Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

Всички ли сме на линия? :) Поздрав!

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

За филмовите фенове - днес попаднах на сериал на компютърна тематика - на тема сигурност на комп. мрежи - MR. Robot - 1.серия е излъчена.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Така,защитата ми е по препоръките на HJT-Team.Crypto Prevent Online Armor c HIPS и MBAE а имам и МБАМ.Crypto Monitor е платена програма.Дава няква базова защита фрии версията.Георги ще каже върши ли работа.

Една кратка и многоточна статия - защо в гоненето на вещици от страна на Европа към Facebook не става дума за защита на данните ни: Facebook in hot water again over European privacy concerns, and it’s stupid

http://tenscores.com/daily/facebook-ads/europe-privacy-lawsuit-201505290700/

“We can’t forever be living in a world where we compete with one arm tied behind our backs and they don’t,” Pierre Louette, deputy chief executive at Orange, the former French telecom monopoly, said in reference to Facebook. “Our two worlds are colliding. Now that the worlds have met, we’re all competing for people’s attention.”

или за обикновеното лицемерие на западно-европейците. It's all about the money.

Ок...аз просто имах тежък уикенд...едно ергенско парти и две сватби...така че нямаше как!

Успех!

c050.gif

Повечето хора не могат да си светнат лампата. Сам виждаш във форума какви теми и постове се пускат. Тази автоматизирана система ще иска и минимум знания и грамотност, а това в България вече става лукс.

Ти си бил голяма работа значи,та нека позная,ти  си от по-малкото "хора", нали?

P.s. Не мога да повярвам какви глупости чета напоследък тук,това не е истина баси :no-no:

P.s. Не мога да повярвам какви глупости чета напоследък тук,това не е истина баси :no-no:

Не можах да пусна осветлението...чувствам се като Стиви...баси...и парното не работи..сигурно  са хакнали таймера....по дяволите...навън някой пак е откраднал тръбите...и вода няма...Боже...къде съм...на Луната!?...Не,там щеше да има поне кратери......

Не можах да пусна осветлението...чувствам се като Стиви...баси...

Амм то още светло бре. Ама след час жа търся помощ. Добре,че си имам градски дето ги чати тия работи. :D

Амм то още светло бре. Ама след час жа търся помощ. Добре,че си имам градски дето ги чати тия работи. :D

И ти "чаткаш"...не ти трябва помощ....

Боже, хакнаха системата на къщата. Прибирам се привечер и отдалече гледам две сенки на щорите на спалнята. Въвеждам паролата да си вляза в къщи и ме посреща "Access denied"

Касперский: Windows Phone более защищенная ОС, нежели Android и iOS

kasperskiy1242342354.jpg

Евгений Касперский является генеральным директором компании «Лаборатория Касперского», о которой знает наверняка каждый владелец компьютера. Но, для тех, кто не в курсе, данная компания специализируется на решениях в сфере IT-безопасности. И вот глава компании в очередной раз заявил, что мобильная операционная система от Microsoft является более защищенной, нежели её конкуренты.

По мнению Евгения Касперского Windows Phone менее уязвимая ОС к хакерским атакам, нежели iOS и Android. Это было сказано в ходе конференции по безопасности в Австралии.

«Злоумышленники только то и делают, как думают о мобильной операционной системе от Apple, ведь там слишком много уязвимых участков. Что касается мобильной ОС от Google, там дела обстоят не лучше, ведь на Android идут миллионы атак. А вот мобильная операционная система Windows Phone на фоне своих конкурентов смотрится гораздо лучше. Кроме того, в новой версии ОС (видимо речь про Windows 10 Mobile), разработчики из Microsoft ещё сильнее закрутят винтики для хакеров» - Касперский.

Помимо этого, Е. Касперский подчеркнул, что в последнее время злоумышленники чаще атакуют мобильные устройства, нежели десктопные компьютеры.

