Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за извинените отсъствия ... ?!

Featured Replies

Що ли си мисля че идеята с кафето вече се е заформила в главицата на крайно нуждаещия се. Аз направих нещо веднъж...и си причиних наистина нещо което си беше опасно..не го споделям че току виж е последвал идеята. Е не ходих на училище но и не прекарах добре последвалите дни. Абе нямаше ли някъде тема как да се преписва? Не е ли по-добрия вариант,след този да беше учил разбира се....!?

• Отговори 112
  • Прегледи 32,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

А едно време преписвахме  младежите са толкова изпаднали че и това не знаят как става ;) или по скоро се опасяват да не препишат от някой по "научил" и от тях

Спомням си как съм висял по интернет/игрални зали, докато са си мислели, че съм на училище, само и само да убия времето и да не разберат, че съм избягал. Беше гадно, честно да ти кажа, понеже игрите не бяха чак толкова интересни, пък и съвестта доста ме гризеше... А веднъж как съм мръзнал навън в снега, за да не вляза в час по химия. За щастие, не се разболях. Въобще, аматьорска работа, един път глупостта ми стигна до такова ниво, че допрях термометъра до печката с надеждата да „вдигна температура“. Е, не се получи, термометърът се пръсна.

Това пък с термометрите е толкова аматьорско !!! Попаднеш ли на доктор не може го мина .

Винаги ще те разбере че нямаш температура и без термометър още повече ако те усети че си симулант.

Живака се вдига като го чукаш от тъпата страна но понякога се накъсва а за по сигурно с втори термометър във вътрешния джоб с нагласена температура но съм бил разкриван и срама беше голям така че не залагам на температури

Спомням си как съм висял по интернет/игрални зали, докато са си мислели, че съм на училище, само и само да убия времето и да не разберат, че съм избягал. Беше гадно, честно да ти кажа, понеже игрите не бяха чак толкова интересни, пък и съвестта доста ме гризеше... А веднъж как съм мръзнал навън в снега, за да не вляза в час по химия. За щастие, не се разболях. Въобще, аматьорска работа, един път глупостта ми стигна до такова ниво, че допрях термометъра до печката с надеждата да „вдигна температура“. Е, не се получи, термометърът се пръсна.

Това пък с термометрите е толкова аматьорско !!! Попаднеш ли на доктор не може го мина .

Винаги ще те разбере че нямаш температура и без термометър още повече ако те усети че си симулант.

Живака се вдига като го чукаш от тъпата страна но понякога се накъсва а за по сигурно с втори термометър във вътрешния джоб с нагласена температура но съм бил разкриван и срама беше голям така че не залагам на температури

А, тя лекарката лесно щеше да ми даде бележка, номерът беше с цел редителите да мина :)

• 7 месеца по-късно...

Публикувано изображение

Общо 20 хиляди отсъствия са натрупали ученицитe в област Смолян от 15 до 30 септември, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование.

Според началника на инспектората Иван Муцевски проблемът с отсъствията на ученици и учители в училищата в областта е много сериозен и ще бъде приоритетен за наблюдение и анализ на причините.

Съгласно разпореждане на инспектората училищните директори ще изготвят всеки месец справки за броя на отсъствията на ученици и учители.

Проблемът е осезаем и през миналата учебна година, когато са регистрирани над 500 хиляди отсъствия в училищата в областта.

От натрупаните през септември тази година 20 хиляди отсъствия над 18 хиляди са извинени, коментира Иван Муцевски.

Сред учебните заведения с най-много неприсъствени часове в областта са Гимназията с преподаване на чужди езици, СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", СОУ "Отец Паисий" в Смолян, както и гимназиите в Мадан.

Справките показват, че преобладаваща част от отсъствията са на ученици след 7-8 клас, особено при 12-класниците.

Има и голяма част неприсъствени часове от закъснения заради проблеми с транспорта и училищните автобуси.

От инспектората ще проверят училищата с най-много отсъствия на ученици и учители, за да се проследят причините.

Източник:dnes.bg

Просто нямам думи :clap:

Общо 20 хиляди отсъствия са натрупали ученицитe в област Смолян от 15 до 30 септември

...

