя hd телевизор (не full hd) дали ще имам проблем с full hd сигнал, понеже така прочетох тук. Прилагам и цитат:

. HD 1080i е и бъдещият формат нацифрова телевизия. Много телевизии вече предават в HD формат и сега. Телевизори с резолюция под 1366х768 не са съвместими с HD сигнали!

Имах да оправям едни документи тия дни та утре се очертава денят, в който ще мога да се пусна да разгледам на място. Планирам да посетя Технополис и може би Зора (в допълнение към Техномаркет). Имам един въпрос обаче. Четох наскоро, че бъдещите канали ще бъдат с резолюция 1080i ли 1080p (не знам има ли разлика). Доколкото знам бТВ и в момента са full hd, та въпросът ми е ако закупя hd телевизор (не full hd) дали ще имам проблем с full hd сигнал, понеже така прочетох тук. Прилагам и цитат:

Има разлика между 1080i и 1080p,но то канали 1080p няма :) А дали да е FULL HD вече коментирах в няколко поста ;)

Сега разбирам, но тоя метод надали има някаква практическа стойност. 

Сега разбирам, но тоя метод надали има някаква практическа стойност. 

Няма наистина ,но е факт,че е така ;) И само една ,,добавка,,от моя страна към автора,защото явно не е наясно относно резолюциите.С две думи 1080p e по-доброто качество (от 1080i) ,но както вече казах няма такъв сигнал по телевизията.Ако обаче му подадеш такъв сигнал от PC (филм например) тогава ще разбереш какво е FULL HD и 1080p :)

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Принципно - телевизора се гледа на нивото на очите, или малко под тях, всичко друго е извън препоръчителното.;-)

Напълно вярно spielberg :go ahead: И само да допълня,че не се съгласих с мнението на the profesor защото се е изказал много общо и може би пристрастно относно това,че LG и Philips изоставали от картината на Samsung -ако сравнява 8-9 серия на Samsung с 2-3 на LG,или 3-4 на Philips може да прави сравнения,но това е съвсем друг въпрос ,инече е крайно несериозно (тук вече е въпрос за ,,клас,,на телевизора),Иначе за матрицата е така,но вече съм се съгласил с мнението на spielber относно този въпрос ,но едва ли някой гледа телевизора си от такъв ъгъл то толкова близко  :) -иначе за проверка си е точно така.И.....все пак относно ъгъла на виждане IPS са с най-голям такъв ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.