Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за конфигурация

Featured Replies

Изготвих си нова конфигурация. Машината ще се използва за игри.

Ето я и нея.

Да ми препоръчате някои неща или да ми кажете ако има нещо нередно ще съм благодарен. :))))

• Отговори 99
  • Прегледи 6,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте!

Така аз лично не виждам нещо конкретно като предпочитания за определена марка, каква резолюцията на монитора. В бюджета включва ли се периферия, както и овърклок ще се правили. Та и определен бюджет не виждам. Нека мина на предложението.

Обща стойност - 1 470.26 лв. с ДДС - Количка - Всичко идеално „изваяно“ като за бюджета от поставената от Вас конфигурация. Сложил съм дънна платка със ZZ7 за да може да се ползува No-k технологията, която се активира с един клик в биос, със този процесор се предполага, че ще постигне честота от 4.2 Ghz . Ram паметта е ниско профилна и с нисък волтаж, тъй като не се гони висок клок. 1TB за всичко музика, филми и най-вече за повече игри. Видеокартата е подбрана според баланса на конфигурацията, тя е със Tahiti Pro ядро, който има по-високия клас видеокарти HD7950, и за не спъва видеокарта ще активирате функцията No-k. Кутията за парите си е много добра, идва със три вентилатора което е плюс за въздушния поток в една кутия, а захранващия блок е със Gold сертификат, и е много качествено, както и е полу-модулно което много добре, че ще можете да ползувате само кабелите които са Ви нужни.

Ето и друг вариант, които е „малко“ орязан за сметка на производителността:

Обща стойност - 1 503.34 лв. с ДДС - Количка - тук малко прехвърлих бюджета. Но имаме процесор с отключен множител, защото имаме и по-производителна видеокарта. Има някой доста процесо-зависими игри, при които процесора ограничава видеокартата за да покаже пълния си потенциал на работа в определени игри, та и за това е този процесор. Все пак Вие ще си решите, кое да вземете. Това е от мен.

Поздрави и успех!

• Автор

Монитор си има (ще си ползвам стария - SAMSUNG Sync Master 2033HD). Hard не ми трябва толкова голям понеже имам домашен сървър и там държа филми и др. DVD устройство също не ми трябва, тъй като има USB такова.

П.П. Може ли да ми препоръчате видео карта от висок клас, без вградено охлаждане? Благодаря!

Редактирано от dvd_cd (преглед на промените)

Добре,кажете бюджет и ще видим какво може да направим.Конфигурациите на колегите са чудесни,но в зависимост от бюджета ви нещата се променят.

Монитор си има (ще си ползвам стария - SAMSUNG Sync Master 2033HD). Hard не ми трябва толкова голям понеже имам домашен сървър и там държа филми и др. DVD устройство също не ми трябва, тъй като има USB такова.

П.П. Може ли да ми препоръчате видео карта от висок клас, без вградено охлаждане? Благодаря!

Какво ще рече "видеокарта от висок клас без вградено охлаждане"? За да притежаваш такава карта, добре е да имаш и процесор от висок клас. Още повече, че в твоя случай видеокартта ще се товари по-малко, защото мониторът ти поддържа резолюция 1600х900. Тук вече ще трябва повече да се наблегне на процесор за нови игри като Crysis 3, Metro LL  и така нататък.  

Редактирано от Бойко Борисов (преглед на промените)

За бюджета: MAX 1500лв.

Рам-а искам задължително да е 8.

За видеото: предпочитам да е на ATi.

Компанията Array Technologies  бе закупена от AMD през 2006 и от 2010 официално графичните карти носят името на новия си собственик  Advanced Micro Devices graphics processor products .http://en.wikipedia.org/wiki/ATI_Technologies

Количка

Публикувано изображение

С висок клас видео на АТИ и 8GB нископрофилна рам както искаш. Комплекта К350 не е подходящ за това съм го заменил с FD което е на прилична цена.

