Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

• Автор

Под "шарена", пеперудата в центъра на екрана ли имаш предвид ? GTK темата вероятно е стандартната за Xubuntu "Greybird", иконите са стандартни Humanity.

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 608,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Пеперудата е само част от многото wallpapers които се въртят, независимо с кое дистро съм (по принцип съм фен на Mint Cinnamon и от скука инсталирам нещо друго). В Shalet OS има много теми и настройки за шарении, които по default в минт Cinnamon ги няма. С удоволствие бих инсталирал и твоя облик на панела, но колкото и да се опитвам все не ми стигат силите. Или той под Cinnamon не тръгва? А виждам как много други колеги са успели. Зная че темата се вкарва в .themes и през контролният панел вече се вижда, но поне в DE Cinnamon така не иска да стане. Ако имаш добрината да направиш едно кратко ръководство кое къде се поставя, ще бъде наистина чудесно.

Поздрави

Редактирано от svetliof (преглед на промените)

• Автор

Изобщо не знам, как стоят нещата с панелите в Gnome 3. Панелите ги слагам в usr/share/pixmaps и, след това ги задавам от настройките на панела. http://s19.postimg.org/6ue9ahypf/panel.png

Но, това съм го правил само в Gnome 2/MATE, Xfce и LXDE.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

преди 8 минути, hipi написа:

След два дни борба с *ubuntu 16.04 най-после нормално работеща система

Ми (DEB)илска му работа

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Ха ха .........как го направи това бре :)

Току що, Иво Димов написа:

Ха ха .........как го направи това бре :)

В последните Insider Preview на Windows 10 официално има опция да писнеш bash. Не знам от коя версия, моята е Build 14342.

Първо пускаш Feature в Control Panel

rgh1464189873j.PNG

После пускаш Developer Mode Apps

cqs1464189961e.png

и накрая Run - >Bash.exe

Тц тц ............. :) тва не е кът на ладата каза един манго гледайки ДВГ на Опел Кадет на пазара в Хитрино през 1997 година :)

Аз наистина не разбирам insider-ите, да помагаш на фирма, която всеячески се оптва да преметне, със скапана и скопена система. Linux има next, дистрибуциите си имат preview, което е единствено и само в полза на потребителите. Скапана ценностна система :help wanted4:

преди 1 час, bvbfan написа:

Аз наистина не разбирам insider-ите, да помагаш на фирма, която всеячески се оптва да преметне, със скапана и скопена система. Linux има next, дистрибуциите си имат preview, което е единствено и само в полза на потребителите. Скапана ценностна система :help wanted4:

Идеята е по-дълбоко. Девелопърите по света, освен ако не пишат в .net екосистемата стриктно, предпочитат *NIX / Linux за нуждите си. В момента с този ход M$ (доста умно и предприемчиво) дават избор на хората, хем да си ползват тяхната OS, хем да си пишат native, в POSIX среда на python да речем...

Освен това същите М$ започнаха да помагат с код и финанси на еклипс фондацията; Пуснаха MS SQL за линукс. Питах се - защо аджеба това го правят?! Имат си една от най-добрите среди за разработка в света - Visual Studio. Подкараха му напоследък интеграция с Git, възможност да си пишеш и на други неща, извън .net. E истината е че искат да пуснат корени там където до преди няколко години нямаха никакви традиции - в света на отвореният код. Искат да свикнат цяло едно поколение от сега прохождащи DEV-ове на техните продукти, възползвайки се от разпространението на OS-а си. Съвсем честно - плаша се. След 10-на години М$ точно заради тези си постъпки ще са още по-пополярни (може би) ...

Истината е, че ако можеха да го направят по-добре - щяха. Отказват се някои свои неща, защото са боклук, в ползва на такива с отворен код. Затова ще интегрират ssh, bash и т.н. Вижуал студио е боклук, като програмист го казвам, ако не му сложиш още 3-4 платени външни приставки, които да го доближат до нормално IDE. Което и отворен код да хванеш повече работа ще ти свърши, а Вижуал Коде е 100%-тов Атом едитор. М$ няма продукт, които наистина да заслужава внимание, само рекламите им са големи, пресен пример SilverLight.

Ти мани другото, ами сега взе да става много интересно - Windows 10 се превръща все повече в някакъв нескопосан клонинг на Linux - то не е bash, не е Powershell, виртуални десктопи, опитват се и жива дистрибуция да направят, та изниква елементарният и логичен въпрос - за какво по дяволите да използвам бледото копие вместо оригинала?

Микромеките се огледаха в Roling release на Линукс и направиха 10 да се обновява след всеки билд ,усетиха се ,че Линукс се развива много по-бързо от отрочетата им и почнаха да копират идеи .Дори вида на 10 е изцяло като на Plasma :)

Те даже си махнаха MSDN  версиите ,всичко се на обновяване до следващия билд .......няма крайна версия със сервизни пакети .Махнаха и тъпото Аеро .Квото са могли са откраднали като идеи,друг е въпроса със реализацията им .Всеки нов билд е по-бъгав от предишния ......вместо да има надграждане и изчистване  :) .Кашата им е пълна ,но най голямото им падение е  признанието ,че  Линукс ги  превъзхожда в развитието ,самия факт ,че нагаждат собствената си ОС към Линукс е показателен .

eerebvd3.png

http://fs5.directupload.net/images/160527/eerebvd3.png

Поиграих си с конки

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Linux Mint 17.3 + Kodi + Булсатком 

viu1464379504d.png

В интерес на истината Kodi на Ментата върви 100 по-гладко отколкото на Windows 10, но пък нямаше PRV add-on инсталиран

преди 6 часа, Vladimir Bakalov написа:

За булсат трябва само kodi-pvr-iptvsimple, а инсталацията му е елементарна

sudo apt-get install kodi-pvr-iptvsimple

Да да, точно този add-on сложих, просто отбелязвам каква разлика съм намерил, може някой после да се чуди зашо не му работи еди какво си :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.