Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчезнаха цветовете на телевизора

Featured Replies

И аз съм със подобен и ако е изгоряло нещо защитата сработва и  изключва телевизора!

Не позволява даже да завъртиш тримерите повечко! Ако искаш да донастроиш -пак изключва!

Ако не го е страх -да пробва на платката на кинескопа да пробва да регулира малко тока на лъча от тримера!

Най вероятно лош контакт някъде -да бутне малко снадките и платката на кинескопа !

Ако нещо сериозно е изгоряло -ще се изключи сам!

Ако не го е страх -да пробва на платката на кинескопа да пробва да регулира малко тока на лъча от тримера!

Без такива глупави изпълнения! Никакви регулирания на лъча на кинескопа, освен ако човек не знае какво точно прави! Не се бърка в техника, за която човек нищо не знае! Да няма после - "Телевизорът ми гръмна, помощ!"

И аз съм със подобен и ако е изгоряло нещо защитата сработва и  изключва телевизора!

Не позволява даже да завъртиш тримерите повечко! Ако искаш да донастроиш -пак изключва!

Най вероятно лош контакт някъде -да бутне малко снадките и платката на кинескопа !

Ако нещо сериозно е изгоряло -ще се изключи сам!

Филипов правилно Ви е написал - Сервиз. Ама те си знаят да "въртят "тримерите!!! Знаеш ли за какво са сложени тези тримери като караш човека да се занимава с глупости? И знаеш ли, че като пипа по шийката и платката на кинескопа, може да го опере тока така, че да събори телевизора от масата? Да Ви дам един съвет! Ако нещо го не можеш, не се напрягай поне да пишеш и съветваш хората!Ако човекът /питащият/ му са ясни нещата в ремонтите, тази тема нямаше да я има. И много други теми нямаше да ги има! Наистина, в нито един пост няма смислен коментар а само разни препоръки. По тази логика, аз се досещам, че всеки от Вас може спокойно да управлява и космически кораб с чука и теслата!Практиката, момчета и момичета е най важното, което Вие го нямате, а давате съвети!И накрая! Питащият въобще не отговаря на коментарите! Вие на кого преподавате уроци? Може би на ...Филипов?

Абе прав си ,че човека най -вероятно не може сам!

За практиката -имам ,макар че от преди време и разбира се не е като твойта!

Но нашите сонита повечето настройки си ги правят автоматично -тъй че почти няма възможност сам да донастройва нещо!

Най -вероятно ще се затрудни още при отварянето!

Ако иска да спести 20-30 лева евентуално може да помоли някой приятел със малко повече опит да му прегледа как контактуват снадките , да издухат натрупаната прах и да огледат за видими признаци на повреди!

Поздрави! :) -аз съм оня със постинга за Би Би Кинг!

Ако иска да спести 20-30 лева евентуално може да помоли някой приятел със малко повече опит да му прегледа как контактуват снадките , да издухат натрупаната ....

Утре автора като го заболи корема , ще му дадеш съвет да спести 3 лева за доктор , да вземе ножа е да почне да се оперира сам и със насоки от форума :)

Както казва Божилов от едно друго място :D

Абе прав си ,че човека най -вероятно не може сам!

За практиката -имам ,макар че от преди време и разбира се не е като твойта!

Но нашите сонита повечето настройки си ги правят автоматично -тъй че почти няма възможност сам да донастройва нещо!

Най -вероятно ще се затрудни още при отварянето!

Ако иска да спести 20-30 лева евентуално може да помоли някой приятел със малко повече опит да му прегледа как контактуват снадките , да издухат натрупаната прах и да огледат за видими признаци на повреди!

Поздрави! :) -аз съм оня със постинга за Би Би Кинг!

Би Би Кинг е Велик музикант и изпълнител докато телевизията се ремонтира от хора, имащи много добри познания в тази сфера! Иначе някой "майстор" рискува  да му бъде разбита главата заради това, че се е учил на клиентски телевизор! Сервизите са за тази цел.

Абе тринитрона си заслужава собственика да даде 20-30 лева за ремонт! :D

Ами в къщи на село още си бацам с един който е 1991/2 година :) а сега тия картинки нека изкарат толкова :no-no: преди две/три години подмених некой кондензатор че беше изсъхнал и си работи нонстоп като радиоточка :)

А бре вие при всеки дефект ли си сменяте колата или я ремонтирате?

