Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за игри

Featured Replies

Здравейте!Искам да си взема нов компютър за около 850 лева. Та съм се спрял на следната конфигурация искам да кажете дали е добре подбрана.Компютъра ще се използва за Интернет филми и игри като фифа 13(14) ,формула 1 2012, call of duty 3(4) и подобни. Ето и следната конфигурация.Не съм избрал точно магазин за това няма директен линк към следните компоненти.

Дънна платка:GB B75M-D3V/B75/LGA1155
Процесор :i3 - 3220- 3.3GHz/3MB/VGA/BOX
Памет : 4GB DDR3 1600 ADATA
Твърд диск :500G SG SATA 6G/7200/3Y WARR
Видео карта :SAPPHIRE HD7770 GHZ EDIT 1GD OC
Захранване :CM TM300W/420 PFC
CD-ROM:LG GH24NS95 DVD RW SATA BLACK

Заповядай:

Обща стойност - 847.37 лв. с ДДС

Сложил съм ти по-хубаво дънце и видеокарта от посочените от теб!

Поздрави!

GB B75M-D3V /B75/LGA1155

I3-3210 3.2GHZ/3MB/LGA1155/BOX

4G DDR3 1600 GEIL /BULK

1T SG SATA 6G/7200/64M

PALIT GTX650TI BOOST 2GB D5

CM K280 W/ELITE 500W

Общо 859лв.

Този сайт от скоро се коментира във форума , цените са много добри ,надявам се всички предложени части са налични и на цените който са описани в сайта.

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

Я да ги отвеем тия i3-чици...

500GB TOSHIBA SATA 6G/7200/32M
GB HD7790 2GB GV-R779OC-2GD
4GB DDR3 1600 A-DATA
AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+
GB 970A-DS3 / AMD970/ AM3/+
CM K350 W/600W PSU
Обща стойност - 852.12 лв. с ДДС

п.с. Тоя лидер да не е "оня" Лидер... ?

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

А дали сте хитри, а? Никой не слага записвачка, все пак е 30лв. и тогава сметките ви не излизат!

А дали сте хитри, а? Никой не слага записвачка, все пак е 30лв. и тогава сметките ви не излизат!

Ами тия 30лв. и да ги добавиш, няма да ти стигнат и за по-добрата видеокарта с 2ГБ...с 3лв., да не говорим за процесор или друго съществено. :P

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

За това сме сложили 2 пъти по-голям хард като обем и по-бърза видео карта ,а уиндоуса може да се качи от флашка!

То за флашката ясно, но все си мисля, че на обикновения потребител му е нужна записвачка! Я кажете ако автора реши да си купи оригинална игра на диск(каквото всъщност е нормално да правят всички, а не само да се вземат пиратки) на пръста си ли ще го върти?! Та за мен е правилно като се предлага дадена конфигурация тя да е пълна пък хората пускащи теми със запитване сами ще си преценят какво точно да вземат! Или най-малкото да се упомене, че даден компонент не е включен в цената! И аз в момента много рядко използвам записвачката, но все пак ми се налага!

П.П. Бай Кольо, я да видим дали няма да стигнат парите за по-добрата видеокарта, ако извадим записвачката!

Обща стойност - 848.99 лв. с ДДС

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

То за флашката ясно, но все си мисля, че на обикновения потребител му е нужна записвачка! Я кажете ако автора реши да си купи оригинална игра на диск(каквото всъщност е нормално да правят всички, а не само да се вземат пиратки) на пръста си ли ще го върти?!

То ако му е нужна ще си каже, че му трябва... Да е прочел правилата на този раздел преди да пуска тема? И най-немислимото е днешно време да си купиш игра НА ДИСК... Steam за какво са? Така играта няма да ти се драска и да си играеш да вкарай искарай със записвачката ;) Инсталираш 1 път Сteam, вкарваш си кейгена от играта дърпаш си играта и си играеш свободно вовеки :)

То ако му е нужна ще си каже, че му трябва... Да е прочел правилата на този раздел преди да пуска тема? И най-немислимото е днешно време да си купиш игра НА ДИСК... Steam за какво са? Така играта няма да ти се драска и да си играеш да вкарай искарай със записвачката ;) Инсталираш 1 път Сteam, вкарваш си кейгена от играта дърпаш си играта и си играеш свободно вовеки :)

Да, обаче какви са цените в Steam, знаеш ли? Аз онзи ден исках да изтегля на малкия една игра от там и знаеш ли какво се получи? Еми поръчах си я на диск за двойно по-малко пари! С генератори на ключове не се занимавам! 

П.П. Я погледни поста на питащия! В неговата примерна конфигурация има записвачка! Ама всички бързаме да даваме мнения ей така!

То за флашката ясно, но все си мисля, че на обикновения потребител му е нужна записвачка! Я кажете ако автора реши да си купи оригинална игра на диск(каквото всъщност е нормално да правят всички, а не само да се вземат пиратки) на пръста си ли ще го върти?!

Повечето игри вече излизат в електронен формат в $team. :D

Да, обаче какви са цените в Steam, знаеш ли? Аз онзи ден исках да изтегля на малкия една игра от там и знаеш ли какво се получи? Еми поръчах си я на диск за двойно по-малко пари! С генератори на ключове не се занимавам! 

П.П. Я погледни поста на питащия! В неговата примерна конфигурация има записвачка! Ама всички бързаме да даваме мнения ей така!

