Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Някой ползвал ли е Energy saver pro ?

Featured Replies

преди 3 часа, BMW Маниак написа:

При условие че той не плаща реактивна енергия за какво са му тези кондензатори ?

Ми, не знам, но отделно от таблото на ЕРП-то вътре си има негово табло с инсталирани ампермери, волтмери, ватмери и т.н и тн. Казва ,че следейки и сравнявайки данните за изразходена ел. енергия с включени и изклоючени конданзатори се забелязва разлика с около 5% в негова полза!  На фона на една корпоративна сметка това сие икономия! На фона на една битова сметка тези % ще останат незабележими и скрити в месечната разлика на потреблението! Още повече, че в бита броя на електродвигателите и трансформаторите е незначителен като консуматори, което означава, че ефективноста на подобни мероприятия в бита е нищожна.

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Отговори 62
  • Прегледи 78,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 часа, Кумчо вълчооо написа:

Ето, че сам признаваш! Че и снимки си качил! Сто пъти ти се обясни ,че в описания случай въобще не става дума за въпросните енергоспестяващи устроиства. Кондензаторите, които използва също не са с размер 0,5 Х 0,5 см. размер. Тааа ........

100 пъти ти обяснявам да не се бъркаш там, където не разбираш. Кондензаторните батерии НЕ ПРАВЯТ икономия. Плащаш си всичко до стотинка. Просто компенсират реактивната енергия. Която не се използва, но се плаща, защото товари мрежата.
Не ме заплашвай. Хвани учебник по електротехника от някой Техникум. Писна ми да обяснявам едно и също, все едно не говоря български, а китайски.

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Казва ,че следейки и сравнявайки данните за изразходена ел. енергия с включени и изклоючени конданзатори се забелязва разлика с около 5% в негова полза!  На фона на една корпоративна сметка това сие икономия!

НЯМА такова нещо. Няма икономия.

преди 37 минути, simtech написа:

100 пъти ти обяснявам

Е, ми не ми обяснявай повече!

преди 37 минути, simtech написа:

Не ме заплашвай.

Кой те заплашва бе :angry: !  

Да се върна на темата обаче:

1. Не подстрекавам и не одобрявам закупуването на горепосочените устройства от хората! Това си е пладнешки обир!

2. При определени условия и постъпки се наблюдава известна икономия, но не и в бита! Факт!

Докато във форума се разразява люта битка аз реших да потърся за истинността на сертификата на тази менте кутийка!

Не можах да открия снимка с по-ясно качество за да прочета какво са написали на нея, но открих много интересен коментар и реших да Ви го предложа!

http://motivatori.net/index.php?topic=2385.0

Това ще е още едно доказателство за измамата и безсмислицата от този уред в дома ни!

Електромера в нашите домакинства не измерват тази енергия, която уреда УШКЕМ елиминира!

Цената на този уред в Китай се предлага за около US $3 и доставката е безплатна!

Като заключение ще кажа, че ако ми го предлагат за тази цена бих го купи, не за да ми спестява енергията в дома, а за да ми спести парите от всичките чаркове за които бих дал за да си ги купя от нашия пазар и в по-късен етап да си ги използвам (чарковете и кутията) за нещо по-смислено от "Направи си сам"!

За реактивната мощност ясно, ама някой ще се наеме ли да обясни как кондензатор включен в запалката "спестява" до 30% гориво?

примерно този защото го има отворен и му се виждат чарковете https://www.olx.bg/ad/spestitel-na-gorivo-fuel-shark-saver-ikonomiya-na-gorivo-ID5Cpas.html 

преди 48 минути, ined написа:

За реактивната мощност ясно, ама някой ще се наеме ли да обясни как кондензатор включен в запалката "спестява" до 30% гориво?

примерно този защото го има отворен и му се виждат чарковете https://www.olx.bg/ad/spestitel-na-gorivo-fuel-shark-saver-ikonomiya-na-gorivo-ID5Cpas.html 

Лелееее! Какво е това!!!:shock11: ???? LED фенер, който пести гориво чрез включване в запалката!??? Е това вече е уникална идиотия без смислено обяснение за действието!

преди 2 часа, Кумчо вълчооо написа:

2. При определени условия и постъпки се наблюдава известна икономия, но не и в бита! Факт!

