Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филми, които си заслужават!

Featured Replies

Няма проблеми за снимката biggrin.gif - аз съм жена и няма нищо против да гледам прелестите на Моника Белучи, да не говорим за някой мъж :hush: .

И като споменахме дуета (те май бяха и женени) се сещам за Необратимо - не го препоръчвам на всеки, доста е суров и брутален и е сниман наобратно (действието се развива отзад напред) и има една фрапантна сцена с изнасилване, но все пак си заслужава филма (особено за ексцентирчни ценители). :lol6:

• Отговори 739
  • Прегледи 239,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имах по-големи очаквания... някак си прекалено детски ми се стори. Сериозен, без да е натоварващ и с прекрасна актьорска игра ме впечатли този: Опитах да се сетя какъв да е филм и се сетих

• Oхх, тази тема съвсем се размъти...както и да е. Ето един филм, които много си заслужава! Das Leben der Anderen(The lives of others) Източна Германия, преди падането на Берлинскат

• Само да помогна малко с един офтопик... The Secret Life of Words - в каталога на арена... Субтитри има при юнаците...

Публикувани изображения

1gangster320x200tr4.jpg

Голям наркобос пренася хероин в Харлем през 70-те, криейки наркотика в ковчези на мъртви американски войници, които пристигат от Виетнам.

Страхотен филм и невероятен Дензъл Уошингтън!

imdbna0.png

Трейлър :

American Gangster / Американски Гангстер (2007)@######

American Gangster / Американски Гангстер (2007)@######

Редактирано от black hawk (преглед на промените)

О, има раздвижване в киноманските теми. biggrin.gif

Stardust - http://imdb.com/title/tt0486655/

Робърт де Ниро - травестит, Мишел Пфайфър - на 300 години ;), чудно е като отидеш на филм без никакви очаквания и да останеш приятно изненадаш.

А аз ще го гледам заради Мишел. Тя ми липсва. За последните 7 години има 3 филма, за последните 4 - 0 (озвучаването на Синбат не се брои). Вече гледах "I Could Never Be Your Woman". Ще очаквам "Stardust" да излезе на DVDRip, както и "Hairspray". Явно е, че набляга на комедиите, доволна съм.

Но оригиналът си е ОРИГИНАЛ!
Oui :lol6: Гледала съм и двете версии, и американската и френската са добри.

Изглежда и American Gangster ще се дърпа. Като чета, освен името на актьора и режисьора ми привлича вниманието. Предполагам, че на моя ще му хареса.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Бих казала че тази тема ми допада изключително много. Понеже пишете за не толкова касови филми бих предполжила да има направим и малко ревюта, ако и тази идея ви допада можете да ми пишете на [email protected].. всичко друго оставете на мен :beer: А ако нещо друго би ви заинтригувало относно идеята ми може да хвърлите един поглед и на informativno.blogspot.com :)

Оле, току-що гледах "Отмъщение" с Кевин Костнър и Антъни Куин, от 1990г. е. Чудя се как не съм го гледала до сега. Филмът е невероятен, наистина си заслужава!

200px-Revenge_dvd.JPG

малко инфо и от imdb

ето и торент към него

Revenge

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

За Stardust:

Здравейте,

и аз го гледах този филм и ми беше ужасно досаден – замислен като комедия, но липсва каквато и да било идея. Чудя се как именити актьори като Робърт де Ниро и Мишел Пфайфър са се съгласили да участват в този лишен от смисъл филм – може би защото на тяхната възраст няма голям избор от роли...Макар и талантливи, комерсиализацията на киното игнорира таланта.

Редактирано от Rosamund (преглед на промените)

Искам да добавя към дългия списък на "заслужаващите" филми - "1900"(с италиански заглавие - "Leggenda del pianista sull'oceano, La", http://imdb.com/title/tt0120731/)

Едва ли някой би останал безразличен към този този великолепен филм!

