Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

"Don't be fooled by your emptiness, So much more - room for happiness!"Screenshot_20160624_193542.png

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 607,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

Стотинка 6.8 

Икони - elementary-stotinkaos @mod by cybercop

Останалото е нищо кой знае какво, тапет Toro de Osborne , снимка две Paella опитвайки се да предам малко испанско настроение на десктопа :) .

Оле!

h_1466865780_5907806_52990f82c1.png

h_1466865731_3859345_a2132ad98a.png

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

преди 2 часа, cybercop написа:

Новия GTK3 базиран Midori :

Снимка 1

Снимка 2

Време беше, това да се направи.

Как ти се струва за алтернатива на FF при леките работни среди ? 

• Автор

За алтернатива, особено за работа на батерия е добър, но всеки трябва да си прецени сам, дали да го ползва за основен браузър. 

Работя с този браузър от години. Но, чак след излизането на gstreamer 1.0, възпроизвеждането на html5 видеото достигна качествата на фирмените браузъри.

https://s19.postimg.org/xptea1yib/html5.png

Като алтернатива става и за по- тежките графични среди. Все едно е стара версия на Firefox, но с html5 поддръжка.  Консумира нищожно ресурси. Но, още не може да се сравнява с съвременен Firefox в доста отношение. От друга страна, ако придобие всички функции на Firefox ще достигне и неговата консумация на ресурси.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Нищо не може да се сравни със Pale Moon ,казвам го като ползвател на всички възможни браузъри под Линукс.Няма такъв ,който да не съм пробвал и нищо не е по-пъргаво от луната .

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

на 26.06.2016 в 9:59, bvbfan написа:

Qupzilla, пробвал ли си?

Май само това не съм :) ,а и сефте го чувам

• Автор

Това е най- известния и добре поддържан WebKit базиран браузър за Linux. Но, скоро ще сменят двигателя с Blink.

http://blog.qupzilla.com/2016/03/qupzilla-200-released-with-qtwebengine.html

Смениха го, на мен повече ми харесваше Webkit, но той стана неподдържан. Апропо QtWebkit ще се завърне, което ме радва https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=QtWebKit-Tech-Preview-2

Редактирано от bvbfan (преглед на промените)

преди 35 минути, cybercop написа:

Това е най- известния и добре поддържан WebKit базиран браузър за Linux. Но, скоро ще сменят двигателя с Blink.

Преди малко го разгледах ,че и сайт на български си имат даже :)

преди 1 час, gone2wild написа:

Доволно :)

Поздравления за дистрото, terminux , ncmpcpp , dfc и другите ..

на 6/18/2016 в 22:42, cybercop написа:

Снимането на екрана винаги е било, като натиснеш бутона PrtScr.

Само при новото приложение в KDE Plasma 5 - Spectacle, по подразбиране е Shift+PrintScreen. :)

преди 4 часа, HotMusicFan написа:

Само при новото приложение в KDE Plasma 5 - Spectacle, по подразбиране е Shift+PrintScreen. :)

qog5t1.jpg 

Това едва ли ще те спре да си го промениш, сложиха на нова комбинация, заради ksnapshot, да не развалят кефа, на тези които все още го ползват :)

преди 36 минути, bvbfan написа:

qog5t1.jpg 

Това едва ли ще те спре да си го промениш, сложиха на нова комбинация, заради ksnapshot, да не развалят кефа, на тези които все още го ползват :)

А-хаааа :) Ето къде бил ключа за бараката ;) Благодаря! :)

Linux Mint 18 Sarah Cinnamon - ъпдейтът мина без никаква загуба на данни и супер лесен рестор на всичкия инсталиран софтуер (само Steam пак не иска да тръгне, но това си е друг проблем, Chrome, TeamViewer и Viber трябваше да се инсталират наново, може би защото първо трябваше да ресторна PPA, но на фона на още 50 други програми, които изгряха, направо си е супер) 

jdv1467390150b.png

bfi1467389919p.png

Ще пиша уикенда отзиви ако има време ...

• Автор

Ядрото не е актуално. От версията, която ползваш до момента са изчистени десетки уязвимости.

преди 4 минути, cybercop написа:

Ядрото не е актуално. От версията, която ползваш до момента са изчистени десетки уязвимости.

Знам, но с това ядро си идва Ментата. Мисля, че най-актуалното е 4.4.0-28.47, ще го оправям по-късно :)

• Автор
преди 3 минути, randb написа:

Знам, но с това ядро си идва Ментата. Мисля, че най-актуалното е 4.4.0-28.47, ще го оправям по-късно :)

Това, че си идва, не означава, че не трябва да се актуализира. dist-upgrade е доста полезна команда.

Най- актуалното е тридесета актуализация, но още екипа не го е пуснал в основното хранилище.

https://s19.postimg.org/lxspkba43/ubuntu_kernel.png

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

преди 58 минути, cybercop написа:

Това, че си идва, не означава, че не трябва да се актуализира. dist-upgrade е доста полезна команда.

Най- актуалното е тридесета актуализация, но още екипа не го е пуснал в основното хранилище.

https://s19.postimg.org/lxspkba43/ubuntu_kernel.png

Една поправка.. Уж ползваш убунту системи а не си на ясно че вече не се ползва apt-get а е заменен от apt и за ъпгрейд се пише apt full-upgrade

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.