Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процерора прегрява. Защо?

Featured Replies

разлика в пастите има и тя може да е голяма... но много по важно е как се монтира... и аз ползам бяла паста за транзистор, но тя не може да се мери с пастите на artic cooling... разликата е от 5 градуса нагоре (при максимално натоварване)

проблем в чипа на nvidia не води до прегряване на процесора. проблем в чипсета обикновено води до въртене на вентилатори и до там...

Здравейте!

Имам следния проблем.Както се вижда от снимката SpeedFan ми показва на един от датчиците 127 градуса С.Същевременно лаптопа не загрява.Може ли някой да ми каже къде е проблема и какво е решението му?Проблема не се реши от почистване на вентилатор и радиатор...Лаптопа е HP ProBook  4540s.Публикувано изображениеScreenShot003.jpg

забрави speedfan ползвай coretemp и hwmonitor

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Професоре , не ли по добре на место да връщаш старата вече изкривена капачка от отварянето , радиатора да се монтира директно в/у кристала и ако е необходимо да се обере лисващата дебелина на капачката с някаква медна пластина ? също така да бъдат монтирани и гумените подложки на процесора като на старите АМД  :( 

Публикувано изображение

Професоре , не ли по добре на место да връщаш старата вече изкривена капачка от отварянето , радиатора да се монтира директно в/у кристала и ако е необходимо да се обере лисващата дебелина на капачката с някаква медна пластина ? също така да бъдат монтирани и гумените подложки на процесора като на старите АМД  :(

...

тя не се криви (по лесно е да огънеш монета от 1 лв, от колкото капачката), 4мм дебела мед е... и със 100% сигурност е по равна от всяка медна пластина, която можеш да намериш... най добрия вариант е да се постави пак капачката и освен това процесора е с по малки размери от старите amd-та... правил съм процедурата поне 20-30 пъти, но с хубава паста mx-2, с бяла паста за левче резултатите са отчайващи (почти винаги)... и пак да повторя, освен че можете прецакате процесора, може и да си нарежете пръстите... за това ако не сте правили процедурата, по добре да се тренирате на изгорял процесор...

така е, ама трябва да се внимава (майната му на процесора, да се пазят пръстите...)... предполагам, че капачката може да се свали много по лесно ако се ползва достатъчно силен разредител (примерно толуол или разтворител за силикон) и се изчака достатъчно да се размекне/набъбне черното лепило...

п.с. коресилин и амв са слаби...

И мен ме чака тази процедура. Какви резултати ще има ако се постави охладителя без капачката на процесора?

И мен ме чака тази процедура. Какви резултати ще има ако се постави охладителя без капачката на процесора?

Доста по-добър контакт.

Евентуално охладителя няма да прилепва или натиска няма да е достатъчен .

Евентуално охладителя няма да прилепва или натиска няма да е достатъчен .

Много трудно заключвам охладителя. Натиска ще е достатъчен- Въпроса е дали ще прилепне достатъчно за да охлажда? Май ще се разбере със проба.

ще изгори, това че  има защита няма да го спаси - датчика, който гаси компютъра е просто 1 диод някъде в чипа, обаче без капачката температурата в единия край на чипа може да стане 300 градуса, преди да стигнат 120 от тях до датчика... освен това просесора без капачка идва доста по ниско от охладителя. друг въпрос е, че кристалът на ам2 е по 4 пъти по малки нанометри от кристала на к7 и е много по чувствителен към надраскване и натиск... освен това радиатора ще легне върху пластмасовия бракет преди да допре кристала... 4 мм са си 4 мм. и да спомена пак на бокса амд основата:

1 е грубо фрезована

2 е алуминиева

а капачката е медна и много по равна - с нея е в пъти по добре с хубава паста, от колкото без нея... интелите са направени по същия начин с някои изключение на някои модели на core 2 duo, при които капачката е запоена с метален припой...

ето при corei i7 hasswell пак е с паста:

Професоре, не се бях замислил за термодатчика, който гаси компютъра. Направи ми спаси процесора от кофата. :yanim:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.