Поклон пред паметта на Торнаторе!

notebook.jpg

За всички любители на романтиката ;)

Доживях да го гледам. Абсолютно съм съгласна, че филмът си заслужава да бъде видян. Даже вече ми е в колекцията от любими филми. Страхотен е :jumping11:

Бих казала че тази тема ми допада изключително много. Понеже пишете за не толкова касови филми бих предполжила да има направим и малко ревюта, ако и тази идея ви допада можете да ми пишете на [email protected].. всичко друго оставете на мен :) А ако нещо друго би ви заинтригувало относно идеята ми може да хвърлите един поглед и на informativno.blogspot.com :)

Добре си дошла да пишеш ревюта :), с удоволствие ще ги четем.

За Stardust:

Здравейте,

и аз го гледах този филм и ми беше ужасно досаден – замислен като комедия, но липсва каквато и да било идея. Чудя се как именити актьори като Робърт де Ниро и Мишел Пфайфър са се съгласили да участват в този лишен от смисъл филм – може би защото на тяхната възраст няма голям избор от роли...Макар и талантливи, комерсиализацията на киното игнорира таланта.

Уважавам правото на мнение на всеки (особено ще се отнася до нещо сравнително относително), но това е просто ... уникален коментар. Не мога да се стърпя... Само с някоко изречения прати двама чудесни актьори в трета глуха, опита се да ни убедиш, че ако си стар нямаш избор на роли в киното (жалко за Ал Пачино, Р. де ниро, Антъни Хопкинс, и т.н., ще трябва да участват само в разни посредствени и безидейни продукции) , наплю една от добрите комедии през тази година и се опита да ни убедиш, че англичаните нямат идеи и чувство за хумор. Само едно искам да знам, как точно прецени, че нямат избор на роли?

Актьори като Робърт де Ниро и Мишел Пфайфър биха могли да участват в почти всеки един филм, в който биха пожелали. Единият е най-уважаваният актьор в световен мащаб, а това че е стар в никакъв случай не го прави по-малко известен или търсен за роли; М.Пфайфър има за съпруг един от най-маститите холивудски продуценти. От края на второто изречение може би ти става ясно, че Мишел може да се уреди с доста роли. Показателно е, че дори Дж. Брукхаймер (мъжът на М.Пфайфър) не фигурира в листа с продуцентите. Едва ли човекът имащ голяма заслуга за Snatch и Lock, Stock and Two Smoking Barrels e лишен от идеи. Според мен направо си бъка от идеи. Говоря ти за режисьора на Звезден прах. Очевидно е че бяга от клишетата (Поне в по-голямата си част). Очевадно е че филмът има идеи. Още по-видно е че в по-голямата си част са реализирани, при това доста успешно.

Извинявай, но и последното изречение кърти мивки. Как да@##$%$#@ успя да я съчиниш тая фраза. Откъде на къде ще го ингнорира. Малко или много дори зависи от него. Определено го подтиска и хаби.

Един талантлив актьор може да играе във всеки филм. Самият филм може и да не струва, но това не пречи на актьора да покаже актьорски качества. Не случайно сценарии се пишат само за определени актьори, филми имат успехи само заради актьорския състав и т.н. Да кажеш, че на този филм му липсва идея е все едно да кажеш, че в Австрия е пълно с кенгурута.

и още едно предложение от мен:

Tigre e la neve, La / tiger and the snow

http://imdb.com/title/tt0419198/

Отново геният на Роберто Бенини. Е не е Vita è bella, La, но определено си заслужава!

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Изгледал съм доста филми предимно комедий,ужаси и драми/романтични/

За мен едни от най-великите илми който съм имал честа да гледам и да се докосна до техният свят са:

"Volver" " Завръщането"

volver.jpg

"Bad education" - "лошо възпитание"

Badeducation.jpg

"Malena" - "Малена"

pos629.gif

"Irreversible" - "Необратимо"

IrreversiblePoster.JPG

" Memoirs Of A Geisha" - "Мемоарите на една гейша"

pos5546.gif

"Brokeback Mountain" - "Планината Броукбек"

Brokeback.JPG

Редактирано от buba1 (преглед на промените)

Любо, съгласна съм с теб. Само да вметна една корекция - David E. Kelley :)

Което си е доста близко до Джери Брукхаймер и грешката е незначителна.

bscap0015ag0.gif

• 2 седмици по-късно...
Любо, съгласна съм с теб. Само да вметна една корекция - David E. Kelley ;)

Което си е доста близко до Джери Брукхаймер и грешката е незначителна.

