Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

преди 2 минути, attj написа:

Я пак - кой спи???   Предпочитам все да ги изпреварвам.   Не е невъзможно.

Все още ти. Говориш небивалици, но щом те кефи, няма лошо. :)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 308,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Все още ти. Говориш небивалици, но щом те кефи, няма лошо. :)

Пробвай и ти.    Не ти ли омръзна близо 20 години да реагираш все след поразиите им?  

преди 9 минути, attj написа:

като съвременните буби -можеш да ги правиш за смях и с безплатни решения

Тоше,кажи на всички как ги правиш за смях всички вируси...Щом е така ,всички ще знаят как да се предпазят и няма да има никакви заразени потребители,корпорации или бизнеси...Ще дойде Краят на Света за всички хакери и кибер-престъпници...По цялото Земно Кълбо...

преди 1 минута, attj написа:

Пробвай и ти.    Не ти ли омръзна близо 20 години да реагираш все след поразиите им?  

Нали се сещаш, че оправям поразиите на други. Аз нямам такива. Прави разлика.

А то двете са различен вид тръпка. Да анализираш какво прави дадена твар и да оправяш пораженията след нея също си е вид Art.

току-що, Лудият Учен написа:

Тоше,кажи на всички как ги правиш за смях всички вируси...Щом е така ,всички ще знаят как да се предпазят и няма да има никакви заразени потребители,корпорации или бизнеси...Ще дойде Краят на Света за всички хакери и кибер-престъпници...По цялото Земно Кълбо...

Подобен реален максимализъм едва ли съществува.    Иначе -къде е проблема весело  да се  настройваш  и да се пробваш да изпреварваш маймунджулуците?   Да не си по-глупав?   

преди 3 минути, attj написа:

Иначе -къде е проблема весело  да се  настройваш  и да се пробваш да изпреварваш маймунджулуците?   Да не си по-глупав? 

Тоше,не бъди сигурен,че твоята комбинация за антивирусна защита е съвършена и безгрешна...Както си говориш и така след някой друг месец ще преинсталираш ОС...

току-що, Лудият Учен написа:

Тоше,не бъди сигурен,че твоята комбинация за антивирусна защита е съвършена и безгрешна...Както си говориш и така след някой друг месец ще преинсталираш ОС...

Какви месеци?     Винаги съм готов така да залича всички неразучени потайности.   Става бързо и започваш отново на чисто.  

преди 2 минути, attj написа:

Какви месеци?     Винаги съм готов така да залича всички неразучени потайности.   Става бързо и започваш отново на чисто.  

Да,Тоше,и аз обичам да експериментирам,но имай едно наум... Поздрави !!!

преди 9 минути, Лудият Учен написа:

Да,Тоше,и аз обичам да експериментирам,но имай едно наум... Поздрави !!!

Могат да ми откраднат само каквото им е заложено от мен.   Като на въдица са.      Те също са хора и също грешат.    Аз не претендирам да съм безгрешен.   Опитай да ги изпреварваш.      

на 30.01.2024 г. в 20:27, B-boy/StyLe/ написа:

7-Zip 24.01 beta

https://sourceforge.net/p/sevenzip/discussion/45797/thread/de1d20a156/

на 30.01.2024 г. в 22:25, attj написа:

Могат да ми откраднат само каквото им е заложено от мен.   Като на въдица са.      Те също са хора и също грешат.    Аз не претендирам да съм безгрешен.   Опитай да ги изпреварваш.      

Тодор с трите сандъка.:D

преди 20 минути, shishmanovp861 написа:

Тодор с трите сандъка.:D

"Само" с два е. Аз му предложих да накачули и трети за всеки случай. :D

И кога Симантек и Касперски ще се сетят да си разработват пясъчник (сандбокс)?       Нещо изостават. 

току-що, attj написа:

И кога Симантек и Касперски ще се сетят да си разработват пясъчник (сандбокс)?       Нещо изостават. 

