Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

преди 27 минути, цър-вул написа:

@icotonev, нали знаеш, че простащината е безгранична.
Добре дошъл, пък, било то и за малко(дано да не е, но...)

Така ми е останало като спомен не е с цел заяждане аз помня и не забравявам , ако някой има проблем с това това е негов проблем има си хапчета и лекари консултанти .

Но все пак се радвам , че чрез моят пост върнах една легенда истинска на форума помогнал на стотици хора както и на мен като съм писал за вируси .

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

на 16.10.2022 г. в 23:31, VIRUSALERT написа:

Здравейте! Има ли бира? Аз да кажа URIEL и Михнев!

Разбира се. И още доста хора за съжаление ги няма. Може би имат други ангажименти, може би от други съображения, но определено без всички тях (вас, защото теб те разпознах) е по-скучно и постно. Една птичка пролет не прави, както се казва (не визирам себе си, такъв е израза). Активните сме 5-6 човека, преди бяхме няколко пъти по толкова. Дано един ден да се върнат. Иначе няма лошо от малко почивка. Сега доста на мода е този "бърнаут" и хич не трябва да се подценява между другото.

Наздраве!

преди 18 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Разбира се. И още доста хора за съжаление ги няма. Може би имат други ангажименти, може би от други съображения, но определено без всички тях (вас, защото теб те разпознах) е по-скучно и постно. Една птичка пролет не прави, както се казва (не визирам себе си, такъв е израза). Активните сме 5-6 човека, преди бяхме няколко пъти по толкова. Дано един ден да се върнат. Иначе няма лошо от малко почивка. Сега доста на мода е този "бърнаут" и хич не трябва да се подценява между другото.

Наздраве!

Наздраве!

преди 3 минути, VIRUSALERT написа:

https://ibb.co/SXKfvwm

Windows 11 скоро ще бъде подложен на тестове

Вградения WD ли ще тестваш? Иначе на мен в 11 ми е интересна функцията SAC (Smart App Control), но тя още се развива.

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Вградения WD ли ще тестваш? Иначе на мен в 11 ми е интересна функцията SAC (Smart App Contro), но тя още се развива.

Да. И без това на този стар лаптоп нямам важна информация. Да ти кажа по- добре върви от Wimdows 10! Процесорът ми е стар, но с Rufus оправих работата без да бъркам из регистрите щот съм мързелив.😁

И се ъпдейтва!

преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Вградения WD ли ще тестваш? Иначе на мен в 11 ми е интересна функцията SAC (Smart App Control), но тя още се развива.

Не е лесно въобще многомодулният  WD  да го тествам пълноценно на  Win 10 Pro - обаче от Микрософт  ме приканват към ъпгрейд  до  Win 11 Home.   Още не искам -въпреки, че с преинстал лесно и бързо ще се върна на  Win 10 Pro. Последният щели да го поддържат само още 3 години.

преди 1 минута, attj написа:

Не е лесно въобще многомодулният  WD  да го тествам пълноценно на  Win 10 Pro - обаче от Микрософт  ме приканват към ъпгрейд  до  Win 11 Home.   Още не искам -въпреки, че с преинстал лесно и бързо ще се върна на  Win 10 Pro. Последният щели да го поддържат само още 3 години.

То не остана читава програма за защита. Sandboxie е пълна с бъгове. VoodooShield стана изцяло платена. Avast краде данни. Към Касперски също не съм добре настроен. BitDefender free и Panda. Жалко за Аваст. 

преди 1 минута, VIRUSALERT написа:

То не остана читава програма за защита. Sandboxie е пълна с бъгове. VoodooShield стана изцяло платена. Avast краде данни. Към Касперски също не съм добре настроен. BitDefender free и Panda. Жалко за Аваст. 

Нормално за Sandboxie, защото Plus версията се пренаписва изцяло.

VoosooShield не е толкова скъпа, но да...и тя стана платена и CatchPulse (старата SecureAplus) и OSArmor...

Kaspersky си е ок, честно казано. И дори в момента от stand-alone скенерите KVRT е най-добър от всички подобни (казвам го от тестове и от мнения на колеги кодери на бацили за тестове).

Bitdefender е ок...Panda...ще пропусна. Avast/AVG и аз не бих ползвал. По-скоро Avira или направо Norton. И без това тези 3-те вече са на Norton LifeLock. Та по-добре направо Norton. Иначе Avira вкараха Sentry технологията от BullGuard за ловене на бацили в паметта.

Да не забравяме и Wisevector StopX. За мен е една много добра, лека и переспективна програма. Да, леко бъгава на моменти, бавна при сканиране, защото е cloud базирана и един ден ще стане платена, но хваша упорити зарази ATP и следи за повечето mitre att&ck вектори, което не се отдавна на повечето програми.

Comodo също е в "играта" засега.

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Нормално за Sandboxie, защото Plus версията се пренаписва изцяло.

VoosooShield не е толкова скъпа, но да...и тя стана платена и CatchPulse (старата SecureAplus) и OSArmor...

Kaspersky си е ок, честно казано. И дори в момента от stand-alone скенерите KVRT е най-добър от всички подобни (казвам го от тестове и от мнения на колеги кодери на бацили за тестове).

Bitdefender е ок...Panda...ще пропусна. Avast/AVG и аз не бих ползвал. По-скоро Avira или направо Norton. И без това тези 3-те вече са на Norton LifeLock. Та по-добре направо Norton. Иначе Avira вкараха Sentry технологията от BullGuard за ловене на бацили в паметта.