Хард не съм слагал щом си имаш но остават 110 лв. та не е проблем да вземеш и такъв. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Аз не разбрах има ли хард диск или няма ако имаш премахвате този който съм ви предложил и взимате едно SSD - A-DATA SSD SP900 64GB SATA3 и се получва идеално балансирана конфигурация.

ASROCK Z77 PRO3 /Z77/LGA1155
I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155
2X4G DDR3 1600 GEIL EVO LEGGERA

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

SAPPHIRE HD7950 3G G5 WITH BOOST LITE
FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK
PSU FD 500W INTEGRA R2

Обща стойност - 1 512.68 лв. с ДДС

• Автор

Компанията Array Technologies  бе закупена от AMD през 2006 и от 2010 официално графичните карти носят името на новия си собственик  Advanced Micro Devices graphics processor products .http://en.wikipedia.org/wiki/ATI_Technologies

Не съм знаел това. Имам лепенка от сегашната си видео карта и на нея пише SAPPhIRE, а отдолу ATi...

По темата. Ако може да кажете какво мислите за моята конфигурация не само да ми давате други.

Аз имам притеснения относно захранването с това видео. По-добре го смени с 660Ti ако не можеш да отделиш повече пари за захранване. 

А и това дъно с няква конкретна цел ли е избирано? И FX-8320 е за предпочитане пред най-слабия i5.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

По темата. Ако може да кажете какво мислите за моята конфигурация не само да ми давате други.

Моето мнение за направената от Вас конфигурация е следното:

1.Дънната платка не и отива на процесора, според мен.

2.Твърд диск за тези пари се взима такъв с обем от 1TB, но ако Ви стигат и 500GB.

3.Захранването просто не е за този бюджет, по-горе са препоръчани по-подходящи.

5.Смятам, че видеокартата ще бъде спъвана от процесора и няма да покаже пълния си потенциал в игри, ако се играят разбира се.

6.Бюджета позволява, да се балансира една конфигурация спрямо процесор/видеокарта, все пак ваше решение.

7.Трудно ми е да разбера, защо питате какво предлагаме други предложения след като аз разбрах друго:

Да ми препоръчате някои неща

Освен, че забравих да кажа, какво мисля за направената конфигурация от Вас, за което се извинявам! 

Поздрави и приятен ден!

Моето мнение за направената от Вас конфигурация е следното: 1.Дънната платка не и отива на процесора, според мен. 2.Твърд диск за тези пари се взима такъв с обем от 1TB, но ако Ви стигат и 500GB. 3.Захранването просто не е за този бюджет, по-горе са препоръчани по-подходящи. 5.Смятам, че видеокартата ще бъде спъвана от процесора и няма да покаже пълния си потенциал в игри, ако се играят разбира се. 6.Бюджета позволява, да се балансира една конфигурация спрямо процесор/видеокарта, все пак ваше решение. 7.Трудно ми е да разбера, защо питате какво предлагаме други предложения след като аз разбрах друго:

Освен, че забравих да кажа, какво мисля за направената конфигурация от Вас, за което се извинявам!  Поздрави и приятен ден!

Че какво му има на дъното?Чудесно си е даже,всяко LGA1155 дъно ще върши работа,та няма такова нещо "дъното не му отива" и т.н.Съгласен съм за хард диска,че за тези пари се взимат 1TB,и че захранването в кутията е доста скапано и не бива да се комбинира с такова силно видео като 7950.За спъването може да се спори,защото е с 1600x900 резолюция,която ще му позволи да играе новите игри на макс с i5 и 7950,а при full hd вече може да има спъване при някои тежки игри като Crysis3,които "искат" клок на процесора.

За автора - Конфигурацията ви трябва да бъде коригирана.Колегите са предложили чудесни конфигурации,с прилични захранвания и кутии.Може да се спрете на някой от тях,например на Masterplay конфигурацията с 7870XT или на playalistic  с 7950.

