Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Някой ползвал ли е Energy saver pro ?

Featured Replies

Капацитета не е толкова важен (заводските компенсаторни батерии са по стотина - двеста микро фарада), ти няма да прекомпенсираш кварталната мрежа, а само домашната (пък нейният cos(ф) е сравнително близък до 1). 6 микро фарада най-вероятно са достатъчни (мързи ме да смятам в момента), въпросът е, каква мощност има батерията, а като гледам размерите (на черното блокче) и пластмасовият корпус, както и проводниците - най-вероятно мощността и не е особено голяма. Може е и да помръдне някой индукционен електромер някъде...Това настрана, коментарът ми беше тясно свързан с репликата, че в кутийката "...няма нищо съществено...". Е, има. Може и да не е достатъчно, но е съществено!

За съществено - зависи от гледната точка :) А с няколко микрофарада какво правиш за един мотор на пералня. Или даже вентилатор.... нищо, вярвай ми :)

• Отговори 62
  • Прегледи 78,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 1 година по-късно...

Начетох се на много не полезна информация и с парите от евто фудбол реших да реша казуса имали полза или няма, сайта наистина е смешен и някои (балък като мен трябва да се жертва) трябва наистина да провери какво се случва.

Поръчах го и сега чарам да пристигне, ако намали сметката дори с 30% , ще съм доволен (нямам такива учаквания, но блаженни са вярващите) и ще споделя с вас полужителната или отрицателната полза от него.

Ако се гъбаркат с хората наистина ще съм възмутен и ядосан, но какво да се прави живота е такъв, днес се радваш утре не.

Начетох се на много не полезна информация и с парите от евто фудбол реших да реша казуса имали полза или няма, сайта наистина е смешен и някои (балък като мен трябва да се жертва) трябва наистина да провери какво се случва.

Поръчах го и сега чарам да пристигне, ако намали сметката дори с 30% , ще съм доволен (нямам такива учаквания, но блаженни са вярващите) и ще споделя с вас полужителната или отрицателната полза от него.

Ако се гъбаркат с хората наистина ще съм възмутен и ядосан, но какво да се прави живота е такъв, днес се радваш утре не.

Ти как с първия пост от как се регистрира се наби в тая тема и правиш подбуда към закупуване на ненужна вещ.

Купи си задължително.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

a4nasko купи си още един  - да "спестяваш" 60% от сметката.  

Както казваше един мангал от Весттелешоп - "Не е важно колко харчиш, а колко спестяваш" :)

Редактирано от ined (преглед на промените)

a4nasko купи си още един  - да "спестяваш" 60% от сметката.  

Както казваше един мангал от Весттелешоп - "Не е важно колко харчиш, а колко спестяваш" :)

;)  Жив ме изядохте :shock11:  (по стар БГ обичаи разбира се), затова че искам моето и вашето любопитство да удовлетворя и конкретен отговор по темата да се намери, а не две страници безсмислени мнения да чета. 

Ти как с първия пост от как се регистрира се наби в тая тема и правиш подбуда към закупуване на ненужна вещ.

Извинявам се за хората които не са ме разбрали правилно, това не е подбуда, по скоро яростния ти коментар води към заблуда. 

109592_10mg.jpg

109592_6mg.jpg

При печатането на схемата, просто символчето μ не е излязло.

Вижда се празното място между 6.2 и F.

А и на снимката ясно се вижда, че електролитният кондензатор е 100μF, следователно за черната кутия остава 6μF.

;)  Жив ме изядохте :shock11:  (по стар БГ обичаи разбира се), затова че искам моето и вашето любопитство да удовлетворя и конкретен отговор по темата да се намери, а не две страници безсмислени мнения да чета. 

Извинявам се за хората които не са ме разбрали правилно, това не е подбуда, по скоро яростния ти коментар води към заблуда. 

хората ти обясниха (всключително и аз) че има много съмнителни неща в тоя продукт - име на фирма, адрес на производител.

да не споменавам че доставката е чрез куриер.

малоумен да си ще се усетиш че нещо не е наред, но вместо това наричаш коментарите ни "мезсмислени"?

... някои (балък като мен трябва да се жертва) трябва наистина да провери какво се случва. ...

Защо си решил да си правиш сепуко след, като много други безмозъчни като теб са го направили вече!

