Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Блъснах колата на едно момче...

Featured Replies

Кви щети, като колата е дадена за скрап? Кой ги е оценил щетите и как?

Аз и друго се питах, кой и с какъв акъл се качва в кола която е за вторични суровини !

• Отговори 58
  • Прегледи 10,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Автора на темата, отиде да си легне вече. Сами трябва, да си отговаряме сега.

дайте да се върнем на същността!!!

Ми, тва спред мен е най-умно-да търси адвокат.

Аз и друго се питах, кой и с какъв акъл се качва в кола която е за вторични суровини !

Мерак бе....Сякаш не си бил и ти така, кат си нямал собствена кола...По принцип избягвам да ползвам, каквато и да е чужда техника, щото обикновено се чупи или го гепят....Ама докат го проумея, купих и къртач и ъглошлайф и  ударна дрелка, не ги счупих, ама ми ги краднаха. Не бяха нови, ама купих нови...такъва тя....Ся си ги имам, ама ги платих 2 пъти....Само с чужди жени, съм нямал проблем още, ама знае ли се.....;)

В България, често срещано. Особено в селата и малките градчета... И не е до 'акъл", а до финанси....

Кви щети, като колата е дадена за скрап? Кой ги е оценил щетите и как?

Приятел!

Ти срещал ли си някъде такава случка? Колата предадена за скраб, получени 300-400 лева /по думите на питащият/ все още намираща се в собственика а не във вторични суровини. Стегни се малко. Кой е този собственик на вторични суровини, който е платил 300-400 лева и колата не е в неговото владение, сиреч - вторични суровини.Ти ще дадеш ли 400 лева и няма да си прибереш стоката при теб? Още повече, ако има и документ от вторични суровини. В този случай, провинението на питащият е още по- голямо. Да не говорим за застраховки. Той седнал зад волана на автомобил, който няма никакви регистрации за движение по пътищата на България.Застрашава своя и най- вече живота на много хора, движейки се с такъв автомобил. За сведение на питащият - кола, продадена за скраб, в никакъв случай не може да се намира във старият си собственик. Тя вече е притежание на "вторични суровини" За тази процедура има издаден документ. И ако питащият иска да ползва именно това за свое оправдание, то той трябва да знае, че и тук е згазил яко лука! Освем него - и собственикът на автомобила.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Доколкото разбрах, след катастрофата е дадена на вторични. Оня взел кинтите и ся иска и от нащо камикадзе пари и го плаши със съдия. Та въпроса ми бе, кой е оценил щетата, за да иска тия 1000 лева или колкото са там....

Ако съм в грешка, моля за извинение.

Приятел! ....

Две неща, първо, пак от личен опит, да, кола може да е пратена "за вторични", но да не е стигнала реално там.... второ, не смятам,че автора, под "скрап" има предвид НЕ използваема, а трагично увредена, аз лично употребих този термин е отговора си, но увредената от мен кола, макар и "За скрап", беше възобновена.... трето, в България сме, дори кола да е унищожена документално, дори да няма как да тръгне... То пак има начин да е по пътищата... А тук говорим за по-скоро незаконните начини, или греша?

Та проблемът е следния.Тръгнахме с един познат на път, но по едно време на него му стана лошо и аз подкарах колата.С книжка съм.Стана така, че загубих контрол над автомобила вследствие на това, че карах малко над ограничението на скоростта, а и че автомобилът беше наистина много стар и като прибавим към това, че все още съм сравнително млад шофьор и нещата пасват.Блъснахме се в една мантила, за щастие и двамата се разминахме с каквито и да е наранявания.За съжаление самия автомобил не става вече за нищо.

Въпросът ми е следния.Има ли собственикът на автомобила правно основание да ме даде на съд за финансово обезпечение и ако да, на какво основание? Не знам дали има значение това, но самия автомобил е около 25 годишен, струва не повече от 700-1000лв, a до колкото разбрах вече е бил даден и за скрап, от където са взети едни 300-400лв, а от мен се искат пари в размер на 700-900лв, за да се разминем уж със съда.Надявам се, че някой тук е запознат и ще може да помогне.

Правилно съм разбрал.....Просто искат да го доят и да изкарат пари колкото 2 тарасляника....

Вий ся, де са отнесохте.....Колата въпреки че е стара е била явно в движение. Каско на 25 годишна бракма, кой ще направи? Станала на тенекии и я дали на скрап, ама явно не са направили оценка и ся се изнудват лапето. Кво му скочихте всички, сякаш не сте правили глупости и вий.....

