Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

току-що, дръндю написа:

не бих казал, че е инфектирана
ползвал съм и други инструменти за проверка

Инструментите са си инструменти-послушай Ицо,няма да сбъркаш...

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

преди 1 минута, NIKISHARK написа:

Еее,ама ти си на ръба на бръснача...Не е сериозно да очакваш дефендер-а да ти оправи компютъра...Ползвай за такива експерименти Shadow Defender или виртуалка...

забавлявам се
тъй де, всеки си прави своето шоу
но ако има решение за включване на неактивни бутони, ще е добре
а и винаги мога да направя преинсталация, тъй като, този хард ми е експериментален

бутоните са изключени ако ползваш друга защита

image.thumb.png.93ca1c2d5c497f9834d90e0d33762cc8.png

Включваш сканирането и влизаш в опциите...с активни бутони...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

преди 1 минута, NIKISHARK написа:

Включваш сканирането и влизаш в опциите...с активни бутони...

там е работата де, че не могат да се активизират
по някакъв начин, заразата е изключила активността на бутоните
сега не мога да дам снимка, защото заразата е премахната и в момента са активни

преди 17 минути, icotonev написа:

Щом казвате...!  Жив и здрав...!  Приятна вечер..! :)

благодаря!
приятна вечер и на Вас

Абе, имАло нови версии на ония двата бацила за процесорите - meltdown и братчед му. На скоро получих ъпдейт за биос-а. Някой да обясни с няколко думи какво ново?

на 30.07.2018 г. в 19:08, дръндю написа:

там е работата де, че не могат да се активизират
по някакъв начин, заразата е изключила активността на бутоните
сега не мога да дам снимка, защото заразата е премахната и в момента са активни

благодаря!
приятна вечер и на Вас

Това ми прилича на някакъв вредител който беше лепнала една позната. Беше блокирано обновяването на базите на дефендъра, както и на самия дефендър. И бяха неактивни разни бутони за дефендъра. И не можеха да се отварят много от адресите на микрософт и на malwarebytes .Тогава бях теглил ръчно файловете за обновяване на мой компютър, после ги прехвърлих на нейния и ги инсталирах, и положението се нормализира. Не съм сигурен дали всичко се изчисти на 100% но като за компютър далече от мен - толкова.

на 30.07.2018 г. в 19:34, Eclipse2G написа:

Абе, имАло нови версии на ония двата бацила за процесорите - meltdown и братчед му. На скоро получих ъпдейт за биос-а. Някой да обясни с няколко думи какво ново?

Пак четене на данни с висока скорост през side-channel:   CVE-2018-3639   CVE-2018-3640

Привет.

Днес попаднах на едно интересно /поне за мен/ мнение.

Цитат

Повечето от крипто-вирусите "обработват" работни файлове с данни като doc, xls, zip, rar и т.н., но не си губят времето с изпълними файлове като ехе.

Има ли истина в това ? Питам, защото, ако е вярно, това би помогнало при опазването на важни данни, най-малкото чрез създаване на саморазархивиращи се архиви, т.е. "self extractor" ...

преди 30 минути, 2249 написа:

Привет.

Днес попаднах на едно интересно /поне за мен/ мнение.

Има ли истина в това ? Питам, защото, ако е вярно, това би помогнало при опазването на важни данни, най-малкото чрез създаване на саморазархивиращи се архиви, т.е. "self extractor" ...

Не бих разчитал на това. Има доста видове изнудвачи и някои от тях атакуват и изпълними файлове => https://www.bleepingcomputer.com/news/security/eviltwins-exotic-ransomware-targets-executable-files/

Има далеч по-добри методи за защита от подобни заплахи и те са дъвкани доста време. Бекъпа си остава важна част от стратегията за защита, разбира се, но е далеч по-сигурно да се използва програма, която ограничава достъпа до контейнер с файлове (като Secure Folders, опцията в Windows Defender в 10 за защита на файловете и папките или TrendMicro RansomBuster и т.н.), пред използването на защитени архиви с пароли или саморазхивиращи се масиви.

А от самостоятелните програми за защита най-добрите от безплатните са RansomOff, AppCheck Anti-Ransomware, възможностите на Kaspersky Free AV или Comodo Firewall, а от платените може би RanStop, ZoneAlarm Anti-Ransomware и т.н.