Просто нямам думи :)

Дали няма завинаги да загубиш дар слово, ако научиш, че в цялата страна през същия период учениците са натрупани повече от половин милион отсъствия?

Мутрите пуснаха мухата, че "който не учи, той ще сполучи". Ето ги сега и резултатите.

--------------------

Е, не е толкова просто. Проблемите са толкова комплексни, че силите на обществото в момента не са достатъчни за решаването им.

--------------------

Ученици, действайте, учете се! България има остра нужда от образовани хора. Ако достигнете само до нивото на управлявалите България през последните 65 години, когато ги замените и вие ще газите в лaйна до края на живота си. Успех! :wors:

Редактирано от NavNav (преглед на промените)

А аз искам наказание за всеки лекар, който е издал извинителна бележка :wors: И това го искам отдавна, не от сега. Всяка една бележка би трябвало да се проверява от Инспектората по Образованието - на място, в къщи, да се види дали ученикът е болен или не. Ако е болен - добре. Ако не е - на ученикът се пишат неизивнени отсъствия, а на доктора, издал бележката - глоба, а в последствие и съдебно дело за попълване на документ с невярно съдържание :) Достатъчна е една показна акция в цялата страна : за месец-два ще е достатъчно, и след това ще видите, как всичко ще си дойде по местата. Такива наказания и проверки би трябвало да правят и НОИ за болничните, ама и тях, както от РИО ги мързи да си вдигнат дебелите задници от удобните бюра и не си вършат работата, за които всички им плащаме, и заради което всички страдаме накрая :)

А аз искам наказание за всеки лекар, който е издал извинителна бележка :wors:

И това го искам отдавна, не от сега.

Всяка една бележка би трябвало да се проверява от Инспектората по Образованието - на място, в къщи, да се види дали ученикът е болен или не.

Ако е болен - добре.

Ако не е - на ученикът се пишат неизивнени отсъствия, а на доктора, издал бележката - глоба, а в последствие и съдебно дело за попълване на документ с невярно съдържание :)

Достатъчна е една показна акция в цялата страна : за месец-два ще е достатъчно, и след това ще видите, как всичко ще си дойде по местата.

Такива наказания и проверки би трябвало да правят и НОИ за болничните, ама и тях, както от РИО ги мързи да си вдигнат дебелите задници от удобните бюра и не си вършат работата, за които всички им плащаме, и заради което всички страдаме накрая :)

Тц! Децата на училище не са били, а в джамиите провериха ли?

Тц! Децата на училище не са били, а в джамиите провериха ли?

Тц.

В джамиите ги учат на ум и разум.Не на разврат и атеизъм, както в училищата.

Тц.

Мухамдаа, точно на ум и евентуална на бум!!! То за да се направи взривно устройство се искат знания и по химия и по физика, че и инженерно-конструкционни, така че ако са попаднали на имами от вида на тези гепените в антитерористичната акция, наистина не им е трябвало на децата да ходят на светско училище, те като гръмнат, после няма да им трябва да учат, за да имат професия и да работят...

А аз искам наказание за всеки лекар, който е издал извинителна бележка :mad:

И това го искам отдавна, не от сега.

Всяка една бележка би трябвало да се проверява от Инспектората по Образованието - на място, в къщи, да се види дали ученикът е болен или не.

Ако е болен - добре.

Ако не е - на ученикът се пишат неизивнени отсъствия, а на доктора, издал бележката - глоба, а в последствие и съдебно дело за попълване на документ с невярно съдържание :mad:

Достатъчна е една показна акция в цялата страна : за месец-два ще е достатъчно, и след това ще видите, как всичко ще си дойде по местата.

Такива наказания и проверки би трябвало да правят и НОИ за болничните, ама и тях, както от РИО ги мързи да си вдигнат дебелите задници от удобните бюра и не си вършат работата, за които всички им плащаме, и заради което всички страдаме накрая :whist:

Кога най-после ще стане това,кога?

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Тц.

Нима атеизмът е лошо нещо, че го слагате в една група с разврата?

Е, поздрави от един атеист-Аз. Хора не ядем.

Тези, които не са заинтересовани да ходят на училище не ходят.

