Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за извинените отсъствия ... ?!

Featured Replies

Виж сега тука се гледа и умението на учителя да го укроти. Той може да използва всякакъв позволен начин да създаде добра атмосфера за работа, но не и да го гони. Кажи защо да речем един и същ ученик при един учител се държи непристойно, а при друг не смее да гъкне. Просто самия учител трябва да създаде едно страхопочитание у ученика, за да може тоя ученик да има респект и да не си позволява волности по време на часа. Всичко зависи от самия учител!!! Тук има и друг момент. Когато другите виждат, че той проваля часа на тях няма да им е приятно и ще го смъмрят на него ще му стане неудобно и ще спре. Това се отнася за класовете които искат да учат и има само един двама които неискат! А що се отнася за т.н. "лоши" класове там се търси баланса за преминаването на дистанцията ученик-учител, за да може ученикът да чувства преподавателя по-близък и да не руши дисциплината в часа!!! Малко увъртяно стана ама надявам се да ме разберете. В крайна сметка изводът е, че ВСИЧКО СИ ЗАВИСИ ОТ УЧИТЕЛЯ!!!

Редактирано от alex89_m (преглед на промените)

• Отговори 112
  • Прегледи 32,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Съжалявам, но не съм съгласна! Не всичко зависи от учителя, защото той не е свръхчовек, който е надарен с изключително търпение! И този баланс трябва да бъде изграден не само с усилия на учителя, а и на ученика :baby:

Това, че учениците си позволяват при някои учители, а при други не, не значи, че самия учител е лош и го заслужава! Просто едни се опитват да бъдат максимално добри, да внушат на ученика спокойствието, което всеки търси, да им помогнат да бъдат по-инициативни, отговорни и да развият таланта си ( ако го имат )! А не като строгите учители - да ти разкажат урока и да кажат - учи си го, следващия час конролно! Учениците се качват на главата на добрите, защото търсят всяка пролука да пропуснат урока или да го разтегнат като локум...

И колкото да сме изморени последните часове, като се качим на главата на даден учител и след поредните забележки не спрем, разбира се, че ще се достигне до следващия етап - изгонването. Може учителите да нарушават това правило, но учениците нарушават също много важно правило, а именно ученикът няма право да накърнява с поведението си авторитета и достойнството на учителя ; създава пречки на учителя при и по повод изпълнение на служебните му задължения. (Чл. 134 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета)

Е, надали ще се стигне до изгонване, ако ученика спазва това правило ;)

Поздрави! :)

Съжалявам, но не съм съгласна! Не всичко зависи от учителя, защото той не е свръхчовек, който е надарен с изключително търпение! И този баланс трябва да бъде изграден не само с усилия на учителя, а и на ученика ;)

Това, че учениците си позволяват при някои учители, а при други не, не значи, че самия учител е лош и го заслужава! Просто едни се опитват да бъдат максимално добри, да внушат на ученика спокойствието, което всеки търси, да им помогнат да бъдат по-инициативни, отговорни и да развият таланта си ( ако го имат )! А не като строгите учители - да ти разкажат урока и да кажат - учи си го, следващия час конролно! Учениците се качват на главата на добрите, защото търсят всяка пролука да пропуснат урока или да го разтегнат като локум...

И колкото да сме изморени последните часове, като се качим на главата на даден учител и след поредните забележки не спрем, разбира се, че ще се достигне до следващия етап - изгонването. Може учителите да нарушават това правило, но учениците нарушават също много важно правило, а именно ученикът няма право да накърнява с поведението си авторитета и достойнството на учителя ; създава пречки на учителя при и по повод изпълнение на служебните му задължения. (Чл. 134 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета)

Е, надали ще се стигне до изгонване, ако ученика спазва това правило ;)

Поздрави! :baby:

Е браво!!

Хубаво, че виждаш нещата "отгоре" - не само от страната на ученика, за което те поздравявам! :)

И пак не мога да повярвам, че учителят няма право да гони! Може и така да е, но ми е трудно да го разбера...