Извинявай ако звучи обидно, но наскоро прочетох, че в България търсят пастири (ОВЧАРИ), на там ли си се запътил с начина ти на мислене и действия!

Форума е място в което преди да си решил да постъпиш безразсъдно да питаш и след като получиш компетентен отговор да вземеш правилното решение!

Аз не съм ядосан, а съм бесен, че подкрепяш измамническия бизнес и му даваш шанс да се развива все повече!

Ако не си го платил все още и дойде куриера, откажи поръчката, излъжи нещо за да го върнат!

Редактирано от vachko64 (преглед на промените)

И още малко от вътрешностите на този чуден уред :

Намерих цена на най-скъпия чарк, а това е кондензатора 6мФ/450В  http://vikiwat.com/raboten-kondenzator-cbb61-6muf-450vac.html  - 2,40 лв. В случая паралелно вързан към мрежата ще я натоварва!

Прочетете за какво служи този кондензатор, никъде не видях да пише, че ще Ви намали сметката за ток! :no-no:

• 1 година по-късно...

Ще съживя тази тема защото от известно време съм в люти спорове за полезноста на подобни устройства! Не смятам да дам 40лв за да правя демонстрации и да доказвам правотата си! Мисля да изградя сам устройството по приложената по - горе схема! Виждам, че би могла да се раздели на 2. LED индикацията не ми е нужна в случая.

Та да се допитам - това което ще оставя е функционално като част от схема и няма да  изгърми! Нали така или бъркам!?!?!

1_6mg.jpg

преди 18 часа, Кумчо вълчооо написа:

Та да се допитам - това което ще оставя е функционално като част от схема и няма да  изгърми! Нали така или бъркам!?!?!

1_6mg.jpg

Кондензатора 6,2 микрофарада/400 волта, ще се зареди и в случая ще служи като един филтър против смущения създадени от НИЩОТО!

Резистора 330 килоома е поставен за да разреди кондензатора при изключване на устройството от мрежата! Тока през него е 0.0007 А, а мощността на резистора би трябвало да бъде над 0.1467 вата за да може да издържи на натоварването! Липсата на този резистор ще задържа заряда в кондензатора и при докосване с голи ръце, напрежението му от 220 волта ще се разреди през кожата! Усещането е много неприятно и не смъртоносно!

Варистора поставен по този начин, паралелно на захранването от 220 волта - променливо напрежение ще служи за предотвратяване на пикови напрежения над 390 волта! А дали има смисъл от него?

Ако посетите страницата в Уикипедия и прочетете за Варистора ще разберете, че неговата функция тука ще е една бомба със закъснител, при пренапрежения в мрежата породени от гръмотевици и друга причина повишила мрежовото напрежение над 390 волта, съпротивлението на варистора рязко ще намалее до ОМОВЕ, което пък ще предизвика късо съединение и експлозията на ВАРИСТОРА е неизбежна!

Смисъла на Варистора ще бъде полезна, ако преди всички части в едната им страна от схемата се постави съпротивление от няколко Ома и с малка мощност или предпазител от 0.125A/220V за да изгори и да не се получи експлозията!

Този филтър, ако мога да го нарека така, може да се види и в захранването на Перална Индезит, където ТРИ перални се повредиха след експлозия на ВАРИСТОРА! Чернилката, която се получи при взрива съсипа цялото микропроцесорно управление!

Може да се допълни още за тази схема, но не виждам смисъл от коментар защото това е една безсмислица, която въпреки всичко товари захранващата мрежа.

преди 9 часа, vachko64 написа:

Кондензатора 6,2 микрофарада/400 волта, ще се зареди и в случая ще служи като един филтър против смущения създадени  ххххххххххххххх

То на мен ми е ясно, че не върши работа! Нямам такова устройство, и не бих купил! Исках да сглобя обаче едон с цел демонстрация на неговата безполезност пред хора, които твърдят, че им върши чудесна работа!!!!!

Благодаря за подробния отговор!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Теорията ни казва, че активната мощност при консуматори на променлив ток е P = U * I * cos(φ). Един кондензатор с подходящите параметри може да промени cos(φ), а от там и мощностните показатели на товара. Как това влияе на електромера, зависи от параметрите на батерията и типа електромер. Въпросните 6.2 микро фарада кондензатор, еднократно включени в мрежата на обикновен апартамент, няма да мръднат показанията на електромера и на йота!

