Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Ново 20 и в сайта на Kaldata касаещо адблокер uBlock Origin:

image.png.e2b00e97c4e79620586cd61bf7f78e44.png

С добавяне на Fanboy's Annoyance List се махна.

https://easylist.to/

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 317k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

преди 29 минути, Underwater написа:

С добавяне на Fanboy's Annoyance List се махна.

https://easylist.to/

Интересна работа... Премахнах Lite, изчистих история и бисквитки и отново добавих uBlick Origin /не Lite/  и съобщението не излиза в момента.

За сега на декстоп машината на Edge махнах ublock и сложих adguard което е на малко светлинни години .В понеделник ще го метна и на лаптопа , че той е старичак и да видим там как ще държи adguarda .

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Интересна работа... Премахнах Lite, изчистих история и бисквитки и отново добавих uBlick Origin /не Lite/  и съобщението не излиза в момента.

Че и табелата ти се върнала.

• 4 седмици по-късно...

Samsung Magician 8.3.0.810

(според UCheck се е "пръкнал" преди 2 дни - Version: 8.2.0.880 -> 8.3.0.810 (14 април 2025)).

Линк за сваляне: 210MB

https://download.semiconductor.samsung.com/resources/software-resources/Samsung_Magician_Installer_Official_8.3.0.810.exe

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Теглил съм го на 30.3 2025... 

Може, но е минал под радара. Нито UCheck го е засякъл, нито winget-a при мен.

Цитат

Въз основа на наличната информация от уеб търсенето, Samsung Magician версия 8.3.0.810 е пуснат на 20 февруари 2025 г. (според информацията на Station-Drivers) или около 24-25 март 2025 г. (според Uptodown и Station-Drivers).

Няколко източника посочват 25 март 2025 г. като датата на качване или представяне на софтуера, докато един източник споменава 20 февруари 2025 г. като дата. Възможно е да има разлика между датата на вътрешно пускане и датата, на която става широко достъпен за изтегляне.

От Gemini

Не че има значение де.

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Аз май ще го пропусна...3070Ti-тката умря снощи (RIP) и временно съм със служебната 1660S. На нея не и трябва нов драйвер на този етап. Сега ще трябва да се бръкна за един непредвиден разход (5070TI или 9070XT). Общо взето макар да не са лоши и двете (си имат своите плюсове и минуси). Като цяло и 5-то поколение разочарова доста. Във възможно най-лошото време замина моята, ама човек не си избира (точно 2 месеца след изтичането на гаранцията). Те така. При nVidia липсващи ROPs, прогарящи конектори, смотани драйвери (черни екрани), мижав прираст на performance спрямо предишното поколение (ако не са upscaler режимите), спряна поддръжка на Cuda32/PhysX (макар че AMD никога пък не са имали такава поддръжка anyway и се отнася главно за стари игри в които просто от настройките може да се спрат тези настройки за да не пада производителността на цената на ефектите де), високи цени...при AMD пък по-лош RT и FSR (нищо, че FSR 4 е доста добър ъпгрейд спрямо FSR 3.1, но не всички игри го ползват все още), по-лоша енергоефективност, по-слаб raw performance особено в програми за видео обработка, но поне по-добра цена и ироничното по-стабилни драйвери (макар винаги там да са изоставали), отделно няма да се налага смяна на захранването щото нямат тея смотани конектори (а не искам да ползвам преходници там).

За момента съм се спрял на 9070XT (или Steel Legend на AsRock или на Pulse на Sapphire) или на 5070-5070TI (Aero или Eagle ICE на GB. Щях да сложа и TUF Gaming като солиден избор, но много пара). Но скоро MSI няма да взема. Бях доволен дълго време от тях, но в последно време не особено.

Щеше ми се да дочакам RTX6 или поне догодина 5070 TI SUPER, която ще е с 10% по-бърза от 5070 TI на същата цена ама...греда. Да не говорим, че и процесора ще е добре да сменя, че аз дори 3070Ti спъвах...а тая не знам. Ама едно по едно.

Нищо, да сме живи и здрави, другото ще си го наредим! Весели празници на всички! :easter4:

Воистину Воскресе!

Сори забравил съм да пиша.

Иначе преди малко се обнови Download Helper-a: и вече Companion-a би трябвало да сваля вече и с по-сложните методи като M3U8 потоците:

Цитат

Video DownloadHelper
Privacy Policy - No tricks, you stay anonymous

When the user triggers a download, we either download the video directly, or for more complex downloads (M3U8 & MPD) we transfer the URL and HTTP headers to the Video DownloadHelper native application on your computer (the URL is never sent to us).

Declining our Privacy Policy will still allow downloading some videos, but M3U8 & MPD videos download won't work.

Хммм интересно. Някой се е опитал да ми пробие акаунта в VirusTotal-a... :)

Цитат

Hello,

This is to inform you that there were several failed sign-in attempts to your account.

If this was you, no further action is required. Otherwise, please change your password immediately at change password.

• Time: 30-04-2025 10:33 UTC
  • IP address: 178.32.222.74
  • Estimated Location: France

Старата беше някаква с 16 символа. Сега сложих една с 56 символа. :D

То там нямам нищо ценно. Освен може би API KEY-я. Сигурно него са таргетирали.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Хммм интересно. Някой се е опитал да ми пробие акаунта в VirusTotal-a... :)

Старата беше някаква с 16 символа. Сега сложих една с 56 символа. :D

То там нямам нищо ценно. Освен може би API KEY-я. Сигурно него са таргетирали.

Те просто пробват.  Може и само заради спорта.   Набелязан си заради нещо.   Покани си ги на гости и се усмихвай на щуротиите им.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Хммм интересно. Някой се е опитал да ми пробие акаунта в VirusTotal-a.

в защо имаш там профил ? там няма нищо интересно качването на файлове става и без рег

преди 2 часа, adersa написа:

в защо имаш там профил ? там няма нищо интересно качването на файлове става и без рег

Ама наистина ли? :)

Имам профил, защото така мога да давам освен коментари и оценка на опасността на качените и проверени файлове. Нещо като Community Score освен проверката на антивирусните. Нещо като услугата (WoT - Web of Trust добавката). Колкото повече репутация имаш там с времето, толкова по-висок рейтинг имат оценките ти с годините. Моята тогава беше висока, защото бях Malware Hunter и затова имах и API KEY. Сега видях, че не съм пускал оценки от 8 години. Но тогава го правех ежедневно и бях доверено лице в тези среди. Ама времето лети.

То и в сайта на градската баня да си направиш регистрация, и там сигурно ще се пробват. Луда работа. 🙄

Редактирано от Underwater (преглед на промените)

преди 1 час, Underwater написа:

То и в сайта на градската баня да си направиш регистрация, и там сигурно ще се пробват. Луда работа. 🙄

А сакън. :lol6:

Честит Имен Ден и от мен @B-boy/StyLe/ !!! Жоре,да си все така остроумен, полезен и благ към всички ,на които помагаш и във форума,и в живота...

• 3 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.