Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филми, които си заслужават!

Featured Replies

Вчера попаднах на един филм, който много ми хареса - Пропукване (Fracture)

Филмът е с Антъни Хопкинс и наистина си заслужава да се гледа.

FracturePoster.jpg

Съгласна съм. Поредното потвърждение, че няма как да има слаб филм с Антъни Хопкинс. Хареса ми всичко - от самия начин на заснемане на филма, включително декорите и т.н., през начина по който се развива действието и се разплита интригата, до - актьорската игра. Рядко се среща толкова запомнящ се и поставящ доста въпроси филм.

• Отговори 739
  • Прегледи 242,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имах по-големи очаквания... някак си прекалено детски ми се стори. Сериозен, без да е натоварващ и с прекрасна актьорска игра ме впечатли този: Опитах да се сетя какъв да е филм и се сетих

• Oхх, тази тема съвсем се размъти...както и да е. Ето един филм, които много си заслужава! Das Leben der Anderen(The lives of others) Източна Германия, преди падането на Берлинскат

• Само да помогна малко с един офтопик... The Secret Life of Words - в каталога на арена... Субтитри има при юнаците...

Публикувани изображения

Наскоро гледах 3те части на поредицата за Bourne (Bourne Identity, Bourne Supermacy и Bourne Ultimatum) и определено си заслужават.. Страхотна игра от Мат Деймън. Филмът е доста интересен и си заслужава.

Редактирано от baby_muse (преглед на промените)

за любителите на фентъзито: Децата на хората

Филма и според мен си заслужава, но тук определено говорим за въпрос на вкус. Почти не засякох хора на които да им харесва, а брат ми ме пита: "Изобщо случва ли се нещо в този филм?".

На мен ми хареса като идея. Атмосферата на апокалиптичното общество беше доста добре предадена.

П.П: Да знаеш, че не е фентъзи :ph34r:

Наскоро гледах 3те части на поредицата за Bourne (Bourne Identity, Bourne Supermacy и Bourne Ultimatum) и определено си заслужават.. Страхотна игра от Мат Деймън. Филмът е доста интересен и си заслужава.Наскоро гледах 3те части на поредицата за Bourne (Bourne Identity, Bourne Supermacy и Bourne Ultimatum) и определено си заслужават.. Страхотна игра от Мат Деймън. Филмът е доста интересен и си заслужава.

Мат е страхотен... Страшно ме изкефи в Courage Under Fire, въпреки че ролята му не е кой знае каква...

condemned2wide.thumbnail.jpg

The Condemned / Осъдените (2007)

В ролите : Стив Остин, Вини Джоунс...

Резюме : 10 души ще се бият, 9 от тях ще умрaт, от теб остава да гледаш!

"Осъдените" е ново заглавие с познат сценарий, където ще видиме, бившият футболист Вини Джонс в ролята на Макстърли и Нейтън Джоунс от Кечманията в ролята на Руснака. Десет човека със смъртни присъди са пуснати на отдалечен остров, задачата им е една, който може да оцелее ще се спаси, но дали наистина е така. Всичко това се случва пред предварително поставени камери, за да могат определен кръг от хора да се забавляват. По правилата на играта само един ще бъде свободен, този който победи другите. Но може да се случи и нещо непредвидено от организаторите, в един момент те да се превърнат в бягащата жертва...

Редактирано от artemida4 (преглед на промените)

The Condemned е толкова безсюжетен.. че нямам думи. Героите все едно играят насила, а пък отделните сцени са сякаш са "залепени" една с друга. Общо взето прилича на игра, която се излъчва LiVe..

Редактирано от baby_muse (преглед на промените)

The Condemned е толкова безсюжетен.. че нямам думи. Героите все едно играят насила, а пък отделните сцени са сякаш са "залепени" една с друга. Общо взето прилича на игра, която се излъчва LiVe..

Взе ми думите от устата. В този филм главния герой има точно 5 реплики, които напълно допълват визията на Стив Остин на огромна тъпа канара. И аз съм изключително възмутена от целия сценарии абе въобще плоска история.

Добре дами, разбирам ви, но май сте объркали темата нещо biggrin.gif

Тука говорим за филми, които си заслужават - айде марш в другата тема laugh.gif

Добре дами, разбирам ви, но май сте объркали темата нещо biggrin.gif

Тука говорим за филми, които си заслужават - айде марш в другата тема laugh.gif

biggrin.gif

Просто нямаше начин да се въздържа след тази рецензия над мен.. Не може така да се гаврят с времето на хората :)

biggrin.gif

Просто нямаше начин да се въздържа след тази рецензия над мен.. Не може така да се гаврят с времето на хората :)

Ами тогава beware biggrin.gif

Внимавайте какви филми гледате, за да не се чувствате ограбени laugh.gif

Я стига спамили biggrin.gif

Ето едно филмче, което според мен си заслужава много ми напомня на "Първия рицар" с Ричард Гиър.

