Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бързо умираща батерия на Galaxy Note II след 50%

Featured Replies

Здравейте,

От десетина дни имам Note II и забелязах, че след 50% телефона умира уникално бързо. Вчера сутринта го изкубах от зарядното на 100%, цял ден с интернет, connect_bot, и служебни разговори и едва падна на 67% до 18:00. След като се прибрах падна на 54% преди лягане и му изключих всичко. Ставам сега и батерията под 20%, без да е работило каквото и да било...

Някой с подобен проблем? (решен разбира се)

С каква версия на Android си ? Опитай да качиш най-новата версия !

Не си мисли, че на такова устройство всичко спира когато ти си мислиш, че си му изключил всичко. Има цяла камара сервизи, които си бачкат във фонов режим.

• Автор

Знам, че доста работи си "джуркат", но до 50% няма проблем, държи стабилно, но падне ли под 50% край. Сега го зареждах в колата за 4 часа от 30 до 36 процента, като когато беше на 34, проведох един разговори и хоп стана 33 въпреки, че е на зарядно... Ама айде, от колата бавно идва тока, не е като у трифазния...

Чакай малко сега!Ти колко очакваш да изкара батерията?За това ползване мисля,че 12-13 часа са добре.Постоянно работещия мобилен нет(особено 3G) топи батерията доста бързо :D . А и телефона предполагам е напълно стоков(без руут).При напълно стоков телефон,всяко приложение си ползва мобилния нет и си праща данни както му е кеф,особено онези готините зарибяващи приложения в маркета (ако имаш такива) :D .А и дисплея на този телефон/таблет не е никак малък :D,то си е цяла лопата.

Моя съвет е когато не ти трябва нет с висока скорост да спираш 3G-то.Също така опитай по някакъв начин да спреш нета на забавните приложения(мисля,че имаше подобна опция),под забавни приложения имам в предвид игри,плеъри,социални мрежи и т.н.

п.п. Калибрацията на батерията не помага за нищо!Има един куп подобни приложения за калибриране,които са напълно безполезни.

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

п.п. Калибрацията на батерията не помага за нищо!Има един куп подобни приложения за калибриране,които са напълно безполезни.

Аз имах предвид затриване на /data/system/batterystats.bin - явно нещо се е объркало с отчитането на процентите от софтуерна гледна точка. Ако е нещо в батерията на хардуерно ниво, по-скоро нищо не може да се направи.

Аз имах предвид затриване на /data/system/batterystats.bin 

Програмите за "калибриране" правят точно това. Ако телефонът е руутнат, може да се прави и ръчно, през Recovery менюто.

За съжаление, най-вероятно проблемът е хардуерен (батерията). С моя Samsung Galaxy Tab беше същото. Поразтърсих се в Интернет, и прочетох, че имало партида китайски дефектни батерии, които правели точно този проблем. И ако в нормална държава отидеш да се оплачеш в официалния сервиз, просто ти я подменят. 

В нашия сервиз ми върнаха таблета уж оправен. Работи две седмици нормално, и после пак почна. В момента, понеже не ми се дават 50 лв за нова батерия, присто го държа постоянно на зарядното.

Програмите за "калибриране" правят точно това. Ако телефонът е руутнат, може да се прави и ръчно, през Recovery менюто. За съжаление, най-вероятно проблемът е хардуерен (батерията). С моя Samsung Galaxy Tab беше същото. Поразтърсих се в Интернет, и прочетох, че имало партида китайски дефектни батерии, които правели точно този проблем. И ако в нормална държава отидеш да се оплачеш в официалния сервиз, просто ти я подменят.  В нашия сервиз ми върнаха таблета уж оправен. Работи две седмици нормално, и после пак почна. В момента, понеже не ми се дават 50 лв за нова батерия, присто го държа постоянно на зарядното.

И този момент го има... А представи си да купиш от вън - аха да ти се наложи да се занимаваш с гаранция и аха да се занимаеш с пращане навън и после чакане да се върне.

Хубаво е преди да калибрираш батерията, да го разредиш докрай. Ама наистина докрай - включваш го, докато не спре въобще да се включва. Тогава в изключено положение го оставяш да се зарежда на макс и чак тогава пускаш програмата за калибриране. То в андроид форума си го пише де, но и тук да ти кажа. Впрочем в ebay сигурно има евтини батерии и зарядни за тях. За моята бракма си взех 5-6 по 2-3 лева едната и постоянно си държа няколко заредени в раницата. Не държат колкото оригиналната, но са чудесни да спасят положението. Карам по няколко дена на резервни батерии.