Не си ме разбрал!!!!!!!!!!! Аз не оправдавам дадено действие!! Аз обяснявам какви последствия би довело и в какви ситуации би изпаднал човек!

За моето ПТП да съм казал, че е оправдано??? Казах, че съм поел вината, но "И двамата имахме своята вина, но неговата е по-скоро простима, докато моята е нехайство и т.н."...

Копирал съм ти предишният пост по една единствена причина, че не трябва да оценяваме прибързано!

Аз не споря с теб, не казвам нищо на опъки. В поста си споделям както личен опит, така и професионален, който не виждам как противоречи точно на твоят коментар, а по-скоро го допълва, с обобщението от личен опит, че не всеки нарочно виновен на пътя, а може и да допусне грешка!!!

Или греша, че всеки от нас може да допусне грешка?

Това прочете ли го?  "бил даден и за скрап, от където са взети едни 300-400лв"

Ще ми дадеш ли 300-400 лева хей тъй, щото сме съфорумци? Ако да, да ти напиша адреса си!

Какво толкова станало на всеки може да се случи да блъсне кола някъде.

Сега собственика иска май с тези 1000 лева да си купи нова 25-годишна бракма. Ако бяха свестни щяха да се разберат и да не плащат нищо или да изплати сума преценена от оценител в размер не повече от 300 лева за полу-разпаднала се кола. Но след като са я дали за вторични вече са си получили реалните пари и пак тормозят момчето за да лапнат повече.

Май този познат не е много познат.

Колата е просто предмет. Купчина ламарини с двигател, нищо повече не е.

Важното е, че няма пострадали. Сега най-вероятно ще плати освен колата и глоба + отнемане на контрони точки.

ПРОСТОТИЙО БЪЛГАРСКА КРАЙ НЯМАШ.

За блъснато животно нищо , а за купчина ламарини те изкарват терорист.

Какво толкова станало на всеки може да се случи да блъсне кола някъде.

Сега собственика иска май с тези 1000 лева да си купи нова 25-годишна бракма. Ако бяха свестни щяха да се разберат и да не плащат нищо или да изплати сума преценена от оценител в размер не повече от 300 лева за полу-разпаднала се кола. Но след като са я дали за вторични вече са си получили реалните пари и пак тормозят момчето за да лапнат повече.

Май този познат не е много познат.

Колата е просто предмет. Купчина ламарини с двигател, нищо повече не е.

Важното е, че няма пострадали. Сега най-вероятно ще плати освен колата и глоба + отнемане на контрони точки.

ПРОСТОТИЙО БЪЛГАРСКА КРАЙ НЯМАШ.

За блъснато животно нищо , а за купчина ламарини те изкарват терорист.

Ти всъщност имаш ли книжка и кола че се изказваш по такива теми ? За теб може да са купчина ламарини а собственика и може да е работил цял живот за нея и да не я гледа като купчина ламарини.

Ми ади като имаш твоя собствена я давай да ти я блъскат и после викай нищо не е станало, ламарини ще ги оправиш.

За едно си прав ! На всеки може да се случи ама като се случи бъркаш в джоба и оправяш щетите. А не да обясняваш "какво толкова е станало".

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Ти всъщност имаш ли книжка и кола че се изказваш по такива теми ? За теб може да са купчина ламарини а собственика и може да е работил цял живот за нея и да не я гледа като купчина ламарини....

Имам книжка, и не гледам на колата като купчина аламарина, но когато стане беля и съпоставиш живо същество, което не може да се върне с няколко смачкани ламарини се радваш, че нищо фатално не е станало.

Части за коли има. Части за връщане на живот няма. Пък нека си работил ако ще и 10 години. Друг акъл идва.

Работата станала вече, ся колкото и да му четете конско-файда йок. Донякъде е по-добре, че се е случило това, защото ще му дойде акъла и винаги ще има едно наум. И лафа- чужда кола се кара като чужда жена, за колата не важи ;)

Не му се караме колега. Ядосвам се, че не стига че е нарушил няколко правила освен, че пита как да мине тънко, пита дали и собственика на колата има право да го съди.

Бе тука всички сте баси светците. Сигурно цял живот не сте превишили скоростта и с километър и на чужда кола не сте се качвали. Забравили сте май кога сте били хлапета... Те разни бай гъзари превишават скоростта със стотици километри, вие тука за 15 километра го направихте на нищо момчето, колко бил тъп, безотговорен и т.н. Ударил кола, ударил. На всеки може да се случи. И аз като млад шофьор на няколко пъти съм изпускал колата, два пъти съм се пързалял по пътя, слава богу без удари в други коли или мантинели. Човек не се ражда научен. Ама нали трябва да се направим на велики и да нахокаме някой....

