Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте ! Имам следният проблем. Имам стар телевизор, марка Neo не знам точно подмарка и тем подобни неща. От скоро започна сам да си сменя каналите от телевизия към видео канал. Използвам цифрофа телевизия, която предава през един от видео каналите и се сменя самостоятелно. Какъв според вас може да бъде проблема. Използвам мисля че се казваше скарт кабел който има 3 изхода, 2 за аудио и един за видеото който влизат към телевизора. Приемника се намира отстрани на телевизора. Кабелите ги базиках гледах ги оглеждах ги каквот ли не. Кажете и дайте идей къде е проблема, мерси много.

От марка като НЕО - всичко може да се очаква :)

Една от причините може да е в бутоните на предния панел - ако са на куплунг може да ги откачите и да видите как се държи .

Здравейте. Скарт кабела двустранен ли е , тоест  към телевизора и към цифровият приемник са включени широки букси? Кога се превключва телевизора, когато гледате сигнал от цифровият приемник ли е? Ако е така то вероятно имате проблем с кабела или със спойки в скарт буксата на телевизора или цифровият приемник. Дайте и точният модел на телевизора, можете да го видите отзад на капака.

Здравейте. Скарт кабела двустранен ли е , тоест  към телевизора и към цифровият приемник са включени широки букси? Кога се превключва телевизора, когато гледате сигнал от цифровият приемник ли е? Ако е така то вероятно имате проблем с кабела или със спойки в скарт буксата на телевизора или цифровият приемник. Дайте и точният модел на телевизора, можете да го видите отзад на капака.

Да - може да го провери като размърда кабела/скарта  от двете страни - ще си покаже :D

Питаш: ...започна сам да си сменя каналите от телевизия към видео канал!Това не е от кабел,а от дефект на самия телевизор.

Иска да каже че превключва от АВ на ТВ - поне така го разбирам :( нека да поясни

ПП. Щото ако прекъсва 8 краче - може да прави тия магаретии :)

Публикувано изображение

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Ами аз вече съм пояснил че както гледам AV прескача на TV, което за момента ми се случва за първи път. Все едно някой ми сменя каналите с невидимо дистанционно, но както казах вече кабела само от едната страна е скарт от другата страна са 3 изхода с 2 аудио потока и еднин за видеото. Скарта е пъхнат в приемника а кабелите са в телевизора. Опитах и по обратният начин обаче няма никакъв ефект. Имам и кабел който е само с кабели и от двете страни. И с него ми прави същия проблем. Не знам точният модел на телевизора което го прави още по труден за намиране на решение. Ако някой се занимава с аидио и видео техника нека да ми предложи някакво решение на проблема. Търсих и в интернет но без успех което ме кара да си мисля че все едно само на мен ми се е случвал подобен проблем. A намерих модела какъв е Neo-2959ТХ. Дано да съм дал този път повече инфо. Благодаря на всички.

Здравейте. Както вече сте обяснили ето тук

От скоро започна сам да си сменя каналите от телевизия към видео канал.

и ето тук

Ами аз вече съм пояснил че както гледам AV прескача на TV

нещата се обръщат на 180 градуса. И за да бъда още по досаден, ще продължа да питам. Тв програмата на която се превключва телевизора последната гледана програма ли е или някоя друга? Тя винаги ли е една и съща или всеки път е различна?

И това не ми стана ясно " Имам и кабел който е само с кабели и от двете страни "  . Какъв е този кабел?

При това положение , автора ако има кръстата отвертка , да сваля капака и да изпълни това

От марка като НЕО - всичко може да се очаква :)

Една от причините може да е в бутоните на предния панел - ако са на куплунг може да ги откачите и да видите как се държи .

Ако смята че не може да се справи - сервиз  .

• Автор

Здравейте. Както вече сте обяснили ето тук

и ето тук

нещата се обръщат на 180 градуса. И за да бъда още по досаден, ще продължа да питам. Тв програмата на която се превключва телевизора последната гледана програма ли е или някоя друга? Тя винаги ли е една и съща или всеки път е различна?

И това не ми стана ясно " Имам и кабел който е само с кабели и от двете страни "  . Какъв е този кабел?

Така няма значение какво гледам, има значение че и в двата варианта, телевизора си прескача без да е докосван. И първо според теб коя програма трябва да гледам че да ми прескача.Сигурно гледам 5 канала на веднъж. Разбирасе че е последният канал който гледам и няма значение кой е. А за кабела как по просто да ти го обясня, че и от двата края има за видео и аудио. Какво още искаш да ме питаш. Ако знаех проблема къде се крие нямаше да питам. А това с носенето на сервиз ми е доста ясно, носиш,  чакаш от една седмица до две и после ти искат между 50 - 100 лева. Това е най лесният вариант, но тогава нямаше да искам вашето мнение. Все пак искам да разбера дали нещо съм направил погрешно и дали не е от самите кабели или проблемът е по сериозен. Случвало ми се е преди години на друг мой тв да го нося на сервиз, чаках един месец уж да го оправят, а то се оказа че проблемът  е бил в дистанционото и тогава ми искаха 80 лева за поправка, която не беше направена и за ново дистанционно 35 лева, което за мен си беше чист абсурд но да не се увличам в подробности с днешната техника.

Ама дотук съветите бяха без пари ;) а щом прекрачиш прага на сервиза ти струва 20 кинта :D не се карай . Много лошо мнение за сервизите имаш , ама без тях не може . Аз също не обичам докторите , но като се наложи - ходя , не вземам ножа от масата да се оперирам по съвети от форуми :D така че не всичко може да се постигне от форума .

Здравейте.

Ако бяхте започнали темата например така : " Телевизорът ми се превключва самоволно между AV и TV режим и обратно " , нямаше да има нужда да Ви разпитваме толкоз много. Това доста изяснява нещата и смятам че jonov във вторият пост е уцелил 10-ката. Според тази схема имате бутон за превключване на режимите AV, TV. Много вероятно е той да е виновника за настоящият проблем. Точно за това Ви питах дали се превключва на последната гледана TV програма, защото неговото задействие има това свойство. Отворете телевизора и направете това което е написано във вторият пост. За кабела Ви питах защото той се нарича жаргонно "чинч" и технически "RCA". Ето и инфо за това.

Желая Ви всичко добро."

• 3 месеца по-късно...
  • Автор

Ама дотук съветите бяха без пари ;) а щом прекрачиш прага на сервиза ти струва 20 кинта :D не се карай . Много лошо мнение за сервизите имаш , ама без тях не може . Аз също не обичам докторите , но като се наложи - ходя , не вземам ножа от масата да се оперирам по съвети от форуми :D така че не всичко може да се постигне от форума .

Двете неща са съвсем различни можеш и да имаш право до някаде, но според мен в зависимост от трудността на проблем, като се порежа със сигурност не отивам на лекар или като ми изгори крушката не викам техник. Може в кабелите да е самият проблем или има някакъв  скрит сигнал, който прави тази мизерия, все пак опитах няколко неща и проблемът спря за известно време и сега отново се стартира и този път дори по-начесто, мисля че е време да отворя телевизора и да видя какво може да има вътре ако не открия нищо или не мога да различа нищо ще кажа да затворят темата и да го нося на сервиз. Благодаря много на всички за помоща.

Скоро правих един Фунай със същия проблем. Проблема беше в процесора на телевизора!

• 1 месец по-късно...

не ми се вяржа да е ниакое коп. отпредниат панел мисля паметта да му прави проблеми но все пак трябва да се види по обстойно

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.