Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Труден избор на смартфон , моля помощ

Featured Replies

S3 mini, не си заслужава за тези пари. Много е орязън и като цяло не си заслужава.

Като собственик на S3 ще ти кажа, че си заслужава и ще ти кажа защо:

1. Страхотен дисплей, 4,8" мислех си, че ще е неудобно с толкова голям телефон, но сега не ми прави впечетление.

2. 4 ядрен процесор и добро видео, ако искаш да играеш всички игри без проблем това е от голямо значение. Real Racing 3 е доста тежка, но ми върви супер, докато преди на S2-ката(S3 mini същата история) имаше доста лагвания.

3. 8МП камера със светкавица прави страхотни снимки и клипове.

4. Слот за карти памет. Това си е голям плюс, който при Нексус липсва.

5. Батерията е достатъчна за цял ден сърфиране в интернет или за играене на игри. При разговори и нормално ползване на интернет издържа около 3дни.

6. Имаш винаги голям избор от към ъпдейт на Андройда. Дори и Самсунг да не пуснат нова версия има достатъчно ROM-ве и Кернели в интернет. Тоест ще си го флашваш с каквото ти хареса и винаги ще си актуален. Това си е голям плюс при Самсунг, до скоро имах и S1 и го бях флашнал до 4.2.2 версия на Андройд и вървеше супер стабилно, докато доста по-нови телефони от други марки си стоят на 2.3.6 или 4.0.4, защото не могат да се флашват.

Моя съвет е или S3 или Nexus4. Другите устройства с андройд (ZTE, Gigabite, Prestigio и т.н.) няма да имат тези актуализации и тази стабилност. Не случайно Самсунг е лидер при андройд устройствата. За цената, която искат ти дават най-добрия дисплей, телефон с възможност за актуализации, страхотни параметри и не на последно място всичко това направено да върви гладко и безпроблемно. :)

Аз от началото говоря че S3 ката е най добрия вариант , но отначало човека като пусна ZTE и Alkatel а му предложих Gigabyte ...

• Отговори 59
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

На мен най много в този телефон ми харесва камерата ако става на въпрос , забравих и кит кат а CLICK

Тази "новина" е от март месец - дали е актуална?...

Още повече, че един надпис "Nikon" няма да накара телефона да прави снимки  да дава качество на картинката като фотоапарат.

Те и Sony и Nokia имаха телефони с надпис "Carl Zeiss" надпис на лещичките, но един Zeiss иначе струва 1-2-3 хилядарки - защо ли?

...

2. 4 ядрен процесор и добро видео, ако искаш да играеш всички игри без проблем това е от голямо значение. Real Racing 3 е доста тежка, но ми върви супер, докато преди на S2-ката(S3 mini същата история) имаше доста лагвания.

5. Батерията е достатъчна за цял ден сърфиране в интернет или за играене на игри. При разговори и нормално ползване на интернет издържа около 3дни.

2. Ползвам Galaxy Nexus и "само" двуядреният процесор и по-бавното видео изобщо не ми пречат. Пречи ми например това, че оперативната памет е само гигабайт. S3 също е с толкова (поне вариантът, който се продава тук), но Nexus 4 е с 2.

3. Виж отговора ми на другия пост.

4. 16 GB вградена памет изобщо не са ми малко - не се опитвам да ползвам телефона за музика или за филмчета и съм окей.

5. "Нормално ползване" е много разтегливо понятие. По мое мнение почти всеки смартфон в момента ще се радва на зареждане всяка вечер (или пък втора батерия), ако не искаш изненади на другия ден.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

Тази "новина" е от март месец - дали е актуална?...

Още повече, че един надпис "Nikon" няма да накара телефона да прави снимки  да дава качество на картинката като фотоапарат.

Те и Sony и Nokia имаха телефони с надпис "Carl Zeiss" надпис на лещичките, но един Zeiss иначе струва 1-2-3 хилядарки - защо ли?

2. Ползвам Galaxy Nexus и "само" двуядреният процесор и по-бавното видео изобщо не ми пречат. Пречи ми например това, че оперативната памет е само гигабайт. S3 също е с толкова (поне вариантът, който се продава тук), но Nexus 4 е с 2.

3. Виж отговора ми на другия пост.

4. 16 GB вградена памет изобщо не са ми малко - не се опитвам да ползвам телефона за музика или за филмчета и съм окей.