Редактирано от The Lone Wolf (преглед на промените)

Че какво му има на дъното?Чудесно си е даже,всяко LGA1155 дъно ще върши работа,та няма такова нещо "дъното не му отива" и т.н.Съгласен съм за хард диска,че за тези пари се взимат 1TB,и че захранването в кутията е доста скапано и не бива да се комбинира с такова силно видео като 7950.За спъването може да се спори,защото е с 1600x900 резолюция,която ще му позволи да играе новите игри на макс с i5 и 7950,а при full hd вече може да има спъване при някои тежки игри като Crysis3,които "искат" клок на процесора.

Ви четете ли въобще, че ми говорите на мен какво да казвам за някаква си дънна платка или какво?

Прочетохте ли това:

1.Дънната платка не и отива на процесора, според мен.

И глупак ще ме изкарате още малко. Хайде малко по-сериозно. От отдавна ми се набивате на очи, че ми играете роля на модератор, не само на мен! Вземете поучете малко от грешките на другите и не пишете разни писания, които въобще не Ви интересуват.  Казах това което исках да кажа, не е нужно да го обяснявам на хора, които четат през редовете. 

Кога тествах те Вие I5-xxxx и някоя по-висок клас видеокарта, говорим над HD7870. И процесо-зависимите игри не са една или две, та да ми казвате коя на каква резолюция би се ограничавала дадена видеокарта. Както казах, че е нужен оверклок на процесорите от 35% в една от темите по-назад ама кой да чете. Всъщност захранващият блок за Ваше сведение си е достатъчно за конфигурацията, друг е въпроса, че бюджета позволява да се сложи по-добро от него и то не в „комплект“ с кутия. Хайде сега някой модератор затрие тези мнения последните, че хората да не четат ГЛУПОСТИ!

Ви четете ли въобще, че ми говорите на мен какво да казвам за някаква си дънна платка или какво?

Прочетохте ли това:

И глупак ще ме изкарате още малко. Хайде малко по-сериозно. От отдавна ми се набивате на очи, че ми играете роля на модератор, не само на мен! Вземете поучете малко от грешките на другите и не пишете разни писания, които въобще не Ви интересуват.  Казах това което исках да кажа, не е нужно да го обяснявам на хора, които четат през редовете. 

Кога тествах те Вие I5-xxxx и някоя по-висок клас видеокарта, говорим над HD7870. И процесо-зависимите игри не са една или две, та да ми казвате коя на каква резолюция би се ограничавала дадена видеокарта. Както казах, че е нужен оверклок на процесорите от 35% в една от темите по-назад ама кой да чете. Всъщност захранващият блок за Ваше сведение си е достатъчно за конфигурацията, друг е въпроса, че бюджета позволява да се сложи по-добро от него и то не в „комплект“ с кутия. Хайде сега някой модератор затрие тези мнения последните, че хората да не четат ГЛУПОСТИ!

Тогава да бяхте се обяснили защо не отива,просто ми стана интересно защо се изказахте така.Тествал съм игри,но на по-ниска резолюция от неговата.Скоро си взех i5 с 7870 и на моята резолюция,1280x1024, всички игри вървят на максимални настройки,а неговата е мааалко по-висока от моята,така че не виждам да има спъване.

Редактирано от The Lone Wolf (преглед на промените)

Тогава да бяхте се обяснили защо не отива,просто ми стана интересно защо се изказахте така.Тествал съм игри,но на по-ниска резолюция от неговата.Скоро си взех i5 с 7870 и на моята резолюция,1280x1024, всички игри вървят на максимални настройки,а неговата е мааалко по-висока от моята,така че не виждам да има спъване.

