Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Постоянно натоварен на 100% процесор

Featured Replies

Добър вечер . От няколко седмици насам забелязвам , че процесорът ми постоянно е натоварен на 100% , дори в дадения момент да не правя абсолютно нищо . Разрових форума за стари теми , в които основните съвети се въртяха около това да се направи един сканинг с добра антивирусна програма . Направих го с поне 3 различни , между които Kaspersky , отделно с anti-spyware програми и нито една от тях не откри нищо . Някой има ли представа как да го отстраня този проблем ?

Публикувано изображение

Обърнете се от колегите от раздела от линка по-долу - прочетете важната тема най-горе и пуснете нова тема в раздела.   http://www.kaldata.com/forums/forum/137-премахване-на-зловреден-софтуер-hijackthis-логове/

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Прилича ми на проблем с Windows Update, като в последно време е известно, че заради фалове на M$, услугата за ъпдейтите постоянно се мъчи да сваля нужните файлове от натовареният сървър на M$, като свалянето се отказва от сървъра заради натовареността му, и се получава това, което се наблюдава и при вас на XP - 100 % CPU usage от процеса svchost.exe, като всъщност проблема се дължи на бъг в клиента за ъпдейт, вграден в Windows.

Разбира се, напълно възможно е и проблема да е от друго, но аз предлагам да установим дали натоварването идва именно от услугата за актуализация на Windows.

За целта, изпълнете следните стъпки:

1. Отворете Task Manager -> таба Processes -> View -> Select Columns -> сложете човка на PID (Process Identifier).

2. В прозореца на Task Manager, запомнете стойността на полето PID за процеса svchost.exe, който товари CPU на 100 %.

Сега нека проверим дали услугата Automatic Updates стои зад този процес. За целта:

1. Отворете cmd (Start - Run - cmd).

2. Въведете командата:

tasklist /svc /fi "imagename eq svchost.exe"

3. Локализирайте по PID процеса svchost.exe, който товари процесора на 100 %, и проверете дали в колоната Services съответства Automatic Updates.

Ако съответства, проблема ви се дължи именно на по-горе описаното. Като решение препоръчвам временно да спрете ъпдейтите от услугата (Start -> Run -> services.msc -> Automatic Updates -> Startup type - Disabled, като преди това клик на бутончето Stop), и да проверявате през ден примерно дали вече сървъра е по-малко натоварен, и съответно да пуснете услугата за да се свалят ъпдейтите.

• Автор

Здравейте . Докато изчаквах да получа отговори в темата се разрових в Гугъл и успях да попадна на един гид , който изпълних и сега svchost заема най-много 30 , докато преди въпросния гид заемаше 99 . Ето за това става въпрос http://www.technibble.com/how-to-fix-svchost-using-100-cpu-memory-leak/

Прилича ми на проблем с Windows Update, като в последно време е известно, че заради фалове на M$, услугата за ъпдейтите постоянно се мъчи да сваля нужните файлове от натовареният сървър на M$, като свалянето се отказва от сървъра заради натовареността му, и се получава това, което се наблюдава и при вас на XP - 100 % CPU usage от процеса svchost.exe, като всъщност проблема се дължи на бъг в клиента за ъпдейт, вграден в Windows.

Разбира се, напълно възможно е и проблема да е от друго, но аз предлагам да установим дали натоварването идва именно от услугата за актуализация на Windows.

За целта, изпълнете следните стъпки:

1. Отворете Task Manager -> таба Processes -> View -> Select Columns -> сложете човка на PID (Process Identifier).

2. В прозореца на Task Manager, запомнете стойността на полето PID за процеса svchost.exe, който товари CPU на 100 %.

Сега нека проверим дали услугата Automatic Updates стои зад този процес. За целта:

1. Отворете cmd (Start - Run - cmd).

2. Въведете командата:

tasklist /svc /fi "imagename eq svchost.exe"

3. Локализирайте по PID процеса svchost.exe, който товари процесора на 100 %, и проверете дали в колоната Services съответства Automatic Updates.

Ако съответства, проблема ви се дължи именно на по-горе описаното. Като решение препоръчвам временно да спрете ъпдейтите от услугата (Start -> Run -> services.msc -> Automatic Updates -> Startup type - Disabled, като преди това клик на бутончето Stop), и да проверявате през ден примерно дали вече сървъра е по-малко натоварен, и съответно да пуснете услугата за да се свалят ъпдейтите.

Да, вие сте обновили клиента на Windows Update до v. 3, където бъга, причиняващ 100 % load на CPU от услугата за ъпдейти е поправен. Това също е решение. :)

Значи проблема ви е бил именно от Windows Update.

Редактирано от programings (преглед на промените)

• Автор

Сега изчаквам диагностиката в секцията , която ме посъветва да ползвам колегата по-горе , за да видим дали всичко е наред :)

Да, вие сте обновили клиента на Windows Update до v. 3, където бъга, причиняващ 100 % load на CPU от услугата за ъпдейти е поправен. Това също е решение. :)

Значи проблема ви е бил именно от Windows Update.

Сега изчаквам диагностиката в секцията , която ме посъветва да ползвам колегата по-горе , за да видим дали всичко е наред :)

Да, проверете за вируси, въпреки, че едва ли ще има, но никога не е излишно. Проблема ви стана ясно от какво е. :)

Прилича ми на проблем с Windows Update,

Преди месец чиста преинсталация на ХР - същия проблем :) реших проблема с изключването на Windows Update - изобщо и не се опитвах да търся решения защото и копието беше с последни Windows Update на около 2 месеца :D

реших проблема с изключването на Windows Update

Най-доброто и бързо решение на всички проблеми, предвид, че виждаме как M$ се дънят с ъпдейтите едва ли не всеки месец, като след всеки пореден път следват обещания, че няма да те повтори, и уж ще се тестват пачовете повече следващият път, но резултата пак е налице. :)

Редактирано от programings (преглед на промените)

Просто не ми се занимаваше да търся някакво решение , дори бях готов да сменя копието на ОС , тъй като не бях сигурен във него :D но в последствие намерих това решение . Аз по принцип обновявам до край ОС и след това я спирам .

• Автор

Дано все пак някой от отговарящите за този раздел да погледне темата ми . Пусната е вчера около 19 ч и все още е 

0 отговора 0 прегледа

Ами аз мяркам, че има два антивирусни пакета, които евентуално влизат в конфликт...Освен това лога от DDS не е коректен, защото едната програма не е дезактивирана:

AV: Advanced SystemCare Ultimate *Enabled/Updated*

Спрете нейното функциониране, или направо я деинсталирайте и отново изгответе лог, като следвате плътно инструкциите на антивирусният тим.

• Автор

Деинсталирам веднага и слагам новия лог . Дано само някой от антивирусния тийм да прегледа темата .

Ами аз мяркам, че има два антивирусни пакета, които евентуално влизат в конфликт...Освен това лога от DDS не е коректен, защото едната програма не е дезактивирана:

Спрете нейното функциониране, или направо я деинсталирайте и отново изгответе лог, като следвате плътно инструкциите на антивирусният тим.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.