Всяка несанкционирана промяна върху показателите на електромерите се санкционира по административен или правен път!

преди 11 часа, Кумчо вълчооо написа:

Ще съживя тази тема защото от известно време съм в люти спорове за полезноста на подобни устройства! Не смятам да дам 40лв за да правя демонстрации и да доказвам правотата си! Мисля да изградя сам устройството по приложената по - горе схема! Виждам, че би могла да се раздели на 2. LED индикацията не ми е нужна в случая.

1_6mg.jpg

Нищо не си разбрал, най-важната част от "спестителя" са светодиодите - даже се чудя как още не са ги направили след една година да спират да светят и да трябва да си купиш друг "спестител" да можеш пак да "спестяваш", защото както казваше един дърт циганин в телешопа - "не е важно колко харчиш, а колко спестяваш"

преди 8 часа, ined написа:

Нищо не си разбрал, най-важната част от "спестителя" са светодиодите 

Нещо не схванах!

Каква е ролята на "най - важната част"???? Предполагам, че написаното е ирония!!!!! Ако имаш друго предвид - обясни

преди 19 часа, vachko64 написа:

Кондензатора 6,2 микрофарада/400 волта, ще се зареди и в случая ще служи като един филтър против смущения създадени от НИЩОТО!

Резистора 330 килоома е поставен за да разреди кондензатора при изключване на устройството от мрежата! Тока през него е 0.0007 А, а мощността на резистора би трябвало да бъде над 0.1467 вата за да може да издържи на натоварването! Липсата на този резистор ще задържа заряда в кондензатора и при докосване с голи ръце, напрежението му от 220 волта ще се разреди през кожата! Усещането е много неприятно и не смъртоносно!

Варистора поставен по този начин, паралелно на захранването от 220 волта - променливо напрежение ще служи за предотвратяване на пикови напрежения над 390 волта! А дали има смисъл от него?

Ако посетите страницата в Уикипедия и прочетете за Варистора ще разберете, че неговата функция тука ще е една бомба със закъснител, при пренапрежения в мрежата породени от гръмотевици и друга причина повишила мрежовото напрежение над 390 волта, съпротивлението на варистора рязко ще намалее до ОМОВЕ, което пък ще предизвика късо съединение и експлозията на ВАРИСТОРА е неизбежна!

Смисъла на Варистора ще бъде полезна, ако преди всички части в едната им страна от схемата се постави съпротивление от няколко Ома и с малка мощност или предпазител от 0.125A/220V за да изгори и да не се получи експлозията!

Този филтър, ако мога да го нарека така, може да се види и в захранването на Перална Индезит, където ТРИ перални се повредиха след експлозия на ВАРИСТОРА! Чернилката, която се получи при взрива съсипа цялото микропроцесорно управление!

Може да се допълни още за тази схема, но не виждам смисъл от коментар защото това е една безсмислица, която въпреки всичко товари захранващата мрежа.

Това, което си обяснил е много добро за всички, които те разберат. За другите - вадят парите от джоба и си купуват за да не се минат през зимата. Накрая ще установят, че покупката им била - напразна. А кондензатора от 6 микрофарада, ако ще и да е 60 Фарада, все тая. Само че както е написал капитана, устройството вече ще има някаква цена заради  размера си на...гардероб.Щом има търсене е естествено да има , предлагане. Американците затова казват: "Кажи ми какво още не е направено, та да стана милионер" Нали ги следваме в това отношение.

То схемата може да се опрости още повече т.е. до нива 1бр кондензатор от 6мкф. на стойност 3 лв. Идеята съществува от времена още преди да се пръкнат подобни устройства!

Влязохме в спор с човек притежаващ малка работилница! Казва ,че от години използав трика с кондензатора и, че има полза / икономия макар и малка, но все пак - икономия. Явно има ефект там където се използват повече електродвигатели, трансформатори и пр. В бита получената икономия ще е пренебрежимо малка , а очаквания ефект, клонящ по - скоро към 0

на 01 октомври 2016 г. в 10:05, darkterminal написа:

Всяка несанкционирана промяна върху показателите на електромерите се санкционира по административен или правен път!