Никаква икономия. Никога. При никакви условия. Набий си го в главата.

Ето нещо любопитно!

Според:  " от Асоциация “Активни потребители”. Те са направили тест на един от уредите в специализирана лаборатория на Техническия университет, при което е установено, че такова пестене няма. Уредът не реагирал нито на бойлер, нито на печка, нито на компютър. Освен разгледания уред, на пазара се предлагат и много и други, като действието им е сходно. Всички те се определят от търговците като енергоспестители. При някои уреди дори се твърди, че  намаляват реактивната мощност и са особено ефективни за уреди с електрически реотани и  нагреватели, като бойлери, маслени радиатори и др. отоплителни елсъоръжения. Само че тези уреди не използват реактивна енергия, категорични са специалистите. Изводът, който направихме, е, че закупуването на подобни устройства може да допринесе за забогатяване на някои търговци, но не и до спестяване за потребителите. При средна цена на уред от около 50 лв. ще ви трябват най-малко две-три години, за да го изплатите и да започнете да спестявате нещо. Да не забравяме, че през това време и гаранцията на уреда вече ще е изтекла. 

Това публикация във вестник "Марица"

Та да проследим подчертаното! Т.е. хем  абсолютно нищо не се пести, хем уреда се изплаща след 3 години и се пести нещо след това!!!!!!

Истината е ,че се пести и съвсем не е нужно да се дават 50лв, а само 3лв! Икономията е толкова нищожна, че тя е пренебрежима за сметката и не се забелязва! Губи се в общото и разликата в месечното потребление! Т.е няколко стотинки на месец +/- все тая! Т.е дали ще платя 81,00лв. или 80,80лв. пак все тая!

преди 8 минути, Кумчо вълчооо написа:

... Т.е. хем  абсолютно нищо не се пести, хем уреда се изплаща след 3 години и се пести нещо след това!!!!!!

Абе пестиш точно 0лв! И си на загуба, от загубите в диелектрика на електролитният кондензатор! СПРИ С ГЛУПОСТИТЕ ВЕЕЕЕ.
Казах ти - ЧЕТИ ШИБАНИЯТ УЧЕБНИК ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА.
Бил е тъп журналистът. И ти ли си му на нивото? Или ще вземеш да помислиш?

" Казах ти - ЧЕТИ ШИБАНИЯТ УЧЕБНИК "

Е щом е шибан, що да го чета бее!

Преди малко гледах в Тубата клипче пак на собственик на някакъв цех, който е набол кондензатори и обяснява тяхната полза. (Фууу, изгубих го. Като го намеря ще го кача) Показва се нещо подобно като при работилницата на моя познат! Най - големия куриоз обаче беше, че сега окло занимавката с домашните вина и комшииските гостувания е ,че видях в дома на дългогодишен ел. техник, работещ в ЕРП, такова устройство забодено в контакта му!:eek::lol6:И не, не е майтап!

преди 15 минути, Кумчо вълчооо написа:

Преди малко гледах в Тубата клипче пак на собственик на някакъв цех, който е набол кондензатори и обяснява тяхната полза. (Фууу, изгубих го. Като го намеря ще го кача) Показва се нещо подобно като при работилницата на моя познат!

Аз се отказвам, ти си неспасяем случай. С фуния ти наливат акъла и пак не възприемаш.

• 4 години по-късно...

Голямо четене падна - та даже малко се загубих но ето тук ми попадна още един подобен уред - с доста по-модерен дизайн - e-energy electricity saver. Някой бая е писал по темата но също не ми се струва да разбира технически как стоят нещата. Има цяла секция дето обясняват аз коментари и мнения и всякакви други глупости. Обаче дали е различен дизайн и функционалност?

на 10.11.2020 г. в 16:45, Daniel Brezinski написа:

Голямо четене падна - та даже малко се загубих но ето тук ми попадна още един подобен уред - с доста по-модерен дизайн - e-energy electricity saver. Някой бая е писал по темата но също не ми се струва да разбира технически как стоят нещата. Има цяла секция дето обясняват аз коментари и мнения и всякакви други глупости. Обаче дали е различен дизайн и функционалност?

Ако бе чел наистина, нямаше да рекламираш тази глупост за шарани :) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.