Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки на Вашия Linux - част 2

Featured Replies

преди 12 часа, бат'начо написа:

Скайпа ми яде твърдо 204Мб, но колегата визираше (предполагам) RAM: 5685Mib / 7974Mib. "Доста" е сумата от 160 "минус" останалото до 5685.

Не, други програми разхищават паметта при мен. Мисля, че модерните теми, скинове и прочие ползват изчистени CSS-стилове базирани на цветови комбинации, а не като навремето купчини растерни графики за всяко ръбче и ъгълче. Та няма страшно за паметта.
// off Между другото, вече не си пускам скайпа на десктопа, а само когато изпищи от телефона, че някой ми пише. Така спестявам малко ресурси.

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 608k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Демонстрация на sos-easy-install версия 2.7 (най новата) . Променен е интерфейса на приложението  . ПС. Очаква се до няколко версии да сложи в малкия си джоб всички подобни инструменти  

• Martin Chuchukov
    Martin Chuchukov

От Ubuntu 12.04 не бях ползвал линукс. Наскоро го сложих, но не бях фен на Unity, гледам вече Gnome е преправен да изглежда по същия начин.. но аз съм фен на KDE. Реших да опитам и го сложих наскоро,

• Ето и stotinkaOS стартирана през LiveUSB:     Тапета е правен от дъщеря ми на един поход от училището (от с.Дивчовото, през резерват Боатин, до местността Костина в с.Рибарица)!

Публикувани изображения

преди 6 часа, IvayloPlIvanov написа:

Аз като новичък : Linux Mint 18 - Sarah Cinnamon x64Снимка от 2016-10-12 12-44-03.png

Прогнозата за времето май не е много вярна, като гледам тая мадама как се е намокрила цялата :D .

Не знам някой ползва ли още KDE 4, май само Mozo ако не се бъркам, но мен ме кефи. Стабиларка е. :P

snapshot1.png

преди 1 час, ivoarch написа:

Прогнозата за времето май не е много вярна, като гледам тая мадама как се е намокрила цялата :D .

Вчера като валеше го сложих , а при нея още не е спряло - някой бъг е сигурно :D

Поздрав за новите в Линукс! Не прекалявайте с инсталациите и пробите, че ще се заразите като мен и няма отърване. :)

rJrs7jL.png

преди 1 минута, p4p написа:

Поздрав за новите в Линукс! Не прекалявайте с инсталациите и пробите, че ще се заразите като мен и няма отърване. :)

rJrs7jL.png

Аз съм си заразен преди да почна :D Сега даже почвам да инсталирам друго дистро , а съм на няма и седмица в светът на Линукс ;)

преди 15 часа, p4p написа:

rJrs7jL.png

True story :D При мен вече са 1 година и 2 месеца през които съм сменил 7 различни дистрибуции 5 от които Ubuntu-базирани и 1 Cent-OS базирана и една Suse-базирана

ПС: И съм сменил 8 графични среди

Редактирано от Ultimate Computers (преглед на промените)

Аз пък не мога да разбера, защо преинсталирате?
В смисъл нещо не ви върши работа ли ... или ей така за теста?
Ако е второто - мисля, че виртуалните машини са много по-добра алтернатива.

преди 32 минути, borovaka написа:

Аз пък не мога да разбера, защо преинсталирате?
В смисъл нещо не ви върши работа ли ... или ей така за теста?
Ако е второто - мисля, че виртуалните машини са много по-добра алтернатива.

Разнообразието..

преди 18 часа, Ultimate Computers написа:

Прясно инсталирана, то затова и няма много бърникано, даже и тапета е вграден...

Screenshot at 2016-10-12 20-11-50.png

Омръзна ми изгледа от вчера :D

И, не, това нито е убунту, нито юнити, нито GTK тема, това е най обикновен Mate :)

Screenshot at 2016-10-13 14-22-33.png

Офтопик: най-смотания драйвер е nouveau, за 7 дистрибуции и 1 година и 1-2 месеца никога не е работел правилно (не е работил, само ми бъгваше компютъра)

• Автор

Най- използвания – Sans Bold или DejaVu Sans Bold. По подразбиране, фиксирам точно този шрифт в интеграцията на xfdesktop в GTK темите.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

преди 38 минути, бат'начо написа:

Лубунту 16.04.1

2016_10_14_213121_1280x1024_scrot.png

Супер е, панела ме кефи  .

Само не знам защо не премахнеш това лого на джама от меню , май във всички твои снимки на десктопа седи ?

Е, не може да се отрече, че логото на ХП на тъмен фон стои добре (като цветове, имам предвид; освен това си го взимам от gnome-extra-icons, или е то, или е пингвина от там). Още не съм открил подходящата ми икона, която да ползвам за старт-меню (и искам да е икона). На мен пък ми харесва тапета от trusty.

Като изключим бисквиткините папки на faenza - това си е много добра тема, затова и харесвам rave-x иконите. Сега възлагам големи надежди на ivy/hedera за иконите (отговарят на вкуса ми, но предпочитам папката да е с цвят на папка - кафяво-жълто).