Ако е на 15 години, веднага сменям :P Всъщност, никога не съм карал 15 годишна кола, но 14 годишна да. Смених я чисто и просто, щото един дефект оправям, два се появяват :P

Ако е на 15 години, веднага сменям Всъщност, никога не съм карал 15 годишна кола, но 14 годишна да. Смених я чисто и просто, щото един дефект оправям, два се появяват

Кога ще се научиш да си задържаш личните мнения за себе си? Човекът няма пари за нов телевизор, ремонтира старият за един трийсетак и това е. Като е хубава марка, ремонтът си заслужава и може да работи още дълго време. Аз ви знам, че такива като теб сте милионери, но мен ме затрупват с техника, която да се ремонтира. По същата логика като ти се развали лаптопа за 5,000лв си купуваш друг, така ли? Ей заради такива консуматори-пиявици на природни ресурси като теб безпощадно изтощаваме ресурсите на земята, докато произвеждаме боклуци, които постоянно купуваме, дефектират и заменяме. Диво консуматорско капиталистическо общество - за утре не се мисли!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Той човека със сигурност знае че съществуват сервизи!

Пита просто кво да прави!

Моя ТВ е такъв -затова му казвам -щом не можеш и нямаш приятели специалисти -телевизора си е класика и заслужава малко да му удължиш живота докато хем събереш пари за нов , хем и дотогава почти всички предавания ще са HD и ще можеш да видиш пълните качества на новия!

Най добре не пипай тока ако не си му приятел-има много начини да те удари!

Оня ден един кабелджия от МСАТ починал въпреки че собственичката го предупредила че бие ток от тунера !

Редактирано от ...............------- (преглед на промените)

Кога ще се научиш да си задържаш личните мнения за себе си? Човекът няма пари за нов телевизор, ремонтира старият за един трийсетак и това е. Като е хубава марка, ремонтът си заслужава и може да работи още дълго време. Аз ви знам, че такива като теб сте милионери, но мен ме затрупват с техника, която да се ремонтира. По същата логика като ти се развали лаптопа за 5,000лв си купуваш друг, така ли? Ей заради такива консуматори-пиявици на природни ресурси като теб безпощадно изтощаваме ресурсите на земята, докато произвеждаме боклуци, които постоянно купуваме, дефектират и заменяме. Диво консуматорско капиталистическо общество - за утре не се мисли!

Абре какъв консуматор съм аз, като моя телевизор е на 14 години? А от 10 години се каня да си купя хубав компютър и все не мога :) Преди 14 години бях на 26. Че то живота се преполови с един телевизор. Това е първия ми и единствен телевизор досега. Преди това ползвах временно Юносчето на баба ми, лека и пръст. Тръгнал си да вадиш нож, а не знаеш срещу кого. Пък аз казвам, че ето заради такива като теб, дето първо стрелят, после мислят и питат, сме на това дередже - и в света и в България. И е нормално след 15 години да се смени колата, защото тя почва да харчи много пари, да замърсява колкото 50 нови автомобила ( Фиеста 1 1977 г. спрямо Фиеста 6 - 2002 година имаме точно такава разлика), а телевизора грее, харчи вероятно по 200 вата на час и за 15 години реално е изгорил ток, колкото за нов, икономичен телевизор. Ами продължавай със своите разбирания, а после се чуди, що ви пращат да ставате овчари. 

ПП: Наричаш ме капиталист и консуматор. Чудно защо пиша подобни постове:

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Кога ще се научиш да си задържаш личните мнения за себе си? Човекът няма пари за нов телевизор, ремонтира старият за един трийсетак и това е

След толкова консумация(15 години) вече техниката влиза в период на лавинообразно разваляне. Днес ремонтче 30 лева, утре за 20 лева в други ден ...

Същото е като при харддисковете и колите. Това си има период на експлоатация от там на сетне е ходене по мъките. Сега е момента да се направи правилния избор за по дълго време, ще си кули ли нов телевизор или парите за новия ще ги налее в стария в следващите 5 години.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.