Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за извинените отсъствия ... ?!

Featured Replies

ейййй тази тема сега я видях аз ли не съм наред, или очите ме лъжат, или просто младежта измисля по-добри методи в днешно време за отърве временно от изпитите :friends1: п.п.аз имам малко дете и по 6 изпита на сесия, остават ми още три такива сесии дали да не почна и аз така да практикувам :speak:

• Отговори 112
  • Прегледи 32,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз съм болен...Не е приятно... Нека автора внимава какво си пожелава! Никога болести и подобни неща. Една година бях с 38-40 градуса едно 3седмици... Толкова бях зле, че нашите не искаха да ме пуснат сам да отида на лекар, ходих с един от тях. Та...Авторе...Внимавай какво си пожелаваш, защото желанията понякога се сбъдват по неочакван начин...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Вместо да се мъчиш да се разболееш по-добре цяла вечер учи и ще си готов и за 3-те контролни :) :)

• 3 седмици по-късно...

Измислих нов метод за разболяване! :cool: Действа ако имате сливици!Значи взимате си нещо дето да плювате вътре..(за през ноща) и гледате да не си гълтате плюнката..Като ви се напълни устата изплювате НО НЕ ГЪЛТАТЕ и така до сутринта..Резултат:Гнойна ангина ;) Тази нощ направих това.. и сега не съм на даскало :D

Измислих нов метод за разболяване! :P Действа ако имате сливици!Значи взимате си нещо дето да плювате вътре..(за през ноща) и гледате да не си гълтате плюнката..Като ви се напълни устата изплювате НО НЕ ГЪЛТАТЕ и така до сутринта..Резултат:Гнойна ангина :sobbing: Тази нощ направих това.. и сега не съм на даскало :sobbing:

И така да не спя цяла нощ, за да хвана гнойна англина?

Измислих нов метод за разболяване! :) Действа ако имате сливици!Значи взимате си нещо дето да плювате вътре..(за през ноща) и гледате да не си гълтате плюнката..Като ви се напълни устата изплювате НО НЕ ГЪЛТАТЕ и така до сутринта..Резултат:Гнойна ангина ;) Тази нощ направих това.. и сега не съм на даскало :)

Радост голяма... :yanim:

Докторе, още ли не си я сбарал тази тема да и опънеш катанеца?

Ахам.

Не я бях видял досега, а тук има прекалено много глупости изписани.

Боже - да се разболяват нарочно за да не ходят на училище ?!

Ами защо направо не почнат да си режат вените - тъкмо ще им е по-лесно и няма да се налага да ходят насам-натам.

ТЕмата се затваря.

• 3 месеца по-късно...

Прокуратурата проверява извинени отсъствия на ученици

Публикувано изображение

Районната прокуратура в Асеновград е образувала проверки за това с какви документи се извиняват отсъствията на учениците в града, предаде БНТ.

Прокурорите са иззели от учебните заведения дневници и документи, удостоверяващи причините за липсата на децата от клас. Оказало се, че има ученици с над 200 извинени отсъствия от училище с медицински бележки.

Децата от средното общообразователно училище "Свети княз Борис Първи" в града признаха, че търговията с бележки върви с нарастващи темпове през тази година. Заради финансовата криза цената на документите паднала до левче бройката.

Анкета сред учениците:

- Ти чувал ли си за такива случаи, в които се купуват бележки?

- Да чувал съм..

- Печати имат ли?

- Нямат! Имат! Да, да, на различни доктори.

- Пише ли от кой лекар е?

- От какъвто лекар искаш, оттам.

- Имаш право на избор?

- Да.

Преподаватели признават, че нарочна комисия със заповед на прокуратурата е прибрала документите за деца, които не са били в училище повече от месец през тази учебна година, но спестиха да съобщят дали броят им е внушителен.

"Има ученици, които са хронично болни, които са активно спортуващи, те имат повече извинени отсъствия, но не мисля, че това са бягства", коментира Петър Шиков - директор на СОУ "Св. Княз Борис І" - Асеновград.