Не им трябва на тях. Те си имат други технологии. Norton не съм го разглеждал в детайли, но си има SONAR и прочие. Kaspersky с Application Control-a реже точно толкова, колкото и автоматичен пясъчник и sandbox особено с правилните настройки + KSN-а.

А и реално те имат такъв, но в EDR (Endpoint) продуктите си.

https://www.kaspersky.com/enterprise-security/endpoint-detection-response-edr

Имат и отделен като услуга ако искаш да тестваш даден файл ръчно.

Имах предвид сандбокс  в  достъпни безплатни версии.    Някои ги изпреварват.     В SEP 14  например  има нелоши сонар, репутация, евристика, стена.     360 TS  го тероризирам вече 10 дни, като му стартирам каквото ми попадне.    Днес сканерите на Касперски и ЕСЕТ  не установяват при пълни сканирания никакви налични пропуски като заплахи.   Китайците въобще не са толкова зле, колкото някои неуспешно се пробват да ги изкарат.   

преди 2 часа, attj написа:

Пусни една тема как и кога да ползваме сандък. Обясни нещата как стоят.

преди 18 минути, shishmanovp861 написа:

Обясни нещата как стоят.

Разяснено е на доста места.   Виртуализация има и при браузърите, ползвани със защитника на Микрософт.    Дефендерчо и него също го подценяват.   Тази материя не е нова.

И като го изолираш какво? Как разбираш дали е вирус? Най-малкото сандъка трябва да има връзка к вирус тотал да го прати автоматично и да ти върне резултата.

GlassWire има връзка с тотала праща процеса и връща резултата да го пуснеш или не.

И вече не си правя експерименти Тодоре. Тия нестандартни защити водят само и единствено до омазване на уиндоус и проблеми. Сега съм с чист антивирус антималуеър на втора линия и стена. Конвенционална ли я наричате тая защита. И никакви проблеми.

То VooDooShield то Cryptoprevent ит.н. нестава.

Хората ги слагат и после реват. С такива защити само проблеми.

преди 15 минути, shishmanovp861 написа:

И като го изолираш какво? Как разбираш дали е вирус? 

Няма заплаха - като не може да стартира и да се активира.    Защо да се интересувам дали е вирус,  като са много  милиони вече дефинициите на всичките защитници...  

преди 5 минути, shishmanovp861 написа:

Без дефиниции, без облак нестава.

360 TS  + Comodo Firewall 2020.   Налице са  си   два облака, с два хипса,  с две проактивни отреагирания, с два пясъчника. Също и с двойна Уеб защита.   Стената е само на Варанчо, не виждам защо да добавям и тази на китаеца.     И напълно безплатно - като за маниаци.  Предвиждам скоро да изключа активния антивирусен моду на Кихчо.   То при толкова много имане ...

преди 40 минути, shishmanovp861 написа:

И защо да е комодо? Малуеърбайт стената ми върши работа и не е интрузивна. Незабележимо лека.

Заради автосандбокса, хипса и стената като стена.   

Жалко. Отпада полезното кеширане, а в webarchive нямаше всичко.

https://mobilebulgaria.com/news/google-slaga-kray-na-udobna-funktsionalnost-v-tarsachkata-si

А относно този пакет бих препоръчал на потребителите да внимават и да не ги правят на стабилно работеща система (ако нямат Image или виртуална машина).

Идеалния начин за омазване на ОС. Има по-безобидни трансформиращи програми (които не пачват системни файлове и не правят чак такива сериозни промени), но този тук удря с голямата секира.

Та имайте едно наум.

https://www.kaldata.com/it-новини/как-да-превърнете-windows-10-или-11-в-windows-7-или-vista-с-помо-462460.html

Прави ми впечатление, че в последно време "warez" сайтовете изкарват новини за новите версии на програмите по-бързо от легитимните източници. Аз затова вече ги ползвам главно като новинарски такива (а не за теглене на нелицензиран софтуер). Ето например вчера са показали, че има нова версия на Action, а същата още не е дошла в Steam. Предната 4.39.0 дойде преди новината в warez-а, но микро пача 4.39.1 още го няма. И други такива примери има.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.