Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Уиндоуса засича проблем в хард диска

Featured Replies

• Автор

Мерси,но тук открих едно мнение:

SpinRite 6.0 върши много добра работа. Пълният тест може да отнеме повече от 24 часа, но със сигурност ще маркира като лоши сектори всички, които биха дали проблеми в близко бъдеще и ще възстанови всички използваеми. Програмата е писана на асемблер от легендарния Стийв Гибсън, работи под чист ДОС и управлява дисковия контролер директно през портовете, заобикаляйки дори BIOS-а. Ползвам SpinRite от версия 2 и вече 14 години не ме е подвеждала.

HDD Regenerator също е чудесна програма. Но аз я ползвам по-скоро за еднократно спасяване на данни от диск, който е започнал да се поврежда, а не за тестове на диск, с който смятам да продължавам да работя. Ето ти линк към retail версията, не вярвам да платиш $60 за оригиналната  ;) За възстановяване на FDD-image файла от архива ще ти трябва Winimage. CD-image файла е във формат ISO, можеш да го запишеш директно на CD. 

Редактирано от bojoviki (преглед на промените)

• Автор

Има два вида дискове-тези,които вече са повредени,и тези,които почват да се повреждат.

Изтеглете и инсталирайте програмата HDTune. Пуснете я да сканира за грешки.Покажете и Health статуса на диска чрез програмата.

Здравейте,има някакво развитие мисля.Първо се намери гаранцията на диска,важи още месец.Второ,форматирах всички дялове без "C".И сега изчаквам HDTune да приключи за да ви кача снимка,на която досега няма нито един лош сектор.Как е възможно това?Ще пиша после като свърши сканирането.

Ето от вчера снимката преди форматирането на дяловете:

И снимка от преди малко след формата:

Някой ще може ли да ми обясни?Мерси

Редактирано от bojoviki (преглед на промените)

Relocated Sectors означава че тези сектори вече са заменени. Т.е. не е нужно да се появяват при сканирането като лоши сектори. Ако бяхте използвали софтуер които показва access time за всеки сектор, то тогава бихте забелязали (евентуално) тези сектори като такива с забавяне.

Офф/ Ето защо не ми харесват такива софтуерчета като HDD Tune, не дават представа за такива по-интересни неща/

Щом сте му намерили гаранцията не губете време , ами направо си го носете в сервиза

• Автор

Relocated Sectors означава че тези сектори вече са заменени. Т.е. не е нужно да се появяват при сканирането като лоши сектори. Ако бяхте използвали софтуер които показва access time за всеки сектор, то тогава бихте забелязали (евентуално) тези сектори като такива с забавяне.

Офф/ Ето защо не ми харесват такива софтуерчета като HDD Tune, не дават представа за такива по-интересни неща/

Щом сте му намерили гаранцията не губете време , ами направо си го носете в сервиза

Да,оставаща гаранция от 25 дена.Чухме се вече и утре го нося.Като разберат колко остава,мисля че ще търсят как да се разминат със смяна на диска.Първото,за което се сещам е,че няма лепка отзад.Тя ще ми изиграе лоша шега,нищо че не е отварян и нищо не е пипано вътре.

Да,оставаща гаранция от 25 дена.Чухме се вече и утре го нося.Като разберат колко остава,мисля че ще търсят как да се разминат със смяна на диска.Първото,за което се сещам е,че няма лепка отзад.Тя ще ми изиграе лоша шега,нищо че не е отварян и нищо не е пипано вътре.

каква е тази лепка която я няма?
  • Автор

каква е тази лепка която я няма?

Това е лепка,която запечатва задната решетка със страничния капак.На повечето места,откъдето съм си купувал компютър я слагат.Тук пропуснаха или въобще не слагат подобни неща.Това е докато има гаранция да не се отваря от притежателя.Вече пц-то е в сервиза,но им трябвало 3 часа за тест и после пращали харда в София и оттам ако решат,че отговаря на гаранцията,пращат нов и след като пристигнел,щели да ми звъннат.Цялата операция можела да отнеме до месец.Не че да отнеме,а че можели да задържат харда до месец.Българска работа.Давам им още ден и от петък почвам да досаждам.

А ти поне сети ли се да си прехвърлиш инфото , щото диска  , ако уважат гаранцията - няма да се върне .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.