Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

При мен нямаше такива съобщения. Също стартирах инсталатора директно от папка Download:

1.png.6388f86effef4783a638f1b8ac37bda3.png

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 317k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

преди 10 часа, Joss Bomon написа:

При мен нямаше такива съобщения. Също стартирах инсталатора директно от папка Download:

1.png.6388f86effef4783a638f1b8ac37bda3.png

Няма щото виж си папката...празна и чиста. :) (не говоря за подпапките). Ама я го набухай в папка с множество други файлове и библиотеки свалени...

В моята има десетки файлове в Downloads - изпълними, архиви, dll библиотеки и прочие. Логично е. Това не прави проблема при мен, а в новия им инсталатор. При версии 8 не пискаха като тръгвах да ги инсталирам оттам.

Благодарско все пак, защото на стария бях пускал един тест и после му делнах всичко що се зарежда при стартиране на системата и така и не съм го ползвал. Но, след инсталацията на новия ми излезе и ъпдейт на фърмуера на 990 Pro. Не съм чел какво са оптимизирали, но поне не виждам някакви проблеми до момента след като го ъпдейтнах.

Да, то и интерфейса новия е по-готин (мазен). За моя старец 970 Evo Plus няма оптимизации и нов firmware, но поне пуснах там дългата проверка за грешки и дългия self-test и го мина перфектно. Пък и обичам да обновявам програмите, защото са предполага, че са по-изчистени от бъгове и грешки в сигурността. Макар, че понякога водят до чупене на функционалности де. Но затова пък си държа и няколко Image файла за да ми е спокойно. :)

• 2 седмици по-късно...

Преди малко и на мен ми звъннаха (явно чак сега са стигнали до моя номер) от Revolut Departement по Viber-a. Разбира се, последва директен block. Номера беше някакъв от Южна Америка (май Колумбия).

Та, just a hint. Revolut си имат приложение и звънят чрез него. Не по Viber или What's app. Обаждането беше като това (като описание на името):

https://www.reddit.com/r/Revolut/comments/1op5vbe/be_aware_revolut_support_calling_on_viber_scam/

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Преди малко и на мен ми звъннаха (явно чак сега са стигнали до моя номер) от Revolut Departement по Viber-a. Разбира се, последва директен block. Номера беше някакъв от Южна Америка (май Колумбия).

Та, just a hint. Revolut си имат приложение и звънят чрез него. Не по Viber или What's app. Обаждането беше като това (като описание на името):

https://www.reddit.com/r/Revolut/comments/1op5vbe/be_aware_revolut_support_calling_on_viber_scam/

Тука и при мен се скъсаха да звънят от Индия. Но заради моят Пейпал.  Има и някакво писмо уж от Пейпал.

Сваля ли безпроблемно видео от youtube

преди 31 минути, aten написа:

Сваля ли безпроблемно видео от youtube

Едва ли. С тези промени, които направиха. За там ти трябва yt-dlp + вече deno.exe или node.exe за решаване на JS проблемите със sleep таймера.

Но има вероятност вече и за бан на акаунта особено ако се сваля age-restricted съдържание с --cookies from browser.

Аха,само гледаш без да бараш.

Ромът лекува болно гърло.
Червеното вино понижава кръвното налягане.
Текилата регулира нивото на холестерина.
Уискито помага да се свали излишното тегло.
Джинът бори инфекциите, кашлицата и запека.
Брендито забавя стареенето.
Шампанското поддържа здравето на сърцето.
Водката лекува кариес.
Бирата подобрява паметта.

Следващия път, когато някой невежа ви намекне, че сте пияница, покажете му този списък със здравословни напитки!  :drunk:
Все пак умната по празниците. :bye1:
преди 5 минути, nikssi написа:
Следващия път, когато някой невежа ви намекне, че сте пияница, покажете му този списък със здравословни напитки

+ракията...И ний сме дали нещо на свет-а-а-а...на медицината...:linedance:

Обичам бира -ама защо и аз като Кокич започвам и да забравям???   

преди 1 час, Proshark написа:

+ракията...И ний сме дали нещо на свет-а-а-а...на медицината...:linedance:

А , верно бе ... тя е за всичко. Всичко оправя. 

