Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

защо ти е това Комодо ?

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 607,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Защото  плзвам машината за хост на сървъри и други и съм инсталирал защитна стена и защита от флоод и комодото

което невърши особено добра работа.

Редактирано от qvor16 (преглед на промените)

Това комодо не ти трябва изобщо. Под линукс  нещата се правят  по друг начин .Защита от флуидене не се инсталира а се изгражда и то при доставчика. Ти може да си направиш правила  в стената   и до там.

• Автор

CENT OS 6 стана толкова лесна за инсталация, че съперничи на Ubuntu. Последната актуализирана версия подкара целия хардуер на лаптопа ми, произведен години след нейното издаване, включително този, изискващ фирмена поддръжка. Тук я ползвам на настолен компютър със стар двуядрен AMD и стара NVidia GF210 с 512 MB памет.

http://s19.postimg.org/ngx0dlgfl/redhat_release.png

преди 13 минути, cybercop написа:

CENT OS 6 стана толкова лесна за инсталация, че съперничи на Ubuntu. Последната актуализирана версия подкара целия хардуер на лаптопа ми, произведен години след нейното издаване, включително този, изискващ фирмена поддръжка. Тук я ползвам на настолен компютър със стар двуядрен AMD и стара NVidia GF210 с 512 MB памет.

http://s19.postimg.org/ngx0dlgfl/redhat_release.png

CentOS е главно за сървъри. Пакетите са много стари с цел стабилност. Препоръчвам ти Fedora. 

Баххххххх аз ползвам CENT OS 6,7 вече 1 година и нямам нито един краш на системата ,всичко си върви гладко и безпроблемно.

• Автор
преди 16 минути, bezgreshnia написа:

CentOS е главно за сървъри. Пакетите са много стари с цел стабилност. Препоръчвам ти Fedora. 

Ползвал съм Fedora от версия 9 до версия 22 и, горе-долу имам представа, кое за какво става. CENTOS е напълно приложима за десктоп, което се обяснява и от неговото наличие на инсталационния носител. Въпреки, че е стара, непрекъснато се добавя поддръжка за нов хардуер, а приложенията са актуализирани до съвсем приемливи версии.

http://s19.postimg.org/8osam9ai9/firefox.png

Libreoffice

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

преди 13 минути, McLane написа:

Баххххххх аз ползвам CENT OS 6,7 вече 1 година и нямам нито един краш на системата ,всичко си върви гладко и безпроблемно.

Не съм казал че е нестабилна. Напротив. Уеб сървъра ми работи с версия 7.0 и сайта ми лети направо.

За стари машини е най-доброто!Разбира се за нов хардуер може и 7 да се сложи,10 годишен съпорт и няма случайни пакети.Аз съм пробвал всичко без Slackware и PC-BSD , Cent OS  най-много ми харесва :)

преди 16 минути, cybercop написа:

Ползвал съм Fedora от версия 9 до версия 22 и, горе-долу имам представа, кое за какво става. CENTOS е напълно приложима за десктоп, което се обяснява и от неговото наличие на инсталационния носител. Въпреки, че е стара, непрекъснато се добавя поддръжка за нов хардуер, а приложенията са актуализирани до съвсем приемливи версии.

http://s19.postimg.org/8osam9ai9/firefox.png

Libreoffice

Това са доста стари пакети. Виж какво е положението в Debian Testing. 

Je8MdUzl.png

U0FOq0hl.png

Но щом не те бърка. Аз лично обичам всичко да ми е ново.

Новината е стара ама и те отиват към инстал веднъж и забравяш за случая Index of /rolling/7/isos/x86_64 - CentOS.org

Безгрешния като искаш да ти е ново си инстални Арч  и ше ти е много ново .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 4 минути, AlkatrazBG написа:

Безгрешния като искаш да ти е ново си инстални Арч  и ше ти е много ново .

Нямам това време.

