Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Намагнатизиран монитор

Featured Replies

Здравейте . Това е мониторът ми http://britaincloud.co.uk/uploads/posts/full/mitsubishi-diamond-pro-720-nf-fp.jpg . На може би повече от 6-7 години е , но един единствен път е бил на поправка , заради нещо дребно . Като цяло никога не ми е създавал сериозни проблеми .

От няколко седмици обаче забелязвам , че на моменти самият екран започва да ''трепери'' . Случва се няколко пъти дневно и обикновено спира сам . За да се размагнитизира монитора използвам опцията Degauss , която имам в менюто , но тя сякаш свършва работа за 4-5 минути , след което трябва отново да я използвам .

От дясната страна на монитора има 2 колонки , които през 90% от времето изобщо не са включени . На няколко 20-тина сантиметра под самия монитор , през плот на масата има и буфер , който също много рядко се включва .

Та , въпроса ми е как мога да се спавя с въпросното намагнатизиране , ако на това се дължи ''треперенето'' на екрана в определени моменти ? Degauss ли е единствената опция ?

Редактирано от b3s7ch0 (преглед на промените)

Не знам какво поражда този пробллем, но имах едни познати с подобен проблем-отначало трептеше малко, после се вложиха нещата взе постоянно да трепери и накрая изгоря. Техния също беше стар. Марката беше LG.

• Автор

Не знам какво поражда този пробллем, но имах едни познати с подобен проблем-отначало трептеше малко, после се вложиха нещата взе постоянно да трепери и накрая изгоря. Техния също беше стар. Марката беше LG.

Затова отворих тази тема , да се опитам да хвана нещата колкото може по-навреме . Пропуснах да спомена , че нямам никакви оттенъци никъде на екрана .

Затова отворих тази тема , да се опитам да хвана нещата колкото може по-навреме . Пропуснах да спомена , че нямам никакви оттенъци никъде на екрана .

Здравейте! Аз смятам, че не е намагнетизиран щом казвате, че не показва признаци за такъв тип проблем. Но може и да пробвате следното, изключете монитора от контакта за определено време. А за трептенето, сменяйте резолюции и съответните Hz, да видим дали ще даде някакъв ефект. А и монитора е морално остарял, време е да мислите за нов. Поздрави и успех с проблема!

• Автор

Здравейте! Аз смятам, че не е намагнетизиран щом казвате, че не показва признаци за такъв тип проблем. Но може и да пробвате следното, изключете монитора от контакта за определено време. А за трептенето, сменяйте резолюции и съответните Hz, да видим дали ще даде някакъв ефект. А и монитора е морално остарял, време е да мислите за нов. Поздрави и успех с проблема!

При всички случаи в съвсем обозрим срок трябва да си взема нов , но просто сега няма как да стане . Иначе , напълно възможно е и да не е намагнетизиран , аз просто предположих . Ще опитам да го изключа от контакта довечера и ще го оставя да престои поне 12 часа преди да го включа отново .

Щом няма цветни петна не е от намагнитване.

- или е от наслагване на хармоници на захранването - пробвай с друга честота на развивка на монитора 

- или е смущение от външен източник - примерно GSM-a си го дръж максимално далече от монитора защото като си търси мрежа или ти звънят може да смущава монитора.

- или е някаква повреда по самия монитор.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Намагнетизиран монитор означава,цветно петно,на определено място,непроменящо се,през цялото време.Това трепкане е признак,че нещо ще се дефектира,в скоро време. Можеш да го отвориш и опиташ едно издухване,внимателно на частите в монитора.Понякога помага...Ако не се оправи,чакаш да спре напълно и нов.

Да ме извинява автора , мислех да не се обаждам ама не се стърпях :) Монитора Ви отдавна е трябвало да е в гюма , ремонтирането му е финансово и здравно неоправдано :no-no: При днешната цена на мониторите , че дори и да нямате пари , има втора употреба монитори които са на цената на един стек цигари . Така че Ви съветвам да си пуснете една тема за избор на монитор и да се отървете от тая мъка :D

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Да ме извинява автора , мислех да не се обаждам ама не се стърпях :) Монитора Ви отдавна е трябвало да е в гюма , ремонтирането му е финансово и здравно неоправдано :no-no: При днешната цена на мониторите , че дори и да нямате пари , има втора употреба монитори които са на цената на един стек цигари . Така че Ви съветвам да си пуснете една тема за избор на монитор и да се отървете от тая мъка :D

Разбира се , че няма да тръгна да ремонтирам монитор на 10 години . Просто в момента няма как да тръгна да купувам нов , защото парите отиват на друго място . Втора ръка не искам да купувам , тоест ще карам с този , докато не си събера за нов .

• Автор

Ами поиграйте си с херците - ако помогне . Колкото повече , толкова по добре за очите и толкова по зле за монитора .

Опитах се да ги намеря въпросните херци , но нещо не успявам да намеря от къде в менюто да ги променям . Единственото , което намирам , свързано с херци , е Diagnosis , където пише някакви неща , които обаче не могат да се променят .

