Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

3а No K OC  - Z75 и Z77 на ASRock предполагам че нямат особено значение. Разликата може да се окаже в липса на някой друг слот и Intel Smart Response? Би трябвало с i5 3470 да се постигне 4 GhZ? Нека и друг се изкаже по въпроса за разликата между дънцата. :)

Не само при Asrock  е възможен лек клок на процеори със заключен множител. Необходимото условие е все пак Z77 дъно. Intel Smart Response  съществува при дъна след H77. DS3H  е орязано дъно. 

Здравейте
Обикновено чета тези теми, понеже и аз ще купувам компютър.
Моят списък с желания би могъл  да се хареса на потребителя пуснал темата?!
Процесор - amd-fx-x8-8350
Дънна платка - gigabyte-990xa-ud3
Видео карта - sapphire-amd-radeon-hd7870-2048mb-gddr5-256bit
Рам памет - dual-channel-kingston-8gb-2-x-4096mb-ddr3-2400mhz
Твърд диск - seagate-1tb-7200rpm-64mb-sata3-st1000dm003
Захранване - thermaltake-smart-630w-atx
Кутия - thermaltake-commander-gs-iii-atx-mid-tower
Общо поръчка: 1.32203 лв
Съмнявам се в захранването....тук го разглеждат детайлно, но изводът е , че просто става като за първо захранване.

Редактирано от nikolaijelev (преглед на промените)

Bidera e прав и за пусналия темата и за 3570К,но от него няма много смисъл,ако се заиграе с Z77 Pro и 3470 може да го докара до 4.0-4.1 GHz,a 3570K-4.4-4.5,но и двата с друго охлаждане.

naruto,да трябваше да си останем със Сандитата,след 2500К нищо свястно не са изкарали.

VipKokata,абсолютно съм съгласен с теб,само не и със Z75.Z77 е на същата цена и аз не знам какво са орязали на 75тицата,та я пропускам.

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-Z77M--Z77-1155 За това смотано дъно ли ми говориш ? Micro-ATX,2xDIMM,но важното е, че е с по-нов чипсет xaxa, http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-Z75-PRO3--Z75-1155 Това е пълноразмерно дъно с 4хDIMM и има няква ламарина да охлажда Power Phase.

Здравейте

Обикновено чета тези теми, понеже и аз ще купувам компютър.

Моят списък с желания би могъл  да се хареса на потребителя пуснал темата?!

Процесор - amd-fx-x8-8350

Дънна платка - gigabyte-990xa-ud3

Видео карта - sapphire-amd-radeon-hd7870-2048mb-gddr5-256bit

Рам памет - dual-channel-kingston-8gb-2-x-4096mb-ddr3-2400mhz

Твърд диск - seagate-1tb-7200rpm-64mb-sata3-st1000dm003

Захранване - thermaltake-smart-630w-atx

Кутия - thermaltake-commander-gs-iii-atx-mid-tower

Общо поръчка: 1.32203 лв

Съмнявам се в захранването....тук го разглеждат детайлно, но изводът е , че просто става като за първо захранване.

Само не ми харесва рам-та защото е с много-високи гребени, виж тази ниско-профилна рам Kingston 8GB 1600MHz DDR3  :) Няма смисъл от 2400Mhz.

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-Z77M--Z77-1155 За това смотано дъно ли ми говориш ? Micro-ATX,2xDIMM,но важното е, че е с по-нов чипсет xaxa, http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-Z75-PRO3--Z75-1155 Това е пълноразмерно дъно с 4хDIMM и има няква ламарина да охлажда Power Phase.

За З77 Про,вместо З75 Про.Не знам к'во са резнали на З75 Про и при положение,че З77 Про не е по-скъпо,избягвам З75 Про,макар че напоследък нещо не се намира З77 Про,а са Изкарали З75 Про.

За обсъждането на рама-аз бих потърсил 1866 на 1.5v,нисък профил,CL9-EVO Leggera има такава.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

Да от друг магазин.

Да от друг магазин.

Понеже имам опит с малка промяна на буквичка или цифричка и яко орязване,не *бавам повече да пипам неща,за които не съм се убедил какво е орязано/променено.Стафа може(аз така правя) да се закупи от няколко магазина,вместо от един-каквото е налично и да се набуташ.Както и не се доверявам друг (от когото закупувам) да ми сглобява компа и сглобен комп да върви по куриери.Частите производителят си ги е опаковал добре;компонентите,когато са булк/голи фирмите (поне,от които съм купувал) допълнително си ги опаковат,за да се застраховат,но сглобения комп,както и да е опакован външно(ако кутията е с добра опаковка от производителя-достатъчно е),как биха се предпазили карантиите при мятане и друсане,натискане.