5. "Нормално ползване" е много разтегливо понятие. По мое мнение почти всеки смартфон в момента ще се радва на зареждане всяка вечер (или пък втора батерия), ако не искаш изненади на другия ден.

2. Това, че памета е 1GB си прав(при Нексус 2GB), но аз до сега не съм имал никакви "спъвания", че е само 1GB. Пробвай на S3mini, който е с процесор с 2 ядра да играеш най-тежките игри от маркета и ще си говорим. За Нексуса мога да кажа, че е оптимизиран така, че това да не е недостатък.

3. Няма как да кажа на бялото черно. С3 си прави страхотни снимки за телефон. При Нексус4 незнам как са нещата.

4. За теб 16GB са достатъчни, но за мен са малко(може и за автора да са малко). Само навигацията ми е 3GB с картите, който ми трябват. И другото реално от тези 16GB имаш на разположение макс. 12GB, който да използваш за собствени файлове, навигации и т.н.

5. Реално ако по време на работа не използваш телефона може и да не го зареждаш всеки ден. При мен издържа 2дни, но дори в началото когато го тормозех нон-стоп игри, клипове, интернет си издържа без проблем 12часа.

Пак ще се повторя, че аз препоръчвам за бюджет 600лв. С3 или Нексус4, защото другите алтернативи са крачка назад от тези 2 телефона.

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

S3 mini, не си заслужава за тези пари. Много е орязън и като цяло не си заслужава.

Като собственик на S3 ще ти кажа, че си заслужава и ще ти кажа защо:

1. Страхотен дисплей, 4,8" мислех си, че ще е неудобно с толкова голям телефон, но сега не ми прави впечетление.

6. Имаш винаги голям избор от към ъпдейт на Андройда. Дори и Самсунг да не пуснат нова версия има достатъчно ROM-ве и Кернели в интернет. Тоест ще си го флашваш с каквото ти хареса и винаги ще си актуален. Това си е голям плюс при Самсунг, до скоро имах и S1 и го бях флашнал до 4.2.2 версия на Андройд и вървеше супер стабилно, докато доста по-нови телефони от други марки си стоят на 2.3.6 или 4.0.4, защото не могат да се флашват.

Моя съвет е или S3 или Nexus4. Другите устройства с андройд (ZTE, Gigabite, Prestigio и т.н.) няма да имат тези актуализации и тази стабилност. Не случайно Самсунг е лидер при андройд устройствата. За цената, която искат ти дават най-добрия дисплей, телефон с възможност за актуализации, страхотни параметри и не на последно място всичко това направено да върви гладко и безпроблемно. :)

Всичко това дет си го изредил, го има в повечето водещи модели, с някакви разлики, като например, че дисплея не е 4,8, а повече или по-малко... Дисплея, че бил най-добрия, тук вече може доста да се спори. Разбира се, според самите Samsung, може и да е най-добрия... За батерията малко преувеличи, защото искам да те видя как ще играеш или сърфираш цял ден... И на коя игра, защото батерията не е константа как пада при играене на игри... Да не се окаже, че ще падне за час... А иначе и моя държи 3, дори 4 дена. Равносметката е, че получаваш доста скъп за качеството си телефон, защото като го вземеш в ръка, нямаш чувството, че си взел телефон, който преди време струваше над 1000 лева. Лично аз мисля, че конкуренцията има по-добри телефони за по-малко пари. А около мен са 4-5 човека със S3 (и двама с S4), които обаче никакво понятие си нямат от телефони, гарантирам. Вярно е, че са лидери в продажбите, за това няма спор, но това едва ли е, защото потребителите имат понятие какво купуват, голяма част разчитат на продавач-консултантите в магазините, рекламата и мнението на приятели. s_rox9, Samsung водели и като дизайн... О, Боже мой... :)