Хаха, едва ли Мишел Пфайфър мисли като теб :P, благодаря за корекцията ;)

Преди няколко дни гледах the Heartbreak kid, който филм ме подсети за Osmosis Jones. Напомни ми за него главно поради факта, че вече съм напълно уверен в неспособността на братя Фарели да направят прилична комедия. Както и да е, Osmosis Jones е филмче, което си заслужава 90 минутната загуба на време пред телевизора/ПСто. Изключително оригинална идея да се представи човешкия организъм под формата на..., най-добре да не казвам за тези, които не са го гледали.

Osmosis Jones

http://imdb.com/title/tt0181739/

Хаха, едва ли Мишел Пфайфър мисли като теб :ph34r:, благодаря за корекцията :ph34r:
Хе-хе, имах в предвид, че и двамата са добри сценаристи и продуценти т.е. името не влияе на тезата ти, но ти си го знаеш :speak:

Аз лично горещо ви препоръчвам Abby & Ira (2006)

14abby-600.jpg

IMDB

Official Website

Силно съм впечатлена от Jennifer Westfeldt която освен, че е в главната роля, е написала и сценария. Справила се е блестящо!

• 3 седмици по-късно...

Trading Places (1983)

TradingPlaces.jpg

Много стар и много готин.

Забавни актьори - Еди Мърфи, Дан Акройд, Джейми Лий Къртис.

А освен всичко друго, е и подходящ за Коледа.

jane_austen_book_club.jpg

IMDB (По новелата на Karen Joy Fowler)

Както пише в началото на постера, не е нужно да сте чели книгите за да влезете в клуба т.е. да се насладите на филма, но определено би помогнало за да го разберете напълно. Аз лично съм запозната само с половината от шестте заглавия:

"Разум и чувства" (Sense and Sensibility) - 1811

"Гордост и предразсъдъци" (Pride and Prejudice) - 1813

"Мансфийлд парк" (Mansfeild Park) - 1814

"Ема" (Emma) - 1816

"Въздействие" (Persuasion) - 1818

"Абатството Нортангър" (Norhanger Abbey) - 1818

Да си го кажем направо, този филм е предимно за жени и за фенове на Джейн Остин. Малко вероятно е да се хареса на мъжката половина, но не е невъзможно. Все пак на доста от тях им допадна "Наистина любов". Моята оценка е висока - 8/10.

National Treasure: Book Of Secrets

nationaltreasurebookofsecrets.jpg

## Резюме : В продължението на боксофис-хита “Съкровището” търсачът на съкровища Бен Гейтс (Никълъс Кейдж) отново потегля на въодушевяващо, изпълнено с екшън глобално приключение в света на скритите исторически факти и тайните съкровища.

С появата на скрита досега страница от дневника на Джон Уилкс Бут (убиецът на Линкълн), пра-пра дядото на Бен изведнъж е въвлечен като основен конспиратор в убийството на Ейбрахам Линкълн. Решен да докаже невинността на прародителя си, Бен тръгва по международна верига от улики, която го отвежда от Париж до Лондон, и накрая отново в Америка. Пътуването разкрива пред Бен и екипа му не само изненадващи откровения, но и пътя към една от най-старателно пазените тайни в историята на света.

download.gif

Stardust - http://imdb.com/title/tt0486655/

Робърт де Ниро - травестит, Мишел Пфайфър - на 300 години :wors:, чудно е като отидеш на филм без никакви очаквания и да останеш приятно изненадаш. В никакъв случай филмът не се взима на сериозно, а е по-скоро една от най-добрите комедии през тази година, дори бие към пародия :wors:. Добре че англичани са се заели с него :)

Hi Ipa :)

И аз като теб, останах много приятно изненадана от филма и подбора на актьорите. Когато видях, че в него играят 2-ма от най0любимите ми - Робърт Де Нииро и Мишел Пфайфър си казах, че дори и филма да не струва си заслужава да ги гледаш в продължение на час - час и нещо - ей така за кеф :) Да, ама то пък се оказа и готина комедийка. Двойно забавление.