Това не е проблем, а нормална работа на смартфона. Няма телефон на който батерията да "пада" еднакво бързо/бавно от 100 до 0, тия проценти са само ориентировъчни и в 99% от случаите под 50% батерията наистина си пада по-бързо. Така както си го описал телефона и батерията си работят напълно нормално, най-много ще спестиш ако нощно време му изключваш мобилният интернет и 3g мрежата, останалото са мерки от които и да спестиш 1-2% няма и да ги усетиш. Като цяло смартфоните си е нормално да се зареждат всеки ден, това не са нокиите от едно време да карат по седмица с едно зареждане ;)

Редактирано от pecooo (преглед на промените)

• Автор

Значи до 50% за цял ден е идеално. Имам предвид, че си лягам в 23:00 на 54% батерия със спрян интернет, ставам във 7:15 и батерията е на 9%, а в същото време до тези 54 процента от 7:30 до 23:00 съм го сцепил от ръчкане и говорене.

Значи до 50% за цял ден е идеално. Имам предвид, че си лягам в 23:00 на 54% батерия със спрян интернет, ставам във 7:15 и батерията е на 9%, а в същото време до тези 54 процента от 7:30 до 23:00 съм го сцепил от ръчкане и говорене.

Една идея. Спрете да се занимавате с таблета в 9 вечерта и следете какво е състянието на батерията, има шанс просто показанието да не отчита вярно а със закъснение

Всъщност и аз съм имал подобен случай, докато не си спрях разни там услуги. Отделно, ако в даденото помещение има повечко желязо в стените и е слаб GSM сигнала, тела постоянно се хаби с установяването на стабилна връзка и батерията пада доста бързо. Имаше период, в който имаше проблем с най-близката до жилището ми клетка...процента на батерията падаше видимо за окото...

• Автор

Една идея. Спрете да се занимавате с таблета в 9 вечерта и следете какво е състянието на батерията, има шанс просто показанието да не отчита вярно а със закъснение

Ще го пробвам това, за втори път го засичам, предния път беше преди два дни, телефона беше на 30% със спрян интернет и за 2 часа докато чаках в един сервиз, телефона се изключи. Имам анимиран wall + апликация за времето, но като телефона е заключен и без интернет не би трябвало да е проблем. Сега съм ги махнал за да видя все пак дали не е от тях.

pecooo

Имам iphone 4s който го зареждам на 2-3 дни, като говоря постоянно (работата ми го изисква). Сега iphоna не го ползвам, само ми седи в джоба и е от поне 5 дни под 50% батерия и си спада бавно но славно. 

Каквото и да си говорим, не е нормално да пада с такава скорост.

• Автор

Всъщност и аз съм имал подобен случай, докато не си спрях разни там услуги. Отделно, ако в даденото помещение има повечко желязо в стените и е слаб GSM сигнала, тела постоянно се хаби с установяването на стабилна връзка и батерията пада доста бързо. Имаше период, в който имаше проблем с най-близката до жилището ми клетка...процента на батерията падаше видимо за окото...

Супер, на Мтел едвам се чувах като говоря, псотоянно прекъсваше и на двте страни (като съм в нас). Сега с Виваком се чувам отлично, но обхвата пак не е пълен. Явно преди лягане трябва да забивам телефона в зарядно...

Вътрешните антени на Самсунг смартфоните не се славят с перфектни възможности, колкото и да ненавиждам Елълските мизерии, в това отношение и Самсунг(а може би не само) се справят зле. Виж, на доста от обикновените слушалки, с които съм бил, не е имало голям проблем в това отношение.

• Автор

От 10 години съм в този апартамент, сменил съм поне 10 телефона, само тоя се е**ва...

От 10 години съм в този апартамент, сменил съм поне 10 телефона, само тоя се е**ва...

:offtopic_s:

Смени апартамента :D

Iphon 4 с тоя едноядрен процесор и мижав дисплей не е база за сравнение. В първият пост на темата пишете, че батериятя пада от 50 на 20% за една нощ, което пак повтарям е нормално, моят нексус 4 например се държи по подобен начин. Освен това една нова батерия отнема известно време да се разработи и достигне оптимален капацитет до колкото съм чел, до към месец може да забележите малко подобрение. Тоя телевизор нота много ясно че харчи като печка. А и тия проценти са крайно неточни и относителни по принцип, 30% от 100 до 70 са повече ток от 30% от 50 до 20 в 99% от смартфоните. Според мен проблем няма в телефона при това положение. НО в по следващ пост казвате че за 2 часа със всичко спряно от 30% се изключил, това вече не е нормално, но противоречи с данните от първия пост и не знам кое е по-вярното.

Само да вметна,че изтриването на файла Batterystats.bin не прави абсолютно нищо!Системата сама си обновява файла след всяко зареждане и не е необходимо той да бъде изтриван ръчно.Така,че това калибриране е загуба на време!

• Автор

Открих къде е проблема. Днес си бих shut down-a в 00:00 батерията беше на 47%. Бях разкарал облаците с времето и анимариания wallpaper (като няма интернет и телефона е с черен екран си мислех, че няма проблем, но все пак реших да оптиам). В крайна сметка ставам в 07:15 и ИЗНЕНАДА, батерията беше на 45%. Много ме радва да ми шават някакви неща по дисплея, както и облаците, но предпочитам да ги няма, вместо да си зареждам всеки ден телефона. Явно по някакъв начин едно от двете неща (може и двете) яде яко батерия. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.