Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

randb, прочете ли ,че трябва да се махне Samba, защото забавяла буутването?

В бета версия я имаше самбата, но сега са я махнали от стабилната.

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 608,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

• Автор
преди 1 час, Росен Р. Александров написа:

Една поправка.. Уж ползваш убунту системи а не си на ясно че вече не се ползва apt-get а е заменен от apt и за ъпгрейд се пише apt full-upgrade

Сериозно ? Интересно, как успявам все още да актуализирам. Чудна работа. Да премахнат един от основните компоненти на APT и да не разбера.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Могат да се ползват и двете :) .Макар аз да предпочитам sudo aptitude

на 1.07.2016 г. в 19:41, cybercop написа:

Сериозно ? Интересно, как успявам все още да актуализирам. Чудна работа. Да премахнат един от основните компоненти на APT и да не разбера.

Не е въпроса дали може а дали трябва? Те изрично си го бяха написали в Changelog че apt-get вече не се препоръчва.

• Автор
преди 14 минути, Росен Р. Александров написа:

Не е въпроса дали може а дали трябва? Те изрично си го бяха написали в Changelog че apt-get вече не се препоръчва.

Не съм го прочел, а и не знам, къде е публикуван този списък. Всички приложения в системата ми са инсталирани с apt-get.

android-x86_6.0

andr6_1.png

andr6_2.png

andr6_3.png

Предлага жив диск, който три пъти заби безутешно. Изисква root-права за преместване на файл от вътрешно хранилище на външна usb=флашка. Google магазина работи коректно. Реално занимавка ни повече.

Абе не знам за Убунту, ама на Дебиана с apt (само) нещо, някак си, не постигнах първия път каквото исках и после (след преинстал) с apt-get  стана точно както трябва, в смисъл - от минимална инсталация,по-късно вече Фокса и Скайпа си ги добавих графично в ел-хикс-панела (а първия път писах) , ен-видията "грейна"  нормално след рестарта (а първият път преинсталирах и драйвера и xorg-a, доде "хване дикиш"). И си викам - кой дявол ме караше.

b02e43e5da3f983f.png

d5a77c8f1c83a6c8.png

Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението :P .

ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти ;) 

h_1468679446_4423568_40a0e865d7.gif

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

0LCdtNG.jpg

Mate 1.15 прекомпилирано с пълна GTK3 поддръжка.. Но все пак не става... Не е довършена въпросната поддръжка.

• Автор

Какво значи "прекомпилирано с пълна GTK3 поддръжка" ? Всички приложения са преработени и прехвърлени от GTK2 на GTK3 или, просто се поддържа коректно изобразяване на тези елементи (наличните GTK3 приложения).

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

има все още компоненти които не са напълно готови за GTK3.. А аз имам интерес да е с GTK3 задари HiDPI поддръжката..

Ще видя още някой ден.. И накрая ще е гном шел това което ще бъде на лаптопа... Ако с нищо друго не се разбера.

• Автор
преди 2 минути, Росен Р. Александров написа:

има все още компоненти които не са напълно готови за GTK3.. А аз имам интерес да е с GTK3 задари HiDPI поддръжката..

Ще видя още някой ден.. И накрая ще е гном шел това което ще бъде на лаптопа... Ако с нищо друго не се разбера.

Все пак ще ми отговориш ли на въпроса. Имам нещо предвид.

Имаш в предвид съвсем други неща които мен не ме касаят особено. Но щом настояваш.

Приложенията изглеждат много по-добре с GTK3. 

Та които са GTK3 приложения те така или иначе си работят с GTK3 дори системата да е GTK2 базирана. Но тук въпроса е за самия десктоп да е GTK3 само GTK3 и QT5 поддръжат HiDPi (нужно ми е за дисплея на лаптопа който е FullHD за да не са ми дребни буквите и да не е празен екрана като отворя някои страници.. Типичен пример е facebook за това.)

• Автор

За mate-desktop, като приложение, не мога да ти помогна. Дори не знаех, че са са го прехвърлили на GTK3. Помислих, че оплакването ти засяга изгледа на GTK3 приложенията.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.