А сега ето ти едно по-сладко губене на време - по-забавно и по-очарователно. Отново Мишел Пфайфер /тази жена е божествено красива/, но този път в реалната и възраст :P

Филмът се казва "I could never be your woman"

http://######/details.php?id=110680

:)

А сега за хора, които обичат билярд /аз лично съм манячка ;) / Преди два дена, докато се ровех из нета да си търся щека за снукър и билярд попаднах на 3 заглавия /за съжаление, единия филм го няма по бг сайтовете/. Както и да е. Другите 2 са :

http://######/details.php?id=98102

"The Hustler" /"Играчът" /1961/

http://######/details.php?id=92974

The Color of Money / Цветът на парите (1986) - Том Круз ме впечатли с играта си в този филм. Сами ще видите.

Иначе и в двата филма играе Пол Нюман - Много добър актьор. Лично аз не му бях фенка, но си заслужава да се гледа в тези двата :)

Е, това е засега от мен. Enjoy! :)

Редактирано от sericsson (преглед на промените)

Нека се включа с някои заглавия, които определено се вписват в темата :)

"No Country for Old Men" - http://imdb.com/title/tt0477348/ - чудесен филм, много добър сценарий, но финалът можеше и да е по-добър, макар че, филмът си е типичен за братя Коен

"Eastern promises" - http://imdb.com/title/tt0765443/ - поредното чудесно сътрудничество между Д.Кронебърг и Виго Мортесен и поредният чудесен филм. Типично за Кронебърг е да показва сцените по начин, които повечето режисьори избягват. Доста насилие и голота представено по толкова реален начин, че на моменти ви се иска да извъртите глава от екрана. Добрата новина е че в Обединеното Кралство дори решиха да не го цензурират.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Нека се включа с някои заглавия, които определено се вписват в темата :)

"No Country for Old Men" - http://imdb.com/title/tt0477348/ - чудесен филм, много добър сценарии, но финалът можеше и да е по-добър, макар че, филмът си е типичен за братя Коен

"Esatern promises" - http://imdb.com/title/tt0765443/ - поредното чудесно сътрудничество между Д.Кронебърг и Виго Мортесен и поредният чудесен филм. Типично за Кронебърг е да показва сцените по начин, които повечето режисьори избягват. Доста насилие и голота представено по толкова реален начин, че на моменти ви се иска да извъртите глава от екрана. Добрата новина е че в Обединеното Кралство дори решиха да не го цензурират.

Това са ми последните фаворити biggrin.gif

"No country for old men" ме разби от всякъде. Едно на ръка, че братя Коен са ми любимци, ами и е тоя пич ме разби. biggrin.gif Такъв рядък кадър, играещ ролята на спокойния изрод не бях виждала. С онзи дълбок глас...много фрапантни сцени имаше с него laugh.gif

А "Eastern promises" си беше поредното попадение на Кроненбърг. Аз го чаках от доста време да излезе и го препоръчах на 1000 човека. Много добър сюжет, много добра игра (ама какъв руски акцент бяха бацнали, хем че почти никой от актьорите не е руснак). Между другото това за татуировките е вярно :)

Това са ми последните фаворити biggrin.gif

"No country for old men" ме разби от всякъде. Едно на ръка, че братя Коен са ми любимци, ами и е тоя пич ме разби. biggrin.gif Такъв рядък кадър, играещ ролята на спокойния изрод не бях виждала. С онзи дълбок глас...много фрапантни сцени имаше с него laugh.gif

А той дори е испанец :)

А "Eastern promises" си беше поредното попадение на Кроненбърг. Аз го чаках от доста време да излезе и го препоръчах на 1000 човека. Много добър сюжет, много добра игра (ама какъв руски акцент бяха бацнали, хем че почти никой от актьорите не е руснак). Между другото това за татуировките е вярно :)

Винаги ми е било интересно как успяват да се справят с акцентите и струват ли си усилията, но явно за добрите актьори това не е проблем. Веднага се сещам за Никола Кидман (австралийка), Венсан Касел и Матю Касовиц (французи) които играеха ... руснаци в Birthday Girl :P

Малко спам, но не мога да сдържа. Бианка, Любо, изумявате ме с познанията в областта на киното. Свалям ви шапка. Много ме кефите, ей. cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.