Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет при избора на лаптоп

Featured Replies

• Автор

Не бързам, колеги, стана време за сън, утре пак . Лаптопа ще бъде Дел със i5  8  или 6 гб рам и 1гб външно видео, а за модела все още не мога да реша. Лека нощ и благодаря за предложенията. 

Редактирано от kranista (преглед на промените)

Ето това Vostro 3560 също е много добро. i5 процесор, видео по добро от 630М, 15,6'' дисплей с Full HD резолюция, 8GB RAM, 500 GB HDD на 7200 rpm което е доста голяма скорост за лаптоп, 36 месеца гаранция (12 за батерията).

Лека нощ!

CAD софтуер на нов лаптоп за 1300лв, от това става само виц.

Това са мобилни процесори и видеокарти, въобще не гледай брой ядра или нещо друго надъхващо, евтините/нисък/ клас не стават за друго освен нет, колкото и да раздуват по сайтовете, че са геймърски.

Само Mac правят лаптопи, които ти вършат работа, а и някои мобилни workstations, които обаче започват от 5000$ нагоре.

CAD софтуер на нов лаптоп за 1300лв, от това става само виц.

Това са мобилни процесори и видеокарти, въобще не гледай брой ядра или нещо друго надъхващо, евтините/нисък/ клас не стават за друго освен нет, колкото и да раздуват по сайтовете, че са геймърски.

Само Mac правят лаптопи, които ти вършат работа, а и някои мобилни workstations, които обаче започват от 5000$ нагоре.

Тук колегата е много прав. CAD софтуер за сериозни разработки изисква доста стабилна конфигурация. Но пък както вече казах ако автора се занимава професионално с CAD програми, 3D и подобни няма да търси лаптоп за целта. Ако ще полза лаптопа само за да прегледа или коригира някой чертеж, нахвърли някъква идея или прави нещо простичко на 2D няма да има проблеми. С Photoshop също няма да има проблеми. Но ако ще се ползва за проектиране на сложни 3D обекти, симулация и подобни просто забрави който и да е лаптоп на пазара да се справи със задачата.

• Автор

Кой е по - висок клас Латитюд или Востро ? Ако ще е востро си избрах този модел http://pcplus.bg/Dell-Vostro-3560-DD-V-3560-BRZ-3218G50G-DOS-52 каква е алтернативата за латитюд ? Можеби този http://laptop.bg/laptops-dell-Latitude_5530-dell_latitude_e5530_L065530101E

Редактирано от kranista (преглед на промените)

Latitude е по-високият клас от двете. Ти държиш на 15,6" ли - т.к този Latitude е по-слаб от посоченият по горе, отделно на това, е и с по-старо поколение процесор.

Да, има си ССД, но такова можеш винаги да си монтираш :) Лично за мен то наличието му не обуславя старият и по-слаб процесор.

От три години работя на 14" модели - първо на Леново, след това на НР - мога да ти кажа че нито за момент не съм имал проблем с матрицата. За повечето бизнес модели, които се мъкнат насам-натам - точно 14" е стандарт, който си остана при тях и се наложи точно там. Пък и си има гаранцията :)

Цените на матриците, поне каквото съм гледал - дали е 15,6" или 14" - горе долу са еднакви - разликата идва от типа и резолюцията, но съдейки че Латитюд е над Востро като клас - аз не бих се замислил :)

Такъв още не съм имал - виж на какво работя ( долу в подписа ми ), и с кеф бих ти казал да глдаш такова - но уви - извън бюджета е, иначе е веднъж :)

Елитбуците са от друго измерение, но цената отива на 2 бона. Краниста, взимай Востро 3560 с i5 и радеонското видео ;)

• Автор

Ами решено е взимам востро-то 3560 с i5 и радеонското видео. Остава да решим от къде да го поръчам така че всичко да е достоверно и гаранцията да е валидна, абе от сигурни доставчици ако имат магазин още по добре 

Ако става дума за акъл откъде да си взема Dell лаптоп, обикновено питам хората от ето този сервиз (официален, има го в списъка на Dell). Те също продават лаптопи, но за съжаление нямам информация за цените. :)

P.S. Опс, оказа се, че има ценова листа ето тук, но за съжаление цифрите са височки. Все питайте хората от някой официален сервиз на Dell за проверка на продавача. :)

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Принципно бих ти казал да видиш тук и този модел, но той е с по-високи параметри:

- Dell Vostro 3560

Иначе съм пазарувал от тези момчета и съм останал с много добри впечатления - както за компетенция, така и в последствие при нужда от съпорт ( независимо колко глупав може да е въпроса ).

П.С: Когато си взимах мойте неща от тях, половината ги нямаха, но след като им дадох моделите - ми ги намериха ( може да провериш и с Дел-а дали няма да стане, ако този който предлагат не те устройва )

Влюбих се в този лаптоп http://pcplus.bg/Dell-Vostro-3560-DD-V-3560-BRZ-3218G50G-DOS-52 Обаче дали тези http://www.indexbg.bg/web/bg/index.html пичове ще могат да ми го предложат 

Те са сервиз принципно :)

• Автор

Направо не знам как да постъпя. В единия сайт го има за под 1500лв а от тези които препоръчвате вие за сигурни продавачи е 1600лв 

Ти не си разбрал какво ти казва човека. Не да си купуваш от сервиза а да ги питаш за магазини с които работят.

• Автор

Колеги разцъках няколко лаптопа на марката Lenovo и доста се позачудих и ги разгледах в интернет. 

Спрях се на следните предложения:

1. http://laptop.bg/laptops-lenovo-ThinkPad_Edge_E530c-lenovo_thinkpad_edge_e530c_NZY62BM

2. http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_B590-lenovo_ideapad_b590

3. http://laptop.bg/laptops-lenovo-M4400s-lenovo_m4400s_59392831

Ще ми се да има поне 2 години гаранция и да е с 8gb рам памет. Относно качеството на изработка на тези лаптопи в сравнение с тези на Dell Inspiron като сравнение какво бихте ме посъветвали ? 

Принципно бих казал Edge-a, макар че това е "опосканата" му версия, която няма кой знае колко общо с истинските представители на серията. Останалите модели са чиста проба мултимедия и са малко трудно сравними с Edge-a, като цяло.

По-скоро това:

- Dell Vostro 3560

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.