• Автор

А компютара няма да загрява докато играя нали.И сащо ми трябва да издаржи повече от 1 година.

И коя от тези конфигурации е най добра.

Редактирано от denimessi10 (преглед на промените)

А компютара няма да загрява докато играя нали.И сащо ми трябва да издаржи повече от 1 година.

И коя от тези конфигурации е най добра.

Божа работа дали ще загрява или не :) При нормално сглобена конфигурация и при нормална експлоатация, няма причина да загрява повече от нормалното. А коя е най-добрата конфигурация...ако имаше такава, всички щяхме да бъдем само с нея :) То затова е и това разнищване на темата. Обаче мен друго ми прави впечатление. 1300 лева не са малко за една годинаПОвечето тук искат нещо за 600-800, максимум 1000 лева. Това, което ти предлагат е достатъчно добро дори за повече от една година.  Мерилото е Crysis 3. Едва ли скоро ще излезе по-тежка игра за графичния ускорител и процесора. Ако сега ти върви добре тая игра, ще ти върви всичко през следващата една година, че и повече. Обаче аз не разбрах какви са плановете за след една година - ще зарязваш игрите или ще сменяш щайгата? Защото ако мислиш за замяна, може да се мине и с проста смяна само на видеокартата, стига това да се предвиди още отсега. 

• Автор

Божа работа дали ще загрява или не :) При нормално сглобена конфигурация и при нормална експлоатация, няма причина да загрява повече от нормалното. А коя е най-добрата конфигурация...ако имаше такава, всички щяхме да бъдем само с нея :) То затова е и това разнищване на темата. Обаче мен друго ми прави впечатление. 1300 лева не са малко за една годинаПОвечето тук искат нещо за 600-800, максимум 1000 лева. Това, което ти предлагат е достатъчно добро дори за повече от една година.  Мерилото е Crysis 3. Едва ли скоро ще излезе по-тежка игра за графичния ускорител и процесора. Ако сега ти върви добре тая игра, ще ти върви всичко през следващата една година, че и повече. Обаче аз не разбрах какви са плановете за след една година - ще зарязваш игрите или ще сменяш щайгата? Защото ако мислиш за замяна, може да се мине и с проста смяна само на видеокартата, стига това да се предвиди още отсега. 

Аз компютара ще го даржа докато не изгасне и сигурно ще ми трябва нов или ще се спра на PS4

Аз компютара ще го даржа докато не изгасне и сигурно ще ми трябва нов или ще се спра на PS4

Чак пък да изгасне :) Щом ще вземаш PS4,  насочи се към конфигурация с по-евтин четириядрен (поне) процесор и по-мощна видеокарта. Но според мен е грехота да се зарязва така почти нова щайга. С една проста продажба на старата видеокарта примерно за 200-250 лева и добавяне на още толкова, след една година може да се сдобиеш с може би два пъти по-бърз компютър за игри. Ама ти си решаваш. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Много ми е чудно за какво предлагате тази смотана платформа Haswell ? Греят повече от Ivy Bridge, 7 % повече производителност от Ivy Bridge,харчат повече ток от Ivy Bridge (84W Haswell-77W Ivy Bridge), с 30-40лв. Haswell са по скъпи от Ivy Bridge и с още 30-40лв. по-скъпи дънни платки заради новия чипсет. За мен не си заслужава да скачаме на Haswell.Ето една конфигурация от мен:

BB код:

Обща стойност - 698.78 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/cart/46540p1r46033p1r46943p1r45525p1rf.html

Kingston 8GB 1600MHz DDR3 + Cooler Master Silent Pro M2, 420W + AMD Radeon HD7870, 2048MB Обща стойност - 1295,45лв. RAM-та,захранването и видеокартата са от друг магазин защото са по-евтини и са с безплатна доставка. Процесора може да се овърклокне с функцията No K-OC :) Автора ако иска може да замени кутията с тази Thermaltake Commander MS-I Black USB3.0  :) Днес цените се промениха малко и общата сума е 1306,47лв.

Ами човече, след една-две години Ivy ще изчезне от пазара, а пък Hasswell все още ще могат да се намерят тук-таме за ъпгрейд. Мисли в по-дългосрочен план. А за да не съм офтопик ето една.

BB код:

CORSAIR 1x8GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V

HDD 1B SATAIII Caviar Black 7200rpm 64MB cache

SAPPHIRE HD7770 GHZ EDITION 1G G5 OC

CM K280 W/ELITE 500W

I5-4570 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150

ASUS H87-PRO /H87/LGA1150

SAMSUNG DVD RW SATA black

Обща стойност - 1 200.84 лв. с ДДС

Щом така мислиш си предлагай Haswell. Всеки си предлага каквото той си поиска  :wink12:

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

А момчета,я ми кажете като толкова много разбирате и все за ъпгрейд говорите-какво ще изкарат на 1150 за игри,та съм се прецакал като миналото лято съм направил на 1155 с 3570К и нямам възможност да ъпгрейдвам с Хасуел?!

