Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

записвачката не работи

Featured Replies

Да, точно тази информация, само дето не си я извел за нужния драйв... Извел си информацията за виртуалното устройство на Daemon Tools...

• Отговори 57
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Да, точно тази информация, само дето не си я извел за нужния драйв... Извел си информацията за виртуалното устройство на Daemon Tools...

NEC CD-ROM CD-3002A  Media Type  CD Reader  Name  NEC CD-ROM CD-3002A  Availability  Running/Full Power  Capabilities  Random Access, Supports Removable Media  Read capabilities  CD-R, CD-RW, CD-ROM  Config Manager Error Code  Device is working properly  Config Manager User Config  FALSE  Drive  E:  Media Loaded  FALSE  SCSI Bus  0  SCSI Logical Unit  0  SCSI Port  1  SCSI Target Id  0  Status  OK

hodri, за съжаление, твоето устройство може да чете, но не и да пише дискове... Сега излизам, но после ще пиша, какво според мен можеш да направиш в случая... За сега, обясни моля те, за какво ти е да записваш дискове... Вече и Windows се инсталира от флашка (дори XP), а и флашката е много по-практична, във всяко едно отношение... Другия вариант - купуваш си записвачка, мисля, че са около 30-ина лева някъде... Аз моята записвачка от години не съм я ползвал... Ни за запис, ни за четене на дискове. Ползвам Micro SD карти + микро четец за тях. Много по-практично и удобно е, а и са съвместими с почти всичко, от мобилни телефони, та до лаптопи MP3 плеъри и камери...

• Автор

hodri, за съжаление, твоето устройство може да чете, но не и да пише дискове... Сега излизам, но после ще пиша, какво според мен можеш да направиш в случая... За сега, обясни моля те, за какво ти е да записваш дискове... Вече и Windows се инсталира от флашка (дори XP), а и флашката е много по-практична, във всяко едно отношение... Другия вариант - купуваш си записвачка, мисля, че са около 30-ина лева някъде... Аз моята записвачка от години не съм я ползвал... Ни за запис, ни за четене на дискове. Ползвам Micro SD карти + микро четец за тях. Много по-практично и удобно е, а и са съвместими с почти всичко, от мобилни телефони, та до лаптопи MP3 плеъри и камери...

искаш да кажеш ,че е развалена записвачката ли?А това с флашка как става пак ли е като при записвачката-пъхаш флашка в usb устройството и записваш.Искам да си запиша уиндоус затова.Всяка една флашка ли става за моя компютър и колко струва ,ако знаеш тази флашка?

искаш да кажеш ,че е развалена записвачката ли?А това с флашка как става пак ли е като при записвачката-пъхаш флашка в usb устройството и записваш.Искам да си запиша уиндоус затова.Всяка една флашка ли става за моя компютър и колко струва ,ако знаеш тази флашка?

Оооох, някои хора са странни.

Записвачката ти не е развалена, но просто в характеристиките и пише, че за този модел, във изправно състояние, може единствено да чете дисковете коректно, но не и да записва. Самото устройство никога не е поддържало запис на каквото и да е.

За преинсталация си има програми дето ти правят буутваща флашка и без проблем можеш да преинсталираш от нея. Също толкова елементарно е, както записвачката. Правиш си буутваща флашка, настройваш си биоса да буутва от нея и готово.

• Автор

Оооох, някои хора са странни.

Записвачката ти не е развалена, но просто в характеристиките и пише, че за този модел, във изправно състояние, може единствено да чете дисковете коректно, но не и да записва. Самото устройство никога не е поддържало запис на каквото и да е.

За преинсталация си има програми дето ти правят буутваща флашка и без проблем можеш да преинсталираш от нея. Също толкова елементарно е, както записвачката. Правиш си буутваща флашка, настройваш си биоса да буутва от нея и готово.

а как се настройва биоса да буутва от флашка

Зависи какъв точно е БИОС-а ви.Но като влезете в него,има секция "Boot". Нужно е флашката вече да е вкарана в компютъра и да е разпозната от него.Като в тази секция се задава първо бутващо устройство да бъде флашката.

забележка- някои БИОС-и не поддържат буут от флашка.

На записвачките или наричани още CD-RW или DVD-RW след много записи лазера започв да се износва и започва или само да чете или да ДВД и да чете записва СД, разбира се ако е DVD-RW.

• Автор

На записвачките или наричани още CD-RW или DVD-RW след много записи лазера започв да се износва и започва или само да чете или да ДВД и да чете записва СД, разбира се ако е DVD-RW.

когато рестартирам компа ми изписва boot from atapi cd_      това какво означава

На записвачките или наричани още CD-RW или DVD-RW след много записи лазера започв да се износва и започва или само да чете или да ДВД и да чете записва СД, разбира се ако е

когато рестартирам компа ми изписва boot from atapi cd_      това какво означава

• Автор

КОГАТО РЕСТАРТИРАМ КОМПА МИ ИЗПИСВА BOOT FROM ATAPI CD_                ТОВА КАКВО ОЗНАЧАВА

cd-rom, ram -r -rw какво ти изпиизпи

ИЗПИСВА МИ BOOT FROM ATAPI  CD-ROM_

Бре дете , колегата Ви е отговорил още вчера , а Вие сте се запънали да записвате на всяка цена :)

hodri, за съжаление, твоето устройство може да чете, но не и да пише дискове...

