Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

Обикновено след пускане на нова обява в ОЛХ във Вайбър, ме напада някой с име Алена или Борис или... и искат да плащат директно в дадена от мен сметка... :hang:Не съм блокирал обаждания и съобщения от липсващи в указателя контакти, защото често ми се налага нефигуриращи в него да ми пращат снимки и линкове.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 317,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Обикновено след пускане на нова обява в ОЛХ във Вайбър, ме напада някой с име Алена или Борис или... и искат да плащат директно в дадена от мен сметка... :hang:Не съм блокирал обаждания и съобщения от липсващи в указателя контакти, защото често ми се налага нефигуриращи в него да ми пращат снимки и линкове.

Е ако ти си продавача, да. Това е друг вид измама, но тук не Вайбъра е виновен, а скамърите в OLX. То дори OLX нямат вина кои са регистрираните им потребители. Аз оттам като купувач общувам само в чата на платформата и ако купувам нещо винаги е до офис на куриер (не до личен) и винаги с наложен платеж. То обикновено онея искат данни на картата...единственото, което мога да им дам е IBAN да преведат. Или телефон за BLINK + на куриера ще му трябва така или иначе (и името). Други данни теслата. :) Пък да цъкам на техни линкове няма как да стане.

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Те затова искат да махат 16-те цифри от самите карти вече.

https://www.bloombergtv.bg/a/8-novini-ot-sveta/134480-mastercard-iska-da-se-otarve-ot-nomerata-na-kartite-za-onlayn-pazaruvane

Честит Имен Ден на ВСИЧКИ носещи името ИВАН - здраве и берекет през Новата 2026 година.

Да не ги споменавам поименно - те се знаят кои са.

Наздраве пичове  :beer:

Опа...аз писах по вайбъра и телеграма, но тук съм забравил да се разпиша! Наздраве и от мен на всички именници! И аз няма да ги изброявам за да не изпусна някой! :beer:

Но все пак ще кажа наздраве на @Proshark и на @tigertron, защото сме от един раздел и ще е грехота да не го направя! Наздраве момчета! :beer11:

преди 12 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Но все пак ще кажа наздраве на @Proshark и на @tigertron, защото сме от един раздел и ще е грехота да не го направя! Наздраве момчета! :beer11:

Пу - пу двамата вече са разконспирирани. 😁  да са здрави и корави. :beer:

За мен е удоволствие - налучкал съм настройки на 360 TS, при които той се държи мълчаливо като навремето другия китаец -  Rising  трояноподобния.     Същински баш троянец - заобиколен от млади троянчета.      Няма нужда от панически съобщения.    Важно е всичко да бъде навреме блокирано.   Чест и почитания.      Важно си е и да не е скучно.    Комодо е направо паникьор с тези сложни сработвания -дано вече да го коригират.   

на 8.01.2026 г. в 9:43, B-boy/StyLe/ написа:

Честит рожден ден на @icotonev ! Да си жив и здрав и все така отзивчив, приятелю! Весело изкарване на празника! :party4::blowoutcandles::champagne1:

преди 19 часа, tigertron написа:

Именниците благодарим на патерици. :) И пак на патерици ЧРД @icotonev Жив и здрав и всичко най-хубаво. :beer:

Много благодаря..! И вие да сте живи и здрави..! 🙂

• 2 седмици по-късно...

Забавно...AVG засича собствените си файлове и тези на avast (пак собствени) като заплаха. :)

https://www.reddit.com/r/antivirus/comments/1qjwx4q/avg_detected_an_avast_file_as_malware/

Напоследък хипс и сандбокс на Комодо блокират свои модули.  Не помнят настройките си.     Нямам идея доколко е нормално.     Чакам версии 2026 да проверя дали пак ще е така.   Засега не ги ползвам.    Има достатъчно други.

преди 53 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Забавно...AVG засича собствените си файлове и тези на avast (пак собствени) като заплаха. :)

https://www.reddit.com/r/antivirus/comments/1qjwx4q/avg_detected_an_avast_file_as_malware/

То бива параноя

преди 1 час, attj написа:

Напоследък хипс и сандбокс на Комодо блокират свои модули.  Не помнят настройките си.     Нямам идея доколко е нормално.     Чакам версии 2026 да проверя дали пак ще е така.   Засега не ги ползвам.    Има достатъчно други.

Не съм забелязал да блокира собствени. Но се е случвало да забрави правила понякога за някои вече програми с правила и да не вади диалогови прозорци с питане за действие (без да е настроен да блокира автоматично). Но се е случвало рядко и обикновено се оправя с рестарт на системата. Има връзка с репутационния анализ доколкото съм установил. Вчера се случи и при обновяването на Касперски. След първия рестарт уж привидно всичко бе ок, но не вадеше въпроси за някои дейности и не пускаше програми, които преди пускаше. Настройките си бяха ок. След втория рестарт всичко си дойде на мястото. От време на време си е своенравна, но човек който я ползва отдавна знае кога нещо не е наред с нейното поведение. А и няма как да няма никакви бъгове след като не е имало актуализация за старата версия от 21-ва, а самата програма си има сложни интеграции в ОС.

Comodo Firewall 2020  не е предвидена за  Win 11 Pro.   Можех още да си стоя на Win 10 Pro  заради тази програма.     Отказах се засега.     Защото мога да си възстановя предишния Уин с тази стена.  

преди 28 минути, attj написа:

Comodo Firewall 2020  не е предвидена за  Win 11 Pro.   Можех още да си стоя на Win 10 Pro  заради тази програма.     Отказах се засега.     Защото мога да си възстановя предишния Уин с тази стена.  

Не чувам @Proshark да има проблеми с нея под 11...

преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не чувам @Proshark да има проблеми с нея под 11...

Пробвайте да я инсталирате на нов  ъпдейтнат Win 11 Pro.   Опитах.     Извеждат се съобщения за грешки и не се получава.    В друг форум потвърдиха - не е проектирана за новата ОС. Няма и  да работи пълнофункционално.

преди 7 часа, attj написа:

Пробвайте да я инсталирате на нов  ъпдейтнат Win 11 Pro.   Опитах.     Извеждат се съобщения за грешки и не се получава.    В друг форум потвърдиха - не е проектирана за новата ОС. Няма и  да работи пълнофункционално.

Аз не съм чул такова нещо....а и не знам колко по нов да е ъпдейта от този...Говоря за стабилна версия,не за Dev или Beta...

Screenshot-1.png

Успешно е инсталирана?  При мен не се получава.    А тествана ли е за пълнофункцшоналност?   В темата за подпомагането има достатъчно буби за стартиране.   360 TS  се сработва с тази стена и на  Win 10 Pro се получаваше непробиваема комбинация.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.