Може и да не се продава вече остаряла карта,а да се закупи втора за крос и пак си в час.

А момчета,я ми кажете като толкова много разбирате и все за ъпгрейд говорите-какво ще изкарат на 1150 за игри,та съм се прецакал като миналото лято съм направил на 1155 с 3570К и нямам възможност да ъпгрейдвам с Хасуел?!

Може и да не се продава вече остаряла карта,а да се закупи втора за крос и пак си в час.

В първата част на поста си си почти прав. достатъчно е да изкарат игра, оптимизирана за Haswell и си леко назад. Както това става вече за булдозерите и Vishera. Бяха доста зле в началото, ама я виж сега. 

А за картата си правн аможе би 20 %. Добре, купуваш втора карта след година. да кажем, намираш същата по някаква случайност. Свързваш я и? Дай да направим малко сметки. Ако говорим за HD7870,  това ще са поне 250 лева за карта на старо. Ако обаче продадеш твоята за 250, голяма е вероятността да купиш за 500 лева два пъти по-бърза. И тогава какво имаме? Нова, бърза, едночипова карта, срещу две стари HD7870 в CF  с всички произтичащи негативи от това - повишена енергоконсумация, повишена топлина, повишен шум, микронасичания, невъзможност при всички игри да се получи почти удвояване на кадрите. А тук в конфигурациите се предлагат сравнително евтини и с не толкова голяма мощност захранвания, които след като поостареят, ще дават и по-малка мощност. За CF  това не е добре. А къде остава клока? Все пак картите на AMD  се клокват доста добре и е глупаво да не се ползва този техен потенциал. А това изисква енергия. А и как ли един евтин процесор ще се справи с двете карти без клок? Айде и там още малко енергия. И сега дай такава конфигурация, при която ще е изгодно бодването на втора видеокарта, без да се сменя захранване или процесор. От предложените почти не виждам такива. За мен изхода е, още отсега да се предвиди достатъчния хардуер, ако ще се прави ъпгрейд. Ако това е продажбата на старата видеокарта и купуване на нова, добра идея е да се закупи възможно най-добрия процесор, който би се вместил в бюджета, дори това да е за сметка на леко по-бавна видеокарта.  Ако ще се купува втора видеокарта за CF ( което за мен е неоправдано), то трябва да се предвиди и подобаващо, качествено захранване, което няма да клекне след година  експлоатация и което би предоставило достатъчно мощност за две видеокарти и евентуален клок на процесора.А ако всичко така и така ще се продава или заебава, най-доброто решение е възможно най-бърза видеокарта с възможно най-евтиния поне четириядрен процесор на Intel  или шестядрен на AMD ( FX63**), които все пак не спъват видеокартата, че паричките за скъпата видеокарта ще отидат на вятъра. 

Извинявай,че не изчетох всичко,ама на това бяло ми бягат буквите след няколко бири.Не разбрах само какво е станало с АМДтата и откога геймърите почнаха да ги слагат и какво ще се оптимизира за Хасовете или за 1150 ще изкарат с 8 физически ядра или на 7 GHz по дефолт.Като сложи 3470 или хайдър-ъпгрейда се обезсмисля на ниво 1155 и 1150.Ако сложи 4570 или хайдър,ъпгрейдът пак няма да има смисъл на ниво 1150.Та за какъв ъпгрейд говорим?

пп Това за захранванията е така,но ходи му обяснявай на някой,че трябва да отдели пари за такава простотия,която няма отношение към производителността на компа,а после реване.Хората знаят проц,рам да са хай и друго не ги интересува,а после що така.Като дойде някоя кака при теб и иска комп,за да играе синът ѝ за 500 лв,ама ако може и с монитор...кво правиш-ходи обяснявай.Да не говорим за новата мода-лаптоп да играе детето,айде обясни,че такъв лаптоп почва от 2000 лв и пак не е по-добре от десктоп за 1000 лв.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

В първата част на поста си си почти прав. достатъчно е да изкарат игра, оптимизирана за Haswell и си леко назад. Както това става вече за булдозерите и Vishera. Бяха доста зле в началото, ама я виж сега. 