В последно време предпочитани са и програмите от рода на Anti-Executable като ExeRadarPro, AppGuard или създаването на SRP (Software Restriction Policies) правила в Local Security Policy на Windows (май е налично само за EnterPrise) или използването на програми като CryptoPrevent и други програми за hardening като OSArmor или комбинацията от изброените.

Тест за устойчивостта на браузърите срещу криптокопачи
https://cryptojackingtest.com/

• 1 месец по-късно...
преди 9 минути, NIKISHARK написа:

В раздела има много промени...дали е за добро-не знам..а и никой не пита....Поздрави Пламка...

Поздрави и на теб!

UniCredit BulBank 

За защита, сега профилът ви е заключен.

Достъпът до профила ви е заключен поради следните причини:

• Откриваме неупълномощени опити за влизане в профила Ви от друго устройство и IP местоположение.
  • Case ID Online-009-536-987-552.
  • Какво да направите после?

1 Впиши се

Потвърдете информацията

3 Изпратете и отключете профила си

Не съм клиент на тази банка и нямам профил там  -  някои тарикати вече съвсем безразборно го подкараха...
  • 1 месец по-късно...

Можем да направим един канал в тубата и да научим хората какво трябва да правят, за да са защитени!

Ако иска някой нека го направи.

Аз ще трябва да изтрия доста клипове.Имам над 3000 абоната, ама не са българи.Пък и гледам, че хората се радват на Топ Тен на разни глупости без да мислят за последствията.

на 21.09.2018 г. в 16:52, attj написа:

UniCredit BulBank 

За защита, сега профилът ви е заключен.

Достъпът до профила ви е заключен поради следните причини:

• Откриваме неупълномощени опити за влизане в профила Ви от друго устройство и IP местоположение.
  • Case ID Online-009-536-987-552.
  • Какво да направите после?

1 Впиши се

Потвърдете информацията

3 Изпратете и отключете профила си

Не съм клиент на тази банка и нямам профил там  -  някои тарикати вече съвсем безразборно го подкараха...

Старичък пост, но това доказва идеята, че така наречените хакери просто налучкват!

Току виж налучкали примерно мненията на наш русенски Миро да речем за  темата за Украйна. Те обаче за нищо не стават.... Друго е невъзможно да налучкат.   Защото и те са будали също като Миро...  Нормално е при налучквания резултатите да са трагикомични.

преди 1 минута, attj написа:

Току виж налучкали примерно мненията на наш русенски Миро да речем за  темата за Украйна. Те обаче за нищо не стават.... Друго е невъзможно да налучкат.   Защото и те са будали също като Миро...  Нормално е при налучквания резултатите да са трагикомични.

Не го знам Миро, ама резултати наистина са трагични!

Няма никой тук вече.

Хората искат забавления и после знания!

преди 5 часа, XANAX написа:

Няма никой тук вече.

Що ве , аз съм тук ама вече нещо ми мина мерака.  Айде и на тебе поздрав. 

преди 5 часа, attj написа:

Сакън бре Нейски, сакън! Не дърпай трола за опашката! ;)

преди 1 минута, nikssi написа:

:beer:  Вземи си върни името ,че така трудно се разбира кой , кой е! Тодор също да си върне NEY. 

Мразят ме!

Пък и не съм интересен!

;)

на 9.08.2018 г. в 4:24, DarkEdge написа:

Тест за устойчивостта на браузърите срещу криптокопачи
https://cryptojackingtest.com/

попаднах случайно тук и тествах "джелезото"
:giggle1:

Цитат

Пфу! За да останете винаги защитени, изтеглете браузъра Opera и включете вградения блок за реклами с криптираща минна защита.

Изтеглете Opera

1023128608_.JPG.f9cd2dcd13f5224a567108b95081c047.JPG

Тва са пълни глупости!

преди 2 минути, .дръндю. написа:

попаднах случайно тук и тествах "джелезото"
:giggle1:

1023128608_.JPG.f9cd2dcd13f5224a567108b95081c047.JPG

То вички не сме защитени спорес Опера1

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.