Така де момчето явно не е искало, да стане така, което не го оправдава разбира се, но смятам че това ще му е дало поука и ще е обеца на ухото му. Сега разбирам колко съм бил прав с тезата си "чужда кола никога не се качвай да караш"....

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Така де момчето явно не е искало, да стане така, което не го оправдава разбира се, но смятам че това ще му е дало поука и ще е обеца на ухото му. Сега разбирам колко съм бил прав с тезата си "чужда кола никога не се качвай да караш"....

Ти ако си на негово място, и твой приятел ти каже лошо ми е, би ли карал вместо мен, няма ли да му помогнеш и да седнеш зад волана?

Ти ако си на негово място, и твой приятел ти каже лошо ми е, би ли карал вместо мен, няма ли да му помогнеш и да седнеш зад волана?

Виж това е друга тема, но бих преомислил за дейтствията си предварително и доста внимателно. Това е "нещото" което липсва при доста хора и реагират "първосигнално". От там стават подобни бели.

.........a до колкото разбрах вече е бил даден и за скрап, от където са взети едни 300-400лв, а от мен се искат пари в размер на 700-900лв, за да се разминем уж със съда.Надявам се, че някой тук е запознат и ще може да помогне.

Определянето на щетите се прави от лицензиран оценител.

Направено ли е това преди колата да отиде на скрап? 

Ако е направено - ще плащаш, няма де да идеш и съветът ми е въобще да не се стига до дело, защото тогава ще палщаш и разноските по делото, адвокатските хонорари и т.н. 

Ако не е направена оценка от лицензиран оценител, а колата вече е дадена за скрап - спокойно можеш да им теглеш една майна и да отидете на съд. Ще бъдеш осъден-то е ясно, вината е твоя, но парите, които ще дадеш в никакъв случай няма да бъдат в такъв размер.

Виж това е друга тема, но бих преомислил за дейтствията си предварително и доста внимателно. Това е "нещото" което липсва при доста хора и реагират "първосигнално". От там стават подобни бели.

Колега ти сериозно ли ги говориш тези неща. Утре ако се качиш с приятел да идете до морето примерно и той ако ти кажа - седни да караш, че ми се върти свят и не ми е добре. Ще се замислиш, точно НИКОГА! Ще седнеш и ще караш, лелеее всички тука го изкарахте, че когато ти се наложи да караш инцидентно чужда кола, сядата и правите 3 часов разбор на възможни последствия от евентуалната си и превантивна постъпка, а именно да седнеш да караш чужд автомобил - айде моля Ви се!  

В инцидентни ситуации, се реагира "първосигнално" по - точно действаш и после мислиш. Колкото до всички колеги, които казват, че момчето ще бъде осъдено. Логичен въпрос възниква в мен - как ищец ще има материални претенции към ответника за вещ, която е унищежена (скрап) на базата на обща приказки и фейсбук снимки ли ще доказва това? Силно се съмнявам Акта от КАТ да е подробен за щетите по автомобила, както и ответника винаги може да каже - колата си беше така и просто опираме на думата на единият срещу думата на другият :). Семейството на ищецът ще са незаконни свидетели за състоянието на вещта според мен, защото са заинтересовани от изхода на делото. Бе малко омагъосан кръг ми се вижда. Съвета ми към автора е - прежали една диско вечер (50 лева) и отиди при някой добър адвокат, г/д толко вземат за консултация. Той ще ти каже най - добре, но в ситуацията според мен "дупката в закона" ще е именно липсващата вещ (колата предадена на скрап), за която ще се "проведе" евентуално цялото дело. Успех и късмет.

аре сега, нали са викали катаджиите и свидетели и вероятно пред свидетелите е обсъждана случката. каквото има да става ше е подплатено от към обвинение

Камикадзето да се научи, че чужда кола се пази, за разлика от чужда жена. ;)

Други съвети нямам. Приятно чесане на езиците(т.е. пръстите).

аре сега, нали са викали катаджиите и свидетели и вероятно пред свидетелите е обсъждана случката. каквото има да става ше е подплатено от към обвинение

Катаджиите, откога са и вещи лица? Почти съм сигурен, че ако опре до съд, ще може да се обжалва и акта, защото и актове не могат да пишат......

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.