А за картата си правн аможе би 20 %. Добре, купуваш втора карта след година. да кажем, намираш същата по някаква случайност. Свързваш я и? Дай да направим малко сметки. Ако говорим за HD7870,  това ще са поне 250 лева за карта на старо. Ако обаче продадеш твоята за 250, голяма е вероятността да купиш за 500 лева два пъти по-бърза. И тогава какво имаме? Нова, бърза, едночипова карта, срещу две стари HD7870 в CF  с всички произтичащи негативи от това - повишена енергоконсумация, повишена топлина, повишен шум, микронасичания, невъзможност при всички игри да се получи почти удвояване на кадрите. А тук в конфигурациите се предлагат сравнително евтини и с не толкова голяма мощност захранвания, които след като поостареят, ще дават и по-малка мощност. За CF  това не е добре. А къде остава клока? Все пак картите на AMD  се клокват доста добре и е глупаво да не се ползва този техен потенциал. А това изисква енергия. А и как ли един евтин процесор ще се справи с двете карти без клок? Айде и там още малко енергия. И сега дай такава конфигурация, при която ще е изгодно бодването на втора видеокарта, без да се сменя захранване или процесор. От предложените почти не виждам такива. За мен изхода е, още отсега да се предвиди достатъчния хардуер, ако ще се прави ъпгрейд. Ако това е продажбата на старата видеокарта и купуване на нова, добра идея е да се закупи възможно най-добрия процесор, който би се вместил в бюджета, дори това да е за сметка на леко по-бавна видеокарта.  Ако ще се купува втора видеокарта за CF ( което за мен е неоправдано), то трябва да се предвиди и подобаващо, качествено захранване, което няма да клекне след година  експлоатация и което би предоставило достатъчно мощност за две видеокарти и евентуален клок на процесора.А ако всичко така и така ще се продава или заебава, най-доброто решение е възможно най-бърза видеокарта с възможно най-евтиния поне четириядрен процесор на Intel  или шестядрен на AMD ( FX63**), които все пак не спъват видеокартата, че паричките за скъпата видеокарта ще отидат на вятъра. 

Междудругото и коя да е видеокарта след определен период започва да дава по-ниски резултати и все сме си недоволни, ама така е, няма начин!

Я пак, че нещо не схванах смисъла на написаното. Все пак съм от по-старата генерация и не са ми много ясни чуждиците :)  Няма да се правя на адвокат на AMD. такива има предостатъчно във форума, за да им правя кефа. 

За ъпгрейда ще кажа следното. HD7870 в момента не е най-бързата видеокарта на пазара. Има доста по-бързи, а след година сам се сещаш, че ще са още по-бързи. И тук опираме до това, дали ако се купи нова видеокарта, процесора няма да я подпира. Аз затова и казах, че ако ще се купува нова видеокарта, примерно два пъти по-бърза от HD7870, то от сега е добре да се помисли примерно за един i5-3570K . И понеже бюджета е ограничен, нищо не пречи да се мине с HD7850, която да се клокне или дори с GTX650Ti boost. Нали тук говорим за година експлоатация? Тогава не го мисли тоя клок. Разкарва картата след година и си взема това, което е изгодно. Ако обаче процесора е слаб, тоя ъпгрейд може да се окаже неизгоден по простата причина, че ще даде много пари за видеокарта, която няма да може да ползва с пълния и потенциал. По тоя въпрос изобщо няма да споря, защото е точно така. Варианта с CF  е напълно безсмислен и не си заслужава дори обсъждането, освен ако на момента не съществува възможност за подобна авантюра с две евтини видеокарти, които биха били по-изгодни от една едночипова. Например две GTX770  са си оферта за 1400 лева вместо една Titan или две GTX760  вместо една GTX780 за 1200-1300 лева. Само че тук изобщо не се вписват тия възможности. 

А ако имаш предвид ъпгрейд на процесор...аз нямах това предвид :) Точно затова казах, че му трябва клокърски процесор, ако мисли да купува по-бързи видеокарти. Или ако няма да купува, нека си вземе достатъчно евтин процесор, който да не подпира видеокарта като HD7870.  Кое не разбра от написаното?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Картата си е карта и за 1150 и за 1155 Айви(3.0).От цялото ми омармаладване на темата исках да кажа,че да не го спрягат 1150 като с възможности за ъпгрейд,а 1155-не.Като сложиш i5 (при положение,че не ти трябва 7ца),за какъв ъпгрейд на проц да говорим.

А с теб тотално се разминаваме.Нито си ме разбрал,нито пък аз.А кой е 6 ядрен за 1155/1150-"А ако всичко така и така ще се продава или заебава, най-доброто решение е възможно най-бърза видеокарта с възможно най-евтиния поне четириядрен процесор на Intel"?

Пак се извинявам,че омармаладих темата на момчето!

Аз вече въобще забравих за какво е темата! А, да, ето за какво била: ''Искам един компютър за игри без монитор,без мишка и без клавиатура за най много 1300лв.Ще се играе на него всеки ден и да издаржи повече от 1 година''

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.