Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки, спам и бира на тема Сигурност (втора част)

Featured Replies

7-Zip 24.03 beta

Промените:

Цитат
  • 7-Zip now can use new RISCV filter for compression to 7z and xz archives.
    RISCV filter can increase compression ratio for data containing executable files compiled for RISC-V architecture.
  • The speed for LZMA and LZMA2 decompression in ARM64 version for Windows was increased by 20%-60%.
  • 7-Zip GUI and 7-Zip File Manager can ask user permission to unpack RAR archives that require big amount of memory, if the dictionary size in RAR archive is larger than 4 GB.
  • new switch -smemx{size}g : to set allowed memory usage limit for RAR archive unpacking.
    RAR archives can use dictionary up 64 GB. Default allowed limit for RAR unpacking is 4 GB.
  • 7zg.exe (7-Zip GUI): -y switch disables user requests and messages.
  • 7-Zip shows hash methods XXH64 and BLAKE2sp in context menu.
  • -slmu switch : to show timestamps as UTC instead of LOCAL TIME.
  • -slsl switch : in console 7-Zip for Windows : to show file paths with
    linux path separator slash '/' instead of backslash separator '\'.
  • 7-Zip supports .sha256 files that use backslash path separator '\'.
  • Some bugs were fixed.
  • the bug in 7-Zip 24.02 was fixed: it couldn't open ISO archives.

Линкове за сваляне:

7-Zip for 64-bit Windows x64:
https://7-zip.org/a/7z2403-x64.exe

7-Zip for 32-bit Windows x86:
https://7-zip.org/a/7z2403.exe

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 317,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Честит Гергьовден на @B-boy/StyLe/ и всички именници във форума! Да сте живи и здрави!

• ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! Много здраве и късмет на посещаващите секцията.  

• Честита Нова Година момчета!!! Много здраве пожелавам на всички!

Публикувани изображения

Днес след като пробвах новия build на Samsung Magician 8.1.0.800 да видя дали ще тръгне, че от версия 7.3 нагоре нито една 8-ца не стартираше (инсталираше се и само въртеше геврека после във фонов режим и джуркаше процесите в Task Manager-a) и тази не тръгна. Тогава изчетох всичко по въпроса и проблема не се реши. Днес пак прегледах за инфо и вече работи. Виновника бе спряната Server услуга. Не, че ми бе важно да го имам, защото в последно време е яко окастрен, но ме глождеше, защо не върви. Е явно това е причината. Сега мога пак да го махна. Няма начин да оставя LanmanServer пуснат, защото от Samsung са решили да го ползват. От къдя на къдя (представете си тук мемето от Господарите). И хайде пак в коша. Но поне се разбра причината. Странно решение е това изискване и като цяло риск в сигурността (особено пък ако на домашна система няма "benefits" същата услуга да се използва някога по предназначение). Та само информативно:

https://eu.community.samsung.com/t5/computers-it/samsung-magician-8-0-does-not-work/td-p/8309096/page/2

https://www.reddit.com/r/techsupport/comments/1789ztq/samsung_magician_800_wont_open_on_windows_10_ltsc/

Image-761.png

• 2 седмици по-късно...

Понеже в хардуерния раздел си нямат тема за празни приказки (може би трябва да им създам една) хихи го пускам тук:

PCIe 7.0 is on track for a 2025 release, which means SSDs with speeds of up to 60GB/s should be available in the coming years

https://www.pcgamer.com/hardware/pcie-70-is-on-track-for-a-2025-release-which-means-ssds-with-speeds-of-up-to-60gbs-should-be-available-in-the-coming-years/

• 2 седмици по-късно...

Преди малко получих известие.

_2024-04-12_193144411.png.28e17ae060de3c0e0de26a0af227f5ad.png

Необходимо ли е Windows 11 Pro да ми сканира по четири пъти без да има никакви причини за това. Дори не ме е питал дали съм съгласен или не! 

Не знам при вас как е, но аз съм платил за този Win и не ми е приятно да да прави каквото си поиска без дори да знам за това. Според вас редно ли е без никаква причина да ми сканира лаптопа няколко пъти?

на 12.04.2024 г. в 19:36, Звяра! написа:

Преди малко получих известие.

_2024-04-12_193144411.png.28e17ae060de3c0e0de26a0af227f5ad.png

Необходимо ли е Windows 11 Pro да ми сканира по четири пъти без да има никакви причини за това. Дори не ме е питал дали съм съгласен или не! 