Колеги в известен смисъл и двамата сте прави.Първо искам да отбележа,че не съм привърженик на дигитални копия,в днешно време има твърде много зловреден софтуер и няма гаранции дали ще сложиш на компютъра такъв след инсталирането на играта.Цените на PC заглавията в България са завишени,това е факт.Съществуват само няколко фирми официални вносители и поради тази причина правят каквото си искат.Почти всички нови игри могат да се закупят от чужбина на по-ниски цени.Колкото до Steam, при тях периодично правят промоции и сериозни намаления.Има заглавия,които се продават с 70-80% намаление от първоначалната обявена цена,но за да уловите точния момент трябва да се проверява постоянно. ;) Както се казва "Врага дебне да е...е "

Колеги в известен смисъл и двамата сте прави.Първо искам да отбележа,че не съм привърженик на дигитални копия,в днешно време има твърде много зловреден софтуер и няма гаранции дали ще сложиш на компютъра такъв след инсталирането на играта.Цените на PC заглавията в България са завишени,това е факт.Съществуват само няколко фирми официални вносители и поради тази причина правят каквото си искат.Почти всички нови игри могат да се закупят от чужбина на по-ниски цени.Колкото до Steam, при тях периодично правят промоции и сериозни намаления.Има заглавия,които се продават с 70-80% намаление от първоначалната обявена цена,но за да уловите точния момент трябва да се проверява постоянно. ;) Както се казва "Врага дебне да е...е "

Съгласен съм, пък и $team няма да си позволят да наблъскат вируси ви игрите...Айде моля ви се!

Искам да видя един пример. Една игра на диск и същата в стийм каква им е разликата?

Eйиии, голям проблем станаха тия 27лв. ... Ако ще се издребнява толкова, то трябва да се включат и куриерските разходи, и SATA кабела и болтчетата за писачката...

Виждате, че бюджетите са ориентировъчни, и едни 27лв. винаги могат да се добавят от автора, ако реши че му е нужна.

Eйиии, голям проблем станаха тия 27лв. ... Ако ще се издребнява толкова, то трябва да се включат и куриерските разходи, и SATA кабела и болтчетата за писачката...

Виждате, че бюджетите са ориентировъчни, и едни 27лв. винаги могат да се добавят от автора, ако реши че му е нужна.

А бре какви кабели, какви болтчета?!  Всяка кутия си има болтчета, а всяко дъно по 2 сата кабела! Никой не издребнява, просто гледам да съм обективен! Ей значи, не падаш по гръб, и само бисери ръсиш! :D

Както и да е, аз твърдо отказвам да калкулирам задължително оптични устройства, освен ако автора не го заяви изрично. :no-no:

Еми твоя воля, никой не те кара насила! Междудругото точно в тая тема автора го е заявил!

Здравейте!Искам да си взема нов компютър за около 850 лева. Та съм се спрял на следната конфигурация искам да кажете дали е добре подбрана.Компютъра ще се използва за Интернет филми и игри като фифа 13(14) ,формула 1 2012, call of duty 3(4) и подобни. Ето и следната конфигурация.Не съм избрал точно магазин за това няма директен линк към следните компоненти.

Дънна платка:GB B75M-D3V/B75/LGA1155
Процесор :i3 - 3220- 3.3GHz/3MB/VGA/BOX
Памет : 4GB DDR3 1600 ADATA
Твърд диск :500G SG SATA 6G/7200/3Y WARR
Видео карта :SAPPHIRE HD7770 GHZ EDIT 1GD OC
Захранване :CM TM300W/420 PFC
CD-ROM:LG GH24NS95 DVD RW SATA BLACK

Ето!

Еми твоя воля, никой не те кара насила! Междудругото точно в тая тема автора го е заявил!

То с тоя автор няма никаква комуникация. Изплющял си е темата и я е за***л, а ние си правиме седянката без него...

• Автор

То с тоя автор няма никаква комуникация. Изплющял си е темата и я е за***л, а ние си правиме седянката без него...

Просто не съм сядал 1 ден на компютъра... А "XECUTIONER" е прав все пак в моята примерна конфигурация има записвачка логично да искам да има записвачка! 

Просто не съм сядал 1 ден на компютъра... А "XECUTIONER" е прав все пак в моята примерна конфигурация има записвачка логично да искам да има записвачка! 

Като няма предварително опоменато изобщо не е логично да има записвачка - няма гадатели тука за да знаем за какво ще се използва записвачката!

Ако е само за инсталиране на операционна система, ако мислиш малко по-разумно ЛОГИЧНО е да не взимаш записвачка.

Ами вземи си тогава по-слаби компоненти заради тая велика записвачка, щом не може да се надхвърля бюджета и трябва да има записвачка.

За това сме сложили 2 пъти по-голям хард като обем и по-бърза видео карта ,а уиндоуса може да се качи от флашка!

А игрите на дискове могат ли да се играят от флашка? 

А игрите на дискове могат ли да се играят от флашка? 

Ко каза ко?

Доста хора имат и колекция с филми и музика. Всъщност някой дават пари дори за Блу-Рей записвачки.

Естествено за да не реже друго може да устиска известно време без записвачка докато събере 28 лв. и си купи. 

Лошото е че рядко се смята и доставката която е още толкова та реално конфигурациите които предлагаме обикновено излизат + 60 лв.

Количка

Публикувано изображение

пс. Ако се сложи HD7790 стават 843 лв. и се уплътнява бюджета но не остават пари за доставката - Количка.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.