преди 46 минути, attj написа:

Обичам бира -ама защо и аз като Кокич започвам и да забравям???   

Щот се разправяш с тролопитеци в оная тема. Заразно е. Пусни им фитила , отвори си биричка и ... им гледай сеира. 

преди 17 часа, aten написа:

Аха,само гледаш без да бараш.

Затова казах yt-dlp + deno за youtube... или IDM или 4k video downloader... VDH е за всичко останало. Но честно взе да изостава доста. Лично предпочитам вече FetchV.

Малее...от 672 на 1148. Добре, че я взех макар и с нежелание. Нарочно пускам в тази за да няма пак коментари, че се раздухвало. Може и да паднат пак, но няма да е преди 2027 май.

https://www.jarcomputers.com/kingston-kc3000-4096gb-m2-2280-skc3000d4096gb-prod-ssdkingstonskc3000d4096gb.html

Луда работа. Ако трябва да сменям система...като нищо, че бодна едно дъно с 14700kf и ще ползвам старата 4x16GB DDR4.

Някакъв май нов спам по Вайбъра. Някаква със странен номер с никнейм Sophie (но "говореща" на български явно с преводач) ме попита за някакъв апартамент под наем за дългосрочно ползване с въпроса - "Ти ли си Валери?". Та, трябва да се внимава. Последва директно блокиране и докладване за спам. Весело посрещане на Новата Година!

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Някакъв май нов спам по Вайбъра. Някаква със странен номер с никнейм Sophie (но "говореща" на български явно с преводач) ме попита за някакъв апартамент под наем за дългосрочно ползване с въпроса - "Ти ли си Валери?". Та, трябва да се внимава. Последва директно блокиране и докладване за спам. Весело посрещане на Новата Година!

Може да е било просто. IMSI прихващачи. 

Ismi-catcher-infographic.jpg?w=567&h=&au

Не мисля. По-скоро рандом съобщение някакво. На един познат снощи са го питали дали това е акаунта на Thomas. Той ги мятал по върбите, че се казва Tobias, после минали на английски и така хаха.

Тук имало някаква измама с някакви видеа. Според мен не е прихващане. Прости случайни random опити. Пък, който се върже/клъвне.

https://www.reddit.com/r/bulgaria/comments/1jcompg/viber_измама_с_youtube_видеа/

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не мисля. По-скоро рандом съобщение някакво. На един познат снощи са го питали дали това е акаунта на Thomas. Той ги мятал по върбите, че се казва Tobias, после минали на английски и така хаха.

Тук имало някаква измама с някакви видеа. Според мен не е прихващане. Прости случайни random опити. Пък, който се върже/клъвне.

https://www.reddit.com/r/bulgaria/comments/1jcompg/viber_измама_с_youtube_видеа/

При мен редовно от Пакистан ми звънят. Дали е Пакистан, това е друга бира. 😀 Големи хакери са тия Пакистан.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Някакъв май нов спам по Вайбъра

На телефона много рядко андроида пуска някое и друго съобщение от разни и реклами, но на компютъра съм с актуализирана портативка и никога нищо не съм получавал, дори и реклами.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

На телефона много рядко андроида пуска някое и друго съобщение от разни и реклами, но на компютъра съм с актуализирана портативка и никога нищо не съм получавал, дори и реклами.

Не мисля, че е от портативката. Иначе съм актуализиран и на двете места - десктоп и Андроид версиите. Настройките са супер затегнати. Съобщения от реклами никога не съм получавал. Но през последните 2 седмици 2 минали настройките с очевиден scam/phishing. Но отгоре си изписа, че е непознат номер извън списъка ми с контакти и попита дали директно да го блокирам. Настройките за непознати контакти са такива, че не виждат нито снимката ми, нито номера, общо взето нищо. Т.е. безвредни (ако не се вържеш). Но как минават...да кажат от Viber-a. То и на телеграма съм имал опити за открадване на ключа - получавал съм заявки за recovery code-a...но дори без 2FA нямаха успех. Сега вече с активиран такъв дори тези съобщения спряха (засега). Всеки се опитва нещо да прави. :)

mFpmhSP.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.