За да се ограничат измамите има разпореждане на инспектората по образованието на класния ръководител да се представят и амбулаторните листове от прегледите на лекарите.

"Редно е да изискат и амбулаторния лист и аз съм убедена, че това се прави, защото и джипитата не бива да издават фалшиви бележки", смята Павлинка Кацарова - Инспекторат по образованието - Пловдив.

От прокуратурата още не са готови с материалите от проверката, но обещаха дo дни да оповестят данните за това дали има търговия с ценните документи.

dir.bg

Ей, браво на прокуратуратурата в Асеновград :mad:

От кога чакам аз подобна акция :

А аз искам наказание за всеки лекар, който е издал извинителна бележка :)

И това го искам отдавна, не от сега.

Всяка една бележка би трябвало да се проверява от Инспектората по Образованието - на място, в къщи, да се види дали ученикът е болен или не.

Ако е болен - добре.

Ако не е - на ученикът се пишат неизивнени отсъствия, а на доктора, издал бележката - глоба, а в последствие и съдебно дело за попълване на документ с невярно съдържание :mad:

Достатъчна е една показна акция в цялата страна : за месец-два ще е достатъчно, и след това ще видите, как всичко ще си дойде по местата.

Такива наказания и проверки би трябвало да правят и НОИ за болничните, ама и тях, както от РИО ги мързи да си вдигнат дебелите задници от удобните бюра и не си вършат работата, за които всички им плащаме, и заради което всички страдаме накрая :)

Лошото е, че сегашната проверка ще проверява не дали ученикът си е в къщи, когато се води болен, ами ще проверяват само документие-дали има издаден амбулаторен лист.

А то ще има разбира се.Най-много 10 % от бележките да не са подплатени с амбултаторен лист.

И смисълът на всичко пак ще се размие в бумащината .

Баси.

Измислих нов метод за разболяване! :ph34r: Действа ако имате сливици!Значи взимате си нещо дето да плювате вътре..(за през ноща) и гледате да не си гълтате плюнката..Като ви се напълни устата изплювате НО НЕ ГЪЛТАТЕ и така до сутринта..Резултат:Гнойна ангина :wors: Тази нощ направих това.. и сега не съм на даскало :wors:

Хората дават всичко за здраве, а глей кво става... Що не седя да учиш цяла нощ, вместо да плюеш нейде? И без това не си спал.... ?!

10% от извинените отсъствия са по болест, а останалите 90% са извинени от класната :cool: Тя винаги ги извинява на нейна отговорност и повечето се възползват от това и си идват когато искат и после излизат с някво тъпо оправдание и тя ги извинява, много ги мразя такива особенно някои като вземат да припадат и да се праят на болни и уж класната ги пуска да си ходят в тях, а пък след 10 мин ги гледаш в кафето :cool: Класната направо я съжалявам, щото ако и дойде една проверка и като питат тези "извинени" отсъствия от къде са-кво ще казва? Ето например дневник на 10 клас

-според вас дали всички са болни? :cool:

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

10% от извинените отсъствия са по болест, а останалите 90% са извинени от класната :cool: Тя винаги ги извинява на нейна отговорност и повечето се възползват от това и си идват когато искат и после излизат с някво тъпо оправдание и тя ги извинява, много ги мразя такива особенно някои като вземат да припадат и да се праят на болни и уж класната ги пуска да си ходят в тях, а пък след 10 мин ги гледаш в кафето :cool: Класната направо я съжалявам, щото ако и дойде една проверка и като питат тези "извинени" отсъствия от къде са-кво ще казва? Ето например дневник на 10 клас

-според вас дали всички са болни? :)

Уоу, много шарен дневник! :cool:

Иначе съм съгласна с теб по отношение процента на отсъствията. В класа ми имаше точно определени лица, които редовно минаваха с номера на фалшивите бележки. Въртеше се търговия с тях, а класната, както и останалите учители, не бяха вчерашни - знаеха за практиката с ментетата.

И досега не мога да разбера какво толкова правят като са "болни" - то кафета, компютри, ама то си е до време... мисля.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.