Всичко това дет си го изредил, го има в повечето водещи модели, с някакви разлики, като например, че дисплея не е 4,8, а повече или по-малко... Дисплея, че бил най-добрия, тук вече може доста да се спори. Разбира се, според самите Samsung, може и да е най-добрия... За батерията малко преувеличи, защото искам да те видя как ще играеш или сърфираш цял ден... И на коя игра, защото батерията не е константа как пада при играене на игри... Да не се окаже, че ще падне за час... А иначе и моя държи 3, дори 4 дена. Равносметката е, че получаваш доста скъп за качеството си телефон, защото като го вземеш в ръка, нямаш чувството, че си взел телефон, който преди време струваше над 1000 лева. Лично аз мисля, че конкуренцията има по-добри телефони за по-малко пари. А около мен са 4-5 човека със S3 (и двама с S4), които обаче никакво понятие си нямат от телефони, гарантирам. Вярно е, че са лидери в продажбите, за това няма спор, но това едва ли е, защото потребителите имат понятие какво купуват, голяма част разчитат на продавач-консултантите в магазините, рекламата и мнението на приятели.

s_rox9, Samsung водели и като дизайн... О, Боже мой... :)

Посочи ми кой смартфон изглежда по добре от тези на Samsung

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от s_rox9 (преглед на промените)

...

Офтопик: Първо, това е въпрос на вкус... Но конкретно за Samsung, определено дизайна не им е силната страна, като донякъде S2 ми харесва (за техен телефон) На мен ми харесва дизайна на Sony и ще ти дам за пример техни телефони (не поствам самите снимки, защото в момента пиша от слаб лаптоп и тежат на страницата...):

http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/sony/sony-xperia-z-ofic-1.jpg http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/sony/sony-xperia-z1-4.jpg

http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/sonyericsson/se-xperia-ray-ofic-1.jpg

ето и един HTC:

http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/htc/htc-one-m7-silver.jpg

Ето малко примери, а примери колкото искаш...

Офтопик: Първо, това е въпрос на вкус... Но конкретно за Samsung, определено дизайна не им е силната страна, като донякъде S2 ми харесва (за техен телефон) На мен ми харесва дизайна на Sony и ще ти дам за пример техни телефони (не поствам самите снимки, защото в момента пиша от слаб лаптоп и тежат на страницата...):

http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/sony/sony-xperia-z-ofic-1.jpg http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/sony/sony-xperia-z1-4.jpg

http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/sonyericsson/se-xperia-ray-ofic-1.jpg

ето и един HTC:

http://cdn2.gsmarena.com/vv/pics/htc/htc-one-m7-silver.jpg

Ето малко примери, а примери колкото искаш...

Sony та та нямат кой знае какъв дизайн , особенно Ray , а за HTC то няма какво да споря , хубав телефон , но както каза всеки има вкус и различни предпочитания на мен Samsung , на теб Sony , на друг HTC на друг Alcatel

Sony та та нямат кой знае какъв дизайн , особенно Ray , а за HTC то няма какво да споря , хубав телефон , но както каза всеки има вкус и различни предпочитания на мен Samsung , на теб Sony , на друг HTC на друг Alcateл 

Да, нямат кой знае какъв дизайн..., то за това и самия Стив Джобс се е възхищавал на Sony... Но да, всеки има право на вкус...

п.п. Относно Ray, този телефон трябва да хо хванеш в ръка за да го оцениш... А дизайна на Ray е един от най-добрите, още повече, че става въпрос за доста малък телефон.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Да, нямат кой знае какъв дизайн..., то за това и самия Стив Джобс се е възхищавал на Sony... Но да, всеки има право на вкус...

п.п. Относно Ray, този телефон трябва да хо хванеш в ръка за да го оцениш... А дизайна на Ray е един от най-добрите, още повече, че става въпрос за доста малък телефон.

Аз като човек на който почти всички телефони са ми били Сони , не ги смятам за много красиви , сега аз ще защитя Самсунг . ти ще си на страна на Сони и това ще продължи така ... всеки си има вкус , вярно , но доста се отклонихме от темата , може да дадеш някой телефон на Сони примерно близак до параметрите на S3 и в тоя ценови клас ...

• Автор

Гледах клипове в youtube и при картини True HD IPS е сякаш по-добър от AMOLED , обаче камерата на самсунга е по добра ( според клиповете) Остана ми само да отида и да ги разгледам. Вие как мислите , от кой оператор да го взема ? Търсих и 2ра ръка за 450 с3 го има но гледам във виваком с тарифа-25 лева на месец , цена в борй на с3 е 499 лева . От къде да го взема ??????????

Гледах клипове в youtube и при картини True HD IPS е сякаш по-добър от AMOLED , обаче камерата на самсунга е по добра ( според клиповете) Остана ми само да отида и да ги разгледам. Вие как мислите , от кой оператор да го взема ? Търсих и 2ра ръка за 450 с3 го има но гледам във виваком с тарифа-25 лева на месец , цена в борй на с3 е 499 лева . От къде да го взема ??????????

