Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

Бивам и аз. Почивка малко и чакам отпуската вече, че не се търпи. ;)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

преди 31 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Бивам и аз. Почивка малко и чакам отпуската вече, че не се търпи. ;)

И при мен е така, ама скоро няма да стане!

• 3 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...
на 11.01.2020 г. в 20:12, B-boy/StyLe/ написа:

За много години Пламка!

Аз продължих с почистването и днес реших да "пенсионирам" флаша:

jyWSGFD.png

Мерси Жорка!

• 2 седмици по-късно...

Когато ме мързи задълбочено да проверявам съм точно като леля Станка от Горно Нанадолнище. 

• 1 месец по-късно...

Тези дни и хакнали на леля Станка акаунта при гугъл -докато влязла с любопитство  в някакъв   сайт за възрастни.   Сега и пишат писмо на имейла  до 48 часа да преведе  немалко пари някъде си, за да не изпратят на всичките и контакти записи от камерата  как лелята мастурбира .  Лелята въобще няма камера на стария си компютър с Уин ХР.   Мастурбирането също никъде не е забранено.    Този нахален отворко работи в A1 - Mtel - видно от допуснати груби грешки при  стъкмената кореспонденция с лелята.   Да пожаля ли този глупак?   Срамувам се докъде е паднало нивото на наши уж интелигентни сънародници. Ненормално е да се изнудват лели и баби за пари по подобен начин.

Малко от старата школа...Навремето наистина гадините бяха доста по-деструктивни (или просто, защото и нямаше много адекватни мерки за защита) и целите им бяха различни де (не финансови облаги като сега, а по-скоро непременно да направиш "гадно" на отсрещната страна): :)

Здравейте. Аз реших да не отварям изрична тема, а и не съм сигурна в кой раздел и с какво заглавие, но става въпрос за съмнения, дали не е хакнат акаунт на детето ми. От една "платформа" в която им преподават по (единият) английски?

Ще цитирам част  от съобщението на преподавателката.

"

Здравейте,

Днес имаше проблем с акаунта в училище на ****. Появяваше се в класната стая от няколко различни места  (около 10 пъти, все едно е влязъл от 10 различни устройства) и през неговия профил се включваха други ученици (не от училището). Според **** някой му е хакнал акаунта. Аз смятам, че е възможно и той да е предоставил данните си на други приятели. Не твърдя, че това е проблемът. Но имам право да се съмнявам.

Обадила съм се на зам. директор с молба да направят проверка."

Преди време му бяха хаквали профил във ФБ, и беше доста "гнусничко" между другото като му бяха изтрили и наслагали супер гнусни снимки...

Но не знам, дали това е възможно в такива платформи и защо някой би решил да му хаква точно неговия акаунт. Не е игра, нещо да си правят номера, а даскало някакво си...

Страшно ми е неприятно, защото не знам какви са вариантите и на чия страна да съм.

Лично аз не съм ползвал тази платформа (нямам деца), но според мен е добре да се направят следните неща:

1. Проверка на системата за зловреден софтуер. Щом и преди са му хаквали акаунтите е възможно да има някакъв keylogger или trojan stealer/rat в системата или друга гадория, която е добре да се отстрани. Например едно сканиране с Malwarebytes Anti-Malware и наличната антивирусна програма (с обновени дефиниции) ще е добро начало.

2. Не знам на какъв принцип е системата на учениците, но е добре да се смени паролата на акаунта (и дори на всички акаунти - фейсбук, електронната поща и прочие) и където е възможно да се активира двойното удостоверяване. Т.е. при логване да се праща СМС с парола на мобилния телефон, която също трябва да бъде въведена за да се докато самоличността на потребителя. Не че и това е панацея, защото съм чел за начини за заобикалянето и на тези защити, но е по-добре от нищо и ще предпази от начинаещи пишлегари (script-kiddies).

3. Добре е да се не се използват едни и същи пароли за акаунтите (по-добре да са рандом генерирани сложни такива), които да се съхраняват в надежден мениджър на пароли като LastPass, KeePass, StickyPassword и т.н. Аз лично считам и мениджъра на Мозила за достатъчно адекватен с активирана Master Password обаче и (все пак да не се съхраняват важни пароли за онлайн пазаруване).

4. Ако се ползват и други устройства за вход е добре да се затегне и тяхната сигурност...Например да не се теглят непознати приложения от несигурни платформи за Андроид (най-добре да си се ползва Google Play) и самия телефон също да се провери за зловреден софтуер с мобилен антивирус, да се проверят настройките на рутера за да се избегнат нарушители (макар че едва ли съседите биха били злосторниците) все пак WiFi е добре да не се ползва за чувствителни операции (като онлайн банкиране и прочие) и т.н.

