Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Работа през лятото...

Featured Replies

Здравейте на всички!

Малко странна темичка, но все пак искам да поразпитам насам-натам, горе-долу какви длъжности може да заема 18-годишен през лятото. Доколкото знам се работи по строежи като общаци, в автомивки/бензиностанции и като сервитьори. Ориентирал съм се към автомивките и бензиностанциите за сега, но се чудя дали няма някви други варианти. Отделно искам да разбера приблизително колко се работи и заплаща. Аз така или иначе, като ни пуснат на 14 Юли ще ходя да обикалям и да разпитвам, но все пак за информация постнах темичката. Може да е полезна и на други като мен. 

Благодаря предварително!

МакДоналдс и сродните... Не казваш от кой град си. Принципно колкото по-голям - толкова по-добре. Ако си около морето - ето ти и сезонна работа изобилства.

По-лесна работа за теб освен барман/сервитьор не знам. Пък и най-вече зависи от това какъв опит имаш. :)

Зависи къде ще работи. Ако е някъде по морето ще има зор и тичане. Зависи и как ще му платят. 

Здравейте на всички!

Малко странна темичка, но все пак искам да поразпитам насам-натам, горе-долу какви длъжности може да заема 18-годишен през лятото. Доколкото знам се работи по строежи като общаци, в автомивки/бензиностанции и като сервитьори. Ориентирал съм се към автомивките и бензиностанциите за сега, но се чудя дали няма някви други варианти. Отделно искам да разбера приблизително колко се работи и заплаща. Аз така или иначе, като ни пуснат на 14 Юли ще ходя да обикалям и да разпитвам, но все пак за информация постнах темичката. Може да е полезна и на други като мен. 

Благодаря предварително!

Зависи какво ще ти предложи работодателя. Всичко е относително.

Видях ти и другата тема. Ако можеш да си намериш стаж по специалността - това е голям плюс. Пък дори и да не е платен. Аз първият си стаж изкарах на 17 годишна възраст, последваха още 2 други, заедно с изучаване по специалността и вече повече от година съм на постоянна работа и работя това, което уча. Здравата основа никак не е за пренебрегване и по-добре търси стаж, щом и за това си се ориентирал!

• Автор

По-лесна работа за теб освен барман/сервитьор не знам. Пък и най-вече зависи от това какъв опит имаш. :)

Не съм се ориентирал към това понеже вкъщи чупя много чаши и чинии, затова не мисля, че ще ми е здравословно. :) Брачеда е сервитьор в басейн/ресторант и бачка ~15 часа на ден за 15 кинта, но пък от време на време прави добри бакшиши. За съжаление е на другия край на България. Физическото натоварване не ми е проблем даже е добре дошло.

МакДоналдс и сродните... Не казваш от кой град си. Принципно колкото по-голям - толкова по-добре. Ако си около морето - ето ти и сезонна работа изобилства.

Чувал съм, че там не се влиза лесно, но ще разпитам. Иначе съм от София.

Аз само ще кажа евала на момчето,че иска да работи и да си изкара някой лев :yanim: . Щом има мерак-ще намери.Успех пич :)

Мерси!

Видях ти и другата тема. Ако можеш да си намериш стаж по специалността - това е голям плюс. Пък дори и да не е платен. Аз първият си стаж изкарах на 17 годишна възраст, последваха още 2 други, заедно с изучаване по специалността и вече повече от година съм на постоянна работа и работя това, което уча. Здравата основа никак не е за пренебрегване и по-добре търси стаж, щом и за това си се ориентирал!

Ами да, и аз бих предпочел да работя нещо по специалността. Не мисля обаче, че мога да намеря нещо подобно. От училището споменаха за платен стаж който се провежда през учебно време, отбират си х на брой хора и 4 часа на ден ходят на практика, обаче там вече училището си търси фирми и така нататък, не е много сигурно.

Редактирано от ToDiR0S (преглед на промените)

София на практика ти давай най-много възможности. Единствено курортните градове може до някъде да се конкурират със сезонната заетост. Шанс за почасова работа - колкото искаш. И нищо и не губиш да пращаш CV-та където ти падне, да поемеш инициативата в издирването на работа. Промоутъри В заведение за бързо хранене, има десетки МакДоналдс, СъбУей, КФЦ, пицариите Бармани/сервитьори Магазинери Общи работници в складове и други Чистачи Шофьори Да не говорим за стажовете, където на много места не се и изисква предишен опит. А известна част и са платени. Хващаш сайтовете и почваш да се ровиш, питаш приятели, отиваш директно на места. Повечето фирми си имат в сайтовете секция "Кариера" и там форма за изпращане на CV. Пращай и поемай инициативата ти. Все нещо ще излезне :)

Там лесно се влиза, по-трудно се излиза. Наскоро четох нейде тема с "прекрасни" отзиви за работата в МакДоналдс, от един също млад, изтерзан от гадните условия човек, който се мъчеше да се отърве от тях.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Там лесно се влиза, по-трудно се излиза. Наскоро четох нейде тема с "прекрасни" отзиви за работата в МакДоналдс, от един също млад, изтерзан от гадните условия човек, който се мъчеше да се отърве от тях.

Нямам идея. Никога не съм имал вземане/даване с тях. Но имам приятелка в SubWay и отзивите са средни. Ама като за студентка часовете я устройват :)

Нямам идея.

Никога не съм имал вземане/даване с тях.

Но имам приятелка в SubWay и отзивите са средни. Ама като за студентка часовете я устройват :)

Ами темата си я има, просто си я пропуснал. Впрочем, не е единствената май...Като че ме гложди паметта за подобни и от миналото, че и от по-миналото лято. Все от прецакани млади ора, които подписват договори, без да ги изчитат изцяло и са забравили да се поинтересуват за условията, питайки човек който вече е вътре в системата

Само да не е МакДоналдс...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.