Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Точно заради него.

Инсталирай на Chrome portable nocoin/adguard и ще си ок?

Мисля,че AdGuard ще е достатъчен.Ползвал съм го с nocoin не се усеща някакво забавяне , но и не видях някаква полза.

Поздрави

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

преди 11 часа, 2249 написа:

Нормално за тази поща. И моята е пълна. Влизам, маркирам всичко и трия без да гледам.

Аз много рядко я ползвам, вика, да видя какво става вътре и хоп....

• 1 месец по-късно...

Повече за Gandcrab от Cisco:

https://research.checkpoint.com/gandcrab-ransomware-mindset/

Любопитно и за декриптора на Bitdefender, който не е баш декриптор, като другите, ами...:

Цитат

Even without such official documentation though, it quickly came to light that the decryptor was not based on a cryptographic break of the malware implementation itself. Indeed, the law enforcement arm of the above-mentioned alliance had obtained access to the malware’s master server, thus recovering all the RSA private keys that had been used to perform encryption. This is evident from the decryptor’s dependence on an available Victim ID, which does not figure into the encryption, as well as from the response of the GandCrab ringleader himself.

• 4 седмици по-късно...
на 11.11.2018 г. в 15:15, nikssi написа:

Мисля,че AdGuard ще е достатъчен

и AdGuard го имам, ама от един сайт се заразих
а пък adwcleaner, твърди че системата е чиста
дефендъра на джама фаща вирусите, но не може да ги премахне, а само дава съобщение, че вируса е активен
при офлайн сканиране уж ги маха и при следващото включване на машината, отново се появяват бръмбари
за сега проблема го реших с това
1153951792_.JPG.44eb4ca92b6256bdd30f7d5a6d86076a.JPG 

след доста експерименти с дефендъра, установих че хич го няма за прекъсване на процеси и намиране на родителския файл(източника) на заразата
та се чудя, каква антивирусна да сложа
някаква идея?
пп
а това от снимката твърди, че във форума има троянец
1666811541_Bitmap.thumb.jpg.849a3c55e42dd078e2e5fec023ee4fa0.jpg

В конфликт са Kaspersky и Malwarebytes  бавно и славно си омазваш системата  Не е грешно да потърсиш помощ  ...Деинсталирай Malwarebytes ..и без това е пробна версия:

Деинсталирайте Malwarebytes Anti-Malware от Control Panel-a и след това стартирайте следния инструмент =>

Malwarebytes Clean Uninstall Tool . Този инструмент е създаден, за да премахне напълно всички следи от програмата  от вашия компютър. 

1. Изтеглете и стартирайте  mb_clean.exe
  2. Когато инструмента приключи работата си, рестартирайте компютъра 

Забележка : Този инструмент ще премахне напълно всички настройки, които сте конфигурирали, лицензионната информация и всичко останало свързано с Malwarebytes

Освен това сигурни ли сте че системата ви е чиста...?

преди 12 минути, icotonev написа:

В конфликт са Kaspersky и Malwarebytes  бавно и славно си омазваш системата  Не е грешно да потърсиш помощ  ...Деинсталирай Malwarebytes ..и без това е пробна версия:

вече не е пробна версия и не знам дали не е по-добре да се деинсталира касперски
ще ви бъда благодарен да ми кажете една добра комбинация

Kaspersky е деинсталиран вече и за сега изчаквам за антивирус съвместим с  Malwarebytes

Много обширна тема...нямам много време тази вечер за обсъждане ...но с няколко думи ...ако действително вече имате лицензиран Malwarebytes 3.0 Premium ...мисля че е достатъчен традиционният антивирусен защитен софтуер на Windows като допълнителен слой заедно с Malwarebytes 3.0...Аз съм тотален фен на  многослойната защита..! Malwarebytes 3.0 ви осигурява правилната комбинация от проактивни и подписващи технологии за борба със съвременните заплахи  -   Anti-Malware +  Anti-Exploit + Anti-Ransomware....! Към всичко това бих добавил и Malwarebytes Browser Extension в зависимост от браузъра които използвате за сега само Firefox  и Chrome:

https://chrome.google.com/webstore/detail/malwarebytes-browser-exte/ihcjicgdanjaechkgeegckofjjedodee

https://addons.mozilla.org/bg/firefox/addon/malwarebytes/

което ви дава допълнителна защита реклами, тракери и Clickbait. Има още много,много какво да се добави и направи...но това значи да пишем и обсъждаме много време ...а аз за съжаление нямам много време..!

..като допълнение към Windows Defender бих препоръчал ConfigureDefender за пипнете допълнително настройките на антивируса..!

https://github.com/AndyFul/ConfigureDefender

image.png.1555120af977aae2207ff4098900dc5c.png

А като допълнение на Windows Firewall  може да се добави Sphinx Firewall Control -   https://www.sphinx-soft.com/Vista/order.html  -   за контролиране и мониторинг на мрежовата дейност на приложенията. Предотвратява нежелани програми и актуализации на Windows, информационно входящо и изходящо изтичане на приложения, работещи локално или дистанционно. Открива и спира злонамерен софтуер с нулев ден,, нежелани автоматични актуализации и изпращане на „телеметрия“, повишава сигурността и поверителността на вашата мрежа и още много  и много...!