Чисто и просто. Вместо някой да се погрижи да обнови материалната база, да направи учебните часове по-интересни и продуктивни, много лесно решаваме нещата-По гестаповски начин.

Това не е решение, няма да накара незаинтересованите да се заинтересоват, а просто ще са принудени да седят в часовете и ще пречат на тези, които искат да научат нещо.

По никакъв начин не поощрявам бягането от часове с горните си думи.

Но решението да накараш някого да прави нещо на сила никога не е било най-доброто.

Някои деца са поставени в жестоки условия-Пътуват от далеч, живеят е безпаричие и прочие.

Отсъствия по такива причини оправдавам, можете ли да си помислите, има деца които просто нямат пари за автобуса, за да стигнат до училището...

Не всички са рецидивисти...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Супер яко ми става, като влезна в час, да дойде една госпожа на 60+ години, да си изпее урока и всички наоколо да шумят. Нито дисциплина има, нито някои се старе да ти направи уроците Ентересни. То се предполага, че всичко, което учиш ти интересно и ти си концентриран и не издаваш ни гък, ни стон. На едната съвест на ученика се разчита. И какво? Има часове, в които нито ще науча нещо, а около мене ще е като на концерт. И това е в "елитно" училище, а по "кварталните"... Тц. НЕма нужда.

• 2 месеца по-късно...

Има 1 начин купи си пакетчета ментови бонбони, на 3 или 4 добре сдъвкани бонбона пии хладка вода, ако искаш и студена и така прави това някъде около 2-5 часа и се разболяваш на другия ден, аз го измислих и работи, така се разболях аз и 1 мой приятел. :laughing5: :laughing5: :lol6::P:laughing5:

Стегнете си багажа...и с първия превоз се върнете там,откъдете смятахте да започвате всичко това!

Така,значи утре имам тестове по няколко предмета(химия,биология и математика).Понеже поне на един няма да се справя прилично,а ако не ги направя утре,ще ги правя в отделни дни което е по-добре за мен.Въпросът ми е как да се разболея без познатите методи да съм на студено и т.н.Искам симптомите да са гадене(и при повече зор-повръщане),болка в главата и в корема.Мерси предварително,и моля напишете нещо.

бирата прави чудеса!

Както са казали старите хора,ако искаш да си здрав-мокри главата рядко,краката никога.Някои хора така и правят.Все здрави българи,хаха.

все пак някой да беше погледнал , че темата е от 28.02.2010 - не е ли малко късно за съвети вече ?!

все пак някой да беше погледнал , че темата е от 28.02.2010 - не е ли малко късно за съвети вече ?!

Никога не е късно да дадеш съвет на някой ученик как да се разболее. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Просто отиди при личния лекар,обясни му причината поради която искаш да отсъстваш от училище и той ще ти даде бележка. И лекарите са хора! :) П.П. Не се шегувам!

Просто отиди при личния лекар,обясни му причината поради която искаш да отсъстваш от училище и той ще ти даде бележка.

И лекарите са хора! :)

П.П. Не се шегувам!

Мда,и понеже са хора и те значи трябва да ядат-

та дай 5 лева и си готов

:P

Мда,и понеже са хора и те значи трябва да ядат-

та дай 5 лева и си готов

:)

Плаща се колкото струва прегледа.

По-добре да дадеш тези пари,откокото да си вредиш на здравето с разни боклуци.

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Плаща се колкото струва прегледа.

По-добре да дадеш тези пари,откокото да си вредиш на здравето с разни боклуци.

Е сега не знам как е-

едно време се плащаше знам,за такива лъжливи извинителни,за болнични

Q: Как да се разболея ?

A: - Ожени се !

Стига бре-ще вкараш човека в гроба

:engagementring3:

Така,значи утре имам тестове по няколко предмета(химия,биология и математика).Понеже поне на един няма да се справя прилично,а ако не ги направя утре,ще ги правя в отделни дни което е по-добре за мен.Въпросът ми е как да се разболея без познатите методи да съм на студено и т.н.Искам симптомите да са гадене(и при повече зор-повръщане),болка в главата и в корема.Мерси предварително,и моля напишете нещо.

За тая работа не е нужно да се разболяваш

просто ти трябва белешка и печат

написваш я с краката си

и си готов.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.