• Автор
преди 16 минути, bezgreshnia написа:

Това са доста стари пакети. Виж какво е положението в Debian Testing. 

Je8MdUzl.png

U0FOq0hl.png

Но щом не те бърка. Аз лично обичам всичко да ми е ново.

Точно от версия 43 на Iceweasel избягах, защото имаше проблеми с html5 форматите. В Debian свалих версията до стабилната 38, а в Ubuntu, качих до 44 (firefox-next). Компютъра, върху който е инсталирана CENTOS 6 се ползва основно за административна работа. Версията на браузъра има значение, доколкото я допускат сайтовете, предлагащи облачни хранилища, а Libreoffice 4 ми е напълно достатъчен за работа.

преди 13 часа, bezgreshnia написа:

LsTb3SX.png

Чисто нова инсталация от няколко дни. Умиращия ми хард я понася добре.

Да попитам коя версия на дебиан е това 8 или? харесва ми с тази тема и мисля да го пробвам за това питам.

преди 8 часа, qvor16 написа:

Да попитам коя версия на дебиан е това 8 или? харесва ми с тази тема и мисля да го пробвам за това питам.

Една от тухлите е накриво.

• Автор
преди 13 часа, qvor16 написа:

Бъдещата Debian 9. В състояние testing или sid (unstable).

@ Безгрешния : Мисля, че на този процесор ще му хареса повече 64 битова система.

• Автор

Може би, след година. Все още, работата е в начален стадии. Ако забелязваш, колегата няма миксер за звука в панела. С вкарването на Xfce 4.12 в хранилищата, прибързано премахнаха от мета-пакета xfce4, стандартния xfce4-mixer. Той можеше да ползва едновременно alsa и pulseaudio добавки. Подмениха го с pulseaudio-plugin, който  е само за звуковия сървър и, ако не си задал интеграция за него в темата се изобразява с различен цвят от този на панела на Xfce. Стои, като неграмотно присаден. Сега са върнали миксера, но е още в експерименталните хранилища. В Ubuntu не направиха тази грешка. Просто, обновиха версията на миксера, но не правиха промени в конфигурацията.

преди 11 часа, cybercop написа:

Бъдещата Debian 9. В състояние testing или sid (unstable).

@ Безгрешния : Мисля, че на този процесор ще му хареса повече 64 битова система.

Нарочно съм сложил x86 защото x64 пакетите хабят много памет, а имам само 2 гига РАМ. 

• Автор

Не я хабят, а я използват. И, аз съм с толкова на настолния компютър, но не забелязвам някакъв недостиг на ресурси.

• Автор

За потребителите Gnome2, които в този форум, някак си оцеляват покрай CENT и Стотинка OS.

За собствени нужди направих тази модифицирана MATE тема Изглед .

https://cloud.mail.ru/public/8Nho/dzrHMJKj8

Обърнете внимание, че бутона на активните прозорци в панела е с прозрачност, което е рядкост за старите Gnome 2 теми. Темата за рамките на прозорците е силно редактирана Vista подобна с изтънени рамки и подменени бутони.

Оставил съм GTK 3 интеграцията, защото може някой да е инсталирал ново приложение, изискващо такава.

За препоръчване е папката с темата да се постави в /usr/share/themes, а не в скрита папка  /.themes на потребителската директория.

• Автор

Редактирах оригиналната Zukitwo тема за да се ползва в Xfce. Редактирал съм конфигурацията на панела, десктопа и цветовете. Добавил съм и интеграция за Whiskermenu, където също се отвори работа, защото една стандартна конфигурация, която ползвах за Ambiance теми не се приемаше от Zukitwo. Като бонус, направих и една светла тема, която не смятам да публикувам в Xfce-look.org. Темата за рамките на прозорците си е моя. Рамките ги изрязах на шега от един фон за панела, но се оказа много сполучливо решение.

Изглед 1

Изглед 2

Темите : Връзка

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.