Аз не виждам разлика от каде ще го вземеш , ако имаш възможност го вземи от чужбина , продуктите за там се произвеждат по качественно

Аз не виждам разлика от каде ще го вземеш , ако имаш възможност го вземи от чужбина , продуктите за там се произвеждат по качественно

Точно обратното. Има значение откъде ще го вземеш, защото има разлики в ДДС и други детайли. Асемблирането на тези пластмасрии е както винаги в китайско гето. Естествено по тази причина това няма никакво отношение към качеството на продукта.

.

Точно обратното. Има значение откъде ще го вземеш, защото има разлики в ДДС и други детайли. Асемблирането на тези пластмасрии е както винаги в китайско гето. Естествено по тази причина това няма никакво отношение към качеството на продукта.

.

Напротив , има доста голяма разлика между един произведен смартфон примерно за Германия и един за България , или Албания примерно ... 

Напротив , има доста голяма разлика между един произведен смартфон примерно за Германия и един за България , или Албания примерно ... 

Докажи го и ще направим кинти, повярвай ми. В общи линии е точно обратното, в България "сивите" преносими устройства идват от Щатите или от Европа, заради разликата в данъците. А официално доставените са доста добре конфигурирани и стабилни, за разлика от тези, които споменах. Ако може да се сетиш защо става така, ще се зарадвам за момент. :)

Докажи го и ще направим кинти, повярвай ми. В общи линии е точно обратното, в България "сивите" преносими устройства идват от Щатите или от Европа, заради разликата в данъците. А официално доставените са доста добре конфигурирани и стабилни, за разлика от тези, които споменах. Ако може да се сетиш защо става така, ще се зарадвам за момент. :)

Кажи го ти точно на човек учил 5 6 години пазарната икономика и маркетинг дори и да е в туризма :hit:

Общо взето всичко се произвежда по качествено за по големите страни , пазарувал съм електроника и от България , и от Германия и от Англия ... неможеш да сравниш по качество произведеното с цел да отиде в България или Зимбабве примерно с произведеното за Германия , Англия и така ... 

• Автор

Е най сетне си взех С3 благодаря за съветите . Искам и да питам тук , за да не пускам нова тема , та мога ли от компютъра ( който е с кабел) чрез някоя програма да пусна интернет на телефона ( нещо като виртуален WIFI) ? 

Честито за S3 ката ... направил си правилен избор а това за интернета ... не знам дали може ... за обратното знам , но от лаптопа с UBS към телефона ... не знам ... 

Без root би могло да заработи само за някои браузъри след настройка на прокси. http://www.codeproject.com/Articles/191930/Android-Usb-Port-Forwarding Не съм пробвал описаното, но така като гледам би трябвало да работи с Opera Mobile 12 (по-новата версия няма opera:config) и Firefox Mobile.

Е най сетне си взех С3 благодаря за съветите . Искам и да питам тук , за да не пускам нова тема , та мога ли от компютъра ( който е с кабел) чрез някоя програма да пусна интернет на телефона ( нещо като виртуален WIFI) ? 

Да, програмата е Connectify .

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Да, програмата е Connectify .

Ако е с XP ще удари греда с тая програма.

Иначе може и без програма да се направи. Безжичната карта се прави да се работи точка в точка и се споделя прави и се мост към картата от която получава нет.

Тази програма не изисква ли да съм с лаптоп ? 

Мисля че изисква да имаш само безжична мрежова карта.

Защо не си вземете един рутер (маршрутизатор) и да си решите проблема.

Не са много скъпи, има добри предложения за TP-Link около 40 левчета.

Хем така, ще можете да свързвате и други устройства (бъдещи) с него.

• Автор

Защо не си вземете един рутер (маршрутизатор) и да си решите проблема.

Не са много скъпи, има добри предложения за TP-Link около 40 левчета.

Хем така, ще можете да свързвате и други устройства (бъдещи) с него

Много е сложна обстановката :D немога да ти обясня

Много е сложна обстановката :D немога да ти обясня

За колко пари го взе, миналата седмица взех същия за 120 евро, чисто нов . В Германия се намирам ,втора употреба са по евтини.

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.