Да не забравяме и Wisevector StopX. За мен е една много добра, лека и переспективна програма. Да, леко бъгава на моменти, бавна при сканиране, защото е cloud базирана и един ден ще стане платена, но хваша упорити зарази ATP и следи за повечето mitre att&ck вектори, което не се отдавна на повечето програми.

Comodo също е в "играта" засега.

VoodooShield май ще ми вземе парите. Касперски не е за мен. Comodo Firewall да без антивируса.

Wisevector StopX е много добра! Имам чувството, че ще стане като с VoodooShield! Мисля че всички ползват Wilders за тестове и после ги правят платени.

преди 14 минути, VIRUSALERT написа:

Читавите са ми любими, особено ако допускат безплатно ползване  -  WD, SEP 14, 360TS,  плюс стената на Комодо, разбира се... Има и няколко свестни безплатни сканери.

преди 1 минута, attj написа:

Читавите са ми любими, особено ако допускат безплатно ползване  -  WD, SEP 14, 360TS,  плюс стената на Комодо, разбира се... Има и няколко свестни безплатни сканери.

SEP 14 допуска да се използва безплатно! Не че от Symantec не знаят. Линукс не ми върши работа. Но пълна поверителност само като си спра интернета.

Отдавна ползвам потребителски акаунт и се оправям някак си.

преди 4 минути, VIRUSALERT написа:

SEP 14 допуска да се използва безплатно! Не че от Symantec не знаят. 

Все е било така - условно безплатно само у дома. Репутацията на Сепчо е пословична.   В последните месеци намирам  WD  за предпочитане при  Win 10 Pro.   Дефендерът има и виртуализация плюс защита по репутация.  Изглежда още по-добър. 

преди 2 часа, VIRUSALERT написа:

VoodooShield май ще ми вземе парите. Касперски не е за мен. Comodo Firewall да без антивируса.

Wisevector StopX е много добра! Имам чувството, че ще стане като с VoodooShield! Мисля че всички ползват Wilders за тестове и после ги правят платени.

Comodo разбира се, без антивируса. На нея не и трябва особено такъв с тоя сандък и HIPS. :)

WiseVector се тества и в MalwareTips. Но той автора си каза, че ще има и платена версия като вкара новите функции.

В новата версия на Eset се е появила интересна новост:

https://www.kaldata.com/софтуер/eset-smart-security-49810.html
https://www.kaldata.com/софтуер/nod32-antivirus-49809.html

Промените:

Цитат

Version 16.0.22.0

• New: Intel's Threat Detection Technology support on supported processors
  • New: Dark mode support
  • Improved: Refreshed GUI
  • Improved: Advanced setup graphical refreshment
  • Improved: Secure Data supporting dark mode + added support for ExFat format USB drives
  • Improved: Banking and payment protection Secure all browsers mode enabled by default
  • Other improvements:
    - New ESET Home product page
    - Updated Secure Data product page
    - Suspended licenses communicated in product
    - Information displayed for W7, W8, W8.1 users that they are running on old OS
    - Email plugins: Windows live mail, windows mail, Outlook express – email client plugin currently not supported
  • Bugfixing

0111122-png.270275

• 2 седмици по-късно...

Прекали ли Гугъл със задължителния вече 2FA?

От вчера насам ми трябва наличие на телефон да си влеза в гмайла, щото Гугъл направиха мейла си задължително обвързан с 2FA.
Леко пипкаво, досадно, изнервящо като за потребител, който работи с различни браузери и различни ОС.
Ако нямаш телефонен номер регистриран, е още по-зле - трябва през друга ел.поща.
Ами ако и другата recovery поща започне да иска телефон - ко прайм ся?
Третият начин си остава най-смешен - предварително генерирани еднократни кодове, които да съм си бил разпечатал предварително. И да си ги отмятам като малоумен за използването им.

Вас кефи ли натресеният 2FA, ако вече сте измежду преконфигурираните 'щастливци'?

По-добре с отколкото без. Питай доста от загубилите пощите си абонати на услуги без 2FA като тези на abv да речем. Дискомфорт в името на сигурността. Ще изтърпя.

преди 44 минути, MZ/X написа:

Третият начин си остава най-смешен - предварително генерирани еднократни кодове, които да съм си бил разпечатал предварително. И да си ги отмятам като малоумен за използването им.

Този метод на възстановяване на достъп го има от десетилетие. И да - записваш си декадата на листче или във файл и след употребата на някой от тия номера си го изтриваш. Не е чак драма. В името на сигурността е, все пак.

преди 36 минути, B-boy/StyLe/ написа:

По-добре с отколкото без. Питай доста от загубилите пощите си абонати на услуги без 2FA като тези на abv да речем. Дискомфорт в името на сигурността. Ще изтърпя.

Че ти абв за сериозна поща ли я имаш?

преди 32 минути, цър-вул написа:

Този метод на възстановяване на достъп го има от десетилетие. И да - записваш си декадата на листче или във файл и след употребата на някой от тия номера си го изтриваш. Не е чак драма. В името на сигурността е, все пак.

Бих оспорил, чакам някой да ми разбие паролата от 3Х буквено-цифорви-спец символа, за която квантови алгоритми и дават 1 месец, а стандартните в паралел  -  милиони години

преди 9 минути, MZ/X написа:

Бих оспорил

И кое точно оспорваш? Решението на Google/Alfa да ползвеа такъв метод на възстановяване? Каква е вероятността да уцелиш 10 разреден цифров код от 3 пъти?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.