Каза човека, който месечната му сметка за ток не му стига 1/4 от месечната заплата. Най-малко ти можеш да раздаваш морал.

преди 10 часа, Кумчо вълчооо написа:

Явно има ефект там където се използват повече електродвигатели, трансформатори и пр. В бита получената икономия ще е пренебрежимо малка , а очаквания ефект, клонящ по - скоро към 0

Няма, не може да има и никога не е имало икономия от какъвто и да е порядък. Всеки кондензатор в мрежата се характеризира с идеален кондензатор, но и резистор в схемата. Кондензаторът има загуби. Те се превръщат в активна енергия, която електромерът смята. НЯМА идеален проводник, няма и идеален кондензатор. Тоя с работилницата е малоумник. Кажи му да се гръмне и стига се занимавахте с тъпотии.
Утре ще вдигнат пак тока и ще ви го вкарат на задна. И уреди с АААААА++++++++++++++++++++++++++ няма да ви помогнат.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 16 часа, simtech написа:

Тоя с работилницата е малоумник. Кажи му да се гръмне и стига се занимавахте с тъпотии.

Изобщо в Тубата има и клипове в който наистина се призназа за наблюдавана икономия на ел. енергия в малки работилнизци и ателиета в порядъка на окло 5-10 %! Чак 10% не ми се вярва, но.... ! Та, там както споменах не се използва въпросното устройство, а съвсем обикновен кондензатор, кондензатори без резистори в схемата! Ако се върнем съвсем по съществото на темата, то някои от въпросните устройства са не измама, а измама на измамата защото са си просто вид LED фенерчета!

преди 14 минути, Кумчо вълчооо написа:

Този с работилницата каза ,че ще ти строши гръбнака на поне 2 места ако те докопа! Това заради отправения комплимент към него от твоя страна. Показах му този пост!
Изобщо в Тубата има и клипове в който наистина се призназа за наблюдавана икономия на ел. енергия...

А ти какво, мислиш че ласкаво ще се изказвам ли? Човека бизнес върти, а не признава закона на Ом? Само това ли видяхте от моето мнение? Как този човек върти бизнес и не е фалирал, ако е будала, която вярва на всякакви шарлатани с мигалки с реална цена 1лв? Ми ако е така, аз да му направя 10 Energy Saver-а, па да ми ги плати по 100лв/броя? Давам му ДВЕ години гаранция - че ще мигат! Защото друго не правят!
НИКАКВИ ИКОНОМИИ няма и никакви туби не вярвай. В тубите има клипчета и за вечни двигатели, които нарушават основните правила на термодинамиката.
За големи предприятия се използват за противодействане на реактивната на индуктивни товари - капацитивни товари. Клин клин избива. В никакъв случай нямаш икономия при загуби от топлина. Обаче големите предприятия си плащат и реактивна енергия. Тя не се консумира, но натоварва мрежата. Големите предприятия, за разлика от битовите консуматори товарят зверски. Това са загуби за Енергото от пренос на енергия и запълване капацитета на съоръжения.
Тези батерии са от колемината на кухненски шкаф до големината на трафопост и нагоре. Изчисляват се за предприятието и има схеми за компенсиране на фактора на мощността, които ги включват при нужда.
И тия батерии нямат името "Energy Saver Pro" и струват една торба пари.
Битовите абонати не плащат реактивна енергия, така че на нас не  и пукас не ни пука за фактора на мощността.
kondensat-batarei-2.png

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 8 часа, simtech написа:

А ти какво, мислиш че ласкаво ще се изказвам ли? 

Ето, че сам признаваш! Че и снимки си качил! Сто пъти ти се обясни ,че в описания случай въобще не става дума за въпросните енергоспестяващи устроиства. Кондензаторите, които използва също не са с размер 0,5 Х 0,5 см. размер. Тааа ........

преди 9 минути, Кумчо вълчооо написа:

А ти какво мислиш, че яма да ти се "порадва" ли? Ооооо!

Ето, че сам признаваш! Че и снимки си качил! Сто пъти ти се обясни ,че в описания случай въобще не става дума за въпросните енергоспестяващи устроиства. Кондензаторите, които използва също не са с размер 0,5 Х 0,5 см. размер. Тааа ........

При условие че той не плаща реактивна енергия за какво са му тези кондензатори ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.