Не знам при вас как е, но аз съм платил за този Win и не ми е приятно да да прави каквото си поиска без дори да знам за това. Според вас редно ли е без никаква причина да ми сканира лаптопа няколко пъти?

Обикновено това не е без причина.

Четири пъти едно след друго ми сканира за вируси и нищо не откри. Наистина има нещо странно и затова попитах тук.

От тогава не съм получил известие, че пак е сканирал.

Windows 11 Pro е на служебния ми компютър и за 4-5 месеца не е имало такъв случай.  Различна е защитата ми.  Това съм го виждал у дома с Win 10 Pro - когато съм бил със защитника на Микрософт.   Сега и там съм с друга защита.

По мои наблюдения, в 11 вградения АВ започва бързо сканиране при бездействие на системата и ако собственика започне работа сканирането се паузира, след което продължава при следващ престой на системата. Това са мои наблюдения, и не мога категорично да твърдя че така работи при всеки и на 10.

преди 47 минути, Звяра! написа:

Четири пъти едно след друго ми сканира за вируси и нищо не откри. Наистина има нещо странно и затова попитах тук.

От тогава не съм получил известие, че пак е сканирал.

taskschd.msc
>Microsoft
 >Windows
  >Windows Defender
и се забавлявай да изключваш каквото искаш.

image.png.9739feedffae00d3435b380415fedd09.png

Или
Start
Settings
в полето за търсене постави Windows Security
Избери 
Virus & threat protection 
Microsoft Defender Antivirus
Periodic Scanning -> Turn off

преди 47 минути, Joss Bomon написа:

Някои се присмиваха на "Грухи", но...

Този малко закъснял с новината. Иначе аз съм го пускал това преди време.

А той грухи си е малко за бъзици. Никой, не е казал, че няма такива зарази, но неговото граничи с параноя. Още повече шанса домашен потребител да се зарази с такава гад (и то ако не е таргетиран умишлено) граничи с 0.1%.

А и често премахването на такива не става с преформативане, но става с префлашване на БИОС-а така или иначе. Не мисля, че все още има място за паника. Може би ще нашумят един ден, но и ще бъде измислен начин за превенция. (То реално и сега има такива - често за да се зарази БИОС-а или MBR сектора на диска, гадината изисква да бъдат позволени дадени действия. Повечето програми за защита от сорта на HIPS/IDS и пясъчниците и дори такива блокиращи скриптове още на ниво браузър, предотвратяват това - освен ако потребителя не ги позволи по една или друга причина).

• 3 седмици по-късно...

@B-boy/StyLe/,Жоре, Честит Имен Ден !!! Уменията ти на IT специалист и остротата на ума ти са правопропорционални на добротата на сърцето ти...Бъди здрав и все така отзивчив и в помощ на всички ...Весело празнуване !!!

• 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
преди 5 минути, цър-вул написа:

Hibit Uninstaller
HiBit Uninstaller 3.2.30 (2024-07-07)

Затвори скритото съдържание

Added Danish language.
Improved leftovers search algorithm.
Fixed minor bugs.

https://hibitsoft.ir/HiBitUninstaller/HiBitUninstaller-setup-3.2.30.exe
https://hibitsoft.ir/HiBitUninstaller/HiBitUninstaller-Portable-3.2.30.zip

Хипснастройки при защитата ми  блокират стартирането и това не е изненадващо. Уж е невъзможно стартиране в сандбокссреда, а защитните модули сработват     https://www.virustotal.com/gui/file/ea9b065caea246e6717a16805ebbc2b9d1a560ff32a19f935298e01c8ac61f00      Разбира се -това програмче не ми е притрябвало.   Просто реших да пробвам и тествам настройките си.  Няма право въобще да стартира, както и очаквах.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Проблемът е от твоя талавиз - виж по-горе
Няма ни една детекция на файловете на сървъра.

Двойната ми сандбокс-хипс защита не се интересува от детекции.  Блокира по зададени правила.   

Само коментирам факта, че качен от компютъра ти файл се засича от virustotal, а същият файл на сървъра на производителя не се засича като опасен, било то и грешно засичане.

преди 5 минути, цър-вул написа:

Само коментирам факта, че качен от компютъра ти файл се засича от virustotal, а същият файл на сървъра на производителя не се засича като опасен, било то и грешно засичане.

Изтеглих го от посочен от теб линк.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.