Устройството Ви е от миналия век :)

http://reviews.cnet.com/cd-drives/nec-cd-rom-reader/4507-3207_7-30088588.html

Не можете да записвате дискове. Бих ви препоръчал нещо втора ръка като това

• Автор

Бре дете , колегата Ви е отговорил още вчера , а Вие сте се запънали да записвате на всяка цена :)

http://reviews.cnet.com/cd-drives/nec-cd-rom-reader/4507-3207_7-30088дОБРЕ 

ДОБРЕ РАЗБИЛАМ ,НО ЩЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕТЕ КЪДЕ НА ТОВА УСТРОЙСТВО ПИШЕ ,ЧЕ НЕМОЖЕ ДА ПИШЕ

Не можете да записвате дискове. Бих ви препоръчал нещо втора ръка като това

АМА ТОВА Е ДВД ЗАПИСВАЧКА ,А НАЛИ WIMDOWS СЕ ЗАПИСВА НА CD

АМА ТОВА Е ДВД ЗАПИСВАЧКА ,А НАЛИ WIMDOWS СЕ ЗАПИСВА НА CD

ДВД-то записва и сд и двд, докато  сд-то сам сд. Блу-рейа пък записва BLU-RAY (дискове, достигащи размер до 50ГБ), ДВД (4,7ГБ) и СД (700МБ), но цената надхвърля 50-100лв.

• Автор

http://reviews.cnet.com/cd-drives/nec-cd-rom-reader/4507-3207_7-30088588.html

ЩЕ  МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕТЕ КЪДЕ ПИШЕ ,ЧЕ НЕМОЖЕ ДА ПИШЕ

В този ви пост,пише че СД-устройството чете...

Само че никъде не пише,че може да записва.....,например  "Write capabilities..."

ЩЕ  МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕТЕ КЪДЕ ПИШЕ ,ЧЕ НЕМОЖЕ ДА ПИШЕ

Саше, трябва да ти светне, че като става въпрос за CD-ROM, НЕ МОЖЕ да пише, а само да чете. Видиш ли ROM, означава само четене, без писане. И ако ВИКАШ - нищо не може. 3 страници тема защото си компютърно неграмотен и не подаваш адекватна информация. Браво!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Саше, трябва да ти светне, че като става въпрос за CD-ROM, НЕ МОЖЕ да пише, а само да чете. Видиш ли ROM, означава само четене, без писане. И ако ВИКАШ - нищо не може. 3 страници тема защото си компютърно неграмотен и не подаваш адекватна информация. Браво!

да компютърно неграмотна съм,но нали има хора като вас които да ни ограмотяват нас НЕГРАМОТНИТЕ.какво толкова аз съм музикант не съм учила компютри.Теб ако те изпитам за музика всичко ли ще знаеш!

да компютърно неграмотна съм,но нали има хора като вас които да ни ограмотяват нас НЕГРАМОТНИТЕ.какво толкова аз съм музикант не съм учила компютри.Теб ако те изпитам за музика всичко ли ще знаеш!

Извинявам се, ако е прозвучало грубо, но ти беше отговорено на въпроса и ти пак питаш същото нещо, пишейки с големи букви, което се приема за викане. Упорстваш с една теза, която е неправилна. Щом ние сме тези, които сме компютърно грамотните, можеш да ни се довериш и да слушаш какво точно се говори. Нямаме никакво намерение да те лъжем.
  • Автор

в биоса на моя компютър за съжаление няма опция за usb flash,така че и това с флашката отпада

• Автор

Остава да си купиш нова записвачка. Или втора ръка.

а монтирането на компа трудно ли е

а монтирането на компа трудно ли е

Не. Изключвате компютъра от ел. мрежата. Отваряте кутията. Изваждате двата кабела отзад от старото DVD устройство,  след това развивате с отвертка  болтчета с които е застопорено устройството за кутията /болтчетата се намират отстрани на четящото устройство/. Слагате новото DVD, отново го застопорявате с въпросните болтчета. Пъхате кабелите отзад. Затваряте кутията на компютъра и ако не сте объркали нещо с кабелите - устройствота трябва да работи.

Прочети тази тема http://www.kaldata.com/forums/topic/203244-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BC-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80/

Погледни където е обяснението - Твърди дискове и оптични устройства. За теб се отнася за оптичното устройство. Да не вземеш да си откачиш харда :)

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

в биоса на моя компютър за съжаление няма опция за usb flash,така че и това с флашката отпада

Дори да не се поддържа от BIOS, пак има начин - PLoP. Просто е малко по-сложно и не съм сигурен, че ще успееш да се справиш... Освен това, не са много дъната, които не могат да бутнат от флашка. Трябва компютъра да е от 2000-та година някъде, за да не може да бутне от флашка... По-новите по принцип нямат проблем. И ако ти се занимава, прочети погледни тази тема...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.