Tristan And Isolde / Тристан и Изолда (2006)

98147.jpg

Филмчето е красиво за романтичните души. Въпреки, че на моменти ми се стори малко претупано. ;)

wakinglife2.jpg

IMDb

Като попрегледах с търсачката филмето не е било обсъждано въобще- съвсен некомерсиално и неизвестно ,но според мен си е истински шедьовър. Хвърля философски поглед към живота пресъздавайки моменти от него - моменти които са се случвали може би във всекидневието ни, но не сме им обръщали внимание.

P.S. Още не съм го изгледал цялото - не стига време за размисъл ...

Ако имате проблем с намирането му - шернал съм го в по-извесните DC хъбове.

Tristan And Isolde / Тристан и Изолда (2006)

В духа на този филм, който много ми харесва и на мен.. Аз бих препоръчала The Ring of The Nibelungs ;) За мен той е по-добрият от двата.. Заслужава си всяка минута.. (Саундтрака към филма също)..

53776.jpg

Бих добавила и за страхотната игра на Кристана Локен :P

Гледайте го и не мисля, че ще съжалявате. :P

Possession /В царството на спомените - така го превеждат някъде, а на самия филм, който гледах, преводът беше "Обсебване"/

Много КРАСИВ филм бих казала, много романтичен и много заслужаващ си да се види.

"Не мога да ти позволя да ме игориш,

нито мога да ти устоя.

Обикновен човек не може да стои в огъня,

без да изгори...."

http://######/details.php?id=62590

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

За мен филмите,които наистина си заслужават гледането,а не са чак толкова известни са:

1."American history X" 2."Mystic river" 3."Nothing to lose" 4."Primal fear" 5."Phone booth"

6."Proof of life" 7."Training day" 8."The departed" 9."25th hour" 10."The insider"

Аз обожавам The Mystic River. Много силен филм и страхотни Шон Пен и Тим Робинс. :wors:

We Were Soldiers - Бяхме войници

s1490533.jpg

Военен филм, създаден по действителен случай, по книгата на ген.-лейтенант Харолд Мур и Джоузеф Галоуей.

Този филм е определено от онези, които си заслужават да се изгледът поне веднъж.

wakinglife2.jpg

IMDb

Като попрегледах с търсачката филмето не е било обсъждано въобще- съвсен некомерсиално и неизвестно ,но според мен си е истински шедьовър. Хвърля философски поглед към живота пресъздавайки моменти от него - моменти които са се случвали може би във всекидневието ни, но не сме им обръщали внимание.

Който и филм на Ричард Линклейтър да хванеш, няма да съжаляваш:

http://www.imdb.com/name/nm0000500/

Иначе аз ви препоръчвам това: Black Books

http://www.imdb.com/title/tt0262150/

Типичен английски комедиен сериал.

All_The_Kings_Men_Widescreen_R2-front.jpg

В ролите : Шон Пен, Джъд Лоу, Антъни Хопкинс, Кейт Уинслет ...

Май само това е достатъчно да се каже biggrin.gif Въпреки, че става въпрос за политическия живот в САЩ след Голямата депресия, има и нещо във филма, което много ми напомня на българската действителност сега. Но, както е казано - в Библията май беше: който има очи ще види cool.gif

Малко са филмите кото си заслужават:

Ужаси:

1.Петък 13

2.Кошмари на Елм стрийт

3.Хелуин

Екшън:

1.Жега

2.Бандата на Оушън

3.Точна На пречупване

Комедия:

1.Час Пик

2.Лоши Момчета

3.Мистър Бийн

Драма:

1.Филмите на Робърт Де Ниро (Всичките)

2.Кръстникът

3.Усещане за жена

4.Хлапета

5.Титаник

6.Зеленият Път

thepaintedveil1_large.gif

Драмата 'Цветният воал' е заснета по едноименния роман на британския писател Съмърсет Моъм от режисьора Джон Къран. Сценарият е дело на носителя на Оскар Рон Нисуaнър, който получи ценната статуетка през 1993 г. за скрипта на драмата 'Филаделфия'. Общата им работа с Къран започва години преди да доведат проекта си до снимачната площадка. Към тях се присъединява и актьорът Едуард Нортън ('Боен клуб'), който, освен че изпълнява главната роля, става и продуцент на филма.

Отегчена от ежедневието и скучната работа на съпруга си, Кити Файн (Наоми Уотс) започва любовна връзка с британския посланник Чарли Таунсенд (Лив Шрайбър). Аферата им свършва неочаквано и, за нейно наказание, Уолтър (Едуард Нортън) приема ново предизвикателство да замине със съпругата си в далечно китайско село, където има смъртоносна епидемия от холера. Далече от цивилизацията двамата откриват себе си, но тогава се случва най-страшният кошмар на Кити.

avtora.com

С една награда "Златен Глобус" и още три номинации.

Изключително силен филм. Ще ви разплаче поне два пъти, докато го гледате, но си заслужава ;)

BUFOR

Историята на 22 - годишния командир на опорен пост Лираз Либерти и неговите войници, които чакат заповед за изтегляне на частта си от Ливан.

История, в която врагът няма лице, от небето падат бомби, а младите войници, въпреки паниката, трябва да изпълнят своя войнски дълг...

НАГРАДИ: ''Сребърна Мечка'' 2007 г. за най-добър режисьор от фестивала в Берлин.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.