Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да си взимам ли 3D телевизор ?

Featured Replies

Би ли споделил каква марка и модел е?

Samsung UE32ES6800 3D TV

32" е прекалено малък,ако не се гледа в кухня от 1.5 м,в по-голямо помещение,в което ще се гледа от 2-4 м-40/46".

То ако ще гледа FULL HD от 4 метра ще му трябва 100 инчов,ма това е друг въпрос ;)  :offtopic_s:

Цената е около 1200-1300 лв

... онези ТВ-та който гледах бяха по 42-50 инча..

Това са несъвместими понятия.

Няма как да си купиш перфектен телевизор с посочените размери, който да се вмести във въпросния бюджет. Та в случая ще трябва пак да тръгнем от компромисите. 

Що бе, и аз гледах, имаше и 42" и даже 46" в рамките на до 1300лв. цена. Гледах само за 3D моделите. Обаче вярно 50" няма :D А и 46"-вия доста яко орязан. 42"-чови обаче, има горе-долу добре оборудвани(п.п. като за цената де ;)), явно в момента конкурентната борба в класа на този диагонал се е позасилила.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Що бе, и аз гледах, имаше и 42" и даже 46" в рамките на до 1300лв. цена. Гледах само за 3D моделите. Обаче вярно 50" няма :D А и 46"-вия доста яко орязан. 42"-чови обаче, има горе-долу добре оборудвани(п.п. като за цената де ;)), явно в момента конкурентната борба в класа на този диагонал се е позасилила.

42 инча за тези пари може,но 46 няма!

42 инча за тези пари може,но 46 няма!

Пъф, продали са го. Имаше един за 1299лв(1259 при купуване през интернет).

Пъф, продали са го. Имаше един за 1299лв(1259 при купуване през интернет).

Ами като гледам най-евтиния 3Д 46  инча е 1599 (с отсъпка онлайн 1519,05)лв ;) Ма...както кажеш :)  :offtopic_s:

... 42"-чови обаче, има горе-долу добре оборудвани...

"горе-долу" е много точно описание и вярно уточнение, което ни препраща към дълго предъвкваната тема за компромисите.

И аз почнах да се чудя вече след толкова подобни теми "дали да си купя това или онова" дали да не си купя един Aston Martin и да ми стой в гаража. Ще напиша с големи букви на задното стъкло на ежедневната ми кола а другата ми  кола е Aston Martin.

Според мен 3D технологията по настоящем е все още в период експеримент (всекидневни "подобрения"), а предстои и холографията....т.е. макар любопитно и забавно все още не е потребност , а повече е прищявка за нова , екстравагантна играчка ....след не много време дори не се сещаме къде сме я забутали....

Образно казано , с други думи ако сте богатия татко купил на 5 годишното си синче автомобил(че) на акомулатори - защо пък не !...Имаше един такъв в махалата и първия месец беше голяма гордост и пъчене....отдавна не сме го виждали....

Изводът е , че проблемът Ви е по-скоро психически от колкото технически ! Само Вие можете да си го решите !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ами не мисля,че тук някой се хвали,ма щом така мислите Ваш си е проблема.Тук обсъждаме -не се хвалим!Пък който иска да си гледа и на лампов телевизор-то тук и един такъв имаше!Лек ден на всички!... :offtopic_s:

Ами като гледам най-евтиния 3Д 46  инча е 1599 (с отсъпка онлайн 1519,05)лв ;) Ма...както кажеш :)  :offtopic_s:

Не е баш така.Посочих преди няколко поста Самсунг 46"ЕН 6030,а още по-евтин е Тошиба 46" TL938.И двата са с 3Д,100 херцови са,с MVA/PVA матрица (май тошибата само първите бройки бяха с PVA,то не че голяма разлика-едната е с повече контраст,другата с по-добри цветове,но предпочитам PVA,защото е на Самсунг).На самсунга са поорязали смарта(ползват го децата да си гледат клипчета от нета),тошибата е без DTS(то и без друго тези филми с DTS са големи).С една дума-има 46" с 3Д и за 1100 лв.

• Автор

Няма как да си купиш перфектен телевизор с посочените размери, който да се вмести във въпросния бюджет. Та в случая ще трябва пак да тръгнем от компромисите. 

Е аз гледах 42 инча за около 1100лв. и 46 за около 1400лв. Що да са несъвместими понятия ??

Според мен 3D технологията по настоящем е все още в период експеримент (всекидневни "подобрения"), а предстои и холографията....т.е. макар любопитно и забавно все още не е потребност , а повече е прищявка за нова , екстравагантна играчка ....след не много време дори не се сещаме къде сме я забутали....

Образно казано , с други думи ако сте богатия татко купил на 5 годишното си синче автомобил(че) на акомулатори - защо пък не !...Имаше един такъв в махалата и първия месец беше голяма гордост и пъчене....отдавна не сме го виждали....

Изводът е , че проблемът Ви е по-скоро психически от колкото технически ! Само Вие можете да си го решите !

Изобщо не е така, до колкото разбирам какво искаш да кажеш.

Проблема е точно ТЕХНИЧЕСКИ,че има 3D и може да се гледа... А не психически... 

Редактирано от arrsena (преглед на промените)

...И двата са с 3Д,100 херцови...

Това не е достатъчно, но трябва сам за себе си да си решиш дали ти е нужен 3Д телевизор в посочените параметри (размер и пари) на всяка цена или търсиш нещо повече от това.   

Е аз гледах 42 инча за около 1100лв. и 46 за около 1400лв. Що да са несъвместими понятия ??

Защото качествен телевизор 42-46" под 2000 лв = компромис с едно друго или с повече. И аз гледах един Мерцедес от 2007 г за 8000 лв, но не го купих, защото не ми се вярва, че мога да си купя такава кола за такива пари и да е читава. Надявам се, че разбираш за какво ти говоря.

Преди 5-6 години, по форуми и научни статии се обясняваше, че телевизорите с кинескоп вадят много по-добро качество от навлизащите тогова LCD и плазмени телевизори. Сигурно е било така. Ха сега да отидем в някой магазин за техника, да видиме на колко места ще се намерят телевизори с кинескоп. Може би в някой музей. Затова вземай последните технологии /3D, smart и др./ и не му мисли. Колко ще ги ползваш е отделен въпрос. Току виж с цифровизацията пуснали и 3D канали. Какво ще правиш после? Ще търсиш нов телевизор?

В днешно време, почти всеки добър телевизор идва с 3D..., така  че е по-добре да имаш такава екстра, било то и да не я ползваш, но в един момент, ако решиш да я ползваш, ако я нямаш ще си кажеш....ех да бях си взел нещо е 3D...

Функцията съм я пускал само веднъж та лично за мен е безсмислена и бих си спестил парите ако имам алтернатива. Когато измислят 3D без очила може и да се смени телевизора. А за телевизия забравете. Нека поне ХД да я пуснат първо. Хубав телевизор не се купува за гледане на телевизия. За тая цел има 32 инчови модели без 3D за под 1 000 лв.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

... Ха сега да отидем в някой магазин за техника, да видиме на колко места ще се намерят телевизори с кинескоп...

Към момента намирам 4 модела в ТМ и нито един в ТП.

Функцията съм я пускал само веднъж та лично за мен е безсмислена и бих си спестил парите ако имам алтернатива. Когато измислят 3D без очила може и да се смени телевизора. А за телевизия забравете. Нека поне ХД да я пуснат първо. Хубав телевизор не се купува за гледане на телевизия. За тая цел има 32 инчови модели без 3D за под 1 000 лв.

Има 3Д без да се ползват очила.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.