Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Блъснах колата на едно момче...

Featured Replies

Това прочете ли го?  "бил даден и за скрап, от където са взети едни 300-400лв"

Ще ми дадеш ли 300-400 лева хей тъй, щото сме съфорумци? Ако да, да ти напиша адреса си!

Аз до колкото разбирам, автора на темата има предвид че, колата е дадена за скрап след катастрофата. Поправете ме ако греша.

Към автора: Защо не кажеш каква марка е автомобила, мисля си че може на теб да ти се струва че стойноста му е 700-1000 лева а на собственника да му се струва че е много по-скъп.

Аз ако изтрещя на някой колата, много ясно че ще кажа (ех, тая барака не струва и 500 лева).

Редактирано от ДзВяРа! (преглед на промените)

• Отговори 58
  • Прегледи 10,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има една поговорка "ЧУПИ - КУПИ", но в случая?

Все си мисля, че автора нещо не разказва случката съвсем правдоподобно. Ще го съди ли собственика - зависи!!!! 

Човек когато дава своя автомобил за управление на някого, то съзнателно и доброволно приема риска от това. В случая пък собственика е седял и редом с помоления да шофира т.е доброволно е поел риска и не е употребил контрол над управляващия автомобила. Та в случая не виждам за какво може да претендира собственика,  но в най - лошия случай не би било редно да иска  повече от 1/2 от пазарната стойност на автомобила към момента на катастрофата. Въпрос на лични договорки.

Обаче на мен лично ми се ще автора да си го отнесе възможно най - здраво защото кретенизма по българските пътища е невероятен и вместо отнесена мантинела е било възможно да бъде отнесен друг автомобил с отнесени няколко човешки живота!

П.П. Ами, ако го приемете като офтопик - добре, но написаното от мен мисля, че ще да е от полза на автора.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

На момчето не му става по-леко като/ако чете писанията ви. Направил го е без да иска, не е било нарочно. А и ако се допита до адвокат нещата ще му се изяснят и едва ли ще плаща тези 700-900 лева.

На момчето не му става по-леко като/ако чете писанията ви. Направил го е без да иска, не е било нарочно. А и ако се допита до адвокат нещата ще му се изяснят и едва ли ще плаща тези 700-900 лева.

Обясни ми как караш с превишена скорост без да искаш. Моля те!

Автора на темата, мисля си че се скри в миша дупка.?? Нито се мярка, нито е казал какво е станало. Ходил ли е при адвокат, не е ли ходил и т.н.

Даването на скрап означава спиране от движение, връщане на номера, унищожаване на двата талона и отписване от МДТ.Как е даден, че и са взети пари? Означава ли че някой е управлявал СПРЯНО от ДЖИЖЕНИЕ МПС БЕЗ контролни номера?Автора нещо ни плакн, ако е документирано получаването на някакви пари предварително - консултирай се с адвокат.

• 3 години по-късно...
на 19.09.2013 г. в 23:11, Емил Костов написа:

Колата няма Каско. Ама ти направо си има дошъл като подарък за коледа. Наистина собственика на колата ще се облажи от теб.

И при мен ситуацията беше подобна искаха ми да платя на собственичката 5500 за толкова тръгна да ме съди но вещото лице вдигна на 6200 ако можеш се договаряи

Много философи, много юристи, много застрахователи. Автора на темата, какви съвети очакваш от адвокати и от застрахователи в форум. Не го слушай този от Велико - Търново. За пример: Ако някой си отстъпи МПС- автомобила и новият водач направи катастрофа и сгази пешеходец, то и двамата ще ги съдят за убийство. Втори пример: Ако водач на Камион извършва заден ход и друго лице му показва с знаци с ръце и стане ПТП то вина имат и двамата. Просто приятелят ти те е изиграл да управляваш технически нейзправна кола пред бракуване, взел е за нея 500лв скрап от Екометал инженеринг, сега иска от теб още хиляда лева. Въпросът е, че като му дадеш тези 1 000 лв може да ти иска още пари- да се сети нещо друго.  Не  те съветвам да се разправяш със съд и адвокати. Последните две винаги лъжат, мамят и прецакват. Щом има акт ще има и следствие. Може спътникът ти да е изпитал стрес, уплаха и вследствие на това да търси пари от теб. Съветвам те добре да си помислиш, какво ще говориш пред следователя в полицията щом има акт. НАЙ- често се твърди, че колата преди катастрофата е открадната, в нея- колата имало 100 000 лв оставени пари от собственика й преди колата да бъде открадната и блъсната. Парите естествено ги е откраднал крадеца на автомобила причинил ПТП. Не питай в Форум, а се съветвай с родителите си. Не вярвай на адвокати и на полицай, защото ще те оплетат в мрежите си. А дано да бях полезен, ама надали. Забравих да добавя. Всичко се доказва със свидетели.

на 20.09.2013 г. в 0:18, Препикану мушкату написа:

Правилно съм разбрал.....Просто искат да го доят и да изкарат пари колкото 2 тарасляника....

Могат още много да издоят от него. Всичко се доказва със свидетели.

Редактирано от kalansuv (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.