преди 14 часа, icotonev написа:

Много обширна тема...

и все пак, много благодаря за този пост
тъй де, все пак аз не съм спец във вашата област и много ми помогнахте във вземането на решение по въпросния проблем
още веднъж:
Благодаря!

Баща ми почина!

Искам да пожелая на всички здраве и щастие!

За много години пичове!

• 3 седмици по-късно...

Швейцария дава награда на хакери, които пробият системата за електронно гласуване

Цитат

Швейцария предлага 150 000 швейцарски франка на хакери, за да пробият системата й за електронно гласуване. Така правителството иска да тества новата електронна система.

На мнимо гласуване в края на месеца участниците в надпреварата ще трябва да се опитат да манипулират бюлетините, да нарушат тайната на вота и да извадят защитите от строя. 

Голямата награда от 50 000 франка ще получи хакерът, който успее да манипулира бюлетините, без да бъде засечен. Нарушаването на тайната на вота ще се възнагради с 10 000 швейцарски франка, а унищожаването на електронна урна носи 5000 швейцарски франка.

https://www.vbox7.com/play:9d7c5be02d&start=18

• 1 месец по-късно...

Нещо не ми е ден. Не намерих темата с видеотестовете. След това вместо в темата на Аваст я пуснах в на Авира... Как да е. Как се справят другите на адресите? Аваст - много добре. Само това съобщение е любопитно: свързахте с мрежа...

Plain Text.txt

преди 4 часа, Мальчик Бананан написа:

Не намерих темата с видеотестовете.

https://www.kaldata.com/forums/topic/165378-самостоятелни-видео-тестове-solo-video-tests-на-програми-в-защита-част3/page/83/

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
току-що, Мальчик Бананан написа:

Zeus - $10 000, иха... Някой е направил страшни кинти. И то без да си мърда пръста.

Ами странно ми е, ако имаш примерно макар и за кратко достъп до системата им за обновяване НА Симантек, примерно. Става дума за корпорации, правещи седемцифрени суми, да не говорим за информацията, която няма цена. И въобще защо толкова публично. Предполагах, че с подобен достъп, просто отиваш при някаква китайска APT група и онея ти кихат едни сериозни пари и дотам... Нещо не ми се връзва в цялата работа. Леко ламерско ми е.

Местя тука,че оная тема е за друго. :)
Като гледам ФБР още не е свалило наградата от 3М$ за Славик(автора на Зевс):
https://www.fbi.gov/wanted/cyber/evgeniy-mikhailovich-bogachev
Грибодемон(автора на SpyEye) е захапал 9,5 години затвор:
https://blog.trendmicro.com/trendlabs-security-intelligence/spyeye-creator-sentenced/

...та тя беше една мътна с тия кодове :)

Цитат

И въобще защо толкова публично. Предполагах, че с подобен достъп, просто отиваш при някаква китайска APT група и онея ти кихат едни сериозни пари и дотам... Нещо не ми се връзва в цялата работа. Леко ламерско ми е.

Ей ти го отговора:
spacer.pngspacer.png

Не понял. Имам предвид защо въобще пускат тази информация...

Никой не я е пуснал ей-така,тия от АдвИнтел са се инфилтрирали-както често се е случвало в миналото.
Па и до колкото знам omerta.cc беше хаквана.

Аха. Ясно.

Чакай че ме шашна с това "ясно".
Та кое ти е ясно?-внимавай какво пишеш понеже статиите ти ме кефят,за разлика от Деспотов(пич ако го четеш не го приемай лично)
Ние сме на Джабер в exploit.im (понеже сме група) та ако искаш инфо/полу-частно/ заповядай :)
ПС:Ако смяташ да създаваш новини върхо изнесено от нас инфо-тц.
Аз не случайно написах долу че можем да направим Калдата източник на информация,ама за 50 ст или лева аре няма нужда.

преди 41 минути, Васето написа:

Чакай че ме шашна с това "ясно".
Та кое ти е ясно?-внимавай какво пишеш понеже статиите ти ме кефят,за разлика от Деспотов(пич ако го четеш не го приемай лично)
Ние сме на Джабер в exploit.im (понеже сме група) та ако искаш инфо/полу-частно/ заповядай :)
ПС:Ако смяташ да създаваш новини върхо изнесено от нас инфо-тц.
Аз не случайно написах долу че можем да направим Калдата източник на информация,ама за 50 ст или лева аре няма нужда.

А не, не, човек. Не си ме разбрал. То верно не ме познаваш, ама поне, нали виртуално... Не бих правил подобни неща. Любопитна ми беше случката... инцидента. Ламерски интерес. Тея са се докопали до нещо голямо. Ако са имали достъп до ъпдейт сървърите е можели да направят наистина голяма пакост на някоя корпорация. От любопитство. На мен са ми интересни новините около APT групите (или ми бяха интересни преди, по-скоро). Ако такова ниво на достъп бъде осигурено на някоя от тях...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.