Baby_muse права си за това, че балансът трябва да се постигне и с помощта на ученика. Но пак ти казвам до голяма степен зависи учителя какъв авторитет има сред учениците. Просто няма оправия с някои хора, но това не ти дава право да го гониш. Има и други по-лесни начини и методи. Според мен ако ученик чак толкова ти се качи на главата можеш да речем /примерно/ да го заведеш при директора и на 6 очи да си поговорите спокойно и цивилизовано. Все ще има някакъв ефект. И последно да отбележа, че учителят няма за цел да обучава,а да възпитава /макар и това в по-голяма степен да е задължение на родителите/ особено в основните училища. И тук идва въпроса ако ти си учител в средно училище и виждаш, че предния учител на детето не си е свършил работата и не е възпитал детето на уважение как би постъпил? Затова работата е много сложна. Ако всеки в тая държава си гледа работата както трябва няма да имаме проблеми ни с образование ни с нищо!!!

Редактирано от alex89_m (преглед на промените)

И последно да отбележа, че учителят няма за цел да обучава,а да възпитава /макар и това в по-голяма степен да е задължение на родителите/ особено в основните училища. И тук идва въпроса ако ти си учител в средно училище и виждаш, че предния учител на детето не си е свършил работата и не е възпитал детето на уважение как би постъпил? Затова работата е много сложна. Ако всеки в тая държава си гледа работата както трябва няма да имаме проблеми ни с образование ни с нищо!!!

малко не сам сагласен в деншно време е адски трудно да възпиташ дете особенно ако имаш да речем 25 ученика как ще ги възпиташ всичките ти трябва само тва да праиш ми преподаването кои ше я варши тази работа . В краина сметка сичко трагва от това как са започнали да те възпитават родителите ако си се разглезил още в началото чакаи после учителя или учителката да та опраи

а по темата според мен извинените уцаствия са нещо нормално освен ако не ти стане навик да се разболяваш всеки час в които ти скимне. мога да дам безброи примери за такива хора и за жалост те са адски много в наше време Публикувано изображение ама какво да се прави :bye:

Редактирано от Wassap (преглед на промените)

Ама какво да се прави ли, да се затегне най-сетне тоя режим и да се проверява всичко, защото познавам хора които си ходят с кочан бележки(с лекарски печат) и си ги пише когато му хрумне, че и ги продава и се получава така че всяка седмица той и още 2-3 човека от класа му са болни! Мислиш ли, че ще има полза от каквито и да е мерки ако това продължава така и никой не прави нищо за да го прекрати! Относно респекта от учителя, ако влизаш в негов час веднъж на 2 седмици и нямаш оценки-следователно те "гъзи" всеки път щом си в час, как да не намразиш такъв даскал, как да не му правиш мръсно и т.н. Това е една от причините да е такова положението! Да се застъпя сега малко и за даскалите , че ще кажете че съм глеадал замо еднта страна на нещата- знам какво е да си отред пред класа и да се опитваш да преподадеш нещо, а през т'ва време да ти шумят, противоречат и най-често срещаното да не ти обръщат никво внимание понеже хората от задния чин са по интересни! Признавам си в такива моменти ми се е искало да халосам някого и съм си мечтал да изгоня тия хора, ама не мога!И в един момент ти си задаваш въпроса: "за ко да си разбиеам нервите кат на тях не им пука" и се отказваш за винаги от разни идеи да ги осмиряваш, изпяваш си урока и си заминаваш като се превръщаш в един от споменатите горе дакали: "учи си го, следващия час конролно!" Т'ва стана малко дълго и засукано дано да ме разберете!

Редактирано от peps (преглед на промените)

Само една забележка: щом влизаш в час веднъж на две седмици и нямаш оценки то ти нямаш право да се сърдиш на даскала, за дето те е изпитал. Все пак и той си гледа работата. Директора ще вземе дневника ще види, че няма оценки и после познай какво става!

Само една забележка: щом влизаш в час веднъж на две седмици и нямаш оценки то ти нямаш право да се сърдиш на даскала, за дето те е изпитал. Все пак и той си гледа работата. Директора ще вземе дневника ще види, че няма оценки и после познай какво става!