Искате да вдигна компютъра и да дойда при Вас да тестваме заедно да видим къде е това ограничаване? Хайде стига писахте, просто се излагате и аз също покрай Вас. Мога да изброя над 10 процесо-зависими игри, та дори и повече. Отворете темата за Crysis 3 и прочетете мненията относно Jungle мисията, след това ще ми кажете къде и как спъва даден процесор видеокартата. Искам да си закупите също NFS - Most Wanted новата игра и да тествате с клок на процесора и без клок, но само ако картата Ви има ядрото на HD7950, та иначе смисъла се губи от тестването на процесо-зависимите игри. Не ми сравнявайте видеокарти от рода на HD7850 и HD7870 с HD7950, че положението не е никак розово спрямо по-силната видеокарта. Така, че направете си хубава сметка, кое и как спъва. 

Напротив. Точно обратното. При ниска резолюция видеото има по-голям шанс да бъде спъвано, макар в тоя случай да е прекалено това твърдение. При високи резолюции или в случая 1920х1080, влиянието на видеокартата е най-голямо. За дъното бих казал, че предлага чудесен вграден аудиочип. Не е като евтините алтернативи в тоя ценови диапазон. Ако това е целта, си заслужава парите донякъде, но не и микроразмерите. Липсва mSATA порт, по-малко USB  на задния панел, a за ползване на 7.1 канален звук ще трябва да се ползва предния панел. Ако това е целта, губи се смисъла от икономията на средства. Към това да добавя и единия изход за вентилатори по-малко, спрямо ATX варианта. Към това да добавя и традиционно по-малкото разширителни слотове при mATX  дъната. И какво излиза? За да се дооборудва човек, ще трябва да даде много повече пари за неща като фен контролер, панел за 7.1, а за слотовете ще трябва да се надява да му стигнат и да не се налага да търси други решения. Изобщо, 20-те лева икономия не си заслужават. Така. Процесорът ОК, само дето за десетина лева отгоре се взема i5 3470  с по-висока турбочестота. Икономията отново не си заслужава. За захранването нямам думи. Кой каквото ще да ми разказва, аз такова не бих си взел никога. За харда само ще кажа, че за 10 лева по-малко се взема еднотерабайтов Seagate 7200.14 , който е също толкова бърз. Макар тук бързината да не е чак от такова значение. Изобщо с няколко думи, аз не бих купил тая конфигурация в тоя си вид. 

Искате да вдигна компютъра и да дойда при Вас да тестваме заедно да видим къде е това ограничаване? Хайде стига писахте, просто се излагате и аз също покрай Вас. Мога да изброя над 10 процесо-зависими игри, та дори и повече. Отворете темата за Crysis 3 и прочетете мненията относно Jungle мисията, след това ще ми кажете къде и как спъва даден процесор видеокартата. Искам да си закупите също NFS - Most Wanted новата игра и да тествате с клок на процесора и без клок, но само ако картата Ви има ядрото на HD7950, та иначе смисъла се губи от тестването на процесо-зависимите игри. Не ми сравнявайте видеокарти от рода на HD7850 и HD7870 с HD7950, че положението не е никак розово спрямо по-силната видеокарта. Така, че направете си хубава сметка, кое и как спъва. 

Еха,ще взема и аз да загрубея обаче.Изобщо не ми се спори и няма да го направя,не съм имал никакви проблеми до сега с игрите,които съм тествал.Та мислете каквото си искате,не ми пука!Няма да пиша в темата,че я наспамихме яко заради глупости.

• Автор

Аз съм доста негативно настроен към ASROCK дъната. Така са ми го набили в главата, а всички ги слагат по конфигурациите и не ми изглежда добре...

Относно хард-а: както казах вече, вкъщи има домашен сървър където мога да държа всичките си филми, снимки и т.н. Също така и използвам Portable програми, с което спестявам място. Като цяло 500 са ми предостатъчни. Ако цената за 1TB не се повишава значително ще мога да си взема такъв.

За захранването: честно казано не го бях заглеждал, а избрах кутията. Ако може да ми дадете линк към същата кутия, но без вградено захранване ще съм благодарен.

Както предложи @Пламен, ще сменя процесора на i5 3470.

Наскоро четох за технологията Hyper Threading и искам да попитам дали тя е достъпна за i5?

Редактирано от dvd_cd (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.