5. Добре е детето да се въздържа да дава поверителна информация.

6. Освен проверка от зам. директора е добре в краен случай да се свържете и с киберпрестъпления (особено щом и преди е имало посегателства) най-малкото за да се установи дали едно и също лице е автора на злонамерените деяния или са различни. Не че ще ми направят нещо и да ги открият (най-много смъмряне или глобичка нещо), но пак е по-добре от нищо.

• 4 седмици по-късно...
на 7.05.2020 г. в 19:54, B-boy/StyLe/ написа:

Лично аз не съм ползвал тази платформа (нямам деца), но според мен е добре да се направят следните неща:

1.Крайно време е да се замислиш по въпроса с децата ;)

2. Изпълни точка 1 

току-що, B-boy/StyLe/ написа:

Къде се загуби бре? :)

Мерките паднаха, трябва да ударим по няколко бири някъде. :beer11:

Винаги съм бил тук,не съм се крил 

Ами време е 

• 1 месец по-късно...
Цитат

I am Kim Jon. I am an American soldier on active duty in Afghanistan. Am seeking your assistance to evacuate $7,000,000.00 to you as long as I am assured that it will be safe in your care until I am able to complete my service here in Afghanistan. This is not stolen money and there are no dangers involved. Please respond and I will forward more information to you. Respectfully [email protected] Kim Jon

Тея американски солджъри много богати,бе!ма парите не били крадени🤔

Тоя като оня нигерийски принц едно време в зората на интернет

• 3 седмици по-късно...
на 26.07.2020 г. в 15:42, B-boy/StyLe/ написа:

О не, не...хич беля. Нямам уменията чак за red teamer :giggle1:

Щи дам едно рамо :giggle1:

8jgGjVW.jpg

Да не драскам във "важната" тема.

Цитат

Администрация сервиса Abv.bg

дарит Вам

бесплатный лотерейный билет.

С уважением "Abv.bg"

получить билет

Всегда можно отписаться или сообщить о спаме.

тея па да бяха го превели през гооглето,поне !

• 4 седмици по-късно...

Една подборка с книжки. Повечето са по-...популярни, към fiction май отиват.

https://cybercanon.paloaltonetworks.com/

От тях съм чел Future Crimes - готина книжка - чете се на един дъх, Countdown to Zero Day - за Стъкснет. Честно да си кажа не успях да прочета всичките близо 800 страници, но е увлекателно написана и Data and Goliath, която честно не ме впечатли - доста научно-популярно. Очаквах нещо повече от Брус Шнайер. Четох и "Демон" на Даниел Суарез, но тя е изцяло художествена литература. От другите книжки мисля да пробвам Click Here to Kill Everyone - пак на Шнайер.

Интересно звучи Марк Русинович да пише художествена литература (Trojan Horse).

преди 8 часа, Мальчик Бананан написа:

Интересно звучи Марк Русинович да пише художествена литература (Trojan Horse).

Хъх,ще го видим-Троянеца даже е в съавторство с Кевин Митник,дръпнах и първата част "Zero Day" за колекцията 

cbbc26ce1f6f3435d9f021e16150e62e.jpg aa6682b6b2a30f0114695b280c2f14bb.jpg

П.С.

https://www.crn.com/news/networking/centurylink-outage-blamed-for-taking-down-popular-websites-apps?itc=refresh

Level 3.

[хлип-хлип] Не можах да махна един мач от два фиша в бет365 заради тея. Другите шест мача от тези два фиша излязоха, само този не.

на 31.08.2020 г. в 6:06, Мальчик Бананан написа:

...

Meто писал ли си статия за новия тренд при ransomware групите-"leak sites" ,"double extortion." ? Ако не си,вземи напиши една.

Отказваш да платиш и виж какво става...

https://www.zdnet.com/article/conti-ryuk-joins-the-ranks-of-ransomware-gangs-operating-data-leak-sites/

https://www.zdnet.com/article/heres-a-list-of-all-the-ransomware-gangs-who-will-steal-and-leak-your-data-if-you-dont-pay/

Понеже имах малко работа в .onion пространството,та викам чай да хвърля едно око за какво иде реч...бряях:

jviQT25.jpg

MIKKhol.jpg

AFGPR3J.jpg

wj6gvU1.jpg

c2kxYKe.jpg

MQZA3Tx.jpg

Не ми се публикуват снимки на другите адреси,ако ти трябват драсни да ти пратя линковете в ТОР мрежта.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.