Доколкото знам за един месец трябва да имаш три оценки....

Доколкото знам за един месец трябва да имаш три оценки....

Не съвем!

По принцип броят на оценките за месец зависи от броя часове, които се провеждат. Например ако имаш един час седмично трябва да имаш най-малко 3 оценки за целия срок.

Аха, аз имам 3 оценки по математика, която е 5 пъти седмично ^_^

• 3 години по-късно...

Така,значи утре имам тестове по няколко предмета(химия,биология и математика).Понеже поне на един няма да се справя прилично,а ако не ги направя утре,ще ги правя в отделни дни което е по-добре за мен.Въпросът ми е как да се разболея без познатите методи да съм на студено и т.н.Искам симптомите да са гадене(и при повече зор-повръщане),болка в главата и в корема.Мерси предварително,и моля напишете нещо.

Това е голяма простотия,но когато преди сто години имах този проблем,описвах на лекаря,какво усещам след дълга нощ с много алкохол и секс.Виене на свят,отпадналост,болки в мускулите,обложен език и гадене.Обикновено взимах три дни минимум.Другите простотии като използването на лук,суров картоф,тебешир и кордит ще ги пропусна...

Ако е толкова наложително, просто не ходи на училище. Можеш да помолиш „родител“ да ти напише извинителна бележка, че си отсъствал по семейни причини.

Редактирано от Мaкс (преглед на промените)

Пази боже!Някой хора се чудят как да оздравеят други как да се разболеят :yanim:

Ама май въпроса е как да метне родителите :yanim:

Точно това е трудното.Пред личния ще мина лесно,ама пред наще-трудно

Това с картофа много приятели са го пробвали и нищо не им е ставало.

Е, как ще стане, то трябва да се изядат поне кило сурови картофи, обилно поляти с вкисната бира. :mad:

хахаххха успя да ме разсмее:mad: беше ми едно такова тъпо за момент:P добре,че влезнах в сайта:) все ще се намери нещо интересно тук:D

Карабит или арсеник става също и с обогатен уран винаги посрещах слабите оценки с усмивка защото си знаех че от дипломи фаида няма но когато ми трябваше да не отида на училище купувах си кафе , пет супени лъжици и към кабинета , от там преди да вляза не си поемах въздух по минута и нещо и така докато ми доиде реда. Влизах целия червен и директно за мерене на кръвно , 220 като го видя сестрата не можа да повярва , обърна се към докторката с думите "този ще го изтървем" та някакви инжекции от сорта да почна да пикая веднага и така един час пред един леген в лекарския кабинет и после с 5 дена домашно лечение, което беше да си разхождам мотора из града винаги в понеделник че тия доктори не можах да ги разбера веднъж 5 веднъж 3 и ако е края на седмицата ми се застъпваше неделята та в картона бях с хипертония за казармата , макар че и нея я отървах ама с други номера Та сега се чудя как може да съм искал да посегна на здравето си за подобни глупости , добре че съм минал метър . Та бягаи на училище и каквото сабя покаже. Едвали от този тестови ще ти зависят бъдещите месечни доходи

Точно това е трудното.Пред личния ще мина лесно,ама пред наще-трудно

Спомням си как съм висял по интернет/игрални зали, докато са си мислели, че съм на училище, само и само да убия времето и да не разберат, че съм избягал. Беше гадно, честно да ти кажа, понеже игрите не бяха чак толкова интересни, пък и съвестта доста ме гризеше... А веднъж как съм мръзнал навън в снега, за да не вляза в час по химия. За щастие, не се разболях. Въобще, аматьорска работа, един път глупостта ми стигна до такова ниво, че допрях термометъра до печката с надеждата да „вдигна температура“. Е, не се получи, термометърът се пръсна.

А между другото като прочетох повръщане ... една приятелка сама го предизвикваше ... наяде се и после си бръкне с пръст в гърлото и ей ти повръщане .. А и един изпитан от мен метод, но не с тази цел ... когато ми натриваха сливиците със сол ... винаги повръщах :mad: .. бъркане в устата .. :P:D .. ама разбира се го направи пред ваш'те .. :)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.