Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте!
Бих искала да ми предложите геймърска конфигурация - компютъра, монитора и всичко останало. Ще го използвам за тежки игри (Drakensang Online, WoW, LoL, Dota2, Sims 3 + всичките й експънажи) и допълнително още толкова тежки програми (целия пакет на Microsoft Office, целия пакет на Adobe, Sony Vegas и т.н.). 
Бюджетът е максимум 1200лв. поради една или друга причина просто живеем в световна финансова криза и не мога да отделя повече... Благодаря ви предварително!

Има ли нещо,което можете да ползвате от стар компютър-кутия,хард-диск,записвачка ? Ако да,ще можете да освободите малко парични средства за другите компоненти.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Ето една примерна конфигурация нахвърляна на бързо. Само колонки не са добавени.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Едно предложение и от мен:

ASROCK 970 PRO3 /AMD970/AM3+ 

Обща стойност - 1 202.77 лв. с ДДС - количка - остана само мишка и записващо устройство.

п.с: Може сменим някой компоненти и да сложим по-добър захранващ блок и монитор, от emag със безплатна доставка:

Floston ATX, Midi Tower, EXCORDO
Cooler Master GX Lite Black, 500W
LED IPS LG 23", Wide, Full HD, DVI, HDMI, Черен, 23EA63V-P

Така вече имаме по-качествено захранване с силна 12v линия и по-голям монитор. Всичко горе долу излиза около: 1 236 лева. 

Поздрави и успех!

Редактирано от Masterplay (преглед на промените)

http://www.jmt.bg/offers/2013-05-20-2.pdf

Памети - DDR3 KIT 2x4GB 1333MHz, Adata
Дънни платки - Gigabyte GA-970A-DS3, AMD 970/SB950, s.AM3+, 4x DDR3, PCI-E,SATA3, USB 3.0, 7.1ch. HD Audio, GLAN, Box
Твърди дискове - Seagate 1TB, SV35 Series, SATA3, 64MB, 7200rpm
Захранващи блокове - Fortron FSP Raider 650W, Bronze Efficiency 85%, Active PFC,650W, Fan 120mm, ATX 12V V2.3 & EPS 12V V2.92, 20+4Pin, SATA, PCI-E
Компютърни кутии - Gigabyte LUXO X140, черна,ATX/ Micro ATX, без захранване,GA-CASE-LUXO-X140
Видео карти - Ati Sapphire HD7790, 1GB GDDR5, 128 bit, PCI-E 3.0, Dual-Link DVI-D,Dual-Link DVI-I, HDMI, DisplayPort 1.2, Bulk
Процесори - AMD Vishera FX-Series X6 FX-6350 3.9GHz, 6MB L2 Cache, 6MB L3 Cache, 125W, 32nm, AM3+, Box

1208.15 с ДДС

Хубаво е да се запази поне хард диск от стария.Резнал съм само от рам,хард диск,може би и монитор,но съм сложил качествена кутия и захранване.

AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+

4GB DDR3 1600 A-DATA PRO

500G SG 3Y WARR SATA 6G/7200

SAPPHIRE HD 7790 1GB GDDR5 DUAL-X OC BULK

FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK

Corsair 430W Builder Series CX V2 430W

21.5 LG 22EA53VQ IPS LED

Обща стойност - 1227.56лв.

А уж ги плюеше :)

Аз продължавам да ги плюя но като цени са най изгодния избор, иначе мога и мой цени да дам, но не са толкова ниски :)

Леко съм принуден защото ако дам от друго място и цената е по-висока другите ще дават линкове оттам и .......... нали се сещаш, че пак трябва да обяснявам, немам нерви.

А и с питащата дискусията е от друга тема и това е събрано за 5 минути, ако имах време да се заиграя може и нещо още по да се измисли.

Да взема да обърна внимание на всички дали предложения. Прочетете под снимката на авторката там пише дизайн, а всички сте орязали монитора и диска за сметка на видео което не и е необходимо за игрите който играе. 

Препоръчана е кутия CM K350 W/600W PSU в която захранването е срам за CM и вместо 600 да го бяха надписали като 300ватов китаец.

На Fractal кутиите са хубави но 200лв за кутия и захранване в конфигурация за 8-900лв не е никак балансирано 1/4 от бюджета е все пак.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Аз продължавам да ги плюя но като цени са най изгодния избор, иначе мога и мой цени да дам, но не са толкова ниски :)

А и с питащата дискусията е от друга тема и това е събрано за 5 минути, ако имах време да се заиграя може и нещо още по да се измисли.