Ами от драйверите на видеото . Кажете видеото какво е и ОС .

http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows-vista/getting-the-best-display-on-your-monitor

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от jonov (преглед на промените)

При всички случаи в съвсем обозрим срок трябва да си взема нов , но просто сега няма как да стане . Иначе , напълно възможно е и да не е намагнетизиран , аз просто предположих . Ще опитам да го изключа от контакта довечера и ще го оставя да престои поне 12 часа преди да го включа отново .

Не е задължително да се целите точно в дванайсете часа. Просто го изключете за 10, 20 или 30 минути и толкова. 

Променяте на съответните поддържаните резолюции от монитора:

1024 x 768 / 85.0 Hz,
1600 x 1200 / 85.0 Hz,
1280 x 1024 / 75.0 Hz

Ако сте с Windows xp, ето как изглежда нагледно:

Публикувано изображение

За херците проверете настройките на самия монитор, евентуално ако има нужните бутони на него.

Поздрави!

Здравейте . Това е мониторът ми http://britaincloud.co.uk/uploads/posts/full/mitsubishi-diamond-pro-720-nf-fp.jpg . На може би повече от 6-7 години е , но един единствен път е бил на поправка , заради нещо дребно . Като цяло никога не ми е създавал сериозни проблеми .

От няколко седмици обаче забелязвам , че на моменти самият екран започва да ''трепери'' . Случва се няколко пъти дневно и обикновено спира сам . За да се размагнитизира монитора използвам опцията Degauss , която имам в менюто , но тя сякаш свършва работа за 4-5 минути , след което трябва отново да я използвам .

От дясната страна на монитора има 2 колонки , които през 90% от времето изобщо не са включени . На няколко 20-тина сантиметра под самия монитор , през плот на масата има и буфер , който също много рядко се включва .

Та , въпроса ми е как мога да се спавя с въпросното намагнатизиране , ако на това се дължи ''треперенето'' на екрана в определени моменти ? Degauss ли е единствената опция ?

ми премести колонките по надалеч (половин до един метър), включеини или не, те влияят - имат постоянни магнити...

• Автор

Извинявам се за забавянето с отговора . Настройките на монитора в момента изглеждат по следния начин , а и винаги са били такива . Сега прерових и другите настройки , пише , че използвам 60 херца .

http://store.picbg.net/pubpic/F8/E4/957c370f2daef8e4.bmp

Редактирано от b3s7ch0 (преглед на промените)

с толкова магнити наоколо нищо чудно махай тея говорители  баса най добре работи като е в ъгъла на стаята а говорители поне на 150см на равностранен триъгълник 

• Автор

с толкова магнити наоколо нищо чудно махай тея говорители  баса най добре работи като е в ъгъла на стаята а говорители поне на 150см на равностранен триъгълник 

Отстраних колонките , които така и така рядко ползвам . Буфера няма как да го местя , той винаги си е бил там . Той е някъде на около 60-70 сантиметра от самия монитор , под него и ги разделя плот на маса , който е дебел поне 3-4 сантиметра . Надявам се това да е достатъчно .

Междувременно изтеглих най-новите драйвъри за видеото , макар , че то едва ли има нещо общо .

• Автор

60 херца е малко, направи ги поне на 70-75 или 80. Колкото повече, толкова по- няма да усещаш трептене.

А вдигането на херците няма ли някакъв отрицателен ефект върху самия монитор ?

Отстраних колонките , които така и така рядко ползвам . Буфера няма как да го местя , той винаги си е бил там . Той е някъде на около 60-70 сантиметра от самия монитор , под него и ги разделя плот на маса , който е дебел поне 3-4 сантиметра . Надявам се това да е достатъчно .

Говорители басове и т.н. аудио тела са със постоянни магнити абсолютно никакво значение дали са или не за включени

също така и телефона ако си държиш близо се получава кофти ефект

• Автор

Не, нормално е при 1024 на 768 да ти работи даже на 80-85 херца, 60 херца е при новите  LCD монитори.

Ами поиграйте си с херците - ако помогне . Колкото повече , толкова по добре за очите и толкова по зле за монитора .

Това какво ще рече в такъв случай ? Пише го @jonov , няколко мнения по-нагоре . В крайна сметка повече херци вредни ли са за монитора или не ?

Говорители басове и т.н. аудио тела са със постоянни магнити абсолютно никакво значение дали са или не за включени

също така и телефона ако си държиш близо се получава кофти ефект

Телефонът е лесен , него ще го преместя .

1024х768 е напълно нормално да е на макс херцове 

според спецификациите на монитора 

1024 x 768 / 85.0 Hz,
1600 x 1200 / 85.0 Hz,
1280 x 1024 / 75.0 Hz

http://www.necdisplay.com/monitor-installer/downloads

• Автор

1024х768 е напълно нормално да е на макс херцове 

според спецификациите на монитора 

1024 x 768 / 85.0 Hz,

1600 x 1200 / 85.0 Hz,

1280 x 1024 / 75.0 Hz

http://www.necdisplay.com/monitor-installer/downloads

Благодаря .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.