2016_10_15_000509_1280x1024_scrot.png

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Само сменям Compiz-a с Adwaita и става 1:1 с KDE

ПС: Нали ви казах че много често си сменям изгледа :D

Screenshot at 2016-10-15 09-28-19.png

ПС: И тази бяла конзола :@

преди 4 минути, бат'начо написа:

Тапета, ще може ли линк.

https://www.google.bg/search?tbs=sbi:AMhZZisoQBmZU8ecVf0z0Jr4QZsrY2uZ1LyjbSX07EZ2qm5qvY18xYlhFRLGJGWvOUiUOXD4FIGpB8OtifgjDo-9eIjvb11SvdeSz8KTY1xZL6RnBK0cUFubTYyPsQdFDl-g98-CjVUJoDloEgX6Xvf5v5CiEBevKwxSf1l_1DnQxlXnU6lJPHZ6XACzyXRNZTSeI3xrTp4CYTcsmHg9GvIeIEmsf1b47dwL07sYE_1AD7dwYoLBkDSVUjCZwz9MQAH15ibd9iIwEMMQTlcAlYQgYMxvn4Bo9tJATPSBmvnX5-u1-q1ZeWicJuOGTvCFVnWy7HeWYf5ppM9APevotqV7FLuTSdW5PUVUDF1Aq70c724mW8y8Bi1QJEcNu6JcDPji1atN22qH3l9MH9CQgm1-UvVv7zhQ61WgAXeOfvaFUck34-zPSKF47i9sihD8zb8c-DVZ8wEe3kekQ8_1Eka8MGRI9mAD2nxMZNZ5FznzwRpeaC5J_14B1DQfD_1xWMT5FN1151ZLFkrwrRkRUv4WX3CX6DMi9bkuaEP8_1Vo2kwvqrVjD1gQuwhSPc5dwlU4ZI42z6LIfiG3WRbj8QMugeyMtc935n-bEXq8DrKv2cqKkh37EnqVFFjkegqQoeIEzqVf7H-_11sjnfUHvbskN1_1oztNawO0Vs2W2K0ScBkiczzwQJDYVu7diQ-le4_1yrXtlNyiqpiIVLxCrXAcVmiuKJqzEKFD8FRoBPHZ1h1IWYcbWblLEysS6WaZO1564ZpXdoF8DvGQjJUSlFwJLDwnvzKc_17TMr9pncr298gGHJRH2dfn2Kpe0rdQhQy192IDxBqt0DN2DY5ea4XAFsl7KuaG9AI8q0mTvypm9ZyC_1Q0adEvESrN13a-XJgYd8Ne0EWckyg-X-m2GKfIRZCJML7NYXddtlPe2iM3Yf7l9rLwHSfvN-0V6jSZHJWz9gtToCndsKNQrkJLgfvgvo3-4tmiNpY_1MBrLPh0SUWFFdksWrRS-2bHgWzJii9oNjfvW9314EN0Hrhphcihtrs4G4W1uEaYwfHEjeTV2Zc_10qs0hsB3T0Vm-flY9VP1Kogk-mLI92SERqVQxYpPyVZvrf0TN_1HY3dubYL_1CBjE6ANMtEHAJMb8L9RTm3uCJMB-bBie3Gyvug63FFKRr6V8TAXnSMQl_1eO_1pBB8w6JihGH-MTC_1ds8QBNfd-YwZXKgd46U95QEPKxw3TASobGo1YVyXOuVux0PHVTIxA_1OAqFeQJZsOfVIPRMzp0M9NjbCUzFHVvm88csquCj8FoSU3z_1ZgU9FNvLXP7DOMzXkkNIYUP7FctOVIBAZvCsI775qDijyM9TDG_1W47y36On79w3GuyYfpgwchBYHUOCFq4gPMtUAHJa8V5Ig7X0ksnLeQc3ZTz8Zcwgk4HXvLDTHRMwlc8MpY6EULOnSDpjtH5k9c-AZiDzx8hbapPoKxxLDR7s_1XC_10D8Vyx9VpWgPS6Hx2T28D7n-OfggsIHiaZK5mHN-mutJ-a0mqRVqDQJkFW9Al1xpjSPkDDeHJp2-UhatsIN2_1ZThz_1r9O3hnnVDNhFi1Q4vRdkLuEMrpKwbHjZw63gQ19ZBJhM6eqyEzMfbWi6E7R0Dj9eiPElHvI-J3q7jiWfr3RGsuzk5_14hWa2ZsWVR17mCMdRMRBZLhhAVad1GPGV16YRLC7DCgH6663qK5WSgvs3Q4K27GVDMUwHbNZgAREConK0MXsSi76

• Автор

@иноТ : Менюто "Места" е xfce4-places-plugin. За да интегрираш търсачката на файлове в добавката, просто трябва да и напишеш името в полето, определено за нея. Примерно : catfish или gnome-search-tool.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

2dqgw5mr.png

prxzn8lm.png

29ywklqf.png

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.