В допълнение:

интересна трактовка - Kaspersky Labs Hacked "By Government"

Ако може нещо по-хеви или поне по-хард :ph34r:  :wink12:

Така как е?

Или нещо по-класическо? :)

https://www.youtube.com/watch?v=3Ty7VlXbIqw

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

http://blog.higg.so/2015/06/16/so-lastpass-was-hacked/

Една публикация, от рода, на която сигурно в следващите седмици ще има много. Дали някой е съгласен с пича или не, всеки сам за себе си решава.

Истината за мен е обаче, че... shit happens, нали - постоянно. А и винаги може да вземеш един чук и да си спрашкаш всички компютърни устройства, да не използваш никога повече интернет, и... пак няма ма нииииикакви гаранции, че shit-a няма да happ-ne. Преди две ли колко години до една кофа за боклук до Софийски съд бяха намерили огромен куп с листи, в които е било пълно с лични данни - ама как си трябва - просто сложени до кофата. БАМ! Плащай сега тоя кредит де не си го взел. Между другото, не знам как е другаде, но в България ти искат конфиденциални данни, като ЕГН, трите имена, номер на паспорт и тъ нъ за неща, дето не трябва да ти ги искат. Постоянно. Отплеснах се.

Та какво предлага тоя човек, спиране на използването на мениджъри на пароли? Не, на LastPass. Да ползваме офлайн мениджъри. Еврика! Открил ли е топлата вода? Think twice. Ще си мъкна аз една флашка навсякъде със себе си. OK. И какво става, ако я загубя с всичките 20-символно-буквено-малки-големи-цифрови пароли? Shit Happens. Какво става, ако стане токов удар, диска гръмне или нещо подобно и нямам бекъп.

Както и да е де. Всъщност всякакви сценарии могат да се измислят и още толкова реално да се случат. Лично аз съм смутен от хака, но това няма да ме накара да сменям LastPass, да си скубя косите и алабала. Мисля, че реакцията им беше навременна и това е похвално. Няма обновление на информацията за хака от 15-ти насам, което ме дразни. Това не е първият случай. Това ме безпокои, да. И? Може би е кофти, че нямам смартофон, за да включа 2FA - нещо, което препоръчвам на всеки, който използва услугата - безплатно е, удобно е и... да не е панацея (на теория няма нещо, което да не може да се случи). Няма такова нещо просто. Никога, никъде няма 100% сигурни неща, и особено в това отношение. И това, че го знаеш не трябва да притеснява човек, нужно е да се знае - да си нащрек и да имаш План Б. Другото са празнословия и философствания. Shit Happens. Свиквайте.

....

Днес да си загубиш флашката е все едно да си загубиш ключа за в къщи..... :)

Ми остави си дубликат у дома....! И после сменяй бравата....!  :)

Хайде сега и топлата вода да открием !

На времето като дете , майка ми го вързваше с връв на шията , както някои си носят кръст с разпнат Христос - изгубване няма....личен опит ! :lol6:

Ооох ! Компютърни времена....американските астронафти писали в космоса със специално изобретени писалки - с налягане в резервоара , специално мастило и писец с противоналягане за да не прокапва , и т.н. супер модерна конструкция - последен крясък на иженерната мисъл ! Едната само струвала милион долара и пишела безотказно ! Просто великолепно.......!

Руските космонафти писали с пиромоливи.......  (това не го пиша за пропаганда !) :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

54adfd68ddd27308.PNG

И относно във връзка с атаката към Lastpass още няколко неща:

http://www.theochem.ru.nl/~pwormer/LastPass.htmlТози е някакъв професор по химия в Университета в Наймеген, Холандия.

Изчислете силата на паролата ви (ентропията) и колко ще издържи на обикновен комп и на суперкомпютър.

http://passwordstrengthcalculator.org/index.php(не въвеждате паролата си, а броя на символите и техния тип - колко на брой символа, присъствие на цифри, букви с голен регистър, букви с долен регистър, специални символи - отбелязвате с тикче - не ги въвеждате)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.