Стана ми интересно, защото досега ги плюеше. Tа си рекох, да не са ти дали някой левец, че напоследък е модерно покрай изборите  :P

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

http://www.jmt.bg/offers/2013-05-20-2.pdf

Памети - DDR3 KIT 2x4GB 1333MHz, Adata
Дънни платки - Gigabyte GA-970A-DS3, AMD 970/SB950, s.AM3+, 4x DDR3, PCI-E,SATA3, USB 3.0, 7.1ch. HD Audio, GLAN, Box
Твърди дискове - Seagate 1TB, SV35 Series, SATA3, 64MB, 7200rpm
Захранващи блокове - Fortron FSP Raider 650W, Bronze Efficiency 85%, Active PFC,650W, Fan 120mm, ATX 12V V2.3 & EPS 12V V2.92, 20+4Pin, SATA, PCI-E
Компютърни кутии - Gigabyte LUXO X140, черна,ATX/ Micro ATX, без захранване,GA-CASE-LUXO-X140
Видео карти - Ati Sapphire HD7790, 1GB GDDR5, 128 bit, PCI-E 3.0, Dual-Link DVI-D,Dual-Link DVI-I, HDMI, DisplayPort 1.2, Bulk
Процесори - AMD Vishera FX-Series X6 FX-6350 3.9GHz, 6MB L2 Cache, 6MB L3 Cache, 125W, 32nm, AM3+, Box

1208.15 с ДДС

Росене,хубава конфигурация,но не видях монитор?

Стана ми интересно, защото досега ги плюеше. Tа си рекох, да не са ти дали някой левец, че напоследък е модерно покрай изборите  :P

Приятелю занимавам се с продажби много от преди да съществува тази фирма и вероятно ще се занимавам и след като и тя отпътува като Мултирама. Няма кой да ми даде толкова пари, че да започна да ги хваля.

• Автор

Хм, благодаря за всички отговори! :)

Ще помисля около седмица и ще видя какво ще направя все пак ще пиша за вашите мнения към моя избор от всички предложения.

Сама не бих могла да сглобя компютъра, но видях упътването на pconline, което ми се вижда доста добро и улеснено :)

Иначе има ли място, на което да дам да сглобят? :D

Хм, благодаря за всички отговори! :)

Ще помисля около седмица и ще видя какво ще направя все пак ще пиша за вашите мнения към моя избор от всички предложения.

Сама не бих могла да сглобя компютъра, но видях упътването на pconline, което ми се вижда доста добро и улеснено :)

Иначе има ли място, на което да дам да сглобят? :D

Когато се обадиш за поръчка,просто ги помоли да ти я сглобят.Услугата е безплатна.

Росене,хубава конфигурация,но не видях монитор?

А аз никъде не видях авторката да е писала + монитор.

Не само монитор, ами доколкото разбирам иска мишка, клавиатура и вероятно някаква музика. 

Прочети пак внимателно! :) Ако беше без монитор за тези пари щеше да има голямо чудовище ;).

Ето моето предложение , малко над бюджета но със мишка,клавиетура и слушаки за да бъде изпълнено изискването за пълна конфигурация!

AMD FX-6350 /3.9G/X6/BOX AM3+

Kingston 2х4GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM HyperX Blu

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA

SAPPHIRE HD7790 1GB GD5 BULK

Cooler Master GX Lite Black, 500W

FLOSTON EXCORDO

LED IPS Philips 21.5", Wide, DVI, Slim, Черен Cherry, 227E4QSD

A4 X-710BK GAME OPT USB OSCAR

A4 G700 3X FAST GAMING KB PS/2

Serioux SRXS-H900MV

Общо 782лв. от Никем + 455лв. от Емаг = 1237лв. с ДДС

Има доста части от емаг, но това да не те притеснява те са с безплатна доствка и са достатъчно по изгодни ,за да бъдат предложени от там!

Имаш доста добър процесор за игрите и програмите които ще ползвате , хубав монитор с ИПС панел , 8ГБ рам, 1ТБ хард , добро захранване и всичко останало е балансирано спрямо бюджета и изискванията!

На Masterplay предложението, със сменени памет и процесор и 26 лева над бюджета:

Обща стойност - 1 225.91 лв. с ДДС
  • 8 месеца по-късно...

Моля,експертите да дадат своята оценка за предложената ми геймърска конфигурация. Благодаря предварително за отделеното време на всички,които отговарят!

Дънна платка: ASROCK FM2A75M PRO4 PLUS s.FM2
Процесор: AMD s.FM2 A8-5600K APU with Radeon HD
Памет: 4GB DDR3 1600MHz GOODRAM GR1600D364L11/4G
Твърд диск: 1TB (1000GB) SATA 3 (6Gb/s) SEAGATE Barracuda
Видео карта: PowerColor AXR7 260X 1GBD5-DHE/OC 1GB GDDR5 OC
Кутия: Middle Tower COOLER MASTER N300
Захранване: 600W Cooler Master G600W
Оптичен носител: LG GH24NSB0 DVD RW BLACK
Монитор: 21.5’’ LG 22EN43T-B LED/FHD
Клавиатура: Delux DLK-3100G + Wireless Mouse M105GB 1000dpi + USB receiver USB

Направете си своя тема най-добре. Отбележете и каква цена ви искат за компонентите. Мен ми се струва че ще се появи и по-добър вариант за парите, които ще дадете за това, но да видим по-пълно инфо първо :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.